Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Doktora Neyi Anlatmak Gerekiyor?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Doktora Neyi Anlatmak Gerekiyor?

Yarın ilk kez hipnoterapiste gidecem. Bugün, yarın için 2 saatlik randevuyu aldım.

Önceki psikolog ve psikiyatrist doktorlarımdan biliyorum. İnsan doktorun yanına geldiğinde neyi söyleyeceğini bilemiyor.

Hazırlıklı gitmek mi gerek: açıkçası bundan da emin değilim. Ama olayı, doktora gidiyor olmamın da dışında, tamamen anlatabilen biri değilimdir: spontane yaşarım düşüncelerimi, spontane anlatırım haliyle sıkıntılarımı, yaşadıklarımı..

Maddeli kağıtla gitmek istemiyorum gibi ama seans sonrası "Keşke bunları da söyleseydim" olmak istemiyorum.

Bir kağıda demek istediklerimi maddeli bir şekilde dökmemi önerirseniz, nerden başlamak gerek, neler anlatmak en mantıklısı?

Merhabalar,

Eğer genellikle, muayene sonrası "şunu söylemeyi unuttum" gibi oluyorsanız, şikayetlerinizi sakin bir konumdayken düz bir yazı ile ya da maddeli olarak yazmanız daha doğru olacaktır. Başlangıç olarak da, önceki muayenelerinizden yola çıkarak, koyulan teşhisler, gördüğünüz ya da görmekte olduğunuz tedavileri bulundurabilirsiniz. Teşhisi teyit için yapılan doktor ziyaretlerinde bu çok gerekli olmasa da, bu tip bir durumda faydalı olabilir.

Sevgiler.

Yorum

Sağol beelzebub. Hipnoterapiye giden ve bana öneren arkadaşım; akışına bırakmamı sööledi.. Çünkü ilk başta zaten beni tanıyacakmış..

Ama kafam karışık (ki bu yüzden gidiyorum terapiye); sanki söylememe gerekenler var gibi; ama ne söyleyeceğimi bilmiyorum!

Yorum

Hipnoterapi konusu bana hep enteresan gelmiştir, net bir başarı yüzdesi olmamasıda kafamda soru işaretleri bırakıyor.

Siz bu deneyiminizi bizimle paylaşırsanız, neler oldu?; neler hissettiniz?; çok sevinirim.

Umarım işe yarar.

Yorum

Bu akşam gidiyorum bakalım.. Sanki herşey çözülecekmiş gibi geliyor.. Ama hala ne anlatacam bilmiyorum. Bırakacam kendimi, beynimdeki iç engellerimi de rahat bırakacam. Bakalım o içimdeki kapalı kapılar ardında ne saklamışım. Umarım o kapılara varırım, lakin korkum: sıkıntı dediklerim esas anlatılması gereken şeyler olmaz da gereksiz kapıları açarız, esas varmak istediğimize varamayız. :roll:

Yorum

Çok garip bişi bu hipnoz.. İlk kez denemenin verdiği belirsizlikle: yolu çizdim hayatıma dair.. Ben şu andaki yaşımdaydım ve geçmişim vardı arkamda bi de geleceğim önümde.

Bıraktım kendimi çözüme olan açlığımla.. Ne duyduysam dinledim. Yıllardır susmak bilmeyen ego tarafımı susturdum susturabildiğim kadarı ile ve söylenenleri dinledim.

Geçmişimde birinde babamın olduğu diğerinde annemin olduğu noktaya geldim. Gözlerimden istemeden yaşlar döküldü.. :roll: Ki ağlamaya aç bir insanım, en son yaşadığım ilişkinin haricindeki konularda..

Geleceğe gittim; ne istiyorsam öyle bir hayat kurdum. Mutluluk dolu fotolar oluşturdum beynimde.. Özgür dünyam orda da ortaya çıktı: kendimin olduğu, kimseye hesap vermediğim, bağımsız bir iş ortamım vardı.

Ruh gibi çıktım ve biten sigaramı almak için önce tekel bayine ordan içki açlığımı söndürmek için en yakın birahaneye gittim. Nereye gittin derseniz hatırlamıyorum bile..

Buz dağının altı olan bilinçaltıma dokunduk ya; rüyalarımın takipçisiyim. Hipnoterapistimin iddia ettiği gibi bilinçaltına dokunmamızla görmediğim rüyalarım (en son ilişkimde de bol bol onla dolu rüyalara boğulmuştum) görülecekti!

Böyle birşey işte.. Merak ettiğiniz bişi varsa sorun.

Yorum

İşleniyor...
            X