Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çok mutlu oldum.

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• enerji528
    adlı üyemiz Çok mutlu oldum. konusunu başlattı

Çok mutlu oldum.

Merhalalar, yaklaşık 1 saat önce marketten ekmek aldım. Sokağın içinde eve doğru ilerlerken komşumuzun 5-6 yaşlarında kumral, yeşil gözlü erkek çocuğunu gördüm. Sırtını duvara yaslamış bacaklarını birbirine paralel şekilde yola uzatmış üzgün bir şekilde düşünüyordu yanında patlak bir basketbol topu vardı. Ne oldu diye sordum üzgün üzgün ağzında bir şeyler geveledi tam anlamadım mahallenin yaramaz çocukları dövdü diye düşündüm biraz yaklaşıp tekrar sordum.
    Karşı apartmandan bir adam çocuğa sigara aldırmış bizim ufaklık da para üzerini verirken yanlışlıkla yanındaki 1 TLyi de vermiş. : )
    Fakir oldukları için annen kızar mı diye sordum cevap vermedi gel hadi parayı amcamızdan isteyelim dedim, çocuk hemen ayağa kalktı gözünde ümit ışığı parladı o an çok sevindim ve mutlu oldum. Beraber karşı apartmana çıktık 3.katta bir yeri çaldım orası değilmiş dairenin bir alt katını çaldım bekledik bekledik ben ümidimi kesmiştimki içerden gür bir erkek sesi yükseldi "Kapıya niye bakmıyorsunuz..." Doğrusu bu beni biraz korkutmuştu
    Adama dedim abi biraz önce çocuk size sigara almış kendi parasını da size vermiş sizin hesabınıza göre fazla mı bi baksanız dedim bozuk paralar hala adamın elinde duruyormuş hmm dikkat etmedim olabilir dedi hemen 1 lira verdi. ( O gür sesli adamdan bu kadar kibar bir yaklaşım beklemiyordum ) Gülümseyerek kusura bakmayın yanımda olsaydı çocuğa verecektim ama olmayınca 1 TL için sizi rahatsız ettik dedim çocukla beraber aşağı indim. Çocuğun gözlerindeki mutluluk beni hem duygulandırdı hem çok sevindi. Bir daha para üzerini vereceğin zaman say da ver dedim tamam dedi :lol:
    Küçük bir çocuğu sevindirmek beni çok çok mutlu etti bir de bu çocukların 3 küçük kardeş olduklarını ve babalarının 1 ay önce vefat ettiklerini bilince çocuğun gözlerindeki sevinç beni hüzünlendirdi. Bundan sonra çocuğu mahallede gördüğüm zaman müsaitsem yanımdak bozukları vereceğim.
    ALLAH'ım hak eden herkesi mutlu etsin, amin.

• Guest's Avatar
    Guest replied
    mululuğun sırrı = mutlu etmek

Leave a comment:

• ozle_m_ermaid
    replied
    Seni tebrik ederim,bir yetimi sevindirmişsin eminim ki Rabbim de sana bunun mükafatını elbet verecektir,onun katında hiçbir şey karşılıksız değildir.Hatta iyilik için niyet edene o iyiliğin sevabı,o iyiliği fiilen gerçekleştirene de kat be kat fazlası Allah tarafından verilir...

Belki sırf bu yetime olan ufacık yardımından ötürü,hayatında yepyeni bir pencere açılacak,belki dünyan yeniden aydınlanacak.Bunu Allahtan başka kim bilebilir?

Senin adına çok sevindim gerçekten,anlattıgını gözümde canlandırınca,ne kadar huzur ve mutluluk - bir yandan da hüzün verici olduğuna kanaat getirdim..

Ve son olarak;

İyi insan olabilmek erdemli insan olabilmektir,erdemli olabilmek için de bazı faziletlere sahip olmak gerekir..İnsan ''Ben'' sınırlarını zorlarsa,dış dünyayla ne kadar ''temas''a geçerse, bu faziletler o oranda şekillenecektir..

Tekrar kutlarım seni masum , bir masumu sevindirdin...

Leave a comment:

• Guest's Avatar
    Guest replied
    çocuğun ailesinin çocuğa daha yakından ilgi göstermesi lazım.

öyle her önüne geldiği tanıdığı veya tanımadığı ile kapalı veya açık mekanlara bu şahıslarla kolayca gidebiliyorsa her zaman sokakta risk altındadır.herkes senin kadar iyi niyetli değil maalesef.

senin açından olayı değerlendirirsem. bu devir bu tarzda iyilik yapma devri değildir. iyilik yapma niyetiyle hareket edip kendini hiç düşleyemeyeceğin bir zan altında bulabilirsin.

Leave a comment:

• zeynepp
    replied
    evet süper cidden insanları mutlu etmek

Leave a comment:

• gülizar
    replied
    çok güzel birşey bu.bir insanı mutlu etmek,elinden tutmak.

tebrik ederim.

Leave a comment:

• bydead
    replied
    hayatı sevmek diye buna derim ben sen yaşamı seviyorsun masum her zaman böyle devam et.insnalara ne kadar saygı sevgi beslersek hayatı o kadar çok severiz.benim bu yazıdan çıkardığım anlam buydu yada ben böle düşündüm

Leave a comment:

• BUTU
    replied
    Re: Çok mutlu oldum.

Orjinal yazı sahibi: masum528
    Merhalalar, yaklaşık 1 saat önce marketten ekmek aldım. Sokağın içinde eve doğru ilerlerken komşumuzun 5-6 yaşlarında kumral, yeşil gözlü erkek çocuğunu gördüm. Sırtını duvara yaslamış bacaklarını birbirine paralel şekilde yola uzatmış üzgün bir şekilde düşünüyordu yanında patlak bir basketbol topu vardı. Ne oldu diye sordum üzgün üzgün ağzında bir şeyler geveledi tam anlamadım mahallenin yaramaz çocukları dövdü diye düşündüm biraz yaklaşıp tekrar sordum.
    Karşı apartmandan bir adam çocuğa sigara aldırmış bizim ufaklık da para üzerini verirken yanlışlıkla yanındaki 1 TLyi de vermiş. : )
    Fakir oldukları için annen kızar mı diye sordum cevap vermedi gel hadi parayı amcamızdan isteyelim dedim, çocuk hemen ayağa kalktı gözünde ümit ışığı parladı o an çok sevindim ve mutlu oldum. Beraber karşı apartmana çıktık 3.katta bir yeri çaldım orası değilmiş dairenin bir alt katını çaldım bekledik bekledik ben ümidimi kesmiştimki içerden gür bir erkek sesi yükseldi "Kapıya niye bakmıyorsunuz..." Doğrusu bu beni biraz korkutmuştu
    Adama dedim abi biraz önce çocuk size sigara almış kendi parasını da size vermiş sizin hesabınıza göre fazla mı bi baksanız dedim bozuk paralar hala adamın elinde duruyormuş hmm dikkat etmedim olabilir dedi hemen 1 lira verdi. ( O gür sesli adamdan bu kadar kibar bir yaklaşım beklemiyordum ) Gülümseyerek kusura bakmayın yanımda olsaydı çocuğa verecektim ama olmayınca 1 TL için sizi rahatsız ettik dedim çocukla beraber aşağı indim. Çocuğun gözlerindeki mutluluk beni hem duygulandırdı hem çok sevindi. Bir daha para üzerini vereceğin zaman say da ver dedim tamam dedi :lol:
    Küçük bir çocuğu sevindirmek beni çok çok mutlu etti bir de bu çocukların 3 küçük kardeş olduklarını ve babalarının 1 ay önce vefat ettiklerini bilince çocuğun gözlerindeki sevinç beni hüzünlendirdi. Bundan sonra çocuğu mahallede gördüğüm zaman müsaitsem yanımdak bozukları vereceğim.
    ALLAH'ım hak eden herkesi mutlu etsin, amin.
    amin

Leave a comment:

• asseee
    replied
    bende çok duygulandım çocuk için çok güzel birşey yapmışsınn

Leave a comment:

İşleniyor...
X