Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Türk kültürünü olumsuz etkileyen ahlâksızları sayalım mı?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Türk kültürünü olumsuz etkileyen ahlâksızları sayalım mı?

Bir zamanlar Tarkan'ın klibinde öpüşme sahnesi var diye olay olmuştu ve o sahne klipten çıkarıldı. Peki şimdi kliplerin, reklamların nasıl olduğunun farkında mısınız? Veya ne kadar ahlâksız olduğunun...

Kültürümüz daima olumsuz yönde kötüleşmekte. Bilemiyorum fark ettiniz mi, yoksa fark etmeden ahlâksızları sevdiniz mi...

Murat Boz diye bir şarkıcı. Buna asla sanatçı diyemem. Sanatçı dediğin örnek bir insan olur. Mesela Candan Erçetin. Şarkıları dahi ders verici nitelikte.

Murat Boz'un şarkı sözlerini bilirsiniz... "Kimini dudağından... kimini uzun bacak bacaklarından"
    Tabii bizler de saf olduğumuz için halâ bu sözlerin ahlâksız olduğunu anlamıyoruz. Klip de her şeyi yeterince ifade ediyor. Serdar Ortaç'ın kliplerine zaten sözüm yok. Neredeyse bayanların kalçalarını göstermekten ve erotik görüntüler kullanmaktan başka bir şey yapmıyor. Kötü mü eleştiriyorum bilmem ama bu görüntülerin hiçbiri ahlâklı değil.

Yanlış hatırlamıyorsam Beyaz'ın programına Serdar Ortaç katılmıştı. Ayaklarından felçli bir bayan aramıştı sanırım. Serdar Ortaç ile konuştu ve hep aşk ile ilgili şarkılar yazdığını, bir kere de bizim gibi felçli insanlar için şarkı yazmasını rica etti. Serdar Ortaç'ın cevabı olumlu değildi, yalnızca aşk tarzında şarkılar yazdığını (veya yazabidiğini) ifade etti. Her neyse bu konuya fazla girmek istemiyorum. Görüş ayrılıkları olabilir.

Şimdilik aklıma fazla kişi gelmiyor çünkü uzun zamandan beri televizyon izlemiyorum. Ama sizlerin sayesinde de hatırlayacağıma eminim.

Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Çocukları, gençleri uyarmakta mısınız yoksa geleceğin daha ahlâksız olmasına göz mü yumdunuz...
    0
    a:2:{i:868;a:5:{s:12:"polloptionid";i:868;s:6:"nodeid";s:6:"522187";s:5:"title";s:4:"Evet";s:5:"votes";i:0;s:6:"voters";a:0:{}}i:869;a:5:{s:12:"polloptionid";i:869;s:6:"nodeid";s:6:"522187";s:5:"title";s:5:"Hayır";s:5:"votes";i:0;s:6:"voters";a:0:{}}}
    0%
    0
    Cevizin kabuğunu kırıp ozune inmeyen, cevizin hepsini kabuk zanneder.(Gazali)

türk kültürünü yiyim kardeşim... bu güne kadar bunun için yaşımıza çapımıza bakmadan... ne bileyim kendimizi türk kültürüne adapte etmeyi seçtik..

ama anladımki bana zerre yararı yok.. zina yasaktır günahtır demişler...

dertlerimi asla... güzel bir kadından başka birşey unutturamadı bana

yada alkolden daha ciddi bir dostum olmadı...

ama ben ne yaptım... 20 yaşında bıraktım camoka bıyığı... türklür , turancılık hakkında ahkam kestim...

21 yaşındayım.. kestim o bıyıkları... bu dünyanın nerseinde olursa olsun aşktam.. kadından.. alkolden daha değerli birşey olmadığını anladım..

yemişim türklüğünü... fransız lsun bana değer versin... benim için budur.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: switchbladeromance
      türk kültürünü yiyim kardeşim... bu güne kadar bunun için yaşımıza çapımıza bakmadan... ne bileyim kendimizi türk kültürüne adapte etmeyi seçtik..

ama anladımki bana zerre yararı yok.. zina yasaktır günahtır demişler...

dertlerimi asla... güzel bir kadından başka birşey unutturamadı bana

yada alkolden daha ciddi bir dostum olmadı...

ama ben ne yaptım... 20 yaşında bıraktım camoka bıyığı... türklür , turancılık hakkında ahkam kestim...

21 yaşındayım.. kestim o bıyıkları... bu dünyanın nerseinde olursa olsun aşktam.. kadından.. alkolden daha değerli birşey olmadığını anladım..

yemişim türklüğünü... fransız lsun bana değer versin... benim için budur.
      Ben daha çok Türk kültürünün ahlâkını bozanları ifade etmiştim, bıyığı veya kabalığı değil.
      Ayrıca senin de bildiğin gibi alkol yalnızca beynindeki hücreleri öldürerek daha az mantıklı düşünmene sebep olmakta ve böylelikle de beynini uyuşturmakta ve de fazla iyi düşünememene sebep olmakta. Emanete hıyanet etmemek gerek ama tabiî sonuçta herkes ektiğini biçecek, herkes kendi hayatını yaşamakta. Alkolden ölenlerin sayısı az değil. Ve tabiî seçim senin.
      Cevizin kabuğunu kırıp ozune inmeyen, cevizin hepsini kabuk zanneder.(Gazali)

Yorum

Arrslan valla ya sen yada ben bu akşam Mani durumdayız ...açtıgın her konu yanlış eksik ve tanımlamalrda tam degil.. TÜRK OLMAK ÖYLE YAŞAMAK veya bu güne gelirsek ..daha öncesini bilmeden yanlızca klip örnegi ile TÜRK KÜLTÜRÜ ASLA BOZULMAZ..

Yorum

bırak emaneti hıyaneti kardeşim.. benim bu dünyada tüm pislik içinde en sevdiğim varlık , kötü bi biçimde elimden alındı...

türklüğüm , cesaretim o ya hep ya hiç tavrım... camoka bıyığım.. örfüne adetine bağlı zihnim ne işe yaradı...

birilerini gebebertmemi akabinde kendimide cehenneme postalamamı engelleyen yegane şeylerdi bahsettiklerim...

alkol olmazsa... ben kendime zarar vermeyi bırakır insanlara zarar veririm...

yeterince açıkmı... türklük diyince bunu ruhumda yaşarım... ister istemez işlewmiştir ruhuma...

biz pamuk pirenses hikayeleriyle değil... hazreti hamzanın hikayeleriyle... alparslanın.. atatürkün... cengizhanın... attilanın hikayeleriyle büyüdük kardeşim...

Yorum

Her şey küçük bir kırıntıyla başlar.Dün tek bir klipti,istenmeyen yasaklanan bir klipti;bu gün ilkokul çocukları sokakta o klibinde ötesinde filmler çekio :roll:
            İlkokul tualetlerinde olan olayları duymadınız heralde.Burda anlatırsam azınız açık kalır bizde kültür mü,ahlak mı kalmış dersiniz.
            Ben Arrslana katılıyorum.Kökünü kazınmak lazım bunların.Kafasında bardak kıran psikolardan,vırvır dırdır konuşan kocakarı kaynanalardan,orasını burasını açıp çocuk kanalında sunuculuk yapanlardan,7/24 hülya avşarın poposunu çekip görüntüleyen kanallardan kurtulmak lazım...

Yorum

Çok haklısın Arrrslan...

Kültür,"insanca yaşamayı mümkün kılan değerler toplamı" ise özellikle ve mutlaka korunmalı. Düşüncelerine katılıyorum.T.C.Cumhuriyetinin kurulması için akıtılan onca kan, heba olan gencecik hayatlar, bugünkü gerçek anlamından bir haber hain beyinlerin gayretiyle değerlerimizin yerle bir edilmesi için değildi.

Atamız Türk gençliğine öylesine güvenmişti ki...Atamızın güvendiği gençlik ;
              Teknolojide ilerleyecekti...Ülkesini dünyanın en saygın ülkelerinden biri yapacaktı...Medeniyetin ne anlam ifade ettiğini doğru algılayacak, birbirini sevecek,sayacak,Hak ve hürriyetlere saygılı olacaktı. Dürüst olacaktı.Onurundan ve değerlerinden asla taviz vermeyecekti...

Ama ne oldu:::

Önce, sınıfta ayaklarını masanın üzerine çıkarmış,öğretmenine hakaretler savurarak ders dinleyen öğrenci profili ile, kendi ülkesinde gösterimi yasak olan Amerikan filmleri dayatıldı Türk Gençliğine.

Ardından,garip bir özgürlük dayatması geldi.Özgürlük insanın en doğal hakkıdır,ama kültür değerlerine ket vurucu alanlarda kullandırıldı ülkemizde...

Evet bugün, TV kanallarının çoğunda 3-5 kuruş dünya menfaati için ne rezaletler sergileniyor. Sonra feryat ediyoruz. "SİGARA İÇME YAŞI İLKOKULA İNDİ"vs.vs. Bunlar hep kültürel yozlaşmanın sonucu.

Saygı ve edep duygularını yerle bir eden, değerlerimizi zedeleyen her türlü olumsuzluğa hayır diyorum...

TÜRK MİLLETİNİN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINI GÖNÜLDEN KUTLUYORUM...

Yorum

Saygı yok kimse de.. Hâl öyle bi duruma gelmişki: nasıl olsa herkes yapıyor düşüncesinde kendimizi kötü olmaya itiyoruz fark etme ve fark etmeme içinde..

Bir ülkeyi halk yönetir zihniyeti ile durum düzelebilir. Bilinçli bi toplum olarak şikayetimizi söyleyip sonuna kadar gitsek o "BOZGUNCULUK Misyonlu KANALLAR" yayınlarına dikkat ederler, bu kadar rahat davranamazlar

Ama çocukları uyarmak işe yaramaz derim. Onlar zaten belli bir düşünce yapısında yetişiyorlar.. Sen bu yetişmişlikte uyarırsan saygı görmezsin hatta küfür bile yiyebilirsin..

Eğitim sistemimizin saygı ve sevgi ağırlıklı bir eğitim politikasını benimsemesi umudu ile...

Yorum

sadece özenti diyorum ben türk insanı özeniyor avrupalı olmaya türk kültür ve ahlakını bi kenara atıp yaşıyor bizde magazinden ondan bundan etkilenip medeniyet adı altında birçok şeye göz yumuyoruz. gençlik çok kötüye gidiyor. bazen bu dünyaya çocuk getirmek ne kadar mantıklı diye soruyorum kendime bu devirde bi çocuğu nasıl böyle şeylerden uzak tutabilirizki?
                  <div>Bu Hayatta Gordugum Herşey Benı Yenıden Dogmak ıcın Olmeye Cagırıyor!....</div><br />

Yorum

Din ahlakının yaşanmadığı toplumlarda ahlaki ve ailevi değerler zamanla geçerliliğini yitirir. İyilik ve kötülük kavramları kişisel menfaat ve beklentilere göre şekillenmeye başlar. Bu nedenle de zaman içinde rüşvet, hırsızlık ve devlete itaatsizlik gibi ahlak dışı davranışlar yayılarak devletin ve milletin güvenliğini ve bütünlüğünü tehdit eden birer unsur haline gelir.

Bir milleti birarada tutan, devleti güçlü kılan en önemli unsurlardan biri manevi değerler ve din ahlakıdır. Geçmişi ve kültürü ne kadar eskiye dayanırsa dayansın manevi ve dini değerlerin zayıflaması, bir toplumda dejenerasyonun baş göstermesini, anarşinin ortaya çıkmasını, ardından da bölünmeyi ve yok olmayı kaçınılmaz hale getirir. Tarih; güçlenmiş, yükselmiş, zenginleşip büyümüş fakat manevi değerlerine olan bağlılığını kaybetmesinden dolayı varlığını yitirmiş toplumların örnekleriyle doludur.

Türk Milleti'nin sayısız tehdit ve zorluk karşısında asırlarca ayakta kalması, hiçbir zaman boyunduruk altına girmeden varlığını sürdürmesi, her biri diğerinden güçlü 16 büyük devlet kurarak milyonlara hükmetmesi, insanımızın manevi değerler konusundaki duyarlılığının ve titizliğinin bir sonucudur. Türk insanının bu husustaki kararlılığı, milletimizi tarih sahnesinde yüzyıllardır lider ve öncü konumda tutmuştur.

Bir milletin fertlerini birarada tutan en güçlü bağ olan ortak manevi değerler; aile, ahlak ve devlet müesseselerinin de devamını sağlayan en önemli unsurdur. Din ahlakının var olmadığı veya dini değerlerin ortadan kalktığı bir toplumda, bunun kaçınılmaz bir sonucu olarak aile, ahlak ve devlet kavramları da geçerliliğini yitirecek ve kısa süre içinde ortadan kalkacaktır.

Dini ve manevi değerlere bağlılığın bir toplum için hayati önem taşıdığına dikkat çeken Büyük Önder Atatürk de Türk Milleti'nin dindar olmasını ve dini değerlerini muhafaza etmesini "Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkan yoktur"; "Din vardır ve lazımdır" sözleriyle teşvik etmiştir...

Yorum

evet arslann yerden göge kadar haklısın , ahlaki degerlerimiz moderlik kısvesi altında yerle bir ediliyor , bunları uygulayanlar ise geri kafalı , çag dışı olarak nitelendirilip dışlanıyor , öte yandanda bunlları bze aşılayanlar bizzat kendileri bu degerlere dört elle sarılıyor,

osmanlıda o kadar dış tehditlere ragnen ancak içeriden ve bu ahlaki tememller sarsılarak yıkılabildi ve ayni oyunlar şimidi oynanmakta , o zamanlar topla tufekle işgal ettiler ,
                      şimdiyse magazalarıyla , fasfoodlarıyla , muzik kanallarıyla , şirketleriyle , turkçemize soktukları yabancı kelmeleriyle bir daha gitmemek uzere ulkemizi işgal etmeye başladılar ,

bir klip deyip geçmeyelim önce azar azar bizi etkileyip karşı koyma reflekssimizi yok etmek istiyorlar sonrada uyuşan beyinlerden bir zarar gelmedigine emin olduklarında kesin ve son darbeyi indirecekler ,

bunu önlemenin en iyi yolu ahlaki degerlerimize , dilimize , geçmişimize dort elle sarılmak ve yeni bir kurtuluş savaşı ruhu oluşturmak.

Yorum

arrslan a sonuna kadar katılıyorum..toplumumuzda bir ahlaksızlıktır gidiyor....şarkılar ve şarkıcılar konusunda çok haklısın arkadaşım..

buna en güzel örneği ismail yk denen şarkıcı yı verebilirim sanırım....şapur şupur beni öp,çıtır çıtır beni ye şeklinde bir şarkı bu insanlara bu topluma küçücük çocuklara ne verebilir ne veriyor anlamış değilim.... :!: ahlaksızlığı teşvik etmekten başka bişey değil bu bana göre....ondan sonra çocuklar niye böyle şimdiki nesil çok kötü oldu diyoruz...evet bende böyle düşünenlerdenim....şimdiki nesil çooookkk fenaa....peki ama neden???aileler?televizyon?kim suçlu...

bana göre ikiside...ailelerde çocuklarıyla yeteri kadar ilgilenmiyorlar....nasıl çocuk yetiştirdiklerinin farkında bile değiller!!okulda dışarda birbirleriyle nasıl konuşmalar yaptıklarından nelerle ilgilendiklerinden haberleri bile yok....ayrıca son derece saygısızlar....her zaman söylerim herşeyin başı ailedir....çünkü çocuk okula 7yaşında başlıyor ve ozamana kadar ailesiyle vakit geçiriyor....çocuğa temel eğitim ise kişiliğinin oluşması vs...o yaşa kadar çoktan şekillenmiş oluyor....

televizyona gelince...magazin programlarından artık midem bulanıyor....hangi kanalı açsan afedersiniz bayan göğsü ve popsu görmekten kusucak duruma geldim...ben bir bayan olarak bu kadar rahatsızlık duyarken erkekler ne düşünüyor acaba???

ayrıca sokaklardaki sapıkların laf atanların tecavüzcülerin çoğalmasınıda buna bağlıyorum..bu kadar gözüne gözüne sokarsak milletin herşeyi onlarda bütün bayanları onlar gibi sanmaya başlıyor....ve şansını sokakalarda deniyorlar...buna dur deme zamanı geldi artık...gidiş hiç iyi bir gidiş değil....

o bayanlara ise yani tv.daki bu orasını burasını açan bu şekilde biyere gelmeye çalışan teşhircilere ise söyleyecek bişey bulamıyorum artık....ama yanımda olsalar okkalı bir tükürürdüm suratlarına...bu kadar olmaz çünkü...kadınlık,annelik bu kadar bayalaştırılamaz...ayaklar altına alınamaz....siz böyle yapın yapın sonrada saygı görmüyorz,yok beni terk etti bilmem ne diye ağlayın !!ya ben bunlara kadın bile demeye utanıyorum....kadınlık kim bunlar kim!!!kadın dediğin saygı uyandırmalı biraz...ağır olmalı...oranı buranı açıpta ne elde ediyosun be bacım!!!

sözlerim yanlış anlaşılmasın...çünkü şimdi bazı arkadaşlar belki beni dinci falan sanır bende son derece modern bir insanım..eğitimliyim..

fakat konu bu değil...zaten meganında dediği gibi herşey bu modernleşme çabası yüzünden oluyor...ahlaksızlığın adı olmuş modernlik...şahsen ben öyle modern olacağıma varsın bana geri kafalı desinler umrumda değil....benim için namus,ahlak,şeref modernilkten önce gelir...

ahh ahhh bir ayırt edilebilse bazı şeyler şu toplumda....modernlik nedir?ahlak nedir?
                        büyük sıçrayış için birkaç adım geri gitmek gerekr

Yorum

açıkçası bundan sonra ne yapılırsa yapılsın düzelmez die düşü,nüyorum. gayet normal bişey olarak geliyor artık hepimize. ayrıca beğenmeyen kanal değiştirme gibi bi lüksü de var. şöyle örneklendirebilirim hiç bi kültür durağan kalamaz değişen zamana göre değişir. zaten adımız çıkmış 9a avrupa ülkelerinde çoğu arapça konuştuğumuzu ve toptan türbanlı dolaştığımızı düşünüyor. magazine,ekran soytarılarına ben de karşıyım ama klip pek ii örnek olamamış sanki. yabancı klipler de izlenebilir yasaklansa da. ayrıca şimdiki çocuklar aşırı meraklı bunun önüne geçilemez. açık seçik giyinmesinler ekranda kimse alışamasın bu duruma peki sonra sokakta daha açık gezen birini görürlerse noolucak. ekranlar böyleyken bile biz bayanların işitmediği laf yok bu açıdan da bakalım.

o zaman toplumun köküne inelim türklüğün ana karakteri olan dinimizi ön plana alalım ona göre giyinelim ona göre yaşayalım ve tüm kanallar samanyolu tv gibi olsun nasıl fikir :!:

Yorum

Orjinal yazı sahibi: nyx
                            açıkçası bundan sonra ne yapılırsa yapılsın düzelmez die düşü,nüyorum. gayet normal bişey olarak geliyor artık hepimize. ayrıca beğenmeyen kanal değiştirme gibi bi lüksü de var. şöyle örneklendirebilirim hiç bi kültür durağan kalamaz değişen zamana göre değişir. zaten adımız çıkmış 9a avrupa ülkelerinde çoğu arapça konuştuğumuzu ve toptan türbanlı dolaştığımızı düşünüyor. magazine,ekran soytarılarına ben de karşıyım ama klip pek ii örnek olamamış sanki. yabancı klipler de izlenebilir yasaklansa da. ayrıca şimdiki çocuklar aşırı meraklı bunun önüne geçilemez. açık seçik giyinmesinler ekranda kimse alışamasın bu duruma peki sonra sokakta daha açık gezen birini görürlerse noolucak. ekranlar böyleyken bile biz bayanların işitmediği laf yok bu açıdan da bakalım.

o zaman toplumun köküne inelim türklüğün ana karakteri olan dinimizi ön plana alalım ona göre giyinelim ona göre yaşayalım ve tüm kanallar samanyolu tv gibi olsun nasıl fikir :!:
                            benim anlatmak istediğim çarşaflara bürünmek,samanyolu tv gibi kanallar olsun heryerde değilkii...işte bende bunu anlamıyorum...bunun ortası yokmu yaa..yani ya tümden açılıp saçılanacak yada çarşafa bürünülecek öylemidir yani??
                            zaten böyle düşünüldüğü için yani artık önüne geçilemez dendiği için aldı başını gidiyor ahlaksızlık...yani milletin gözü doysun diye televizyonlardaki bu çirkinliğe göz yumalım öylemi?yapmayın allah aşkına ya..herkes böyle düşünürse yandık...

ayrıca bazı konularda dinimizi ön plana almanında ne zararı olabilir?aksine faydası olur bazı konularda diye düşünüyorum...(ki burda dinden bahsedilmiyodu ama neyse)bu illaki kapanmak örtünmek çarşafa girmek değildir tabiki..sadece adap ahlak çerçevesinde olmalı bişeyler diyoruz...bu başlıkta anlatılmak istenen şey bu...
                            büyük sıçrayış için birkaç adım geri gitmek gerekr

Yorum

arkadaşlar öncelikle merhaba ben daha yeni üye oldum yazdıklarınızn hepsine katılıyorum fakat iğneyi başkasına çuvaldızı kendimize batırmamız gerekir die bir söz vardır herkes sürekli başkalarını eleştiriyor fakat kimse kendini görmüyor herkes kendi kapısının önünü temizlese bütün sokaklar tertemiz olur dimi bu da o hesap o şarkıcılar o tarz şarkıları neden söylüyor ya da neden o tarz klipler çekiliyor sanıyorsunuz insanların artık o tarz şeyler ilgisini çekiyor biz başkalarının yaptığı şeyleri destekler nitelikde davranışlarda bulunduğumuz sürece ağlaki değerlerimizide benliğimizide kaybetmeye mahkumuz..

Yorum

İşleniyor...
                              X