Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Neden böyle yapar erkekler?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • #61
    bonnie, hayat geminin dümenini neresinden tuttuğunla değil, gemiyi iskeleye ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir. Bu yüzden kız olsun, erkek olsun bütün insanların zeki olmak gibi bir zorunluluğu vardır.

    Hiç bir dayanak olmadan karşısındaki insanın sözlerine inanıp kendini ateşe atan bir insan, kendini attığı bu ateşte yanma riskini de göze alıyor demektir. Ayrıca aşkın irade dışı falan olduğunu da hiç sanmıyorum. Sadece insan zayıftır, iradesini yönlendiremiyordur... Fakat ben, bu zamana kadar "aşk" adı altında asla kendimi tehlikeye atacak bir işe karışmadım.

    Aşk, elbette irade dahilinde bir duygudur. Yalnız, az önce söylediğim gibi iradesini tutamayacak ve başkalarının eline oyuncak edecek kadar zayıf insanlar vardır sadece...

    Yorum


    • #62
      Orjinal yazı sahibi: bonnie
      yazdıklarımı hiç okumamış gibisin. kel alaka bir cevap bu. sen niye böyle diye sordun. için kökünü merak ettin. ben de sana arka planını, psikolojisini anlattım. çocukluktan bilinçaltına yerleşen inanışlar, düşünce şekilleri cart diye değişmez. kişi çok zeki olabilir ama duygusal olarak zayıftır. yani senin bakış bana hep siyah beyaz gibi geliyor.(alsında çoğu erkeğin...) ama hayatta gri renkler ve burada gösterdiğim gibi köklü nedenler var. sen şöyle olmalı, böyle olmazsa o insan şöyledir gibi çok net, yargılayıcı ve kesitirip atan uslüpla cümleler kuruyorsun. ama hayat öyle değil işte. zeki olmakla bitmiyor, insanların hayalleri, umutları, beklentileri de var. ve insanlar bazen bunlara inanmayı, aşırı mantıklı olmaya tercih ediyor. çünkü buna ihtiyaçları var. ayrıca aşkın kimyasal olduğu da kanıtlanmış birşey. en basitinden aşk bitince aşık olduğumuz insan güzel bile gelmeyebiliyor. o yüzden ben böyleyim diyip işin içinden çıkma bence, çünkü herkes sen değil. sen herkesin psikolojisinin, geçmişinin, yaşam tarzının senin gibi olduğunu zannedip-ya da öyle bekleyip, senin gibi hareket etmelerini bekliyorsun. ama insanların vereceği reaksiyonlar farklıdır, çünkü farklı şeyleri beslenmişlerdir, belki travmaları vardır. bilemezsin. yine çok empati yoksunu görüyorum seni.
      Yazdıklarını okudum. İnsanların zeka ve mantıklarından başka duyguları da vardır diyorsun. Doğru, her insanın duyguları vardır ama zeki insan, duygularını da yönetebilen kimsedir işte... Eğer bir insan duygularını kendi iradesiyle yönetemiyorsa, bunun sonu felaket olur...

      Aşk kimyasaldır belki, olabilir. Fakat yeterince güçlü ve iradesini sürekli denetleyen bir insan, sadece aşkı değil bütün duygularını iradesiyle yönlendirebilir. Aşk, sevinç, sevgi, öfke, azim, başarmak, korkmak, cesaret vs. gibi tüm duyguları iradenizle ve mantığınızla yönetebileceksiniz ki bu duygular size zarar değil yarar sağlasın. Aksi takdirde bu duyguların hepsi sizi felakete götürür. Önce mantık ve zeka...

      Yorum


      • #63
        .................................................. .............................................
        Last edited by MaLTtTt; 30-08-2014, 07:58 PM.
        Öyle bir düşe daldım bir baktım ki aa sahiden ben

        Yorum


        • #64
          Duygusuz insan diye bir şey yoktur MaLTtTt. Bunun olduğunu iddia etmiyorum zaten. Aksine, duygular, insanı olması gerektiği gibi yönlendirdiği takdirde çok güzel bir olgudur. Benim söylediğim şu; insan, duygularına kendisini felakete götüreceğini anladığı anda müdahale edebilmeli.

          Mantığımı yitirecek bir durumla karşılaşmamamı dilemişsiniz. Sağolun ama mantığımı asla gözardı etmem ben. Duygularım vardır ve bu duygularımı dolu dolu yaşamayı, daha da ileri gideyim duygularımın götürdüğü yere gitmeyi severim. Fakat bu duygularımın, mantığımla da ters düşmemesi gerekiyor.

          Mantığınızla ters düşmediği sürece duygularınızı alabildiğine yaşamanın bir sakıncası yoktur tabi...

          Yorum

          İşleniyor...
          X