Duyuru

Collapse
No announcement yet.

değersizlik duygusu ve ben

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• değersizlik duygusu ve ben

kendimden ne istiyorum? herşeyin en kötüsüne neden layığım. neden en güzelini bir başkasına layık görüyorum? ne zaman yukarıya tırmanmaya başlasam pat diye uçuruma atıyorum kendimi? neden bu denli aşağılıyorum beni? neden yapamayan beceremeyen oluyorum? başarılarımı nasıl görmezden gelebiliyorum. ilişkilerimde insanlar en saygın olmayan noktaya koyuyorlar ve bunu nasıl sağlıyorum. alışverişlerde en kötüsü, yapılacak işlerde en alt düzeyde olanı, sevgilerde en sevilmeyen, neden hep benim. sahi benim kendimle derdim ne? soruların yanıtını bulamaıyorum.

yoksa insan çok aşağılanınca değersiz görülünce zamanla kendini aşağılarda mı göreye başlıyor. annesi babası kardeşleri değer vermeyince değersiz mi oluyor insan ne den değerin ölçüsü taktdir görmenin ölçüsü aile biraylerinin bakışı, davranışı tutumu belirleyici oluyor. sınırlar bu kadar dar olmalı mı? yalan yanlış davranışlar aileden gelirse neden kıymete biner? kim tanrı onlar mı? yoksa esaret mi onlar? belki de haykırmanın zamanı geldi beni siz aldattınız gözlerimi kapattınız gerçekleri görmemem için şiddeti kullandınız. ne güz elsindirdiniz sinsi sinsi. sevgi aile adına nasıl da baskılarınızla inceden inceden, yok ettiniz beni. yıllar geçti ve ben hala varolma savaşı , size rağmen varolma savaşı veriyorum. yeniden başlamak mümkün mü içimdeki değersizlik duygularını alaşğı etmek mümkün mü bilmiyorum. hep yok sayılmak. sonuç kendini yoketme istediği ve amacına dönüşüyormuş meğer. dünyanın köleleik düzeni bu durum yanında hiç kalıyor. kendimi hep karalamak istiyorum çizdiğiniz beğenmediğiniz bir yazıyı resmi karalayıp atarsınız ya çöp kutusuna basket yaparak. işte öyle. ben bir kağıt parçası bile olamadım fırlatılıp atılan. hidrojen gazı bile olamadım hidrojen gazı olmak çok büyük bir olay biliyor musunuz epey işe yara bense bir hiçim. hiç gibi hissetmek nefes almaya rağmen hiç gibi hissetmek ne demek bu ya? ne istiyorllar benden ve ardından ben ne istiyorum kendimden? tek varolbildiğim boyut yalnızlığımın sıcak yuvasına karanlık yuvasına sığınmak. düşlerimle oralada kurdabildiğim ilişkilerimle varolmak. gözünüz kör olsun emi görmeyin beni belki o zaman yoketmeye kalkışmazsınız.

Çok üstü kapalı anlatıyorsun. Sanırım sadece içini dökmek için yazıyorsun. İnsanlardaki değerini biraz da sen belirlersin. Ve değer görmüyorsan, sende değer vermezsin olur biter. İnsanları önemseme bu kadar...

Yorum

kendi değerimin hiç bir zaman farkında olamadım böyle bir fırsat tanınmadı bana. anlatmak istediğim buydu. paralıyorum kendimi başkalrı için. açık yazmak özel hayatın ayrıntılarına girmek çok gerekli değil ki aslında diğer mesajda fazlasıyla bunu yaptığımı sanıyorum. ilgine teşekkür ederim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dreyfus View Post
        kendi değerimin hiç bir zaman farkında olamadım böyle bir fırsat tanınmadı bana. anlatmak istediğim buydu. paralıyorum kendimi başkalrı için. açık yazmak özel hayatın ayrıntılarına girmek çok gerekli değil ki aslında diğer mesajda fazlasıyla bunu yaptığımı sanıyorum. ilgine teşekkür ederim.

Bende kendimi değersiz görmekteyim. Ama inan bana artık insanların değer verip vermemesi umrumda değil. Ben kendimi ALLAH katında değersiz görmekteyim. Diğer konularına da bakmıştım. Sana değer verilmiyor ise, burada suçlu olan sen değilsin. Bu dünyaya sadece tek bir kez geliyorsun, dini inancını bilemem ama bu sınavın geri dönüşü, bütünlemesi yok. Ekonomik olarak ne durumdasın? Yani kendi geçimini sağlayabiliyor musun? Bir işin var mı?

Yorum

kendi geçimi kendim sağlıyorum.

Yorum

kendi geçimi kendim sağlıyorum.

O da bir ayrıcalıktır. İş bulamadığı için intihar eden nice insan var. İnsanların sana verdikleri değerlere çok takılma. İnsanlara aldırma. Dünyanın en garip canlısıdır insanoğlu. Bir bakarsın göklere çıkarır, bir bakarsın yerin dibine sokar. Kapalı kutu misali insan, içinde ne var tam manası ile bilemeyiz. Ama insan bu foruma uğruyor ise, derdini etrafındakilere değil de hiç görmediği insanlara anlatıyor ise bundan genel olarak;

Ya utanıyordur

Ya derdi çok büyüktür

Ya etrafında anlatacak ya da anlayacak kimsesi yoktur

anlamları çıkar.

Anne, baba, kardeş de insan statüsünde yani %100 güvenilecek insanlar değildir. Ben kendime bile %100 güvenmem.

Ve kendini değersiz görebilmek de bir ermem. Kibirli olmaktan, küçük dağları ben yarattım havasında olmaktan iyidir en azından..!

Nasıl bir hayat yaşadın, ne dertler çektin bilmiyorum ama geriye baktığın zaman hayatta önünü göremiyor ve yoldan çıkyorsun.

Yoluna konsantre olmaya çalış..!

Yorum

insanları artık bn de takmıyorum takacak kadar yakın da olmuyorum. kendime değer vermeyi öğrenmem gerek. teşekkür ederim, zahmet edip cevapladığın için.

Yorum

insanları artık bn de takmıyorum takacak kadar yakın da olmuyorum. kendime değer vermeyi öğrenmem gerek. teşekkür ederim, zahmet edip cevapladığın için.

Rica ederim. O zaman bir şeyleri değiştirmeye bak. Ne bileyim, kendine bir yemek ısmarla mesela. Güzel bir lokantada. Ya da boşver lokantayı, kendi mutfak imkanın varsa evinde hazırla internetten araştırıp. Kendi kendine sinemaya git, ya da bir lunaparka. Yeni kıyafetler al. Değerli olsak ne, olmasak ne. Sonuçta iki metre kare kabire gömüyorlar, 2 ay sürmeden de unutuyorlar...

Yorum

Bence onun bunun verdiği değerden ve vereceği değerden çok Allahın bize verdiği değere bakalım.

Hem madem gözümüzle görüyoruz ve aklımızla anlıyoruz ki;
                  • İnsan şu kâinat ağacının en son ve en cemiyetli meyvesi,
                  • Ve hakikat-ı Muhammediye Aleyhissalâtü Vesselâm cihetiyle çekirdek-i aslîsi,
                  • Ve kâinat Kur'ân'ının âyet-i kübrası,
                  • Ve İsm-i Âzamı taşıyan âyetü'l-kürsîsi,
                  • Ve kâinat sarayının en mükerrem misafiri,
                  • Ve o saraydaki sair sekenelerde tasarrufa mezun en faal memuru,
                  • Ve kâinat şehrinin zemin mahallesinin bahçesinde ve tarlasında, varidat ve sarfiyatına ve zer' ve ekilmesine nezarete memur,
                  • Ve yüzer fenler ve binler san'atlarla teçhiz edilmiş en gürültülü ve mes'uliyetli nâzırı,
                  • Ve kâinat ülkesinin arz memleketinde, Padişah-ı Ezel ve Ebedin gayet dikkat altında bir müfettişi, bir nevi halife-i arzı,
                  • Ve cüz'î ve küllî harekâtı kaydedilen bir mutasarrıfı,
                  • Ve semâ ve arz ve cibâlin kaldırmasından çekindikleri emanet-i kübrâyı omuzuna alan,
                  • Ve önüne iki acip yol açılan, bir yolda zîhayatın en bedbahtı ve diğerinde en bahtiyarı,
                  • Çok geniş bir ubudiyetle mükellef bir abd-i küllî,
                  • Ve Kâinat Sultanının İsm-i Âzamına mazhar ve bütün esmâsına en câmi bir aynası, ve hitabât-ı Sübhâniyesine ve konuşmalarına en anlayışlı bir muhatab-ı hassı,
                  • Ve kâinatın zîhayatları içinde en ziyade ihtiyaçlısı,
                  • Ve hadsiz fakrıyla ve acziyle beraber hadsiz maksatları ve arzuları ve nihayetsiz düşmanları ve onu inciten zararlı şeyleri bulunan bir biçare zîhayatı,
                  • Ve istidatça en zengini,
                  • Ve lezzet-i hayat cihetinde en müteellimi ve lezzetleri dehşetli elemlerle âlûde,
                  • Ve bekaya en ziyade müştak ve muhtaç ve en çok lâyık ve müstehak ve devamı ve saadet-i ebediyeyi hadsiz dualarla isteyen ve yalvaran ve bütün dünya lezzetleri ona verilse, onun bekaya karşı arzusunu tatmin etmeyen,
                  • Ve ona ihsanlar eden Zâtı perestiş derecesinde seven ve sevdiren ve sevilen çok hârika bir mu'cize-i kudret-i Samedâniye ve bir acûbe-i hilkat,
                  • Ve kâinatı içine alan ve ebede gitmek için yaratıldığına bütün cihazat-ı insaniyesi şehadet eden, böyle yirmi küllî hakikatlerle Cenâb-ı Hakkın Hak ismine bağlanan,
                  • Ve en küçük zîhayatın en cüz'î ihtiyacını gören ve niyazını işiten ve fiilen cevap veren Hafîz-i Zülcelâlin Hafîz ismiyle mütemadiyen amelleri kaydedilen ve kâinatı alâkadar edecek ef'âlleri o ismin kâtibîn-i kiramlarıyla yazılan ve herşeyden ziyade o ismin nazar-ı dikkatine mazhar bulunan bu insanlar, elbette ve elbette ve herhalde ve hiçbir şüphe getirmez ki, bu yirmi hakikatın hükmüyle, insanlar için bir haşir ve neşir olacak ve Hak ismiyle evvelki hizmetlerinin mükâfatını ve kusuratının mücazatını çekecek ve Hafîz ismiyle cüz'î-küllî kayd altına alınan her amelinden muhasebe ve sorguya çekilecek ve dâr-ı bekada saadet-i ebediye ziyafetgâhının ve şekavet-i daime hapishanesinin kapıları açılacak ve bu âlemde çok tâifelere kumandanlık yapan ve karışan ve bazan karıştıran bir zabit, toprağa girip her amelinden sual olunmamak ve uyandırılmamak üzere yatıp saklanmayacaktır. (On Birinci Şua )

Yorum

Lütfen İslami bilgiler ile arkadaşları zehirlemeyelim atacaksanız adam akıllı bilimsel bir şeyler yazın yoksa bir daha bu forma uğramam. Ne zaman İslam’dan bahsetmeyeceğiz o zaman ben forumda varım…

Yorum

kendimden ne istiyorum? herşeyin en kötüsüne neden layığım. neden en güzelini bir başkasına layık görüyorum? ne zaman yukarıya tırmanmaya başlasam pat diye uçuruma atıyorum kendimi? neden bu denli aşağılıyorum beni? neden yapamayan beceremeyen oluyorum? başarılarımı nasıl görmezden gelebiliyorum. ilişkilerimde insanlar en saygın olmayan noktaya koyuyorlar ve bunu nasıl sağlıyorum. alışverişlerde en kötüsü, yapılacak işlerde en alt düzeyde olanı, sevgilerde en sevilmeyen, neden hep benim. sahi benim kendimle derdim ne? soruların yanıtını bulamaıyorum.

yoksa insan çok aşağılanınca değersiz görülünce zamanla kendini aşağılarda mı göreye başlıyor. annesi babası kardeşleri değer vermeyince değersiz mi oluyor insan ne den değerin ölçüsü taktdir görmenin ölçüsü aile biraylerinin bakışı, davranışı tutumu belirleyici oluyor. sınırlar bu kadar dar olmalı mı? yalan yanlış davranışlar aileden gelirse neden kıymete biner? kim tanrı onlar mı? yoksa esaret mi onlar? belki de haykırmanın zamanı geldi beni siz aldattınız gözlerimi kapattınız gerçekleri görmemem için şiddeti kullandınız. ne güz elsindirdiniz sinsi sinsi. sevgi aile adına nasıl da baskılarınızla inceden inceden, yok ettiniz beni. yıllar geçti ve ben hala varolma savaşı , size rağmen varolma savaşı veriyorum. yeniden başlamak mümkün mü içimdeki değersizlik duygularını alaşğı etmek mümkün mü bilmiyorum. hep yok sayılmak. sonuç kendini yoketme istediği ve amacına dönüşüyormuş meğer. dünyanın köleleik düzeni bu durum yanında hiç kalıyor. kendimi hep karalamak istiyorum çizdiğiniz beğenmediğiniz bir yazıyı resmi karalayıp atarsınız ya çöp kutusuna basket yaparak. işte öyle. ben bir kağıt parçası bile olamadım fırlatılıp atılan. hidrojen gazı bile olamadım hidrojen gazı olmak çok büyük bir olay biliyor musunuz epey işe yara bense bir hiçim. hiç gibi hissetmek nefes almaya rağmen hiç gibi hissetmek ne demek bu ya? ne istiyorllar benden ve ardından ben ne istiyorum kendimden? tek varolbildiğim boyut yalnızlığımın sıcak yuvasına karanlık yuvasına sığınmak. düşlerimle oralada kurdabildiğim ilişkilerimle varolmak. gözünüz kör olsun emi görmeyin beni belki o zaman yoketmeye kalkışmazsınız.
                      İnsanı değerli kılan partner’idir. Eğer hayatında hiç kimse yok ise eğer birilerini düşünerek başlayabilirsin. Bu arada bayan mı erkek mi aradığını söylememişsin. Biraz kendinden bahsetsene…

Yorum

ne ilgisi var anlamadım partnerle ben kimseyi aramıyorum.

Yorum

raindop sağol bilgiler için. insan en yakınlarından değerli olduğunu hissettirmelerini bekliyor en çok onlar paspas yerine koymasalar sorun yok.

Yorum

raindop sağol bilgiler için. insan en yakınlarından değerli olduğunu hissettirmelerini bekliyor en çok onlar paspas yerine koymasalar sorun yok.
                            Evet haklısın İnsan ailesinden yani anne , baba, kardeşlerinden değer görmüyorsa bu insanda büyük bir eksiklik oluşturuyor. Ben de çoğu zaman çevremde dış kapının dış mandalı olurum. Aslında belli bir süre sonra buna razı olacak duruma geldim çünki daha kötüsünüde gördüm. Neyse... Daha önce yazdığım gibi Allahın bize insan olarak verdiği değer yeter . Yeterki biz insan olmasını bilelim.

Yorum

İşleniyor...
                            X