Duyuru

Collapse
No announcement yet.

yaratılış sebebimiz...?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Anabella sözüm sana değil yorumun için teşekkürler ama bu da bir gerçekki insanlara aynı irada verilmemiştir.

Bu önemli bir konu dinden bahsettiğimiz zaman yorumlarımı hadislerle yada büyük insanların sözleriyle yapıyorum sizden de aynı dikkati göstermenizi isiyorum.Din konusunda kendi düşüncelerimiz ve yorumlarımız doğru değildir.Lütfen kesin olarak doğru bildiğimiz şeyleri yazalım yorumlarımızı değil.Binlerce kişi okuyor bu yazılanları ve yanlış bilgilerden etkilenip yanlış yollara gidebilirler.

Yorum

Sevgili Gülben'ciğim konuya gösterdiğin hassasiyeti anlıyorum ve kutluyorum.

Yalnız bu konuyu, bu konuları derinlemesine inceleyen bir tanıdığıma sordum telefonda,bana aynı cevabı verdi...

Yoksa ben de böyle önemli bir konuda insanların,hele ki benim yüzümden yanlış bilgilenmelerini ve bunun vebalini istemem. Ağır bir vebal gerçekten...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: anabella

İrade zayıflığı,sadece yapmak istediğini yapan insanların sığındığı bir kalkandır. Bazen hepimizin yapabildiği gibi.

Akıl doğru şeyi emreder,irade aklın emrinde olmak ister.Ancak nefis ve şeytan da aynı uğraşı verir.Burada iman gücü ve bilgi devreye girer...Heva ve nefsin hevesleri ağır basar ve biz suçu irade zayıflığına yükleriz.Aslaında suçlu olan irade değil,onu yerinde kullanmayan benliğimizdi.
        O zaman iradenin yerini nefsimiz aldı,yani irademiz diğer insanlarla eşit fakat nefsimiz farklı,kimi insanların nefsleri diğer insanlara göre daha güçlü o zaman.Fakat bunda yine bizim bir suçumuz yok.

mesela hz. Muhammed in şeytanı bile müslüman olmuştur fakat benim şeytanım çok güçlü bu da benim suçum mu?

Yorum

diğer insanların nefisleriyle karşılaştırma yapmana gerek yok bence

sen kendi şeytanın ,kendi nefsin ve kendi iradenle hayat denen sınavda yol alıyorsun.
          nefsin kuvvetli ise onu yenmende ki mücadelen zor ve büyük olur ama kazandığın ecir de büyük olur.
          allah belki de mücadelede ki sabrına,samimiyetine bakıyor,niyetlerimiz amellerimizden hayırlıdır da buradan çıkıyor.bi kötülük düşünürsen günahı yok,düşünür yapmazsan sevabı var,iyiliği sadece düşünsen sevap, yaparsan çifte sevap.allahın rahmeti açıkca görülüyor.
          peygamber efendimiz bile allahın rahmeti ile cennete gireceğini söylemiş ki mutlaka hatalarımız günahlarımız olacak kalbimizi ve niyetlerimizi düzeltip,elimizden geleni yapalım.allahın rahmeti geniştir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: esame

sen kendi şeytanın ,kendi nefsin ve kendi iradenle hayat denen sınavda yol alıyorsun.
            nefsin kuvvetli ise onu yenmende ki mücadelen zor ve büyük olur ama kazandığın ecir de büyük olur.
            İşte istediğim cevap buydu teşekkürler esame sonuçta bir farklılık var.

Bu arada ilgilendiğin için sanada teşekkür ederim anabella kusura bakma biraz yordum seni. Bu konulara ilgim fazla sürekli öğrenmek istiyorum.

Yorum

yardımcı olduysam ne mutlu bana :lol:

tam yeni bişey eklemeyi düşünüyordum.aklımda iken yazayım.

bi fakire yardım edilecek
              bi memur maaşından arttırıp yüz milyon veriyor.
              bi de çok zengin bi insan o da yüz milyon veriyor.ikisi de yüz milyon verse de alacakları ecir aynı olmayacaktır.
              her insanın mücadelesi farklı.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: serdar_21
                diyelim ki benim aile durumum çok kötü...
                ama komşumuzun maddi imkanları daha farklı ve çocuklarıyla ilgileniyorlarlar bilgi bakımından yani,onu okutuyorlar ve imam oluyor...
                ben ise sokaklarla başbaşa,işten eve evden işe hiçbir bilgiye sahip olmayan ve monoton bi hayat yaşıyorum...yani günaha elverişli bi kişiliğe dönüşmüşüm...
                peki benimde komşumun çocukları gibi bi hayatım olabilirdi..
                bende şu an bi imam olabilirdim ve bu kadar günaha eğilimli olmazdım...
                bu bi kadermidir nedir anlamadım...
                peki irade dediğiniz ne...?
                cahil bi insanda irade ne arasın...
                merhaba serdar;

arkadaşlar çok güzel ifade etmişler.bende bu yazdığına binayen bişeyler söylemek istiyorum.

örneklemeni özetleyecek olursam burda geçen imam olan çocuğun belki imkanları vardı ve bunu kolaylıkla elde etti.ancak senin imkanların yok ve tersi bi durumdasın.

fakat ahireti kazanmak için imam olmaya veya imkanlarımızın olmasına gerek yok.

imkanları kısıtlı olup Rabbine çok yakın olabilen insanlar vardır.yani söylemek istediğim günaha eğilimli olmamızın sahip olduğumuz imkanlarla bi alakası yok.bu değişken bir durumdur yani.

fazlaca imkanları olan ve dünyevi pek çok şeye sahip olup bunu değerlendiremeyen ve ahireti kaybetme yolunda olan pek çok insan var.

herşey aslında bizim elimizde.irademizin cehaletle bi alakası yok.günahlardan sakınmak için hepimizin iradesi varki o günahlardan sorumluyuz...

ancak irademizi kullanamadığımız nefsi davrandığımız durumlar var tabi.ve bu günaha yol açıyor.ancak dört dörtlük ve günahsız olmak mümkün değil.nefsimizi yenemediğimiz durumlarda olabiliyor...

Yüce Allah, insanların irade sahibi, dilediğini yapabilir bir varlık olmasını irade ve takdir buyurmuş ve onları bu güç ve kudrette yaratmıştır.bu sebeple insanlar kendi istek ve iradeleriyle bir şey yapıp yapmamak gücündedirler, iki yönden birini tercih edip seçebilirler.insanın sevabı ve cezayı hak etmesi, belli işlerden sorumlu olması bu hür iradesi sebebiyledir.

daha çok şey söylenebilir tabi..aklına takılan olursa yine konuşuruz...

selam ve dua ile...
                <div>Yaradılanı severim ben YARADANDAN oturu....</div><br />

Yorum

Bu güzel konu başlığını açtığın için allah razı olsun kardeşim yaratılış sebebimiz sadece allaha ibadet ve kulluk etmemiz içindir inan anne baba evlat eş tanıdık akraba arkadaş malımız hepsi bir imtihan vesilesi dünya müslümanın cehennemi ahiret ise cennetidir bu dünyada sadece ahiret hayatımız için gereken amelleri temin etmek ve hiç ölmücek gibi dünya hayatı için yarın ölecekmiş gibide ahiret hayatı için çalışmamız lazım

2005 yılında hacı da iken şeytanın vesveseleri ile karşılaştım arafat dağında vakfeye durarken bide medineye peygamber efendimizi ziyarete giderken inan hep bana allah yok deyip peygamberimiz hakkındada çok çirkin vesveseler verdi bana ve hocaya danışdım oda dediki üzülme şeytan imanı kuvvetli allah yolunda gayretli insanlarla ve hacılarla çokça uğraşır dedi ve vesveseye aldırmadan hacılık görevimi yaptım ancak bu vesveseleri ince olarak düşünürsek o zaman aklımızı oynatmamız çok kolay olur mantık olarak düşünürsek görmediğimiz bir varlığa inanmak konusunda şüphe duyarız ancak allahın hkkında bilgi edinerek yarattıklarına bakarak bu şüpheden kurtuluruz hayat çok kısa ve ölüm her an kapıda bu nedenle allah bize bütün dünyayı hizmetimize sunmuş sadece karşılığında ibadet ve kulluk etmemizi istiyor ve allahın tüm emir ve yasakları insanın faydasına abdes almak namaz kılmak dahi vücudumuza faydalı ve unutmayalımki bizim ibadetlerimizin allaha bir faydası ve yararı yok bu ibadet ve kulluk görevimizin faydası bizlere allah kullarını sevdiği için 1 iyiliğe 10 sevab verirken 1 kötülüğe 1 günah yazıyor ve ramazan ayında 1 iyiliğe 700 sevab veriyor ve kullarının cennete girmesi için mübarek gün ve geceler veriyor bu kadar kullarını sevip düşünen bir rabbimiz var iken ona kulluk ve ibadet etmemek ne kadar yanlış birşey değilmi

izninizle insanın yaratılışı hakkında bilgi edinmeniz için bir link adresini sizlerle paylaşmak isterim

http://www.kurandasevgi.gen.tr/ksevg...5/baslik5d.htm

Yorum

uzun hikaye...kesin olarak hiçbirşeyden emin değilim...kutsal kitaplardan ve insan profili üzerinden ulaştığım,doğru olduğunu düşündüğüm bir çok veri var...ama bunlar benim doğrularım...bir başkasına göre yanlış olabilir...çünkü bu tür konular genelde kısır bir sohbetle sonuçlanabiliyor...bunu bu forumda da gözlemlemek mümkün...insanların bu konudaki düşünceleri kesinlikle doğru değildir...çünkü çağlar boyu insanoğlunun çözemediği,anlayamadığı ve anlatamadığı en büyük denklem budur...Ve bilim herzaman bu denklemi çözmek için varolacaktır..."biz hangi amaca hizmet ediyoruz"sorusu,tüm insanlığın kişiliğini meşgul eden önemli bir soru ve kişiliğin önemli bir yapı taşıdır...herkes bu soru doğrultusunda kişiliğine belli bir şekil verecektir...
                    <div>Gorunen herşey gercek olsaydı,bilim yapmaya gerek kalmazdı...(KARL MARKS)</div><br />

Yorum

Serdar_21 Kardeşimze faydası olur diye şahsi fikrimi paylaşmak istiyorum
                      diğer fikirleri paylaşan arkadaşlardanda rabbım razı olsun.
                      Kıymetli kardeşim öncelikle gerçeğe ulaşmamızda bu güne kadar almış olduğumuz bilgilerin bizi başarıya veya hüsrana götüreceğinin bilincinde olmamız lazım aynı zamanda içinde bulunduğumuz bilgiye ulaşım imkanlarının değişik tiniyetlere sahip kişilerin hakimiyetinde olduğunun da bilincinde olmamız lazım.
                      Ne alaka diyen kardeşlerimiz olabilir örnekleyerek biraz açıklamaya çalışıyım malesef işinde bulunduğumuz ortamda eğer inancına doğru bir eğilim hissettirirsen kesin ya sofusun yada uçacaksın malesef böylebir toplum psikolojisi oluşmuş hangi karanlık zihniyetlere hizmet edilir bilinmez ama malesef böyledir artı dini konuda otorite olan kimselerde malasef bir sahiplenme moduna girerek genç beyinlerin saf ve temiz bi şekilde bilgiye ulaşmasını engelleyip faydalı olacakları yere zararveriller
                      Asrın ilim ve bilim öğrenimine bakıldığında ise son asırda din iman kaybolmuş pervahsız bir şekilde küstahlık kendini beğenmişlik almış yürümüş bu şartlarda bence birinci yaratılışda görevimiz gelecek nesillere bırakacağımız miras bilgi adına tamizlik olmalı.
                      Kıymetli kardeşim teknoloji ve bilimin geldiği şu ankı nokta aklı selim bir şekilde bakıldığında doğa ve tabiatın bütüm bir şekilde düzenli kullanıma insanlığında birlik ve beraberliğe ihtiyacı var.din iman adıylada bakılıncada bu böyle ne yaparsak yapalım insanlık ve yaşam bu düzene hizmetten başka çaresi yok inanır veya inanmaz insanlık dünyada iyilik adına yaşam adına sahibi olduğu şeyleri ne kadar iyi kullanırsa okadar MUTLU oluyor.ilmi bir şekilde bakılacak olursa kesinlikle kişiler ferdi değil insanlık olarak refah ve ferah yaşamak adına hizmet edip bunu başarmalı bu başarıya giden yolda tüm genç beyinleri tüm maddi olanakları tüm imkanları ciddi bir şekilde kullanmalı.İnaç din açısından bakılırsa burdada durum aynı insanlık nasilkii ilk insandan bu tarafa karışan insani ilişki ve anlayışların toplumsal refah seviyesine gele bilmesi için sahibi olduğu değerleri kullanarak rabbının çağımıza kadar aslını kaybetmeden gelen kur'ana mecazi anlamda sarılarak yşanıla gelmiş tarihini hurafelerden arındırıp ilmi bir çerçevede ama manevi mirasların farkında olarak inceleyip huzura doğru adım atıla bilir.
                      Kıymetli kardeşim herşeyden arınıp geri çekilip şöylebi yaşam gerçeğine bakdığım zaman abartmış olmayayımda rabbının yarattığı kullar yaşadığımız şu dünyada şeytana uymayıp adam gibi dursak ve verilen nimetlere şükür etsek kıymetini bilsek yeter .

Yorum

bence burası bir çeşit sınav yeri allah insana akıl vererek gerçege dogru varoluşuna dogru ilerliyor uzayı inceliyor silahlanıyor insanlar ülkeler kuruyor ve karşısındakilere karşı üstünlük kurabilmek için silahlanıyor bunları görebiliriz amerikaya ingiltereye fransaya almanyaya bakanız en güçlü olmaya çalışıyorlar silahlarını artırıyorlar en güçlü olmaya çalışıyorlar.yani dünyanın tanrılıgına soyunuyorlar. kuranı okudugumda allah şöyle der eger benden başka tanrılar olsaydı herşey dagılıp giderdi allah insanı indirdi yeryüzüne insan zaten eninde sonunda anlıyacak herşeyin muhtaç oldugu allahı bence zamanla insan gelişimini arttırdıkça korkunç silahlar yaptıkça atom bombası gibi eninde sonunda yine genel savaşlar olacak ama bu sefer kendi kendinide yok edecek ve kıyamet gelecektir ardından evrende sadece bir güç var sonsuz olan herşeyin muhtaç oldugu sadece 1 tanrı bazı insanar bunu anlayıp allaha yönelecektir ama bu bilimle olmalı yani körü körüne bir inançla degil kuranı inceleyerek hayatı evreni inceleyerek düşünerek o zaman insan nerde oldugunu anlıyacaktır.

Yorum

Re: yaratılış sebebimiz...?

Orjinal yazı sahibi: serdar_21
                          benim aklıma takılan bir konu var ve bunu sizlerle paylaşmak istedim...
                          biz insanlar dünyaya getirildik ama bir sebebi olmalı...
                          neden bizler varolduk???
                          bizim illada varolmamız mı gerekiyordu...?
                          arkadaşlar yapacağınız yorumlar gerçekten benim için çok değerli...
                          serdar_21 çok önce açmış bu konuyu ama ben diğer arkadaşların görmesi için cevaplayım dedim.
                          Yaratılış amacımızı Allah bizlere Kuran'da şöyle bildirir:
                          ...insanları yalnızca bana ibadet etsinler diye yarattım. (Zariyat Suresi, 56)
                          Bu ayetle bize haber verildiği gibi, insanın yeryüzünde bulunuş amacı yalnızca Allah'a kulluk etmek, O'na ibadet etmek, O'nun rızasını kazanmaktır. İnsan dünyada bulunduğu süre boyunca bu konuda denenir.Allah dünyada Kendisi'ne iman edenlerle, etmeyenleri birbirinden ayırmak ve iman edenlerden de hangisinin daha güzel davranışlarda bulunacağını belirlemek için insanları dener. Bu yüzden bir insanın "ben iman ettim" demesi yeterli değildir. İnsan yaşadığı süre boyunca, Allah'a olan imanı ve bağlılığı, dindeki kararlılığı kısaca Allah'a kulluktaki sabrı ile özel olarak yaratılan şart ve ortamlarla denenir. Allah bu gerçeği bir ayetinde şöyle bildirir:
                          O, amel (davranış ve eylem) bakımından hanginizin daha iyi (ve güzel) olacağını denemek için ölümü ve hayatı yarattı. O, üstün ve güçlü olandır, çok bağışlayandır. (Mülk Suresi, 2)

Harun Yahya nın internet sitesinden alıntıdır...
                          Her şey güzel olacak...

Yorum

İşleniyor...
                          X