Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ebn yaşamayı haketmiyorm.

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• ebn yaşamayı haketmiyorm.

bu hayatı hakedicek hiçbir şey yapmıyorum yapamıyorum daha doğrusu haketmediğim bir yerde durmak sizce ne kadar mantıklı zarar gördüğüm acı çektiğim bir yaşamı benmi istedim be benmi.hadi bekliyorum en sevmediğim özelliğimi söyluyrm aşağlayın beni küçük görün zaten en dipteyim :cry:

Re: ebn yaşamayı haketmiyorm.

Orjinal yazı sahibi: bydead
    bu hayatı hakedicek hiçbir şey yapmıyorum yapamıyorum daha doğrusu haketmediğim bir yerde durmak sizce ne kadar mantıklı zarar gördüğüm acı çektiğim bir yaşamı benmi istedim be benmi.hadi bekliyorum en sevmediğim özelliğimi söyluyrm aşağlayın beni küçük görün zaten en dipteyim :cry:
    Böyle düşünürsen çok daha kötü olursun. Birazda güzel olanları görmeye baksan. İnan mutlu olabileceğimiz o kadar çok şey varki etrafımızda, bazen göremiyoruz işte. İsyan etme sakın.
    Hayat Dediğin, Allah İçin Değilse; Ne Çıkar Kainat Önünde Eğilse!...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sevde_
      Böyle düşünürsen çok daha kötü olursun. Birazda güzel olanları görmeye baksan. İnan mutlu olabileceğimiz o kadar çok şey varki etrafımızda, bazen göremiyoruz işte. İsyan etme sakın.

dün biraz isyan etme demiyelimde çok moralim alt üst gibiydi.saolun bugün iyyim çok şükür..tşkrler sevde hanım.

Yorum

hak etmek zorunda mısın...? mesela aile mirası kalmış insanlar o parayı hak edipte mi sahip olmuşlar....

doğuştan getirdiğin hakların var.... onlar neler diye bir sorgula istersen...

Yorum

bydead umutsuzluğa kapılma dostum :idea: :arrow: :!:

Yorum

Orjinal yazı sahibi: therapy25
            hak etmek zorunda mısın...? mesela aile mirası kalmış insanlar o parayı hak edipte mi sahip olmuşlar....

doğuştan getirdiğin hakların var.... onlar neler diye bir sorgula istersen...

evet haklısın kader diyip ieriye bakmak lazım hakettiğimizle hayatımızı mutlu bir şekilde sürdürmekte bir marifettir.

Yorum

oooooo ne sorunları olan insanlaer var aç mısın açıkta mısın bunları yaşasaydık asıl psikolojik sorunları olmayı o zaman hak ederdik bence çünkü şimdi o kadar basit şeyleri sorun yapıyoruz ki

Yorum

Sevgili Bydead,

Bu hayatı hak edecek hiçbirşey yapamamamızın nedeni mustarip olduğumuz hastalığımızın iyileşmemesi yüzündendir. Bendeki 8 yıl önce farkına vardığım 6-10 aylık bir iyileşmeden sonra nükseden anksiyetenin eşlik ettiği 8-10 ay süren major depresyondur.

Sizdeki ise bir yazınızdan öğrendiğim üzere kronik depresyon. Merak ettiğim şey, bu hastalığınıza kaç yıl önce farkına varıdığınız, ve bendekine benzer iyileşme devreleri yaşayıp yaşamadığınızdır.

Ve 2 yıl veya daha uzun süre aralıksız bu hastalığınızı yaşamakta iseniz, bu süre içinde kullandığınız ilaçlara ara verip vermediğiniz, şimdiye kadar kaç çeşit antidepressanı denediğiniz, kaç adet doktor değiştirdiğiniz, ve herhangi bir psikoterapi (kendine yardım kitapları, veya psikolog vasıtasıyle) alıp almadığınızdır. Bunları soruşum hastalığınızdan kurtulmada en önemli faktörler olması yüzündendir.
                Cevaplayabilirseniz memnun olurum.

Eğer bu faktörlere uygun; yani ilaçlara ara vermeden,çok çeşitli antidepressan denemeniz ve yeterli adette tecübeli doktor değiştirmeniz, ve psikoterapi almanıza rağmen hastalığınızda önemli bir iyileşme kat etmedinizse o zaman sizin için bir yol kalmaktadır

O da ne yapıp edip, bir yolunu bularak (EKT) Elekro şok tedavisini modern yollarla uygulan bir hastanede kendinize uygulatmanızdır. İlaç tedavilerinin etkisiz kaldığı bir çok depresyon hastalarının (EKT) vasıtasıyle 20 gün sonra bu hastalıktan kurtulmuş olarak hastaneden taburcu edildiklerin öğrenmiş bulunmaktayım.

Ayrıca Psikiyatride Distimi haricinde kronik sınıfına dahil başka bir depresyon çeşitinin olmadığını zannetmekteyim. Ancak majorda da olduğu üzere antidepressanlara direçli olanları mevcuttur. Yapılan araştırmalar antidepressan yanı sıra bazı ilaçların kombine verilmesinde bu direncin kırılarak hastada iyileşme sağladığını kanıtlamaktadır. Yeterki doktorunuz bu araştırma raporlarından haberi olsun ve size uygulayabilsin.

Bu başlığı açmakla “sizi küçük görecek” tarzda yorum gönderecek, depresyonu bilen veya yaşamış bir üyenin bulunması bence imkansız. Buna rağmen böyle yorumla karşılaşırsanız, yorumu gönderenin cahilliğine verip galeye almamanızı dilerim.

Geçmiş olsun,U34

Not:
                Burada yazdıklarım doktora danışmanın yerine geçemez
                Çaresizseniz Çare sizsiniz. U34

Yorum

bydead arkadaşın esas sorunu sf gibi görünüyor. İlerlemiş sf de ağır bir depresyona yol açmış. Tedavi şart ama bunu doktorlar yapacak biz değil.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: maviyesil
                    bydead arkadaşın esas sorunu sf gibi görünüyor. İlerlemiş sf de ağır bir depresyona yol açmış. Tedavi şart ama bunu doktorlar yapacak biz değil.

tedavi oluyorum ilaç tedavisi ben sadece zor anlarımda o anki sıkıntımı sizlerle paylasıyrm.isterseniz bir daha paylaşımda bulunmam.

Yorum

Paylaşmana bir şey demedim zaten . İlaç tedavisi yeterli gelmiyor anlaşılan.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: maviyesil
                        Paylaşmana bir şey demedim zaten . İlaç tedavisi yeterli gelmiyor anlaşılan.

niye her insanın depresif olduğu derdini anlatmak istediği zaman olur bende oldugu zaman burda paylaşıyorum ilaçla bir alakası yok. :idea:sabırla alakalı bu hastlaıklar hemen geçmiyor öyle ilaç yaramadı diye hemen gidip elektro şokmu olcaz yani

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Umut34
                          Sevgili Bydead,

Bu hayatı hak edecek hiçbirşey yapamamamızın nedeni mustarip olduğumuz hastalığımızın iyileşmemesi yüzündendir. Bendeki 8 yıl önce farkına vardığım 6-10 aylık bir iyileşmeden sonra nükseden anksiyetenin eşlik ettiği 8-10 ay süren major depresyondur.

Sizdeki ise bir yazınızdan öğrendiğim üzere kronik depresyon. Merak ettiğim şey, bu hastalığınıza kaç yıl önce farkına varıdığınız, ve bendekine benzer iyileşme devreleri yaşayıp yaşamadığınızdır.

Ve 2 yıl veya daha uzun süre aralıksız bu hastalığınızı yaşamakta iseniz, bu süre içinde kullandığınız ilaçlara ara verip vermediğiniz, şimdiye kadar kaç çeşit antidepressanı denediğiniz, kaç adet doktor değiştirdiğiniz, ve herhangi bir psikoterapi (kendine yardım kitapları, veya psikolog vasıtasıyle) alıp almadığınızdır. Bunları soruşum hastalığınızdan kurtulmada en önemli faktörler olması yüzündendir.
                          Cevaplayabilirseniz memnun olurum.

Eğer bu faktörlere uygun; yani ilaçlara ara vermeden,çok çeşitli antidepressan denemeniz ve yeterli adette tecübeli doktor değiştirmeniz, ve psikoterapi almanıza rağmen hastalığınızda önemli bir iyileşme kat etmedinizse o zaman sizin için bir yol kalmaktadır

O da ne yapıp edip, bir yolunu bularak (EKT) Elekro şok tedavisini modern yollarla uygulan bir hastanede kendinize uygulatmanızdır. İlaç tedavilerinin etkisiz kaldığı bir çok depresyon hastalarının (EKT) vasıtasıyle 20 gün sonra bu hastalıktan kurtulmuş olarak hastaneden taburcu edildiklerin öğrenmiş bulunmaktayım.

Ayrıca Psikiyatride Distimi haricinde kronik sınıfına dahil başka bir depresyon çeşitinin olmadığını zannetmekteyim. Ancak majorda da olduğu üzere antidepressanlara direçli olanları mevcuttur. Yapılan araştırmalar antidepressan yanı sıra bazı ilaçların kombine verilmesinde bu direncin kırılarak hastada iyileşme sağladığını kanıtlamaktadır. Yeterki doktorunuz bu araştırma raporlarından haberi olsun ve size uygulayabilsin.

Bu başlığı açmakla “sizi küçük görecek” tarzda yorum gönderecek, depresyonu bilen veya yaşamış bir üyenin bulunması bence imkansız. Buna rağmen böyle yorumla karşılaşırsanız, yorumu gönderenin cahilliğine verip galeye almamanızı dilerim.

Geçmiş olsun,U34

Not:
                          Burada yazdıklarım doktora danışmanın yerine geçemez

umut bey ben düzenli olarak 1 sene efexor rexapin tegretol kullandım.şu anda ise 1 sene oldu sanırım paxil tegretol ve 3 aya yakında anafranil kullanmaktayım.ve bazen böyle kendımı küçük gördüğüm aşırı hassas olduğum zamanlarım oluyor buda illaki elektroşok olucam anlamına gelmıyor sadece hayata karşı o anki sitemimi sizlere anlatıyrm çünkü yanlızım biraz :?evet anladım cevabını için teşekkür ederim.

Yorum

Sorularımı cevaplamanıza çok teşekkür ederim

Sevgili Bydead,

Sorularımı cevaplama nezaketinde bulunmanıza çok teşekkür ederim.

Bir evvelki yazınızda “sabırla alakalı bu hastlaıklar hemen geçmiyor öyle ilaç yaramadı diye hemen gidip elektro şokmu olcaz yani” sözünüze bende katılmaktayım. Çünkü siz:

1 yıl=Efexor(antidepressan)+Rexapin(antipisikotik)+T egretol(anksiyete ve depresyon semptomları üzerinde pozitif etki ve ayrıca iritabilite ve agresifliği azaltan psikotropik bir etki gösteren) Psikoleptik ve antipsikotik kullanmışsınız.

Sonraki yaklaşık 1 yıldır =.Paxil (antidepressan) + Tegretol kullanmışsınız+ buna 3 aydır 2ci bir Anafranil (antidepressan) ilavesi yapmanız dahil olmuş.

Buna göre rahatsızlığınızın ilaçla tedavisinin toplam süresi yaklaşık 2 yıl. Bu süre içinde kullandığınız (diğer iaçlarla kombine olarak) antidepressanların çeşiti sadece 3 adet olmaktadır.

Depressif durumunuzun sürekli olmaması, bazen kendinizi küçük görmeniz ve aşırı hassas olmanız ki bu depresyon hastası olmayan kişilerde de rastlanabilecek durumdur, bu ilaçlardan faydalandığınızı kanıtlamaktadır.
                            Bir evvelki yorumumdada açıkladığım üzere Elektro şok tedavisi genellikle sizinkine nazaran çok daha fazla antidepressanların denenmesine rağmen yanıt alınmamış veya başka rahtsızlıkları dolayısıyle denenmesi mümkün olmayan depresyon hastaları için uygulanan bir tedavidir.

Siz ise daha yolun başlangıcındasınız, ve kullandığınız ilaçlara yanıt veren şanslı bir depresyon hastasısınız. Yani ilaçlar yaramadı diye hemen gidip elektro şok olacak bir kişi değilsiniz.

Sağlıcakla kalmanız dileğimle, U34
                            Çaresizseniz Çare sizsiniz. U34

Yorum

teşekkürler umut bey.

Yorum

İşleniyor...
                              X