Duyuru

Collapse
No announcement yet.

öğretmenlere bir soru öğretmen olmayanlarda cevaplayabilir:)

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • #16
    Orjinal yazı sahibi: masum528
    Örtmenim 3. şık çok hoşuma gitti.
    7 Aydır buradasın ama nediiii 6 mesajın var ben senin nikini yeni duydum.
    3. soru benim büyük heyecanla sorduğum ve cevabını dört gözle beklediğim soru

    Yorum


    • #17
      Orjinal yazı sahibi: viajante
      Orjinal yazı sahibi: sevdahoca
      evet kpss de 90 alabilirim ama bunun için harcanacak bir yılım yok. yeteri kadar zaman yitirdim. 25 yaşındayım. daha mesleğime başlayamadım. burda başlayıp koleje geçmeyi düşünüyorum. eğer hastalığım izin vermezse çalıştığım yerde bunu geçirtirecek şeylere başvurmak yerine işimi bir müddet bırakırım. eğitim geçiştirilmemeli eminim sizde bunu çok iyi biliyorsunuzdur. ben geçiştirerek verdiğim bi eğitimle çocuklarıma kötülük yapamam.
      bu arada öğretmen arkadaşlara bir sorum daha olacaktı ; benim dershanede bu yıl stajım kalkacak. gelecek yıl devlete atansam da stajer olarak başlayacağım . peki kolejdede bu durum aynımı yani koleje geçtiğimde yine aday öğretmen mi olacağım?
      Sevda "geçiştirebilirsin" derken daha fazla izin alabilir sınıfta daha az performans gösterebilirsin anlamında söyledim.Eğitim sistemi zaten baştan aşağı böyle bir yapıya kurulu ve bunu en iyi resmeden şeyde dershane gibi bir kurumun varlığı

      "eğitim geçiştirilmemeli eminim sizde bunu çok iyi biliyorsunuzdur."

      Ben içerik olarakta eğitim sisteminin tepeden tırnağa çürük olduğunu düşünenlerdenim.Tabi insanların öyle yada böyle bir mesleğe ve kariyere ihtiyaçlarının olması bu yolda atılan 1 dolu adımın yanındaki 9 boş adımı biraz daha onurlu kılıyor.Elbette bunların konumuzla hiçbir ilgisi yok.Dershane öğretmenliği yapan bir arkadaşım var ve maalesef sorunların varsa tolerans minimum.Umarım senin için her şey daha iyi olur.

      eğitimci olmaya 11 yaşında karar veren biri olarak eğitim sistemindeki tüm aksaklıkları gözlemledim. geçiştirmek derken ne demek istediğini çok iyi anladım verdiğim cevap genel bir cevaptı söylediğin şeyde sonuna kadar haklısın yıldıray

      Yorum


      • #18
        Orjinal yazı sahibi: sevdahoca View Post
        merhabalar ben 2008 de türkçe öğretmenliğinden mezun oldum. bireysel dersler verdim ama bir kurumda çalışmadım. devlette çalışmayı düşünmüyorum. istemediğimden değil onlar beni istemiyor sanırm kpss den 90 alamadım da neyse sınav dergisi dershanesine iş başvurusunda bulundum. mülakata çağıracaklar ardından sınav yapacaklarmış.
        1-) mülakatta sorabilecekleri sorular neler olabilir
        2-) sınavda branşımızla ilgili sorularmı sorarlar, eğitim bilimleriyle ilgilimi sorarlar. ya da ne sorarlar
        3-) dershande öğretmenliğe başladım diyelim: öğretmen hattı alabiliyormuyum, öğretmen evinden yararlanabiliyormuyum, otobüse binebilmek için indirimli akbil alabiliyormuyum.
        bu arada burdan başka evim yokmuş gibi hissettiğimden buraya yazdım sizlere soruyorum. 7 aydır sizler kardeşim gibisiniz bende ağır depresyon ve ankisiyete bozukluğu var ve bu yüzden kpss ye girip başka şehirlerde öğretmenlik yapmak bana korkutucu geliyor. bu halimle çocuklara iyi bir öğretmen olurum bu konuda kendime güvenim var. enerjimi sonuna kadar öğrencilerim için kullanırım. yeterki farklı bir şehirde yalnız olmayayım.
        Siz devlete o puanla çoktan atanmışsınızdır ama başkalarına yardımcı olmak adına..
        Dersaneler ve özel kurumlar asla KPSS puanını sormazlar.. İyi bir cv ile karşılarına çıkmanız lazım. Mülakat a kesinlikle çok fazla konuşmayın , çünkü her mülakata müdür ve müdür yardımcıları dışında bölüm başkanları da girer ve hiç bir bölüm başkanı kendine rakip olacak birini ekibinde istemez.. Cv lerde kesinlikle iş deneyimi dışında fark yaratın atıyorum seminerler, gittiğiniz katıldığınız eğitim kursları, kendi çalışmalarınız bu öğretmenlik dışında ek olarak , alanınızdaki ulusal ve uluslar arası projeler , çalışmalar gibi..
        Dersane ve özel okullarda 5 yıllık deneyiminiz yoksa büyük kolejler vakıf destekli olan , ilk yazılı sınava alır bu sınavda alan bilgisini ölçerler , sorular klasik şeklindedir ve son bölüm eğitim bilimleri sorularına benzer hatta ordan almışlardır.. ama asıl önemli olan mülakat bölümü.. Yazılı sınav ve mülakat bölümünden sonra son bölüm ders anlatımıdır ve burda en çok dikkat edilmesi gereken zaman planlaması.. Ders 40 dak.. ve bu süre zarfında çok iyi bir ders planı çıkartmanız lazım.. Alternatif eğitim materyallerini devreye sokun, öğrenciyi ve sizi izleyen okul idaresini şaşırtmanız gerekiyor.. Atıyorum bölümünüz Türkçe bu alanda sıfatlar konusundasınız bir dil bilgisi ağacı getirebilirsiniz ya da tabu oyununu konunuza uyarlayabilirsiniz... Yani bütün söylemek istediğim şu, nerede ya da hangi kurumda olursanız olun , kendinize güvenli durmak, yerinde ve kıvamında konuşmak, nezaketli ve saygılı izlenim vermek, gereken ve yönetmelik düzeyinde giyinmek en önemlisi de fark yaratabilmek lazım..Bütün meslekdaşlarıma başarılar
        Last edited by govinda; 14-07-2013, 11:23 AM.

        Yorum

        İşleniyor...
        X