Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Üniversite hayatı...

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Üniversite hayatı...

Bir üniversite öğrencisi nasıl yaşamalı?

Bilirsiniz, herkes üniversite hayatı ile karşılaşmıyor veya genel olarak bir kez karşılaşıyor.

Belki önerilerinizi, paylaşacağınız deneyim ve düşüncelerinizi dikkate alanlar olur...

Geçenlerde düşündüm de, üniversite hayatı, istediğim şeyleri yapabilmem için en iyi zaman.
    0
    a:7:{i:1109;a:5:{s:12:"polloptionid";i:1109;s:6:"nodeid";s:6:"522250";s:5:"title";s:7:"yaşadım";s:5:"votes";i:0;s:6:"voters";a:0:{}}i:1110;a:5:{s:12:"polloptionid";i:1110;s:6:"nodeid";s:6:"522250";s:5:"title";s:9:"yaşamadım";s:5:"votes";i:0;s:6:"voters";a:0:{}}i:1111;a:5:{s:12:"polloptionid";i:1111;s:6:"nodeid";s:6:"522250";s:5:"title";s:11:"yaşayamadım";s:5:"votes";i:0;s:6:"voters";a:0:{}}i:1112;a:5:{s:12:"polloptionid";i:1112;s:6:"nodeid";s:6:"522250";s:5:"title";s:9:"yaşıyorum";s:5:"votes";i:0;s:6:"voters";a:0:{}}i:1113;a:5:{s:12:"polloptionid";i:1113;s:6:"nodeid";s:6:"522250";s:5:"title";s:11:"yaşayacağım";s:5:"votes";i:0;s:6:"voters";a:0:{}}i:1114;a:5:{s:12:"polloptionid";i:1114;s:6:"nodeid";s:6:"522250";s:5:"title";s:13:"yaşamayacağım";s:5:"votes";i:0;s:6:"voters";a:0:{}}i:1115;a:5:{s:12:"polloptionid";i:1115;s:6:"nodeid";s:6:"522250";s:5:"title";s:15:"yaşayamayacağım";s:5:"votes";i:0;s:6:"voters";a:0:{}}}
    0%
    0
    Cevizin kabuğunu kırıp ozune inmeyen, cevizin hepsini kabuk zanneder.(Gazali)

Bazı üniversite öğrencileri üniversitenin getirdiği serbestlikle ne yapacağını şaşırıyorlar. Özellikle Anadolu'dan gelen bazı arkadaşlarımın İstanbul'un sahte gülümsemesine kapılıp özlerini yitirdiklerini gördüm. Gayet halim selim, kendi halinde insanlar iki-üç ay içinde hem fiziksel hem ruhsal olarak tanıyamayacağım hâle geldiler. Elbette değişim iyidir, ancak iyiye, güzele... Mühim olan özünü kaybetmemek.

Bunun dışında kendini geliştirecek çok geniş bir çevre açılır genelde üniversite yıllarında. Önüne çıkan her fırsatı değerlendirmeli insan. Kursları, kulüpleri, okulun faaliyetlerini, hatta ileride üniversitede kalmak isteyenler burs karşılığı okulda çalışma fırsatı varsa bu imkânı, çift anadal, yandal, bölümünüzle ilgili seminerler, konuşmalar gibi şartları atlamamak lazım. Çünkü en değerli zamanlar aslında bu zamanlar ve çalışırken maalesef bunlara zaman ayrılamıyor.

Yorum

Büyük ihtimalle yaşayacağım o hayatı...
      İşin ucunu çabuk kaçırırım ben..İşte tamda o yüzden sıkı disiplinli bir yurt istiyorum...
      Yaşanması gereken bir yer bence....
      Yasamak olmekten daha kolaydır..Kirazmevsimi<br />

Yorum

Üniversite hayatını yaşadım ama nasıl yaşadım. Şimdi düşünüyorumda yapabileceklerimin hiç birini yapmamışım. Üniversiteye hazırlanırken neler düşlemiştim ama yapmadım işte. yapacağım derken 4 sene gecti gitti. üniversite hayatını birçoğumuz özgürlük olarak algılayıp herşeyi yaşamak olarak algılıyoruz.Ailemin yanında okumasaydım eminim bende öyle yapardım.Neyse kurulan arkadaşlıklar dersler, yapılan ödevler katıldığınız aktiviteler, özünüzü tanıdığınız güzel bir ortam. Üniversite okuyan ya da hazırlanan arkadaşlara başarılar diliyorum.
        Sussak ölüm, konuşsak intihar...

Yorum

..

ailenin yanıda okumanın çok ta engelleyici olacağını düşünmüyorum. iyi bir şekilde aileye anlatıldıktan sonra alenin yanında da istediğn şeyleri yapabilirsin. ben lise de de özgürdüm. ve istediklerimi yapabiliyordum bağımsızdım. üniversite bunun biraz daha fazla sorumluluk getiren kısmı oldu adece ve üniversitede istediklerimi yaptım.
          inşallah yeniden üniversite olur hayatımda..

Yorum

ailemin yanında okudum çok da rahattım.. muhteşemdi keşke dönebilsem o günlere.. çok eğlenceli geçti..

Yorum

YA valla şimdi nasıl diyeyim ...ben İÜ OKUDUM ..
              ama biz kelle koltukta gittik okula ...şimdiki gençlik gibi şanslı degildik ..

geçen gün tv de bazı görüntüler gördüm çatışma falan diye ...

benim ünvrtste haytım hep öyle geçti...kuşunlar silahlar zincirler kan ,gözyaşı ,ölüm.arkadaş kayıpları ...offffffffffff

BELKİDE BEN O NEDENLE ÇOK AGIR BİR MANİK DEPRESİF .OLDUM :cry:

Yorum

Ben de İstanbul Üniversitesinde okudum ve şimdi Hatırla Sevgili dizisindeki olayları yaşadım. Koltuklar sıralar havada uçuşuyordu, okula gitmeye korkuyorduk.
                Şimdi sizler çok şanslısınız. Tadını çıkarmaya bakın. Mezun olup hayata atılınca asıl mücadele o zaman başlayacak.

Yorum

İYİMSER...SANIRIM sizde 70 li yıllarda okudunuz hangi bölümdü...tabiki özel degilse ..

Yorum

Ben üniversite hayatını yaşayamayanlardanım malesef.

Ordaki arkadaşlığın, öğrenciliğin çok farklı olduğunu biliyorum. Yaşamayı da çok isterdim. Ama yaşadığım müddetçe hala şansım var sanırım.

Yaşım kaç olursa olsun, istediğim bir bölüm olursa okumayı çok istiyorum.

Yorum

Üniversite hayatını yaşıcaksan büyük şehirde kaliteli bir üniversitede yaşıcaksın.yoksa gerisi faso fiso.sağcısı olucak,solcusu olucak,dinlisi dinsizi kısacası herşeyden herkezden olucak.benim gibi tek görüşlü,herkezin tek tip,olduğu,evden başka yaşamları olmayan insanların okuduğu bir yere giderseniz sahip olduğunuz kişiliğide kaybetmeye başlıyorsunuz.üniversiteye başlamadan önce ne kadar şen şakrak,hareketli biriydim,şu an okuduğum yerde bunlardan eser yok,dolayısıyla bende de tükenmeye başladı ...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: PESE
                        İYİMSER...SANIRIM sizde 70 li yıllarda okudunuz hangi bölümdü...tabiki özel degilse ..
                        70 lerin sonu pesecim. Bölümüm Biyoloji idi, senin?

Yorum

BEN TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI OKUDUM ....İÜ DE HATTA ÖGRETMEN OL MAYI DÜŞÜNÜYORDUM .....VEYA OKULDA KALMAYI ...

NE ZAMAN KANTİNDE OTURURKEN KURŞUN BAŞIMIN 3cm UCUNDAN GEÇİP TE ARKADAŞIM YANIMDA OTURAN KAN İÇİNDE KUCAGIMA DÜŞTÜ ....HAYTIMDA YAŞADIĞIM EN KORKUNÇ ANDI ....TÜM BEYİN KAFATASI PARÇALANDI....

VE BEN HALA ONLARI TOPLAMAYA ÇALIŞIYORUM ...

İLK KEZ LORDENİ KISKANDIM ..O NE GÜZEL YAŞAMIŞ....

AMAN YANLIŞ ANLAŞILMASIN ..MŞLLH DİYEYİM

Yorum

Üniversite öğrencisi istediği gibi yaşamalı fakat üniversitenin bulunduğu yer de çok önemli büyük şehirdeki üniversitelerle küçük yerleşim yerlerindeki üniversiteler arasında ne yazık ki öğrenciler açısından şartlar aynı değil.
                            Üniversite yılları genellikle liseden sonra öğrencilerin aileden ayrılıp kendi başlarına ayakta durabilmelerin gerektirdiğinden çok önemli yıllar oluyor
                            özellikle arkadaşlarla eve cıkmışsanız daha da bir cazip gelebiliyor 8)

İstediğin saatte eve girmeler.
                            Canın sıkıldığında başka şehirlere küçük gruplar halinde yola cıkmalar.
                            Yemeğine çayına okey ya da batak oynamalar.
                            tabi yurtlarda güzel olabiliyor ama bence evin yerini tutmaz

Yorum

Üniversite dönemi bence hayattaki sorumlulukların en az olduğu ve vaktin de en fazla olduğu dönem.

Mutlaka bazı olumsuzlukları var; derslerin zorluğu, parasızlık, hayatta gidecek yönlerin çokluğu, madde kullanımı vs. Ama yıllar geçtikçe farkına vardımki o dönemdeki özgürlük ve vakit bolluğu tüm olumsuzlukları gölgede bırakacak kadar değerliymiş aslında.
                              *iç geçirir*

Bir kere iş hayatına atıldınmı sorumluluklar artıyor. Vakit zaten yok. Evlenince bireysel kimliğin iyice törpüleniyor, "biz" moduna geçiyorsun.
                              *tekrar iç çeker*

Olduğumuz her şey düşüncelerimizin sonucudur
                              -Buda-

Yorum

İşleniyor...
                              X