Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Nefreti aşmanın tek yolu

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• BUTU
    adlı üyemiz Nefreti aşmanın tek yolu konusunu başlattı

Nefreti aşmanın tek yolu

zaman zaman hepimiz bişeylerden nefret etmişizdir. işte bunu aşmanın tek yolu affetmek!bu bir insansa eğer bir şans daha verin onun için olmasa bile kendiniz için çünkü Başkalarını affettiğimizde biz özgürlesiriz. salt kötülükleri görmek sadece bize zarar veriyor ve işte sonuç depresyon,okb,anksiyete vs vs....hayattan mı nefret ediyorsun sence tek suçlu o mu? bizde hata yok mu biraz olumlu düşünelim ...herneyse nefret ettiğin !!!!!!!!!!!!!!!!!

Affetmek kolay değildir. Fakat özgürleşmek için gereklidir. Çoğu
    insan affetmenin nefret ettiği kişiyi suçsuz ya da haklı bulduğu
    anlamına geleceğini sanır. Oysa affetmek geçmişteki anıların boyunduruğundan kurtulmak
    yaşamımızı kontrol altında tutmasına son vermek demektir. affetmek!acıya son vermek demektir!BİR GÜL KENDİN İÇİN

• enyax
    replied
    Nefreti bilmezdim pek yani niye nefret edilir nasıl nefret edilirdi ki.Öğrendim..

Nefreti ağızda olanlar için affedip yükünden kurtulmak bi çözüm olabilir belki.Onu tüm bedeniyle yaşayan hisseden ama bunu kendine bile itiraf edemeyen için o bir çözüm değil buna eminim ki o nefreti aşmanında bir yolu yoktur zaten.

Leave a comment:

• BUTU
    replied
    Orjinal yazı sahibi: can79
    affetmek erdemlik
    affetmek buyukluk
    affetmek belki de hayata bir insan bağlamaktır....affedelim....buyukluk bizde kalsın
    affedelim kendimiz için

Leave a comment:

• can79
    replied
    affetmek erdemlik
    affetmek buyukluk
    affetmek belki de hayata bir insan bağlamaktır....affedelim....buyukluk bizde kalsın

Leave a comment:

• BUTU
    replied
    Orjinal yazı sahibi: AND
    bencede bunların hepsi laff..lafta kalır..ugulamaya gelince boşş..
    :roll: :roll:

Leave a comment:

• AND
    replied
    bencede bunların hepsi laff..lafta kalır..ugulamaya gelince boşş..

Leave a comment:

• medusa06
    replied
    sevgiden nefrete geçiş belki...nefretten sevgiye geçiş ise mümkün bi durum değil bence!

Leave a comment:

• Guest's Avatar
    Guest replied
    Sevgi, nefreti yenmenin en etkili anahtarıdır...

Leave a comment:

• medusa06
    replied
    birine karşı duygularım kolay kolay nefret boyutuna gelmez. eğer o boyuta geldiyse, yaptıkları gerçekten affedilesi değil demektir zaten. belki çok katı olacak ama, azınlıkta da olsa (neyse ki!) bazı insanların nefreti ve affedilmemeyi hakettiğine inanıyorum.

Leave a comment:

• wildman
    replied
    evet affetmek mümkün. yargıladığın için nefret oluşuyor... yargılamadan da olamayız tabiii... ama biraz zaman geçince falan yapılan yanlışa göre bazılarını affetmek mümkün olabilir. beni aldatan eski kız arkadaşımla şimdi çok iyi arkadaşız, onu affettim mesela. onu karım da seviyor. üzerinden yıllar geçmiş gitmiş sonuçta.

Leave a comment:

• littleclumsygirl
    replied
    Nefret edilen şeyin ortadan kaldırılmasıdır...

Leave a comment:

• Guest's Avatar
    Guest replied
    Nefret çözüm değildir.
    Problemin geometrik olarak katlanması demektir.
    Onun için unutup affetmek büyüklüğünü göstermek,
    kişinin sağlığı açısından da çok önemlidir...

Leave a comment:

• tarabka
    replied
    [quote="Gülben..."]
    Orjinal yazı sahibi: tarabka
    neden peki yanlışı , hatayı yapan kişi bir özürü bile çok görürken mağdur olan kişi affedecek???
    [color=indigo][b]Kendi için affedecek..kendi sağlığı için affedecek.Benim çok yakın bir dostum vardı..20 sene sırtımda taşıdığım biri (hiç abartmıyorum) fakat bu kişiden hiç beklemediğim bir davranış gördüm ve ben bu davranışı bir türlü içime sindiremedim.Ve sonucunda her gece Onu rüyalarımda görmeye başladım.Tam 2 sene boyunca her gece ama her gece arkadaşımı rüyamda gördüm.Sürekli kavga ediyordum Onunla rüyamda ve Ona hakkımı helal etmediğimi sürekli bağırarak söylüyorum.Gördüğüm rüyalar tüm günümü etkiliyordu, kalktığımda çok yoğun olumsuz duygular içinde oluyordum.

Ve biz bu sene 1-2 kez buluştuk.Daha doğrusu evime beni ziyarete geldi..eskisine göre çok daha sıcaktı, sanki birşeylerin farkına varmış ve olgunlaşmıştı.Ve çok şükür ben artık Onu rüyamda görmüyorum.

Evet sanırım ben O arkadaşımı artık affediyorum..fakat Onun için değil kendi ruh sağlığım için arkadaşımı affediyorum.

bak ne güzel diyorsun, senin arkadaşın hatasının farkına varmış evine gelmiş ve eskisinden daha sıcak davranmış, hatalı olan ilk adımı atmış ama kafayı taktığım aynı senin gibi rüyalarımda gördüğüm haklkı helal etmediğimi söylediğim insanlar yaptıkları yetmiyomuş gibi bide kendileri tiribe giriyolar, bende böyle olmasını istemiyorum ama olaylar böyle gelişiyor işte ve ne yazık ki o pisliklerin kafamda yarattığı sonucun acısını eşim ve çocuğuma yansıtıyorum keşke bende vurdumduymaz amannn boşverci olabilseydim

Leave a comment:

• BUTU
    replied
    affedin derken arkadaşlar affettiğiniz bir şahıssa canciğer olun demiyorum sadece üzerinizedeki yükü atıp nefret duygusunu aşıp kendinize bi güzellik yapmanızı istiyorum

Leave a comment:

• imam
    replied
    sırtındaki çuvalı yere bırakmak gibidir

Leave a comment:

İşleniyor...
X