Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Türk kültürünü olumsuz etkileyen ahlâksızları sayalım mı?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

satka öncelikle aramıza hoşgeldin..

iyi hoş söylüyorsunda arkadaşım bende zaten buna karşı çıkıyorum...yani herşey ticari amaçlı olmamalı bukadarda...insanlar bunu izliyor bunu istiyor diye düşünelecek olursa ooooo..insanlar neler neler ister....

toplumun önüne ne koyarsan o onu izler...tamam bizim gibi hani eğitimli kültürlü insanlar kanal değiştirme özgürlüğünü kullanabiliyor yada izleyeceği programı seçerek izliyor...ama unutulmamalıki bu toplumda yeterli eğitim düzeyine erişmemiş insanlar ve küçük çocuklarda var....bunlarıda düşünmek lazım...sırf para kazanmka uğruna toplumun ahlak yapısını bozmaya yöneltecek işler yapılmamalı....evet ben izlemem çeviririm öteki izlemez çevirir ama izleyenlerde var...eğer daha dikkatli yayıncılık yapılırsa bu olmaz....

hem insanlar hem medya üstüne düşen görevi yapmalı...ama nerdeeee....
    büyük sıçrayış için birkaç adım geri gitmek gerekr

Yorum

evet haklısın beyaz kelebek ama insanoğlu bu insanları anlamak ve onlara bazı şeyleri anlatmak okadar güçleşmişki artık sanki işlerine gelmeyen şeyleri duymamak algılamamak için kendilerini programlamış durumdalar bu nedenle ne yazıkki toplumumz ve diğer bütün toplumlar her geçen gün öz benliklerini kaybedip yozlaşmaya mahkumlar birde şunu belirtmek istiyorum ahlak kavramı farkındaysanız artık göreceli bir kavram halini almış durumda mesela avrupa ülkelerinde seks o kadar doğal bir şeyki insanlar tanıştıkları kişiyle ertesi gün birlikte olabiliyor ve çewrelerindekilerde bunu normal karşılıyor sanırım bizim toplumumuzda bu yöne doğru sürüklenmekte belkide gün gelicek bize normal gelmemeye devam eden şeyle çocuklarımıza torunlarmıza çok normal gelicek doğanın kanunumu bu bilmem

Yorum

Çocukları doğru dürüst yetiştirmekten geçiyor her şey. Önce ailede başlar kültür ve dışarda şekillenir. Sonuçta dışarısını da bu toplum yarattı. Herkes annesinin babasının kızı veya oğlu. Kızdığınız herkes bu toprağın ürünü, kabul etseniz de etmesiniz de. Doğru olan-yanlış olan, iyi-kötü, ahlaklı-ayıp kavramları sabit olsa da uygulamaları zaman içinde değişkenlik gösterir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: keşiş
          Çocukları doğru dürüst yetiştirmekten geçiyor her şey. Önce ailede başlar kültür ve dışarda şekillenir. Sonuçta dışarısını da bu toplum yarattı. Herkes annesinin babasının kızı veya oğlu. Kızdığınız herkes bu toprağın ürünü, kabul etseniz de etmesiniz de. Doğru olan-yanlış olan, iyi-kötü, ahlaklı-ayıp kavramları sabit olsa da uygulamaları zaman içinde değişkenlik gösterir.
          evet aile çok önemli bir etken fakat herşey ailede bitmiyor hiç kimse çocuğunu topluma zararlı bir birey olarak yetiştirmez yetiştirmek istemz bütün her şey o çocuğun kendisinde bitiyor vee en önemliside bulunduğu çevrede çocuk iyi bir çevrede yetişirse iyi ve topluma yararlı bir birey oluyor fakat kötü bir çevrede yetişirse arkadaş çevresi çok çok önemli etken o çevrede şekilleniyor kısacası aslında herşey şans gibi bşy ama tekrar söylüyorum herşey insanın kendinde bitiyor ben mesela sigara kullanmıyorum sigaradan nefret ediyorum fakat çevremde ve ailemde sigara kullanmayan insan neredeyse yok denecek kadar az

Yorum

slm

Arkadaşlar TÜRK Kültürüne gelin ilk güzelliği biz yapalım .. Nick ve Avatarlarımızı kendi örf ve adetlerimize göre seçip... güzel yorumlar yazsak daha iyi olmaz mı?? bu bir öneridir .. sevgiler

Yorum

diğer ülkeleri görmedenn sadece tv ve int. izlemeklee türkiyenin ahlıksızlarını yaazarsakk harbi çokk sorumsuzca olurr...

türkiyedeki saygı sevgi hangi ülkede varr...biraz mantıklı olmak lazım...
              <div>İZ BIRAKANLAR UNUTULMAZ.....</div><br />

Yorum

Orjinal yazı sahibi: RED_RED
                Arrslan valla ya sen yada ben bu akşam Mani durumdayız ...açtıgın her konu yanlış eksik ve tanımlamalrda tam degil.. TÜRK OLMAK ÖYLE YAŞAMAK veya bu güne gelirsek ..daha öncesini bilmeden yanlızca klip örnegi ile TÜRK KÜLTÜRÜ ASLA BOZULMAZ..
                Bilirsinizki sinek küçüktür ama miğde bulandırır, yemeğimize düştüğünde. Sonra da iştahımız kaçar ve sofradan kalkarız ve yiyemeyiz değil mi?

Zafer ilk adımla başlar. Bir tohum, gün gelir devasa bir çınar olur. Bunun üzerine daha çok güzel sözler var...

Belki bu başlıktaki yazıları okuduğunuzda ne kadar bozulduğunu fark edersiniz: http://www.psikoloji.gen.tr/modules....wtopic&t=13520
                Cevizin kabuğunu kırıp ozune inmeyen, cevizin hepsini kabuk zanneder.(Gazali)

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Arrrslan
                  Arrslan valla ya sen yada ben bu akşam Mani durumdayız ...açtıgın her konu yanlış eksik ve tanımlamalrda tam degil.. TÜRK OLMAK ÖYLE YAŞAMAK veya bu güne gelirsek ..daha öncesini bilmeden yanlızca klip örnegi ile TÜRK KÜLTÜRÜ ASLA BOZULMAZ..
                  Bilirsinizki sinek küçüktür ama miğde bulandırır, yemeğimize düştüğünde. Sonra da iştahımız kaçar ve sofradan kalkarız ve yiyemeyiz değil mi?

Zafer ilk adımla başlar. Bir tohum, gün gelir devasa bir çınar olur. Bunun üzerine daha çok güzel sözler var...

Belki bu başlıktaki yazıları okuduğunuzda ne kadar bozulduğunu fark edersiniz: http://www.psikoloji.gen.tr/modules....wtopic&t=13520

tohum çoktan çınar oldu ve devasa boyuta ulaştı önüne geçilemio artık bunu anlatmaya çalışıyorum ya zaten... boşa tartışıyoruz...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: nyx
                    Orjinal yazı sahibi: Arrrslan

tohum çoktan çınar oldu ve devasa boyuta ulaştı önüne geçilemio artık bunu anlatmaya çalışıyorum ya zaten... boşa tartışıyoruz...
                    Zararın neresinden dönülse kârdır. Ama siz çoktan geleceğin olumsuz yönde değişmeye devam etmesine gözlerinizi yummuşsunuz. Peki, siz kılınızı kıpırdatmadan olumsuz düşünmeye ve bilinçsizlerin çoğalmasını izlemeye devam edin. Size iyi seyirler. Ama ben seyirci olmaktansa bilinçli olarak hareket etmeyi ve bazı etkinlikler yapmayı tercih ederim. Yakında buna benzer bir konu daha açacağım, tabii katılım olursa bazı şeyleri yalnızca yazarak da düzeltebiliriz ama uygun zamanımın gelmesini beklemeliyim, daha etkili olması için.

Ayrca unutmaki çınar ne kadar devasa olursa olsun, eğer zarar veriyorsa (mesela elektrik tellerine ) yalnızca bir testere onu yere devirir ve sonra çürümeye başlar.

Yorum

Cok guzel bir konu gercekten.

Gereken duyarliligi herkes kendi cevresinde baslatmali.

Arz talep meselesine gelip dayaniyor yine durum.

Google'de en cok aradigimiz kelimeleri hic merak ettiniz mi bilmiyorum. Halk olarak kademeli bir sekilde ahlaksizlastirilmaya calisiliyor.

Ama oyle saglam bir kok var ki yine de aslindan kopamiyor ahlakimiz.

Kendi degerlerimize artik kendimiz tarafindan bile yabanci gozuyle bakiliyor. Kur'an-din-islam % 99 muslumanin ortak degeriyken dikkat ederseniz bu kelimeleri cumle icinde kullanan veya bir sekilde dile getiren Gerici damgasini yer oldu.
                      Her Şeyin Iyisine Bak

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Derhan
                        Kendi degerlerimize artik kendimiz tarafindan bile yabanci gozuyle bakiliyor. Kur'an-din-islam % 99 muslumanin ortak degeriyken dikkat ederseniz bu kelimeleri cumle icinde kullanan veya bir sekilde dile getiren Gerici damgasini yer oldu.
                        Gerçekten hak veriyorum size. Ama bu konuda da bir tartışma var aslında. Şöyle; dini kullanarak sahtekârlık yapan hocaları biliriz. Bu yüzden bazı kesimler artık dine dahi kötü gözle bakmaya başlıyor ama elbetteki bu çok yanlış bir tutumdur, yanlış bir genellemedir. Böyle bir genelleme asla yapılmamalı. Bir Türk hırsızlık yaptı diye bütün Türklere hırsız denilir mi hiç...

Herbert Schiller, 1973 yılında belirtmiş ülkelerin kendi kanallarını yabancılara satılmaması gerektiğini. Ama biz ne yaptık? TGRT, atv, NTV, CNN Türk'ü (ve belki daha fazlasını) sattık Amerikalılara... Şimdi ne oluyor? Amerikan kültürünü kapıyoruz.

Yorum

İşleniyor...
                        X