Duyuru

Collapse
No announcement yet.

siz olsanız kimin sözlerini ciddiye alırsınız.....

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• siz olsanız kimin sözlerini ciddiye alırsınız.....

bir tarafta klinik çalışmalarla adını duyurmuş bir insanı düşünelim mesela aaron beck.... ömrü boyunca 100 bini aşkın patolojik sorunlu hasta ile birebir muhatap olmuş bir insan.... sayısı çığ gibi büyüyen bir araştırmacı grubu ile değişik çalışmalarla rahatsızlıkların doğasını keşfedip çözüm yollarını aramış bir insan..... bulduğu yöntemlerle çoğu patolojik sorunu çözüme ulaştırmayı başarmış bir insan... modern tıp psikoloji alanında en çok kullanılan yöntemlerin doğuşuna imza atmış bir insan..... ortaya attığı teorisi ile psikoloji bilim adamlarının en çok dikkate aldığı bir paradikmanın sahibi bir insan.... psikoloji kuramları içinde tek başına bir başlık halinde incelenen bilişsel ve davranışsal paradikmanın sahibi bir insan..... sayısı 100 milyonu aşmış hastalara ciddi yardımı dokunan bir insan.... bir tarafta böyle bir insan var....

diğer tarafta ise
    "Uzmanlar!!!Uzman kim!Freud ölmeden önce hala kadınlar ne ister diyormuş!Bu adam psikolojinin babası olarak kabul görüyor ama ölürken ettiği lafa bak!Ben bu sorunun cevabını 22 yaşımda biliyordum.Bugüne kadar gelen oturmuş ve öğrenilmiş şeylerin dışında aslında kadının ve erkeğin doğasının farklı olmadığını...Bunu herhangi bir eğitim sonucunda da almadım...."

uzmanları güya yanlış anlamış bir insanmışım gibi

"Daha ne kadar senin sözde uzmanlarının bahsettikleri şeyi algılayıp analiz edemeyecek bir durumda olacaksın.... "

ve konuların teorik kısımlarını bitirmiş bir insan gib ve onları aştığını düşünür bir şekilde bildiklerini zannettiği şeyleri öğretme misyonunu üzerine almış bir eda ile...

"Oldu mu!Yalnızca birileri yanlış bilgilenmesin diye zahmete girip bu kadar şeyi yazdım. "

ve tavsiye olarakta şöyle bişeyler diyor....

Senin gerçekten bazı şeyleri aşabilmek için, hocalarını yada psikoloji ve kişisel gelişim kitaplarını bırakman lazım.Hayatta daha fazla şey yaşaman (şu anda bu zor olabilir) daha iyi bir gözleme sahip olman ve insanı ele alan malzemelere (iyi sinema filmleri yada edebiyat örnekleri olabilir) daha fazla ağırlık vermen gerekiyor.Dahası “eğitim fikirlerini” aşmış ve akademiyi arkasında bırakacak, her konuda sorgu ve analiz yapacak kadar ileri gidebilmiş kişilerle de fikir alışverişinde bulunman…

bir tercih yapsanız hangisini seçerdiniz.... aaron beck e devam mı ederdiniz.... yoksa bu kişi daha fazla biliyo galiba deyip onun peşinden mi takılırdınız.... ?

güzel bir konu ama seçim yapmaya gerek yok. aşk kendibaşına zaten yeterince karmaşık.

onu tartışmak daha da karmaşıklaştırmaktan öteye gitmez gibi geliyor.

"aşkın mantığa uymayan bir mantığı vardır" A. Einstein

Yorum

100 milyonu aşmış hastaya ciddi boyutta desteği olduysa elbette onu seçerim..birilerinin iyileşmesinde payı olmuş biriyle bir iki tane kişisel tespit yapmış iki insanı kıyaslamam bile

Yorum

aaron becki nerden bulacaz yanlız therapy :lol: :lol:

Yorum

Aaron Beck ve Albert Ellis'in terapi görüşleri bana çok yardımcı oldu ve oluyor.

Therapy25'in bahsettiği ikinci kişi kendi fikirleriyle çelişiyor.

Yorum

aslında ben-hatam varsa düzeltin-ikinci kişiyede biraz hak veriyorum.neden biliyormusunuz.bi ara hayatı kuramlarla yorumlamaya kalkmıştım.gidip bi psikiyatri asistanın yanına freudun kitabından öğrendiklerimle hayatımı yorumlamaya kalkmıştım.
            ama öyle marjinal şeylerdiki,asistanda rahatsız olmuş olmalı bana gündelik hayatla uyumlu yaşamayı anlatan yaratıcı düşünceye dair kitaplar önermişti.
            freudun zihniyle yaşamak gündelik yaşamda çok mümkün değil onu demeye çalışıyorum yani.

Yorum

hoş psikiyatride freudla sınırlı değil tabi...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: fraghera
                güzel bir konu ama seçim yapmaya gerek yok. aşk kendibaşına zaten yeterince karmaşık.

onu tartışmak daha da karmaşıklaştırmaktan öteye gitmez gibi geliyor.

"aşkın mantığa uymayan bir mantığı vardır" A. Einstein
                ben aşkı karşılık bulmadan yoğun bir şekilde yaşadım.... terapiler sayesinde içimde yaşadığım sancılı dönemlerden kurtuldum.... aşkın mantığı yoktur.... çünkü aşk yoğun bir duygudur.... böyle duygular matığı ele geçirir.... ama duyguların etkisini kırmak mantığın yeniden yapılandırması ile mümkündür.... ya mantık duyguları kontrol eder... yada duygular mantığı....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hale46
                  100 milyonu aşmış hastaya ciddi boyutta desteği olduysa elbette onu seçerim..birilerinin iyileşmesinde payı olmuş biriyle bir iki tane kişisel tespit yapmış iki insanı kıyaslamam bile
                  evet şu an için bilişsel ve davranışsal paradigma rahatsızlıkların çözümünü sağlayan en sağlam kuramlardan olarak bilinir....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dert
                    aaron becki nerden bulacaz yanlız therapy :lol: :lol:
                    eserlerinde bulabilirsin dert

Yorum

Orjinal yazı sahibi: maviyesil
                      Aaron Beck ve Albert Ellis'in terapi görüşleri bana çok yardımcı oldu ve oluyor.

Therapy25'in bahsettiği ikinci kişi kendi fikirleriyle çelişiyor.
                      evet ellis ve beck bana da inanılmaz bir destek vermiştir

Yorum

aslında ben-hatam varsa düzeltin-ikinci kişiyede biraz hak veriyorum.neden biliyormusunuz.bi ara hayatı kuramlarla yorumlamaya kalkmıştım.gidip bi psikiyatri asistanın yanına freudun kitabından öğrendiklerimle hayatımı yorumlamaya kalkmıştım.
                        ama öyle marjinal şeylerdiki,asistanda rahatsız olmuş olmalı bana gündelik hayatla uyumlu yaşamayı anlatan yaratıcı düşünceye dair kitaplar önermişti.
                        freudun zihniyle yaşamak gündelik yaşamda çok mümkün değil onu demeye çalışıyorum yani.
                        ikinci kişinin haklı olduğu noktalar yok demekte yanlıştır tabi.... bende tamamen yanlış bir kanı geliştirdiğini düşünmüyorum.... frued bilimin babasıdır... ilk paradigmik bakış ona aittir.... beck bile ceğu noktalarda fruedin tezlerini kabul etmez.... ilk paradigma ayrımı fruedin tezine karşı bir tezle ortaya atılmıştır.... sonra değişik bakış açıları eklenme amaçlı yeni paradigmalar ortaya atılmıştır.... frued psikolojinin ilk adımlarını attığı için yanılma şansı çok fazladır.... ama günüzde hala geçerliliğini koruyan sağlam bulguları mevcuddur... psikoanalitik kuram günümüzde hala geçerliliğini koruyan yanları ile sağlam bir şekilde karşımızda durur..... ve eğitim sistemleri içinde fruedin konuları yer alır....

Yorum

hoş psikiyatride freudla sınırlı değil tabi...
                          evet günümüz psikolojisi beck le bile sınırlı değil

Yorum

ya bi kitap okumak başkadırda.bi insanı okumak daha başkadır.orda,canlı gözünün önünde durur çünkü.
                            bi asistan tanımıştım okurken.son stajımda denk gelmiştim.eğer daha önce tanısaydım derslere,hayata bakışım bütün bütün değişirdi.
                            sözlere kuramlara sığmayan şeyler var çünkü.tavırlar,paylaşımlar.
                            ideal psikiyatr yada psikolog kimdir biliyormusun.can dostum filmindeki gibi bir psikiyatr yada psikologdur.deneyimini,acısını paylaşandır.
                            laf değil,tecrübeler sunandır.
                            böyle bi insan çeker seni çıkarır tüm depresyonundan.ben buna gerçekten inanıyorum.

Yorum

ya bi kitap okumak başkadırda.bi insanı okumak daha başkadır.orda,canlı gözünün önünde durur çünkü.
                              bi asistan tanımıştım okurken.son stajımda denk gelmiştim.eğer daha önce tanısaydım derslere,hayata bakışım bütün bütün değişirdi.
                              sözlere kuramlara sığmayan şeyler var çünkü.tavırlar,paylaşımlar.
                              ideal psikiyatr yada psikolog kimdir biliyormusun.can dostum filmindeki gibi bir psikiyatr yada psikologdur.deneyimini,acısını paylaşandır.
                              laf değil,tecrübeler sunandır.
                              böyle bi insan çeker seni çıkarır tüm depresyonundan.ben buna gerçekten inanıyorum.
                              senin dediğin canlı modeli sadece yazılarına sığdırmayı başarabilmiş bir insanda bahsettiğin uzmandan daha bir uzmnadır diye düşünüyorum.... bilinen tüm proflerın bile hocası olan bir adam bunu başarabilir anca... rahatsızlığımı o kadar betimlemiş ki... onlar olmasa idi ben çok farklı biri olur çıkardım... olumsuzluklarla dolu biri....

Yorum

İşleniyor...
                              X