Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Vicdan...

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Vicdan...

Geçen sene felsefe dersinde "vicdan"ı tartışıyorduk...
    Felsefe hocamız ve sınıfımızda ben ve arkadaşım hariç herkes vicdanın doğuştan olmadığını, sonradan kazanıldığını savundu...
    Ben hala vicdan, merhamet doğuştandır diye düşünüyorum...
    Tabi topluma göre, insana göre, çevrye göre şekillenir...

Siz ne düşünüyorsunuz ?
    D&uuml;ş&uuml;nme...<br />D&uuml;ş&uuml;nme, kim anlamış ki sen anlayasin b&ouml;yle...

duyguların öncülleri ve biyolojik mekanizmaları doğuştan gelir.... ama şekillenmesi yaşantılara bağlı gerçekleşir.... mesela birinin korktuğu şeyden diğeri korkmaz.... ama her insanda bir korku duygusu vardır...

vicdan da aynen böyledir....

Yorum

Felsefe öğretmenim beni sürekli şaşırtıyor ya
      D&uuml;ş&uuml;nme...<br />D&uuml;ş&uuml;nme, kim anlamış ki sen anlayasin b&ouml;yle...

Yorum

Re: Vicdan...

Orjinal yazı sahibi: BetulUmut
        Felsefe hocamız ve sınıfımızda ben ve arkadaşım hariç herkes vicdanın doğuştan olmadığını, sonradan kazanıldığını savundu...

Siz ne düşünüyorsunuz ?
        vicdan sonradan kazanılır

Yorum

Re: Vicdan...

Orjinal yazı sahibi: zangara

Siz ne düşünüyorsunuz ?
          vicdan sonradan kazanılır
          Neden peki ?

Yorum

Valla doğuştan mı var sonradan mı kazanılıyo benim pek merak ettiğim bişey değil.Yani nerden buluyonuz da soruyonuz böyle soruları bilmem ki Doğuştan olsa ne olacak sonradan kazanılıyo olsa ne olacak
            öldü bu kız ; kesik boğazı bir vazo artık , geç gönderilmiş azap çiçeklerine...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: enyax
              Valla doğuştan mı var sonradan mı kazanılıyo benim pek merak ettiğim bişey değil.Yani nerden buluyonuz da soruyonuz böyle soruları bilmem ki Doğuştan olsa ne olacak sonradan kazanılıyo olsa ne olacak
              Madem ilgilenmiyorsunuz, neden muhalefet olma gereği duyuyorsunuz ?

Yorum

sana katılıyorum betulumutcum bence doğuştan

Yorum

vicdan ,kin, nefret gibi duygular tohum gıbıdır.bu tohuma ne kadar bakım yapılırsa okadar ürer ve çoğalır buna sebeb olanda yasadığımız hayattır.içimzde sadece var olan tohumu cevre ve şartlar fılızlendırır. hayatı kötülukler ıcınde gecırıyosa kın ve nefret başını alıp gıder .tıpkı fotosentez gıbıdır; aktıvatörlerınde etkısı vardır inhibite maddelerınde :o her fılız de mutlaka dısaırdan suyunu güneşinı alır ama ıcınde var olan krolofılde bunun yardımcısıdır .demek ıstedığım içimzde bu duygular tohum gıbıdır onlar zamanla yeşerır ve kocaman buyuk olur yada toplu ığnenın ucu kadar küçük ve zararı olmayacak kadar bı hıctır.ama bunlar içimzde daima vardır....Allah kın ve nefret gıbı duyguların körelmesını, vıcdan ve merhamet gıbı duygularında yeşermesını bızlere nasib etsin...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: enyax
                    Madem ilgilenmiyorsunuz, neden muhalefet olma gereği duyuyorsunuz ?
                    Valla muhalefet olmak için illa ilgilenmek gerekmez,hiç ilgim alakam olmayan bir konuda da sırf gıcıklık olsun diye muhalefet olabilirm,o benim ruh halime kalmış

Ama bu konuda muhalefet olmadım,düşüncemizi sormuşun bende bu konudaki düşüncemi söyledim
                    öldü bu kız ; kesik boğazı bir vazo artık , geç gönderilmiş azap çiçeklerine...

Yorum

İşleniyor...
                    X