zaman zaman hepimiz bişeylerden nefret etmişizdir. işte bunu aşmanın tek yolu affetmek!bu bir insansa eğer bir şans daha verin onun için olmasa bile kendiniz için çünkü Başkalarını affettiğimizde biz özgürlesiriz. salt kötülükleri görmek sadece bize zarar veriyor ve işte sonuç depresyon,okb,anksiyete vs vs....hayattan mı nefret ediyorsun sence tek suçlu o mu? bizde hata yok mu biraz olumlu düşünelim ...herneyse nefret ettiğin !!!!!!!!!!!!!!!!!
Affetmek kolay değildir. Fakat özgürleşmek için gereklidir. Çoğu
insan affetmenin nefret ettiği kişiyi suçsuz ya da haklı bulduğu
anlamına geleceğini sanır. Oysa affetmek geçmişteki anıların boyunduruğundan kurtulmak
yaşamımızı kontrol altında tutmasına son vermek demektir. affetmek!acıya son vermek demektir!BİR GÜL KENDİN İÇİN
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Nefreti aşmanın tek yolu
Collapse
X
-
Nefreti bilmezdim pek yani niye nefret edilir nasıl nefret edilirdi ki.Öğrendim..
Nefreti ağızda olanlar için affedip yükünden kurtulmak bi çözüm olabilir belki.Onu tüm bedeniyle yaşayan hisseden ama bunu kendine bile itiraf edemeyen için o bir çözüm değil buna eminim ki o nefreti aşmanında bir yolu yoktur zaten.
-
Orjinal yazı sahibi: can79affetmek erdemlik
affetmek buyukluk
affetmek belki de hayata bir insan bağlamaktır....affedelim....buyukluk bizde kalsınaffedelim kendimiz için
Leave a comment:
-
affetmek erdemlik
affetmek buyukluk
affetmek belki de hayata bir insan bağlamaktır....affedelim....buyukluk bizde kalsın
Leave a comment:
-
Orjinal yazı sahibi: ANDbencede bunların hepsi laff..lafta kalır..ugulamaya gelince boşş..
Leave a comment:
-
sevgiden nefrete geçiş belki...nefretten sevgiye geçiş ise mümkün bi durum değil bence!
Leave a comment:
-
Guest repliedSevgi, nefreti yenmenin en etkili anahtarıdır...
Leave a comment:
-
birine karşı duygularım kolay kolay nefret boyutuna gelmez. eğer o boyuta geldiyse, yaptıkları gerçekten affedilesi değil demektir zaten. belki çok katı olacak ama, azınlıkta da olsa (neyse ki!) bazı insanların nefreti ve affedilmemeyi hakettiğine inanıyorum.
Leave a comment:
-
evet affetmek mümkün. yargıladığın için nefret oluşuyor... yargılamadan da olamayız tabiii... ama biraz zaman geçince falan yapılan yanlışa göre bazılarını affetmek mümkün olabilir. beni aldatan eski kız arkadaşımla şimdi çok iyi arkadaşız, onu affettim mesela. onu karım da seviyor. üzerinden yıllar geçmiş gitmiş sonuçta.
Leave a comment:
-
Guest repliedNefret çözüm değildir.
Problemin geometrik olarak katlanması demektir.
Onun için unutup affetmek büyüklüğünü göstermek,
kişinin sağlığı açısından da çok önemlidir...
Leave a comment:
-
[quote="Gülben..."]Orjinal yazı sahibi: tarabkaneden peki yanlışı , hatayı yapan kişi bir özürü bile çok görürken mağdur olan kişi affedecek???
Ve biz bu sene 1-2 kez buluştuk.Daha doğrusu evime beni ziyarete geldi..eskisine göre çok daha sıcaktı, sanki birşeylerin farkına varmış ve olgunlaşmıştı.Ve çok şükür ben artık Onu rüyamda görmüyorum.
Evet sanırım ben O arkadaşımı artık affediyorum..fakat Onun için değil kendi ruh sağlığım için arkadaşımı affediyorum.
bak ne güzel diyorsun, senin arkadaşın hatasının farkına varmış evine gelmiş ve eskisinden daha sıcak davranmış, hatalı olan ilk adımı atmış ama kafayı taktığım aynı senin gibi rüyalarımda gördüğüm haklkı helal etmediğimi söylediğim insanlar yaptıkları yetmiyomuş gibi bide kendileri tiribe giriyolar, bende böyle olmasını istemiyorum ama olaylar böyle gelişiyor işte ve ne yazık ki o pisliklerin kafamda yarattığı sonucun acısını eşim ve çocuğuma yansıtıyorum keşke bende vurdumduymaz amannn boşverci olabilseydim
Leave a comment:
-
affedin derken arkadaşlar affettiğiniz bir şahıssa canciğer olun demiyorum sadece üzerinizedeki yükü atıp nefret duygusunu aşıp kendinize bi güzellik yapmanızı istiyorum
Leave a comment:
Leave a comment: