Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Korkudan korkmak

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • Korkudan korkmak

    Merhaba arkadaşlar
    Uzun zamandır farkettim ki korku filmlerini izlemek benim için gerçekten çok korkutucu. Hatta etkisi altında kalıyorum.
    Detayı=
    Filmlerdeki kotu yaratıkların gözleri beni çok korkutuyor ve 2 gün sonra bile direk uyumaya çalıştıgımda gozumde herşeyden net olarak canlanıyor ve yine korkuyorum.
    Uzun zamandır korku filmi izleyemiyorum.

    Geçenlerde meditasyon yaparken de, gordugum bir arkadaşımın yüzünün birden bir yaratıga donustugunu gorur gormez irkildim. bu donuşme esnasında arkadaşımın yuzunu net değilken o korkutucu yuz cok netleşiyor.
    ve bi de bu aklımda "acaba yine olucakmı" dediğim anda heryuz için cok farklı yaratık donusumleri goruyorum.

    Bunu çözebilmem için ne yapmalıyım?
    Korkularımla yüzleşmek için veya bunun kaynağına inmem için
    cunku bilinçaltı olduğunu düşünüyorum.

  • #2
    şimdi senin yaşadığın şu duruma binaen istediğin nedir? korku filmlerini izleyipte sonrasında o korkuyu yineleyen halde günlük hayatında yaşamamakmı..?yani aslında bu tarz filmleri izlemekten zevk alıyosun fakat bu sende sonrasında patolojik bir durum yaratıyo durum bumu ? aksi taktirde herkes korku filmlerini izlemez neden doğal olarak bundan korkarlar ve bu korkuyu yaşayıp psikolojilerini bozmak istemezler..bilinçaltı demişin doğru en korkmyrm etkilenmyrm diyen insanda bu tarz filmlerdn etkilenir çünkü beyinde herşeyin fotografı çekilir..ve bunlar bir şekilde hayatımıza yansır sadece şöyle bir fark olurki sen bundan ciddi şekilde rahatsz olucak hezeyanlar yaşıyomuşun başkalrının suratlarındaki değişimler gibi.. dierleri bu tarz extreme şeyleri yaşamaz ama mutlaka psikolojik anlamda bi bozulum yaşatır bu tarz filmler..her durumda benim önerim daha sağlıklı içeriği olan filmleri izleyip boşuna şu kısa hayatta kendini kasmamaktır

    Yorum


    • #3
      Çok teşşkür ederim yaklaşımın için. Bu günlük hayatta da arada olmakta genelde yanlız ve ev karanlık iken. acaba arkamda birşey varmı paranoyasına girersem evde panik ile koşmaya başlayabilirim. yüzleşemiorum hemen o dusunceden kurtulmaya çalışıyorum.

      Bu durum meditasyon yapmamı engelliyor. Bilinçaltımda gezerken en çok karşılaştığım durum bu. Bu ani korku meditasyondan çıkmamı konsantremin bozulmasını sağlıyor. Onla yüzleşmeyi düşünüyorum o yüzlere daha derin bakmayı. belki daha da netleşecek ama o korku ve heyecan beni uyandıracak.

      Ben bunu çocuklugumda izlediğim korku filmleri yada duydugum korku hikayelerine baglıyorum. ve bu durumu aşmak için bilinçaltıma inmem lasım.

      Başka problem korku. evde yanlız kalırken okudugum bir cin hikayesi yada korku filmi beni gerçekten korkutuyor. bu durum bende uzun zamandır var.

      Sadece meditasyon sırasında bu korkularımla karşılaşmam bilinçaltımın bu durumdan etkilendiği gerçeğini gösterdi. Bunu çözemezsem bir uzmandan yardım isteyebilirim. Sizlerden fikir ve öneri yardım bekliyorum

      Yorum


      • #4
        hmm etyolojisi geçmişteyse başka..sistematik duyarsızlaştırma etkili olabilir belki..

        Yorum


        • #5
          Orjinal yazı sahibi: pckiyatry
          hmm etyolojisi geçmişteyse başka..sistematik duyarsızlaştırma etkili olabilir belki..
          ben sadece uzun zamandan beri var oldugunu dusunerekten geçmişimle alakalı oldugunu dusundum.

          Sölediğin terimler hakkında bir fikir sahibi değilim. biraz açarsan sevinirim
          ne yapmamı önerirsin?

          Yorum


          • #6
            ogrendim tşşkr ederim:

            Yorum


            • #7
              rica ederim kendin halletmişin durumu

              Yorum


              • #8
                Orjinal yazı sahibi: bonnie
                meditasyon ve bilinçaltı konusunu sana birisi mi anlattı. hocan falan mı var? yoksa merkeze falan mı gittin? bu konularla ilgilendiğim birkaç ayda aynı senin gibi olmuştum ve şu anda saçmalıktan başka birşey olmadığını düşünüyorum. meditasyon korkuyu arttırabilir. bende de aşırı korku ve kaygıya yol açmıştı(gerçi ben çakra çalışması yapıyordum) psikiyatriste gitmek zorunda kaldım o derece. meditasyonu kesince korkularım acaip azaldı. yani meditasyon korkularının artmasında önemli bir etken. öte yandan birşey bilincinin üzerindeyse nasıl bilinçaltı olabilir? korkunç bir yüz görüyorsun ve korkuyorsun. herşey şu anda ve şu anki bilincinde oluyor. bilinçaltıyla alakası falan yok bunun. herşeyi bilinçaltına bağlama arzusu içindesin, aynı hataya bende düşmüştüm, psikolojim bozuldu. bilinçaltında gezmek diye birşey söz konusu olamaz. sen meditasyon yaparken bir takım görüntüler görüyorsun ve bilinçaltında gezdiğini mi düşünüyorsun? oysa meditasyonda bilincin gayet yerinde.
                korkularınla yüzleşmeyi neden düşünüyorsun? bütün bunları ya bir yerden okudun ya da biri sana bunları yapman gerektiğini söyledi. çünkü acaip tanıdık. korktuğun birşeyle yüzleşmeye, onu sürekli yaşamaya çalışıp kendini daha mı korkutmak istiyorsun? korkuyla yüzleşmek korkuyu azaltmaz, arttırır. mazoşistlik olur bu. bizi rahatsız eden şeyleri aklımızdan uzaklaştırmak en doğal şeydir. muhtemelen bir psikiyatriste gittiğinde sana soyut şeylerle ilgilenme dünyaya geri dön diyecek. onlara göre çünkü bilinçaltı senin sandığından çok farklı. ve bütün bu metafizik olayları genelde saçmalık ve yanılsama olarak görüyorlar.
                bazı insanlar daha hassastır. ben de öyleyim. gazete okuyamıyorum. etkilendiğim için. televizyonda kanlı sahnelere bakamıyorum. çoğu filmi de izlemiyorum eğer bu sahneler varsa. bu hassaslık ve duyarlı olmadan kaynaklanmakta, bilinçaltındaki çözülmemiş çocukluk travmalarından değil. yani ortada çözülmesi gereken birşey yok. ama sen kendi ruh sağlığını bozmaya çok istekli görünüyorsun.
                hiç hipnoz oldun mu?

                Yorum

                İşleniyor...
                X