Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Aşka geç kalmak..

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Aşka geç kalmak..

Üniversite biter, işe girersin her şey rutinleşir ve sonra aşka geç kalındığın düşünülür..25 yaşında bir insan aşka geç mi kalmıştır.?.Artık onun evliliği mantık çerçevesinde mi olmalıdır? Çoğu insana göre bu böyle.."Aşk lise zamanlarında kaldı artık mantıklı düşünülüp, mantık evliliği olmalı" diyor bir çok insan..Oysa ben böyle hayal etmemiştim..Evlilik şu anda bana uzak, hazır değilim ama evlenirsem de aşık olduğum insanla evlenmek istiyorum..Hani derler ya iş çevrenden birini bulursun aşık olursun vs vs öyle bir durum da mümkün değil çünkü kamuda olduğum için ben hariç bütün çalışanlar 40-45 yaşlarında..En genç eleman benim..

Hiç kafamda bu şekilde tereddütlü düşünceler olacağını tahmin etmezdim...İnsanın ya okulda süregelen ilişkisi vardır devam eder ya da çalıştığı yerde..İkisi de yoksa yalnız mı kalmalı ya da mantık evlilikleri mi olmalı..Çalıştığım yerde gelen müşterilerden bir çok kadın beni oğullarıyla tanıştırmak istedikelrini söylüyor ama ben bu şekilde istemiyorum ki..Yani bir ilişkiye hemen aile faktörüyle girmek istemiyorum..Ailelerin aracı olmasıyla istemiyorum..kafam çok karışık..Neden aşk kendiliğinden, hiç kimse aracı olmadan çıkmıyor karşımıza..

Yanlış anlaşılmasın sadece içimi dökmek istedim buraya..Biliyorum belki saçma bir konu ama beni rahatsız eden bir durum :?
    Öyle bir düşe daldım bir baktım ki aa sahiden ben

aşk zaten kendiliğindn çıkar karşımızabende liseyi bu sene bitirdim ama aşk nedir bilmiyorum
    aşkın seçimine kalmış ne zaman kapımıza geleceği
    o hep tedbirsiz yakalar hiç sen beklerken gelmez
    illa çevrende olması gerekmiyorki
    yolda yürürken,otobüste,sahilde,orada burada,şurada....yani her yerde
    aşk için hiçbir zaman geç değildir
    <em>Biliyorum kader değil Kendi ellerimle Kazdım bu mezarı Ben kendime&nbsp;</em>

Yorum

aşkı kimse bilmez, ta ki hayatının anlamı karşına çıkasıya kadar..
      :roll:
      <div>Adı Bende SakLı</div>

Yorum

aşk..ansızın çıkar,hiç beklemediğin bir anda.Kim olacağı,nerden olacağı,nasıl olacağı hiç belli olmaz.Ve;bence her aşk bi gün biter.Sonucunun ne olduğu önemli;sevgiyemi dönüşecek yoksa nefretemi.Evliliğin aşkla hiçbir ilgisi yoktur bence.Aşık olduğun kişi evlenmek istediğin kişi olmayabilir.Evliyken birine aşık ta olabilirsin,uzun yıllar tanığın herhangi birine aşıkta..Aşk için geç kalınması ise,olgunken bazı şeyleri yapabilmenin kısıtlı olmasıyla alakalıdır..düşündüklerim bunlar,yaşadıklarım doğrultusunda.
        hayat, asla sahnelenemeyecek bir oyunun sonsuz tekrarından ibarettir...

Yorum

vvalla ben de senin gibi düşünüyorum tek farklı y anım 20 yaşında olmam..

Yorum

bir yaş fark,pek de bişey değiştirmez herhalde:19
            hayat, asla sahnelenemeyecek bir oyunun sonsuz tekrarından ibarettir...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: okyanus_34
              bir yaş fark,pek de bişey değiştirmez herhalde:19
              o 25 yaşında değil mi ben öle anladım :roll:

Yorum

aşk...

üniversite ya da lise, aşkın yaşı ya da yeri yoktur ki!!!

aşkın yaşı yoktur bence.. ama aşkın tarifini de yapmak zordur.. beklemekte, aramakta, düşünmekte hatta konuşmak bile zordur.. çünkü o bir an gelir farkında olabilirsen yaşarsın şayet farkında olmazsan o zaten gitmiştir... aşkın çifleri ne zaman bulacağı belli değildir yani

ama şu da bir gerçektir ki: "aşk her bahar güzeldir". her ne kadar tarifini yapmak güç olsa bile..

biraz karamsar olacak belki ama "mutlu aşk yoktur". benim bulduğum sonuç da bu.. (benim sonucum)
                doğduk anlamsız, oleceğiz anlamsız..

Yorum

lisede aşkın vardır ünv. gelince biter ...

ünv. aşkın vardır TERMİNALE gelince biter
                  <div>İZ BIRAKANLAR UNUTULMAZ.....</div><br />

Yorum

AŞK TAM MANASIYLA ÇIKSA KARŞISINA INSANIN ÇOCUKLUK AŞKIMDI BİTTİ İLKOKUL AŞKIMDI BİTTİ ORTAOKUL AŞKIMDI BİTTİ (ŞİMDİLERDE İLKÖGRETİM VE ORTAÖGRETIM AŞKI DIYE DOLAŞIYO ARTIK ) ÜNİVERSİTEDE Bİ HATIRAYDI BİTTİ DİYEMEZSİNİZ.O Bİ HEVESTİR AŞK ÖYLE Bİ ÇIKARKI ONDAN SONRA AŞIK OLAMAM DİYE DÜŞÜNÜR İNSAN.ONDAN AYRILDIGINDADA AŞKIMIZ BİTTİ GİBİ CÜRETKAR FAKAT Bİ OKADARDA BOŞ CÜMLELER KURAMAZ.DEMEKKİ AŞK HENÜZ KARŞIMA ÇIKMADI
                    Yaşam sanattır...

Yorum

25 yaş nedir ki? Neden geç kalmış olasın? 25 yaşındaki bir kişi, daha yolun başındadır bana göre. Ayrıca aşık olmayı, evlenmeyi vs. ihtiyaç olarak görmeyin. Bu işler hep sürprizdir. Bir bakarsın, küt diye oluvermiş. Ne olduğunu bile anlamazsın... Evlilik eskiden ihtiyaç imiş, çeşitli nedenlerden dolayı bir genç biraz büyüdü mü hemen evlendiriliyormuş ama artık böyle bir şey yok.

Ben bekârım, uzun süre de evlenmeyi düşünmüyorum. Ve bu şekilde çok rahatım. Hiç yoktan yere evlenip bir dünya sorunun sıkıntının içine girmeye hiç niyetim yok. Günümüzde artık evlilik, avantajdan sonra dezavantaj getiriyor. Bu yüzden evlilik, hassas bir konudur. Size tavsiyem; hiç acele etmeyin ve işi oluruna bırakın...

Yorum

ben evliyim cocugum var.guyya mantıklı olanı yaptım..
                        ama eski sevgilimi hala seviyorum..
                        ben sahıp cıkamadım sevgıme...onu yok sayarak olması gerekene dogru kostum hep..toplumun ıstedıgı sekılde..şimdiyse içimde senin yaptıgını yapsaydım keske dıyorum..

en azından ozgursun ve hala secım sansın var..ıyı kullan derım
                        ille ask yasıcam dıye yanılma...mutlu aşklar sana...
                        Dun Bİtti Yarın Gelmedi Anı yaşa....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bonnie
                          hayır aşka geç kalmış falan sayılmıyorsun ama endişelerinde haklısın. iş ortamı gerçekten çok önemli. genelde arkadaş olsun, sevgili olsun, eş olsun okul ya da iş ortamında bulunuyor. ve bu ortamlardaki insanlar kişiden çok farklıysa bir yalnızlık durumu oluşabiliyor. uzun vadede bu ortamdaki orta yaşlı insanlar seni sıkacaktır ve tatmin etmeyecektir. kendine işin dışında kendi yaş grubundan insanlarla tanışabileceğin ortamlar olanaklar yaratmalısın. aşık olmak, sevmek, sevgili olmak için sosyal olmak şart. ne kadar çok insan tanıdık içlerinden birine aşık olma şansın o kadar artar. çalıştığın yer dışında farklı sosyal ortamlar keşfetmelisin. tatil olanağın varsa bir tura katılabilirsin mesela. bir de arkadaşın arkadaşı şeklinde tanışıp birbirini seven evlenen de çok. arkadaşlarının çevrelerine de girmeye çalışabilirsin, daha çok insan tanımak adına.

Evet iş ortamındakilerden çok sıkıldım cidden..Arada jenerasyon farkı olunca anlaşmak da zor oluyor..Yani aynı yaştaki insanlarla konuştuğun gibi oturup güzel sohbet edemiyorsun..Bu da çalıştığın ortamı daha sıkıcı hale getiriyor..Akşam çok yorulmuş bir halde eve gelip hemen uyumak istemek de cabası..Offf boğuluyorum valla ya..Hafata içi o kadar yoğun oluyorum ve yoruluyorum ki arkadaşlarımla ancak hafta sonu bir araya gelebiliyorum..

Bu ayrı bir konu tabii..Tekrar döneyim şu aşk mevsuzuna ve fikrimi söyleyim bari..Arkadaşlar "aşk her yaşta, nerde ne zaman belli olmaz" vs..Bunlara inanmıyorum artık..Birisi sevgilisinden ayrılır "aşk seni bulur nerde ne zaman belli olmaz" deriz ya da yalnızım deriz bu tür bir söz söylenir..Kısacası bu söze söyleyen bile inanmaz..

Tugrul_Sad evlilik konusunda şu an ben de aynı düşüncedeyim..Sevmediğin biriyle evlenirsen dediğin gibi hiç yoktan bir dünya sorunun sıkıntının içine girersin...O yüzden diyorum ya aşk evliliği olmalı..üfff yazmaktan ben yoruldum ve de düşünmekten beynim..Ben burdaa pes ediyorum..

Yorumlar için teşekkürler..
                          Öyle bir düşe daldım bir baktım ki aa sahiden ben

Yorum

bende tıpkı senin gibi düşünüyorum.insan 18 de 20de sevdigi gibi 23 25te sevemeyebilir bence.bende her aşktan sonra yara almış biriyim.en son 1.5yıllık ilişkim bitti ve suan 23 yasındaıym ama o kadar alışmıstım ve sevıyordum ki.şimdi herkese aynı bakıyorum nerdeyse.buda gidicek.başa donduk slm nbr adın ne tarzı muhabbetler.durmadan insan tanımak kolay olmuyor.sevip asık olmak ıstıyorum o ınsanla evlenmek.mantık evlılıgı sankı zorunluymus gıbı olucak.aynı senın gibiyim.bir turlu bulamadım gerçek askı

Yorum

yani maltt kısacası senle tamamen aynı dusunuyorum.her tanıstıgımda en sevdıgım onu onlarla kıyaslıyorum.bana nasıl davranıcak onu unuttarabılecek mı.o kadar acıyı terkı gorunce herkesı aynı sanıyorsun.ve nasıl olsa buda gıder dıım temkınlı oluyorsun maelsef

Yorum

İşleniyor...
                              X