değer yargılarımızı hala koruyormuyuz yoksa avrupalaştıkmı merak ettim
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
?
Collapse
X
-
?
0a:4:{i:1014;a:5:{s:12:"polloptionid";i:1014;s:6:"nodeid";s:6:"522227";s:5:"title";s:10:"çok önemli";s:5:"votes";i:0;s:6:"voters";a:0:{}}i:1015;a:5:{s:12:"polloptionid";i:1015;s:6:"nodeid";s:6:"522227";s:5:"title";s:6:"önemli";s:5:"votes";i:0;s:6:"voters";a:0:{}}i:1016;a:5:{s:12:"polloptionid";i:1016;s:6:"nodeid";s:6:"522227";s:5:"title";s:18:"pekte önemli değil";s:5:"votes";i:0;s:6:"voters";a:0:{}}i:1017;a:5:{s:12:"polloptionid";i:1017;s:6:"nodeid";s:6:"522227";s:5:"title";s:7:"önemsiz";s:5:"votes";i:0;s:6:"voters";a:0:{}}}0%0Etiketler: Yok
-
Bakirelikten kastınızı anlamamış olsamda, farklı bir durumla bakıcam...Bazı hastalıklar, bazı ameliyatlar, bayanın bakireliğini kaybetmesine neden olabilir...İlişki bazında soruyorsanız, bence, bi önemi yok...Bazı ince mevzular varki, herşey bakirelikte bitiyorsa, ben o erkeğe hakikaten acırım...
Yani bakirlik yada bakirelik benim için önemsiz bir mevzu...Etrafta bunların dışında o kadarrr çok uğraşılacak şey varki :roll:
-
Orjinal yazı sahibi: 019007geçmişinde cinsel bir deneyim yaşayıp yaşamadığımı sorduğumu mutlaka anlamıssındır ama sadece bayanları kast etmiyorum. bu bir erkekte olabilir
Geçen yıl ameliyat olduğum dönemlerde, hastanede iken, yan odamda nişanlı bir bayan yatıyordu..Bizim rahatsızlığımız, parçalayamadıkları rahim kistleriydi..Normal yollardan ameliyat olmuştuk ikimizde o bayanla, 3-5 saat ara ile...Kızın nişanlısı geldi 2 gün sonra hastaneye, bir yığın saydı döktü falan..Bende lavoboya kalkıyordum, kapıdan selamlaştık kız ağlıyor..Biraz zorlayıp içeri girdim...Bana söylediği cümle şuydu...
"Artık bakire olmadığım için nişanlım nişanı attı.."
Ve düşününki bu bir hastalık..O ameliyatı kistler sizi sarmasın diye yapıyorlar, başka yolunuzda yok...Hayır illaki bakireliğini kaybetmemek için daha zor bir ameliyata katlanmak ne kadar zor...Hastanede birsürü arkadaş edindim ve hepsi aylarca yatarken biz o bayanlar 3-4 haftada toparlandık...Yani bakirelik bu kadar önemliyse, bakirelik herşeyin ispatı ise ben o erkeklere acıyorum..Kastım buydu...
İlişkiye gelince, bakire olup, çok ilişki yaşamış bayan yokmu elbette var...Genelleme yapmıyorum...Sadece lise okuyorum ve çevrem bunlarla dolu...Bence erkeğinde ilişki yaşaması sorun değil...Cinselliğe kötü gözle bakmaya karşıyım, o bir ihtiyaçtır...Ama ben yapmam oda benim tercihimdir...
Yorum
-
burda sadece sizin açınızdan önemi soruluyor yoksa herkezin kendi hayatı,kendi düşünceleri. yoksa amacamız kimseyi bakire veya bakire değil diye eleştirmek değil sizin açınızdan nasıl bir öneme sahip olduğunu anlamak istiyoruz benim için önemli bir husus ama onun bakire olmasını sadace esas almam tabiki kişiliği,davranışlarından, yaşama tarzından,aile düzeninden, hatta siyasi görüşünden bile bakireliğinin şekli olup olmadığını anlamayacak kadarda saf değiliz
Yorum
-
Bakirelikten kastettiğin kızlık zarı ise....buna bel bağlamak çok yanlış olur....esnek zar var....böyleleri defalarca ilişki yaşasada tıbben bakire sayılıyor...ya da diğerleri; normal yoldan ilişkiye girmeyip ama cinsellik adına türlü zevklere yönelenlerde var...bunlarında kızlık zarı yerinde...bu da bakire yani....hatta geçen gün nette okudum...zar diktirme olayı artmış..kimi ilk gece eşini kandırmak için...bazı evli bayanlar ise eşlerine süpriz yapmak içinmiş(fantazi) :roll:
Asıl konu; bakireliğin ya da bakirliğin hesabını tutmaya sıra gelene kadar çok daha değerli önemli konular var...ruhunuz bakire olsun..bedeniniz değil...yarın çok geç olabilir...
Yorum
-
Hava soğuk dışarıda içim tir tir titriyor, biliyorum tuzu kuru olanlar var,(yani hiçbir sorunu olmayan) bilenler kızmasın bilmeyenler olabilir,herkes herşeyi kendinden bilir, konu tartışmaya açılmışsa bir ucu bize diğer ucu başkalarına muhakkak batar,Lorden ikazını yaptı,sulandırmayalım, konu hassas inançlarımız gereği bizler dahada çok hassasız fakat konu çatışma noktasına gelirse, çözüm yerine çözümsüzlük olacak ve portal kilitlenecek 019007 bu başlığı niye açtı eminim art düşüncesi yok, sadece beyin jimnastiği yapıyor, hemen çok sesli oluveriyoruz, hırçınlaşıyoruz,önce biz erkekler konuşalım,hayır hayır, önce bayanlar konuşsun,kim ne konuşursa konuşsun helal süt emmediyse,içinde ruhunda hinlik varsa hepsi boş , herşeyin parayla ölçüldüğü, insan ilişkilerinde bile kişiliğinize değil servetinize selam verildiği bir zamanda, başınızda ne varsa çıkarıp önünüze koyun, eğer yaşananlar sır olsa, gerçekleri burada yazıp tartışmazdık,panik atak,deprasyon vs.konuları konuşamazdık,ahlaksızlık varsa kişinin kendi içindedir,ister erkek veya bayan olsun Erdem-ahlak-saygı-sevgi-onur-gurur- falan- filan kaygısı taşımıyorsanız işiniz zor hastalığınız sonsuz demektir. Benim fransız dostlarım oldu.İngiliz dostlarım oldu,Alman dostlarım oldu, içlerinde TÜRK kadını kadar bekaretine önem verenlerini de tanıdım.kAYGILAR bedende değil ruhta olmasın eğer ruh yoksa hangi dilden hangi dinden olursanız olun ALLAH korkusu olmayanın dinide imanı da YoKTur. :roll: Bu da benim düşüncem. :roll:İLOYADA Katılıyorum.
Yorum
-
benim için ne bir erkeğin ne de bir kadının bakire olup olmaması beni ilgilendirmez ayrıca benim için zerre kadar önemi yoktur... veya aynı şekilde benimle beraber olacak bir insan bakireliğe önem veriyorsa ayrılma sebebim boşanma sebebim olur bu...
bu başlık aslında çok konuşuldu diğer yerlerde...
ayrıca ben bakireliği değer yargı olarak bulmuyorum... kimse ile ilişkiye girmemeliyim bakire olmalıyım şeklinde kasan çoğu insan(benim gördüğüm kadarıyla...) evliliklerinde cinsel yaşamlarından memnun değiller... ben bunu açıkçası bize sunulan mutsuzluk değeri olarak görüyorum...
cinsellik bir ihtiyaç mı ihtiyaç.... erkekler zaten bu konuda çok kasılmaz... ihtiyaçlarını giderirler... kadınlar ama nedense namustur...
şimdi ben bakireliğe önem veriyorum diyen kişilerin çoğunun bence erkek olacağını düşünüyorum... kadınlarından bir kaç kişinin gelip ben bakir erkek istiyorum diyeceğini zannetmiom... hem zaten nasıl anlayacak...
kadınların anlaşılıyor sonuçta di mi? ben bakir bir erkeğim diyen bir erkeğe inanmam o yüzden bakire bir kadın isterim diyen bir insanı ben samimi bulmuyorum...
açıkçası bu başlığın kadınları aşaladığını düşünüyorum... erkekler kanıtlamıyor kadınlar kanıtlamak zorunda gibisinden...
bakın kadınlar siz haddinizi bilin namusumuzsunuz gibisinden bir başlık olduğunu düşünüyorum...
bakire tabusunun değerliliği "avrupa bakireliğe önem vermiyor" değerlendiriyoruz sadece... bu sadece avrupaya mı özgü olmalı yani demek geliyor içimden... bence insan olduğumuz için buna önem vermemeliyiz...
çünkü bana birisi gelecek arkadaşım olsun veya dostım veya sevgilim ben bakireliğe önem veriyorum diyecek bende onu samimi bulacağım beni olduğum gibi seveceğini düşüneceğim... tabi tabi... inanmıyorum ben samimi bulmuyorum...
çünkü dostum arkadaşım kendi fikrini bana empoze etmeye çalışacaktır en ufak saygı duyacağını zannetmiyorum benim tercihime olsun benim düşünceme olsun hayat tarzıma olsun hiç bir şeye saygı duyabileceğini zannetmiom... samimide bulmam...
bir erkek benimle evleniyorsa ve ben bakireysem... buna önem veriyorsa inanmıyorum beni ben olduğum için sevdiğine bakire olduğum için beni sevecektir o insan...
neyse bu konuda uzun uzun konuşurum ben...hayat, sen planlar yaparken başına gelenlerdir...
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: 019007aslına bakarsanız değer yargılarını,dini inancımızı bir kenara bile bırakırsak bile seven insan kıskanır ve sevdiğini kimse ile paylaşmaz, daha önce başkasının ona bu derecede yakınlık kurmuş olması bile onu rahatsız eder. sadece bu açıdan bile bence önemliKİŞİYİ NASIL BİLİRSİN? KENDİN GİBİ...
Yorum
-
Benim inancıma göre, bakirelik kutsal olan bir kavramdır. Ve de özellikle bayanların kendilerini eşlerine saklamaları gerektiği düşüncesindeyim. Bu, benim görüşüm... doğrudur değildir, herkesin fikri kendisine.
Ama hastalık sebebiyle, ameliyat vs. veya beklenmedik tatsız gelişmeler sonucu... hayatın darbesini yemiş, bakireliğini kaybeden insanlara karşıda son derece duyarlıyım.
Ve de bir erkek olsam, sanırım böyle bir bayanla evlenebilirdim. Bu anlamda bakirelik önemli fakat, o kadar önemli değil demek istiyorum. yanii.. cinayetler işlenecek kadar, vs. boyutta düşünmüyorum. Sonuç itibariyle, İnsanın başına hayatta herşey gelebilir.
Önemli olan, insanın ruhunun bakire olmasıdır.
Gerisi hikaye gibi geliyor bana.
Yorum
-
Bu konu burada ya da başka forumlarda daha çooooook konuşulur....belki çocuklarımızın torunları bunu konuşmaya değer bulmazlar....belki :roll:
Her koyun kendi bacağından asılsın misali....bakirelik önemlidir diyenler...önemli değildir diyenlere dudak büzer vaziyette bakmasın bence...
Bunu önemsiz bulan insanlar zaten birbirini bulup evlenıyor....sorun çıkmıyor...bide bazıları var ki tamam diyor ....ama evlendikten sonra didik didik ediyor....hazmedemiyor...bu en kötüsü...ne demek kıskanmak? geçmişine ipotek koyuyor...adeta suçlarcasına...kendi kötü hissettiği gibi kadınıda suçlu hissettiriyor...ruhu bakire olan kadın...diğerleri gibi diktirmeyip(kusura bakmayın böyle dediğim için) dürüst davranıp kendini olduğu gibi gösterdiyse...ve bu karşılığı bulduysa...burda suç, bakire olmıyan ama dürüst olan kadında mı?
Ben kıskanırım...ben paylaşamam..vs vs...neyi ksıkanıyorsun....GEÇMİŞİ Mİ? O zaman sende tut kendini bakir çık , o çok seviyorum dediğin kızın karşısına ki o da seni GEÇMİŞTEN kıskanmasın..... kalplerin...ruhların temiz kalması mühim bana göre...diğeri çok önemliyse...önemli gibi yaşayınki sizde ,önemli gibi düşünen birileri çıksın sizinde karşınıza....yarın çok geç olabilir...
Yorum
Yorum