Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kültürümüz değişti-değişiyor!!! Çünkü...

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Kültürümüz tabiki çok bozuldu.Yozlaştı. Yalnızca din konusunda değil her konuda.

Kültürümüz parçalandı. Herkes bir parçasına tutundu ve parçalar bütünden uzaklaştı.

Her zihinde kültürümüzün bir parçası şekil değiştirdi.

Eridi kayboldu.

Türk lokumu ve baklavası bile başkaları tarafından tescil edildi.
    Kabahat edende mi ettirendemi ?
    <div>------------SEMAVER DE HAKLI--------------</div><br />

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sanalprenses
      Orjinal yazı sahibi: geceden
      Kültürümüzün degisme sebebini gelisen teknolojiyede bagliyabiliriz bir noktada..Sacma sapan magazin programlari sayesinde gecnler kendilerini pembe hayallere cok kaptiriyor..Ünlülerin yasam sekillerini kendilerine örnek aliyor..Ve daha bir özenti genclik yetisiyor gibi..Buda kültürel yozlasmaya bir nedendir diye düsünüyorum.. :roll:
      Tamamen katılıyorum. Ayrıca açık saçık gezenler üstsüz güneşlenenler zevk uğruna herşeyi mübah sayanlar bencillikten hiç kurtulamıyorlar bilmiyorum artık dünya nereye doğru gidiyor artık ahlak kavramı insanların belki dörtte birini bile ilgilendirmiyor iğrenç çarpık ilişkiler yaşanıyor yakında tüm dünyada eşcinsel evlilikler de normal görülecek

Bu dünyanın çivisi çıktı artık
      "Acik sacik gezmek" nedir? "Ustsuz guneslenmek" nedir? Eger farkindaysaniz erkeklerin HEPSI ustsuz gunesleniyor.
      Ahlak anatomide degildir. Once bunu anlamak gerekli. Ahlak ayni zamanda rituellerde de degildir. Din ve inancin ahlakla baglantisi yoktur ve de olmayacaktir.... Bu sadece insanin kafasini ne kadar kuma gomdugu ile alakalidir. Mezarlik yanindan gecerken el acip dua okumak ahlakla yakindan uzaktan ilgili degildir. Ayni sekilde ezan vs. de hic onemli degildir, ahlakla ilgisi yoktur. Ne ezan, ne de kilise cani ahlakin olcusunu gostermez. Ahlakin tanimi zaten yoktur, cunku oyle birsey yoktur. Eger varsa da bu sadece beyindedir, dusuncelerle ilgilidir. Anatomi ya da ritueller hicbirsey gostermez.... hatta belki tam tersini gosterir. Dua okuyan demek ahlakli demek degildir. Bir mezarlikta ciplak gezen bir insan, dua okuyandan ahlakli olabilir. Gorunuse bu kadar takilmayin.

Yorum

Kültürel yozlaşma inkar edemeyeceğimiz bir gerçek ne yazıkki böyle.Saygı bitince çoğu iyi şeyde tükenir.İnsanların kendilerine ve diğer insanlara saygısı bittiğinde asıl tükeniş başlar.Ahlak beyindedir,buda demektirki beyni olmayanların ahlakıda olmaz.Beyni ve ahlakı olmayanda hangi canlı sınıfına girer ben henüz bulamadım.Belki ot olabilir nede olsa onlarında giyinme gibi yada kültür ahlak gibi şeylerle işleri olmaz.

Yorum

slm

ahlak
          insanların toplum içindeki davranışlarını ve birbirleriyle ilişkilerini düzenlemek amacıyla başvurulan kurallar dizgesi, başka insanların davranışlarını olumlu ya da olumsuz biçimde yargılamakta kullanılan ölçütler bütünü. tarih boyunca her insan topluluğunda ahlak dizgesi var olmuştur. bu dizge toplumdan topluma ve aynı toplum içinde çağdan çağa değişiklik gösterir. nesnel ya da toplumsal ahlak, insanın toplumun öteki bireylerine karşı ödevini içerir. bu kurallar yazılı olmadığı için biçimsel bakımdan hukuktan farklı olmakla birlikte, gene de ahlak ile hukukun örtüştüğü, hatta özdeşleştiği durumları vardır. toplumsal yaşama egemen olan hukuk kurallarıyla nesnel ahlak arasında sıkı bir bağ vardır. toplumun genel ahlak görüşlerine ve toplumsal vicdana uygun düşmeyen hukuk düzenlemeleri, kendilerinden beklenen toplumsal işlevi yerine getiremeyeceğinden uzun ömürlü olmaz.

erkekler üstüz güneşlenirsmiş güldürme beni mantıklı şeyler söle İSTERSEN BİZDE BİKİNİ ÜSTÜ TAKALIM YADA SÜTYEN SAÇMALAMA LÜTFEN
          Ahlâk nedir?

Bir kişinin iyi veya kötü olarak nitelenmesine sebep olan manevî değerleri, huyları ve bunların tesiri ile ortaya koyduğu davranışların bütünüdür.

Yorum

Re: slm

Orjinal yazı sahibi: zlmetmekndne
            ahlak
            insanların toplum içindeki davranışlarını ve birbirleriyle ilişkilerini düzenlemek amacıyla başvurulan kurallar dizgesi, başka insanların davranışlarını olumlu ya da olumsuz biçimde yargılamakta kullanılan ölçütler bütünü. tarih boyunca her insan topluluğunda ahlak dizgesi var olmuştur. bu dizge toplumdan topluma ve aynı toplum içinde çağdan çağa değişiklik gösterir. nesnel ya da toplumsal ahlak, insanın toplumun öteki bireylerine karşı ödevini içerir. bu kurallar yazılı olmadığı için biçimsel bakımdan hukuktan farklı olmakla birlikte, gene de ahlak ile hukukun örtüştüğü, hatta özdeşleştiği durumları vardır. toplumsal yaşama egemen olan hukuk kurallarıyla nesnel ahlak arasında sıkı bir bağ vardır. toplumun genel ahlak görüşlerine ve toplumsal vicdana uygun düşmeyen hukuk düzenlemeleri, kendilerinden beklenen toplumsal işlevi yerine getiremeyeceğinden uzun ömürlü olmaz.

erkekler üstüz güneşlenirsmiş güldürme beni mantıklı şeyler söle İSTERSEN BİZDE BİKİNİ ÜSTÜ TAKALIM YADA SÜTYEN SAÇMALAMA LÜTFEN
            Ahlâk nedir?

Bir kişinin iyi veya kötü olarak nitelenmesine sebep olan manevî değerleri, huyları ve bunların tesiri ile ortaya koyduğu davranışların bütünüdür.
            Yazmis oldugumu algilasaydiniz komik olmadigini anlardiniz. Espiri olarak yazmadim ben o cumleyi.

Yorum

slm

"Acik sacik gezmek" nedir? "Ustsuz guneslenmek" nedir?
              bunların ne olduğunu bildiğini sanarak öle yazdım ben ama bilmiyorsan yazdıklarının ne olduğunnu öğrenmeye çalışmalısın
              bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp
              espri yeteneğinizin olmaması kötü sizin adınıza üzüldüm

Yorum

İşleniyor...
              X