Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Toplumsal Çöküş

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Ahlakın bozulduğu falan yok zaten yıllardır bozuktu sadece biz bilmiyorduk...

Nasıl?

Bugün inanılmaz bir bilgi toplumunda yaşıyoruz. Biri birine küfretse saniyeler içinde öğrenebiliyoruz. Bloglar, sözlükler, onlarca haber sitesi, facebook, twitter vs...

Kaynaklar çok geniş..

Bu büyük ağ içinde daha önce fazla göze çarpmayan bilgiler de artık daha fazla yer almıştı.

''Öz kızına tecavüz etti.''

Bu haberi okuyup da, ahlak bozuldu diye yaygara koparanlar daha önce kendi öz kızına saldıran sapıklar yok mu sanıyordu?

Dünya değil medya değişti. İnsanlar da bunları yeni zannediyor hepsi bu..

Yorum

Eskiden bir söz vardı. "Batı'nın biz de en çok özendiği şey aile yapısı" diye. Biz bugün birileri yüzünden oranın ilmine imrenmektense, yaşantısına imrendik. Onlar ne yapıyorsa aynısını yaptık. Hep onları seyrettik. Sanki birmişiz, aynıymışız gibi... Onların dini yaşantısı bile zihinlerimize sokuldu. Evlilik dışı ilişkiler, övünecek hiçbirşeyi kalmamışçasına orasını burasını göstermeler... Şimdiki insanlar yaşamıyor... Yaşamak, hissetmek ve düşünmektir çünkü...

Ben Abaza'yım. Hiç çekinmeden söylüyorum. Çünkü:
      -Biz de yanlarında anne ya da babaları varsa evli çiftler arabada yan yana oturamazlar. Yanlarına mutlaka aile büyükleri oturur.
      -Misafir geldiğinde ya da misafirlikte evli çiftler aynı odada yatamzlar.
      -Büyükler varken, onların yanında çocuklarını sevip şımartmaları çok ayıptır.
      -Gibi gibi...

Yorum

DEĞERLER YİTİRİLİYOR

ÜLKEMİZDE YİTİRİLEN TÜM DEĞERLER GİBİ AHLAKTA MALESEF TÜKENME NOKTASINDA ...
        Çocuklarımıza doğruları öğretecektik.
        Onlarla birlikte sırtımızda taşıyacaktık, kutsal bildiğimiz bütün değerleri.
        "Hangi şartta olursa olsun, çıkarlarınıza değil gerçeklere hizmet edeceksiniz" diye haykıracaktık onlara.
        Şimdi tek doğrunun para olduğunu nasıl açıklayacağız onlara?
        bazı kişiler sokaklarda açken, bir ekmeğe muhtaçken, banka atm lerinde yatarken,, 800 bin çocuğun sokakta yaşadığını ülkemde,,, tarkanın bir gecede 500 bin ytl aldığını ben nasıl sölücem çocuklarıma herşeyi unutup paranın diliyle konuşurken...
        ülkemde 20 milyon kişi açlık sınırının altındayken ,,, ben hülya avşarın ve helin avşarın yunuslarla beraber bir havuzda 5 dk.yüzmek için 1000 ytl ödediğini NASIL SÖLÜCEM ONLARA...
        kim bunlar ne vermişler topluma DAHA ÇOK AHLAKSIZLIK POMPALAMIŞLAR.ben çocuklarıma bunları kim diye anlatçam. sanatçımı şarkıcımı,kim.nedir bu kirlilik....
        ÜLKEMDE ÇIKAN GAZETELERİN BİRİNDE KADINLARIN NASIL EŞLERİNİ ALDATTĞINI ADETA ALDATMA ZİNA ÖZENDİRİLMEKTE DİR...VE KİMSE ÇIKIPTA BUNA BİR SON MALESEF VEREMEMEKTEDİR...
        neden ülkemdeki insanlar gazi yaşargili tanımıyor.BEN BİR VATANDAŞ OLARAK BUNLARA ÜZÜLÜYORUM...neden asım orhan barut kimdir neden kimse bilmiyo? kimdir GAZİ YAŞARGİL BEN ÇOCUĞUMA ONU ANLATÇAM.
        EVET OĞLUM GAZİ YAŞARGİL BU ÜLKENİN MEDAHİ İFTARIDIR. DÜNYANIN EN ÜNLÜ BEYİN CERRAHIDIR. AMA ONU KİMSE TANIMAZ SEN TANI DİCEM. ASIM ORHAN BARUTTA DÜNYANIN EN ÜNLÜ FİZİKÇİSİDİR DİCEM. ONU DÜNYA TANIYOR AMA BENİM ÜLKEM HÜLYA AVŞARI TANIYOR ...

gür ormanlarımız vardı, miras bırakacaktık çocuklarımıza.
        Hürmet perdeleri çekecektik pencerelere.
        Tencerelerde helal yemek kaynatmayı öğretecektik.
        Hırsız kervanlarına katılmanın onursuzluk olduğunu ders belletecektik her birine.
        Şimdi nasıl açıklayacağız, yağmadan payımızı istediğimizi.
        Omuzlarımızdaki meleklerimizi düşürdüğümüzü nasıl söyleyeceğiz, şeytan fikirlere göz kırparken?
        Giderek birbirimize benzerken.

Yorum

Toplumsal Ahlak çöküşü ne yazıkki giderek içinden çıkılmaz bir hale geliyor. "acaba, bihter behlül ile kaçaçak mı yada yalanacaklarmı ?"
          Nejla ile Oğuz tekrardan birleşebilir mi?
          Elinizde kumanda var demeyin.. öyle bir hale getiriyorlar ki, siz seyretmiyorsanız başkası seyrediyor ve ordan duyuyorsunuz.
          Şuanda ki tek derdimiz bunlar olmuş..

Bayramlar, yakınlarımızı görmek yerine tatil anlayışına dönmüş..
          Çoçukları internet başından kaldırmak ise artık çok zor.. Google dünyası..
          Savaş oyunları.. vs.. Şimdiki çocuklar, 2 yaşında küfür etmeye başlıyor.
          Sokaktan oynamak yerine, bilgisayarda savaş oyunu oynamayı yada kurtlar vadisi seyretmeyi seviyorlar. Sonrada onlarda aynı şeyleri arkadaşlarını uyguluyorlar.
          Örnek: Yiğenim 4 yaşında ve spiderman seyretmekten onun gibi hareket etmeye başladı ve ranzadan onun gibi uçaçığım derken gözünü konsola çarptı.. Allah korudu..
          Yediğimiz, içtiğimiz çoğu şeyin içinde katkı maddesi var. Cola Cola'nın içinde fare kemiği var gibi bağışıklık yapmasıda cabası ve butür maddelerin hiçbir zaman içinde ne olduğu açıklanmaz..
          Baktığımızda Ülke olarak hiçbir şeyi üretemez hale geldik sadece dışarıya bağımlıyız. İşte burda devreye Türkiyenin aslında büyük bir güç ve çökertilmek istendiği akla gelmeli.
          bir Ülkeyi nasıl çökertirsin.
          1. Ahlaki Değerler.ve(din)
          2. Ekonomi
          3. Eğitim.
          Bunların hangisiyle oynanmıyor. Hepsiyle oynanıyor.
          hangisine engel olabiliyoruz hiçbirine.
          Çünkü, şuanda insanlığın tek bir derdi var o da eve bir parça ekmek götürebilmek gerisi yalan olmuş.
          Burda toplum olarak hepimizin hatası var çünkü, konuşmaktan korkar bir hale geldik.

kendinize engel olmayın, merak edin, çalışmayı sevin, moralinizi bozmayın, kendinize ödül verin ve istekli, azimli olun.. yarın çok geç olabilir.

Yorum

değişim kaçınılmaz ancak değişim iyi yönde oldıkça iyidir.çocukluğumda tv ler pekde zararlı değildi hatta faydalıydı bile bilgi yarışmaları vardı sonra susam sokağı gibi bir çok öğretici programlar oluyordu hatta bir çok çocuk okula gitmeden önce bu susam sokağı adlı programdan okuma yazma öğreniyordu kısmen.şimdi ise çok farklı okula yeni başlıyan çocuk arkadaşına bir gece için 150 bin dolar!! diyebiliyor.tabi o çocuk bilerek demiyor ama TV bana göre herkesi olumsuz yönde etkilemekte.
            hiçbir şey için her şeyimiz olsun istiyoruz.
            ne kadar içi boş,göremiyoruz..yk

Yorum

İşleniyor...
            X