Duyuru

Collapse
No announcement yet.

gereksinimler bence psikolojinin ana kaynağı siz nedersiniz?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• gereksinimler bence psikolojinin ana kaynağı siz nedersiniz?

arkadaşlar yaşadığımız sıkıntıların nedeni gereksinimlerimizin karşılanmaması değil mi ?...

mesela depresyon yaşıyoruz nedeni ihtiyaçlarımıza ulaşamamamız.... ve ulaşmıyacak olmamız değil mi ?

anksiyete yaşıyoruz ihtiyaçlarımızın önüne engel olacak durumlardan kaygılanmıyor muyuz... eğer bu olursa şu gereksinimimi karşılayamam gibisinden.....

reddedilme neden kaygılandırır bizi mesela.... dışlanma neden felaket bir durumdur..... sosyal gereksinimlerimize ciddi tehtit oluşturdukları için değil mi ?

siz ne düşünüyorsunuz bu konuda.... ben sorunlarımızın ana kaynağı gereksinimlerimizin karşılanmaması durumudur diyorum....

hayat gereksinimlerin karşılanmasımı öyle ise hayvandan ne farkımız var özgür irade nerede tibette budistler mekkede hacılar insan olmak bu olmasa gerek

Yorum

Orjinal yazı sahibi: zeroone
      hayat gereksinimlerin karşılanmasımı öyle ise hayvandan ne farkımız var özgür irade nerede tibette budistler mekkede hacılar insan olmak bu olmasa gerek

neden depresyon ve anksiyete yaşıyorsun peki... sebebi ne sence ?

Yorum

dürüstlüğe insan olmaya hayatı adam gibi yaşamaya karar verdiğim için kendime asla küfrettiğim için onurlu bir insan olmaya çalıştığım için

Yorum

dürüstlüğe insan olmaya hayatı adam gibi yaşamaya karar verdiğim için kendime asla küfrettiğim için onurlu bir insan olmaya çalıştığım için
          bu özelliklerinin diğer insanlar tarafından görülmesine gereksinim duyuyor olabilir misin sence... zira bunlar tek başına depresyona ve anksiyeteye itmez... bilakis insanı iyi hissettirir.....

Yorum

iyi hissediyorum zaten

Yorum

kendimi asla unutmadığım için üstüne basa basa durduğum için bu konuda ısrarım

Yorum

ee sorun yaşamıyorsan sorunun temelini bulamayız seninle.... bir sorun yaşa ve temel neden ne onu o zaman tartışalım...

Yorum

doğru tespit..benim seyehat fobim yüzünden depresyonda olmam sürekli bu yüzden..gerekli ve ben yapamıyorum.gerekli olmasaydı hiç düşünmezdim..bu fobi benim aile iş arkadaş bütün yaşantımı sekteye uğratıyor..buna canım daha çok sıkılıyor.çünkü bunlar da yaşamam için gereksinim..çok haklısın bence

Yorum

Orjinal yazı sahibi: therapy25
                    ee sorun yaşamıyorsan sorunun temelini bulamayız seninle.... bir sorun yaşa ve temel neden ne onu o zaman tartışalım...
                    sorun yaşamıyorum demedim iyi hissediyorum dedim yaşananlardan keyif alıyorum bende böyle başa çıkıyorum

Yorum

terapy maslow'un ihtiyaçlar teorisi vardır.Ona da bir bakmanı öneriyorum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: junkdarc
                        terapy maslow'un ihtiyaçlar teorisi vardır.Ona da bir bakmanı öneriyorum.
                        tek maslow un kuramı yok arkadaşım... bu konuda çok kuramlar var... coğundan haberim var

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bonnie
                          doğru tespit. sosyal yaşam ve insanlarla iletişim içinde olma gereksinimim karşılanamadığı için depresyona girmiştim. ya da şimdi girdiğim zamanlarda bu eksiklikle alakalı olabiliyor.
                          evet temel nedenler bir şeye ihtiyaç duyuyoruz... ve o karşılanmıyor....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hale46
                            doğru tespit..benim seyehat fobim yüzünden depresyonda olmam sürekli bu yüzden..gerekli ve ben yapamıyorum.gerekli olmasaydı hiç düşünmezdim..bu fobi benim aile iş arkadaş bütün yaşantımı sekteye uğratıyor..buna canım daha çok sıkılıyor.çünkü bunlar da yaşamam için gereksinim..çok haklısın bence
                            bunu yapmam gerekir diye düşünüyorsun ama yapamıyorsun... engeller yaşıyorsun... gereksinimlerinin karşılanmaması durumu var.... ve bu durum psikolojini bozuyor.... bence de temel neden bu...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: therapy25
                              sorun yaşamıyorum demedim iyi hissediyorum dedim yaşananlardan keyif alıyorum bende böyle başa çıkıyorum
                              yani gereksinim olarak algılamaktan kurtulduğun için huzuru buluyorsun.... ben bunu anladım

Yorum

İşleniyor...
                              X