Duyuru

Collapse
No announcement yet.

salağa yatmak....

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• salağa yatmak....

Edebiyatta kullanılırsa Tecahül Arif sanatı olarak güzeldir, hoştur.

Ancak bir olayda veya muhabbette bildiği halde bilmiyormuş gibi davranmak, anladığı halde anlamamış gibi davranmak sinir bozucu bir eylemdir.
    Neden düzgün, açık olamıyoruz? Salağa yatıp gerçekten salaklığın dibine vurmuş kişiler, karşısındakini 'anlamaz, bilmez, salak' mı zannediyorlar.
    İnsanlar gerçekten bunu 'kurtarıcı taklit' olarak mı görüyorlar?
    -Ha?
    -Ne?
    gibi yersiz soru cümleleri kullanılarak perçinlendiği olduğu zaman iyice konuşmanın kalitesi düşer ve yerine sükut etmek kalır...

Bazen gerçekten insan ''Akıllı olupta dünyanın kahrını çekeceğine; deli ol dünya senin kahrını çeksin." diyesi geliyor.
    Nedersiniz arkadaşlar..varmı böyle kişiler etrafınızda... :?:

Re: salağa yatmak....

Orjinal yazı sahibi: zerrin35
    Edebiyatta kullanılırsa Tecahül Arif sanatı olarak güzeldir, hoştur.

Ancak bir olayda veya muhabbette bildiği halde bilmiyormuş gibi davranmak, anladığı halde anlamamış gibi davranmak sinir bozucu bir eylemdir.
    Neden düzgün, açık olamıyoruz? Salağa yatıp gerçekten salaklığın dibine vurmuş kişiler, karşısındakini 'anlamaz, bilmez, salak' mı zannediyorlar.
    İnsanlar gerçekten bunu 'kurtarıcı taklit' olarak mı görüyorlar?
    -Ha?
    -Ne?
    gibi yersiz soru cümleleri kullanılarak perçinlendiği olduğu zaman iyice konuşmanın kalitesi düşer ve yerine sükut etmek kalır...

Bazen gerçekten insan ''Akıllı olupta dünyanın kahrını çekeceğine; deli ol dünya senin kahrını çeksin." diyesi geliyor.
    Nedersiniz arkadaşlar..varmı böyle kişiler etrafınızda... :?:

ama bence söylenmiş en güzel laf vede çok doğru, salağa yatanlar her zaman şekerden sayılırlar kimse üstüne gitmez fazla soru sormaz,birşey bilmez, iş yapmaz , hayattan hep arazidirler ve sakin olurlar bu sebepten dolayıda, ve insanların kullandığı en güzel stratejidir.
    BİRİ BENİ DURDURSUNNNNNN

Yorum

Görmedim,duymadım,bilmiyorum

Bu gibi sözler her zaman birer kurtarıcıdır

Yorum

Orjinal yazı sahibi: zerrin35
        Görmedim,duymadım,bilmiyorum

Bu gibi sözler her zaman birer kurtarıcıdır

evet
        doğru yerde ve doğru zamanda kulanıldığı zaman, en güzelide salağa yatmak bencede yawww))
        hayatta şekerdenmişin gibi davranılıyor. hiç bir zaman sıkıntın olmuyor
        BİRİ BENİ DURDURSUNNNNNN

Yorum

valla ne yalan söyleyim salaga bazen yatıyorum bilmiyorum sizce ben karşımdakini aldatıyormuyum şöyleki ilk defa tanıştıgım birini düşünün veya bir kalabalık ortama giriyorsunuz kendimi saflıga veriyorum ve bu saflık veya salaga yatmam karşımdakilerini tanımama çok yardımcı oluyor
          bu şey gibi hani sen ingilizce konuşuyorsun ama türkçeyide biliyorsun ve türçe bildigini karşındakine söylemiyorsun karşındaki seni sadece ingilizce biliyor diye herşeyi sana kızsada sevsede türkçe söylüyor
          bilmiyorum yanlışmı yapıyorum

Yorum

demek salağa yatmak toplumda hoş karşılanıyomuşş hey gidi heyyy salağa yatan birini fark ettimmi ilk işim maskesini çıkarmak olur ona göre benm karşıma çıkmayın

Yorum

salağa yatanlar farkedilir.Salağa yattıkları için de,bunu anlayan kişiler tarafından önemsenmezler.Anlamayan kişiler tarafından önemsenselerde bir şey fark etmez.Salağa yatan kişi kendine güvenmeyen kişidir bence.O şekilde davranmak yerine başka davranış biçimleride etraftakileri tanımaya yardımcı olabilir.
              salağa yatmaktansa yerine göre sükut etmeyi tercih ederim.Salağa yatan kişilerle işim bile olmaz.
              hayat, asla sahnelenemeyecek bir oyunun sonsuz tekrarından ibarettir...

Yorum

''Nedersiniz arkadaşlar..varmı böyle kişiler etrafınızda... ''

bence bu soruda büyük bir hata var ....

gerçekleri bildiğimiz halde neden hala sorular üretiriz ....
                <div>İZ BIRAKANLAR UNUTULMAZ.....</div><br />

Yorum

Salaga yatanı farketmek o kadarda zor deildir salaga yatıyo çunku gerçekten salak deil emin olunişine gelen bir durumda zekasını oyle bir açıga vururkı asıl salak bizmişiz der insan :lol:
                  Yaşam sanattır...

Yorum

İşleniyor...
                  X