Değerli ziyaretçimiz forumu tüm özellikleriyle kullanmak için lütfen kayıt olun. Forumla ilgili detaylı bilgi sahibi olmak için SSS bölümümüzü ziyaret edin.
Herhangi bir tartışmada söyleyecek sözü kalmayan veya savunduklarının yanlış çıktığını gören insanlar neden hemen küfüre ve hakarete başlar?
Ne gibi sorunları vardır temelde?
haksız olmayı kabullenememe ve aşağılık kompleksi..
karşındaki tüm ısrarlarına rağmen haksız olduğunu anlayınca seninle dalga geçecek korkusu saldırgan bir tavır sergiletiyor..
küfürler,bağırıp bastırmaya çalışmalar...
kompleks işte..
Bir şey yap, güzel olsun.. Çok mu zor? O vakit güzel bir şey söyle.. Dilin mi dönmüyor?
Öyleyse güzel bir şey gör veya güzel bir şey yaz.. Beceremez misin? O zaman güzel bir şeye başla..
Ama hep güzel şeyler olsun.. Çünkü; her insan ölecek yaşta… <Şems-i Tebrizi>
Birde bu tartışmalarda haksız duruma düşen insanların ilk kullandığı sözlerden biri "akıllı ol". hemen tehtitvari bir konusma tarzı baktı korkutamadı hakaret, baktı hala altedemiyor arkasından küfürler evet aşağılık komleksi , haksız üstünlüğünü kendine ispatlama çabası içinde ama kaybettiğinin farkında bile değil acıyorum böyle insanlara...
Temel sorunları ben haklıyım benim dediğim doğrudur yani hep ben diyen insanlardır onlar.kişilikleri tam olarak oturmamış kişilerde gözlemlenir.Kelime dağarcıklarının dar olduğunu düşünürüm,haksız olduklarını kabul etmek yerine meziyetmiş gibi küfüre baş vurarak kendilerini ifade etmeye çalışırlar.
<div>OYLE ZAMANLAR VARDIR Kİ,GİTTİGİNİZ YER ONEMSİZDİR:ONEMLİ OLAN NASIL GİTTİGİNİZDİR!</div><br />
tartışmalar hakkı bulmaya yöneliktir kişilerce ama tartışma ilerledikçe savunulan yanlış olunca insan kendini aşağılık hissediyor ve de kötü sözlere sahsi sataşmalar vs.. şeklinde tartışmayı dağıtma çabasında aslında olması gereken tartışma başlanır doğrular bulunmaya çalışılır.tartışmalarda saygı göstermeliyiz bu çok önemli çünkü güzel bilgi edinmek vardır.tartışma anlayışı kişilere göre değişiyor istediğim karşılıklı sataşmalara ve de aşağılamalara dönüşmemesi.
Tartışmalarda kimse karşı tarafı dinlemiyor, ne söyleyeceğini düşünüp daha o sözü bitirmeden araya girmeye çalışıyor. Televizyonlarda öğretim üyeleri bile bunu yapabiliyor yani herkes düşündüğünü kabul ettirmeye çalışıyor. Sonunda seviyesizce bağırış çağırış kavga gürültü, saygısızlık bu resmen. Sakin olmak gerek... bir de diyorlar ki ))))))) ben sizi dinledim ama şimdi siz beni dinleyin
ne büyük bir iş yaptın!!! tabii dinleyeceksin o da seni dinleyecek, tartışma dediğin nedir ki zaten?
Bu tartışma adabı gerçekten çok önemli bir konu elanur...
Bence.....İnsanlar gerçek yüzünü tartışma esnasında ve zor durumda kaldığı zamanlar
belli ediyor.....
....Bir de bana komik gelen....Karşındakinin fikrine katılmadığın zaman...
SEN YANLIŞ DÜŞÜNÜYORSUN ve ya HAKSIZSIN deniyor...:?
Hiç bir mantığa dayandırmadan..... :roll:
Ve bizim toplumuzda genelde küçükler'e hiç söz hakkı tanınmaz.... :roll:
Senin sorduğun soruya gelirsem.....
Onun sebebiyse gerçek yüzünü belli etmiş olması...
evet arkadaslar herkeste aynı mantık var benim istediğim gibi düşün! benim istediğim gibi yaşa... Karsındaki doğru ise bunu kabul et dinle, düşün ,tart biç nebilim insanız mutlaka herseyin en iyisini bilmek zorunda değiliz.
Bazı insanlar karşısındakinin söylediklerine anında cevap vermek zorunda olduğunu düşünüp söyleyecek bir söz bulamayınca sanırım bu yola başvuruyolar susturabilmek için. Telaş sanırım onları buna iten, ne yapacağını şaşırmak.
Bir yerde okumuştum, insanlar söyleyecek sözleri kalmadığı zaman kavgaya başvururlar diyordu. Yani kelime haznesinin yettiğince konuşup tartışırlar, artık söz bulamaz duruma gelince kavgaya başlarlar. İnsanın okuma sıklığına, kültürüne ve konuşma yeteneğine bağlanıyordu olay.
Yorum