Duyuru

Collapse
No announcement yet.

kararsız kalıyorum yardım edin

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Metin06
    adlı üyemiz kararsız kalıyorum yardım edin konusunu başlattı

kararsız kalıyorum yardım edin

dostlar şimdi benim çok ciddi olamasada biraz psikolojik problemlerim var ayrıyeten midemden şikayetçiyim.. hep gaz geğirti iştahsızlık sabah kahvaltısı hiç yapamıyorum kahvaltıya oturunca böyle bi isteksizlik başlıyo bende.. lokmaları öle dirile yutuyorum.. en az 1 saat sofranın başında yemeyle uğraşıyorum.. midemdeki sorunun ne olduğunu anlamıyorum.. acaba psikolojik mi istetmiyor yoksa gerçekten midemde birşey mi var diyorum.. birde boğazım ses kısıklığı yutkunurken takıntı hisi.. kbb göründüm hiç birşey yok dedi.. ama ses kısıklığı bazen acı bazen böyletakıntı hissi.. bir yerde birşeyler var.. belkide hepsi piskolojik diyorum.. doktora gitmeyede üşeniyorum ayrıca doktorun karşsında konuşmaya acizim anlatamıyorum herşeyimi.. geçen tel açmaya bile cesaret edemedim.. evdekiler midenden muyene ol diyo.. ama ben psikolog gitmek istiyorum.. ayrıca özel bi yerde yine kbb görünmek istiyorum.. birde antidepresan ilaçları kötü etkiliyor.. ama sanki yaşadığım sorunlar ruhsal fiziksel hep psikolojik.. yani bana öyle geliyor.. dışarda insnaların arasında konuşamama ellerimde uyuşma karıncanlanma oluyor.. yemeğe oturuyoruz millet yiyor ben yavaşyavaş iki saatte istemeye istemeye.. nereye gideceğimi neremden bakılacağımı şaşırıp kaldım..

• Metin06
    replied
    Re: kararsız kalıyorum yardım edin

Orjinal yazı sahibi: pckiyatry
    Orjinal yazı sahibi: Metin06
    yeme bozukluğunuzun olduğu belli ama sizi anoreksik yada blumik olarak değerlendiremeyiz bu yüzden bunu diğer başlıklar altına alınıyor.ayrıca uzmanınızla rahat birşekilde konusamanız doğrultusuyla yazılı olarak şikayetlerinizi anlatmanız verimli olabilir..öncelikle doktorunuza güvenin ve bu şekilde zamanla iletişim sorununuznda üstesinden gelebilrisiniz endişelenmeyin
    birşey soracam psikolog felanmısınız.. benle bu denli konuşan ve yönlendiren olmamıştı böyle.. yeme işi genellikle sabah ve boğazımdaki gırtlağımdaki sorunlar.. gözlerimi açar açmaz midem benim uyanmamla beraber ağrılara sesler çıkartmaya başlıyor.. boğazımda da öyle.. ama boğazım da şöyle birşey ben biraz müziği seven bir insanım aşırı düşkünlüğüm var.. şarkı okumaya bayılıyorum.. bu sorunlar hastalıklar çıkmadan önce çok güzel denecek bi sese sahiptim.. ama bu sorunlardan sonra ses gitti.. ayrıca işde yutkunmada takıntı hissi.. ağrı acı.. bazen bağırıyorum baya bi acıyor.. bağırmayı bırakın bazen konuşmada bile güçlük çekiyorum..

beni en çok sıkan konuşmada güçlük çekme anlatamama yorum yapamama hayattan kopma vb.. ve sesimin kaybolması.. bunlarda çok sıkıntım var ve kimseye tam manasıyla derdimi açamadım bu zamana kadar.. haccettepede doktorun yanına ilk gittiğimde bile sorularına cevap veremiyordum.. şimdi o duruma göre iyiyim.. ama tamamen silinmiş değil herşey.. ve sağlık güvencem yok.. buda beni kısıtılıyor.. bi yere gitsem parayla bakılmak zorunda kalıyorum.. bazen tedaviden de kaçtım.. gitmedim.. tedaviden soğuttular beni risperdal diye bi ilaç vermişti doktor.. o ilac beni öldürdü resmen.. sonra daha gitmem dedim kendi kendime.. öyle acı çekeceğine böyle sorunlu yaşa daha iyi.. :roll:
    öncelikle psikoloji bölümü son sınıf öğrencisiym metin bey..
    şimdi eğer düzenli devam ettiğiniz bir ilacınız varsa onun yarattığı komplikasyonlar olabilirki en çok yaygın görülen gastrointestinal bölge şikayetleridir..buna bağlı olarak pek çok olasılık olabilir mesela sabahları mide ağrıları ve ses,gaz olark nitelendirdiğinz sorunlar varsa bunlar gastrit şüphesi taşır gastroenteroloji uzmanına görünmeniz bence ..muhtemel endoskopi yapılması gerekiyor çünkü psikolojik olduğunu düşünyrz fakat tetkik sonucunu görmeden bundan tam olarak emin olamyrz..tanınızın konması için "psikiyatrik anlamda" her türlü tıbbi durumun doğrudan etkilerine bağlı olmaması gerekiyor çünkü..

sesinizle ilgili sorunlarınızda, kbb uzmanına görünmüşünz bu demektirki
    larenjit,ses teli nodülü,ses teli polipi,ödem ve tümoral hastalıkların hepsi ekart edilmiştir.her hangi bir sorun görünmemektedir.yalnız şöyle bir durum vardırki sigara,alkol,kafein,baharatlı yiyecekler,alerji sesinizi olumsuz yönde etkileyebilir.bu durumlardanda kendinizi uzak tutmanızı öneririm.gün içinde oda sıcaklığında bol su tüketmeniz ve evinizi havalandırmalısınız (ortamı nemli tutup havayı kurutmamak adına).ayrıca şarkı söylemeyi sevdiğinizden bahsetmişiniz,eğer bu tür şikayetleriniz varsa sesinizi yormamak adına dinlendirmeniz gerekir aksi taktirde zorlamalar tahrişlere yol açabilir. ses volumunüzü yükseltmeden mırıldanabilirsiniz
    sosyal güvencenizin olmamasıda üzücü bir durum çünkü tedavi ve muayne ücretleri sizi olumsuz etkileyerek medikal yardımdan uzaklaşmanıza sebep olmuş ama şunu söyleyebilirimki özel kliniklerden yardım almak yerine üniversite eğitim ve araştırma hastanelerinin birimlerindende faydalanabilirsiniz,ücretlendirme mutlaka yapılıcaktır fakat bu enazndan özele göre çok daha rahat karşılayabilceğiniz bir mebladır. sağlığınızdan değerli hiçbirşeyinde olmadığını unutmayın...

ne güzel ya hem insanlara faydalı olabilmek hemde hayatınızı sürdürmek adına güzel bi bölüm seçmişsiniz.. sizi kutlarım.. zaten kültür seviyesi yüksek azimli hırslı insanlara hep imrenmişimdir.. çünkü o insnalar hayatın anlamını zamanının kıymetini daha iyi biliyolar.. erken yaşlarda kendi ayakları üzerine basmayı öğreniyolar ve başarıyolar.. tabi her insanı biribiriyle kıyaslama yapmamak lazım yapmıyorum da.. her insanın doğup büyümesi yaşaması zekası farklı.. algılaması hayata bakış açısı farklı..

benim en çok skıntı çektiğim konu davranışsal bilişsel anlamda yorum yapamama geç cevap verememe olaylara ve duruma bağlı olarak kaçma.. tepkisiz kalma.. bunları kendim düzeltmeye çalıştım fakat tam manasıyla başaramadım.. psikolojik hastalıklara yakalanmamdaki nedenler biraz ailesel biyolojik birazda ben tek çocuğum hep böyle sen yapma sen gitme sen konuşma çocukluğumda biraz baskı özellikle annem her yönden beni kısıtladı.. serbest bırakmadı.. şimdide savaşıyorum sorunlarla ama yenilmek üzereyim.. sosyal fobinin etkisi beni canımdan bezdirdi eskiden etrafım canlıydı şimdi ise yapayalnız ve çaresiz hissediyorum kendimi.. kendimi övmek gibi olmasın yeteneklerim özelliklerim cevherlerim çok ama bunu dışarda yansıtamıyorum insanlara pasif kalıyorum.. ve insnalar yanlış değerlendiyorlar yada hakkımdaki düşünceleri değişiyor ben öyle düşünüyorum.. öyle oluyor ki bazen en basit sorulara cevap bulmakda zorluk çekiyorum.. eleştiri konusu olmak beni sıkıyor..

sağlık güvencem yok aslında vardı yaşımdan dolayı bitti.. şimdi sigorta işlemleri var onlardan dolayı sağlık karnesi çıkartmaya uğraşıyorum..

sesimin hem bozulması hemde böyle yaşananlar acı ağrı.. artık eskisi gibi şarkı okuyamıyorum.. sesim hakkımda çok güzel eleştiri ve yorumlar alıyordum ki bu beni çok mutlu ediyordu ve müziğe olan ilgim daha da artıyordu.. bu hastalıkarın azalmasında bile müzik bende çok etkili oldu.. sesim bozulduğunda büyük bi üzüntü ve hayal kırıklığı yaşadım ama artık sesim geri gelir mi bilmiyorum.. bazen mırıldanıyorum bazen yine söylüyorum söylemeye çalışıyorum.. sigara önceden içerdim.. ama şimdi belki ayda yılda bi tane falan.. rahatsıklardan dolayı içmiyorum.. öyle çokda aramıyorum olsada içsem diye.. birde sondan bi önceki kbb bakıldığımda ödem olduğunu söylemişti doktorum ama bu baya oldu.. en son 1-2 ay önce bakıldım sesimde hiç birşey olmadığını söyledi ve doktora ses estetiği yapılıyor mu diye sordum hiç elletme sesini ses tellerini dedi.. ama bende bozuldu diye ne yapsam da geri gelse diye düşünüyorum uğraşıyorum.. ama mide ve psikolojik sorunlar bunları halldersem heralde biraz geri gelir düzelir.. neyse...

seni tanıdığıma çok sevindim.. sanalda bana bu konularda samimi sıcakkanlı davranan ilgi alaka gösterene rastlamadım.. sana çok tşk ederim.. bu arada msn kullanıyorsanız ekleyebilirisniz metinsalci06@hotmail.com şimdilik by...

Leave a comment:

• pckiyatry
    replied

yeme bozukluğunuzun olduğu belli ama sizi anoreksik yada blumik olarak değerlendiremeyiz bu yüzden bunu diğer başlıklar altına alınıyor.ayrıca uzmanınızla rahat birşekilde konusamanız doğrultusuyla yazılı olarak şikayetlerinizi anlatmanız verimli olabilir..öncelikle doktorunuza güvenin ve bu şekilde zamanla iletişim sorununuznda üstesinden gelebilrisiniz endişelenmeyin
    birşey soracam psikolog felanmısınız.. benle bu denli konuşan ve yönlendiren olmamıştı böyle.. yeme işi genellikle sabah ve boğazımdaki gırtlağımdaki sorunlar.. gözlerimi açar açmaz midem benim uyanmamla beraber ağrılara sesler çıkartmaya başlıyor.. boğazımda da öyle.. ama boğazım da şöyle birşey ben biraz müziği seven bir insanım aşırı düşkünlüğüm var.. şarkı okumaya bayılıyorum.. bu sorunlar hastalıklar çıkmadan önce çok güzel denecek bi sese sahiptim.. ama bu sorunlardan sonra ses gitti.. ayrıca işde yutkunmada takıntı hissi.. ağrı acı.. bazen bağırıyorum baya bi acıyor.. bağırmayı bırakın bazen konuşmada bile güçlük çekiyorum..

beni en çok sıkan konuşmada güçlük çekme anlatamama yorum yapamama hayattan kopma vb.. ve sesimin kaybolması.. bunlarda çok sıkıntım var ve kimseye tam manasıyla derdimi açamadım bu zamana kadar.. haccettepede doktorun yanına ilk gittiğimde bile sorularına cevap veremiyordum.. şimdi o duruma göre iyiyim.. ama tamamen silinmiş değil herşey.. ve sağlık güvencem yok.. buda beni kısıtılıyor.. bi yere gitsem parayla bakılmak zorunda kalıyorum.. bazen tedaviden de kaçtım.. gitmedim.. tedaviden soğuttular beni risperdal diye bi ilaç vermişti doktor.. o ilac beni öldürdü resmen.. sonra daha gitmem dedim kendi kendime.. öyle acı çekeceğine böyle sorunlu yaşa daha iyi.. :roll:
    öncelikle psikoloji bölümü son sınıf öğrencisiym metin bey..
    şimdi eğer düzenli devam ettiğiniz bir ilacınız varsa onun yarattığı komplikasyonlar olabilirki en çok yaygın görülen gastrointestinal bölge şikayetleridir..buna bağlı olarak pek çok olasılık olabilir mesela sabahları mide ağrıları ve ses,gaz olark nitelendirdiğinz sorunlar varsa bunlar gastrit şüphesi taşır gastroenteroloji uzmanına görünmeniz bence ..muhtemel endoskopi yapılması gerekiyor çünkü psikolojik olduğunu düşünyrz fakat tetkik sonucunu görmeden bundan tam olarak emin olamyrz..tanınızın konması için "psikiyatrik anlamda" her türlü tıbbi durumun doğrudan etkilerine bağlı olmaması gerekiyor çünkü..

sesinizle ilgili sorunlarınızda, kbb uzmanına görünmüşünz bu demektirki
    larenjit,ses teli nodülü,ses teli polipi,ödem ve tümoral hastalıkların hepsi ekart edilmiştir.her hangi bir sorun görünmemektedir.yalnız şöyle bir durum vardırki sigara,alkol,kafein,baharatlı yiyecekler,alerji sesinizi olumsuz yönde etkileyebilir.bu durumlardanda kendinizi uzak tutmanızı öneririm.gün içinde oda sıcaklığında bol su tüketmeniz ve evinizi havalandırmalısınız (ortamı nemli tutup havayı kurutmamak adına).ayrıca şarkı söylemeyi sevdiğinizden bahsetmişiniz,eğer bu tür şikayetleriniz varsa sesinizi yormamak adına dinlendirmeniz gerekir aksi taktirde zorlamalar tahrişlere yol açabilir. ses volumunüzü yükseltmeden mırıldanabilirsiniz
    sosyal güvencenizin olmamasıda üzücü bir durum çünkü tedavi ve muayne ücretleri sizi olumsuz etkileyerek medikal yardımdan uzaklaşmanıza sebep olmuş ama şunu söyleyebilirimki özel kliniklerden yardım almak yerine üniversite eğitim ve araştırma hastanelerinin birimlerindende faydalanabilirsiniz,ücretlendirme mutlaka yapılıcaktır fakat bu enazndan özele göre çok daha rahat karşılayabilceğiniz bir mebladır. sağlığınızdan değerli hiçbirşeyinde olmadığını unutmayın...

Leave a comment:

• Metin06
    replied
    midem kötü.. hiç açlık hissetmiyorum açıkmıyorum.. binde bir böyle ağrımıyor.. genelde ağrıyor.. gaz çıkıyor.. yemek istetmiyor.. çok skıntım var yeme işinde.. arkadaşla yemeğe gidiyorum o 2 dakkada hop indiriyor mideye zaten yemeyi seven biri.. ben ise bakıyorum 2 kaşık alıp bekliyorum yemeye çalışsam yiyemiyorum.. hep böyle mi diyor bana.. kaç senedir böyle dedim..
    benim hastalıkalrımın başlangıcı zaten psikolojik.. ailemde de var psikolojik hasta olup ilaç kullanan.. yani 5-6 kişi sıralayabilirim.. bende onlara benzedim bu yönden heralde.. doktorum kaygı olduğunu söylemişti zaten bana.. kahretsin hayatım hep ilaçlarla doktorla geçmekde bilmedi..

Leave a comment:

• mine34
    replied
    metin06

Merhaba metin06 anlattığınız aynı sorunlar kardeşimde vardı,kardeşimin psikolojik çıktı,sizde bir psikiyatriste başvurmalısınız..İnşallah iyi olursunuz.

Leave a comment:

• mine34
    replied
    metin06

Merhaba metin06 anlattığınız aynı sorunlar kardeşimde vardı,kardeşimin psikolojik çıktı,sizde bir psikiyatriste başvurmalısınız..İnşallah iyi olursunuz.

Leave a comment:

• Metin06
    replied

Leave a comment:

• pckiyatry
    replied

Leave a comment:

• Metin06
    replied

dostlar şimdi benim çok ciddi olamasada biraz psikolojik problemlerim var ayrıyeten midemden şikayetçiyim.. hep gaz geğirti iştahsızlık sabah kahvaltısı hiç yapamıyorum kahvaltıya oturunca böyle bi isteksizlik başlıyo bende.. lokmaları öle dirile yutuyorum.. en az 1 saat sofranın başında yemeyle uğraşıyorum.. midemdeki sorunun ne olduğunu anlamıyorum.. acaba psikolojik mi istetmiyor yoksa gerçekten midemde birşey mi var diyorum.. birde boğazım ses kısıklığı yutkunurken takıntı hisi.. kbb göründüm hiç birşey yok dedi.. ama ses kısıklığı bazen acı bazen böyletakıntı hissi.. bir yerde birşeyler var.. belkide hepsi piskolojik diyorum.. doktora gitmeyede üşeniyorum ayrıca doktorun karşsında konuşmaya acizim anlatamıyorum herşeyimi.. geçen tel açmaya bile cesaret edemedim.. evdekiler midenden muyene ol diyo.. ama ben psikolog gitmek istiyorum.. ayrıca özel bi yerde yine kbb görünmek istiyorum.. birde antidepresan ilaçları kötü etkiliyor.. ama sanki yaşadığım sorunlar ruhsal fiziksel hep psikolojik.. yani bana öyle geliyor.. dışarda insnaların arasında konuşamama ellerimde uyuşma karıncanlanma oluyor.. yemeğe oturuyoruz millet yiyor ben yavaşyavaş iki saatte istemeye istemeye.. nereye gideceğimi neremden bakılacağımı şaşırıp kaldım..
    gastroloji uzmanına görünebilirsin sırf içiniz rahat etmesi için fakat patolojik bir durum çıkıcağını sanmyrm bunlar somatoform bozukluklar yani psikolojik kökenli o yutkunmada güçlük çekişiniz, kitle hissi ,uyuşmalar bu tip yakınmaların hepsi bu başlık altında toplanabilir.. ayrıca yaygın kaygınız mevcut toplum içinde yemek yiyememiz ve diğer sorunlarınızdan sosyal fobinizinde var olduğunu söyleyebilirz..
    geniş kapsamlı bir değerlendirme sonucunda tanı almanızı ve şikayetlerinizin dahada çok ilerlemeden öncelikli olarak psikiyatriste ardından isteyiniz ve doktorunuzn yönlendirmesi sonucu psikologlada psikoterapi almanızı öneririm..
    cevapladığınız yorum yazdığınız için tşk ederim.. zaten kronik birşey olduğunu pek zanetmiyorum çünkü sesimde ki değişmenin problemin de psikolojik kökenli olduğunu hissediyorum.. kbb bakıldığım da doktor hiç birşey olmadığını söyledi.. bundan ötürü fiziksel rahatsıklarımında yaşadığım psiko etkenlerden kaynaklandığını düşünüyorum zaten öncesinde okb deperesyon anksiyete gibi rahatsızlıklar geçirdim.. en son bunun sonucu olarak sosyal fobi var kanısındayım bende.. sizinde dediğiniz gibi yani.. ama yemek yiyemeyişim sebebi dışsal bi etken değil yani en yakınlarımın yanında ailem bile olsa yiyemiyorum.. isteksizlik iştahsızlık bulantı gaz.. midemindeki bu yaşananlar sesimide etkiliyor diye düşünüyorum.. burda daha detaylı daha geniş kapsamlı konuşuyorum yazıyorum fakat bir uzmanın karşsında konuşamıyorum anlatamıyorum en iyisi şikayetlerimi bi kağıda yazarak uzmana sunmam heralde.. cevabınız için tekrar tşkler...

Leave a comment:

• pckiyatry
    replied

gastroloji uzmanına görünebilirsin sırf içiniz rahat etmesi için fakat patolojik bir durum çıkıcağını sanmyrm bunlar somatoform bozukluklar yani psikolojik kökenli o yutkunmada güçlük çekişiniz, kitle hissi ,uyuşmalar bu tip yakınmaların hepsi bu başlık altında toplanabilir.. ayrıca yaygın kaygınız mevcut toplum içinde yemek yiyememiz ve diğer sorunlarınızdan sosyal fobinizinde var olduğunu söyleyebilirz..
    geniş kapsamlı bir değerlendirme sonucunda tanı almanızı ve şikayetlerinizin dahada çok ilerlemeden öncelikli olarak psikiyatriste ardından isteyiniz ve doktorunuzn yönlendirmesi sonucu psikologlada psikoterapi almanızı öneririm..

Leave a comment:

• Metin06
    replied
    benim terapi almam lazım alınganlık çekingenlik.. eskiden herkezin arsında ben konuşurdm şimdi de varmıyım yok mu belli değil..
    4 sene evvel bakılmıştım mideden.. gastirit dediler sonra ilaç falan.. biraz düzelir gibi oldu sonra yine.. ağılar iştahsızlık.. var ya bi peşianlık varki bende sorma..

Leave a comment:

• crazy_32emre
    replied
    Bence en kısa zamanda bir psikiyatristte git benim bir yakınım vardı sürekli midesinden şikayet ediyordu çok doktora götürdük hiç yemek yemiyordu psikiyatrist sitresten olduğunu söyledi sende git konuş ona göre bir ilaç başlarlar ama gastroloji uzmanınada görünmende fayda var belki farklı bir rahatsızlıktır...

Leave a comment:

İşleniyor...
X