Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ben bu basit hastalıkla başa çıkamıyom cehennemde napacam

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• ben bu basit hastalıkla başa çıkamıyom cehennemde napacam

hastalığıma basit dedim bakın beni o kadar çok etkilemesine rağmen çıldırtmasına rağmen basit dedim nneden çünkü öbür dünyada hesap günü iğne deliğine kadar herşeyin hesabı var
    ve ben de ALLAH bilir ama cehenneme gideceğimi düşünüyorum
    okumuştum biyerlerden cehennem bu dünyadaki hiçbişeye benzemezmiş
    ve çin işkencesi bunun yanında hiçbişeymiş
    azap okuyanlar bilirler
    bu hastalıklar vs hepsi onun yanında kuş gibi bişey .... ki bizi çıldırtacak durumda olmasına rağmen
    cehenneme buranın 10000000000000000000000000000000000000000 sığmaz buraya o kadar katı
    yalnız kalbinde zerrre kadar iman olan mutlaka çıkacak girse de cehenneme
    o teseelli ediyor

imanı olmayan bir insan cehenneme ve azabına inanır mı?kendini yer bitirir mi?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: BUTU
      imanı olmayan bir insan cehenneme ve azabına inanır mı?kendini yer bitirir mi?
      o takıntım geçti şimdi bu başladı :?

Yorum

yani varya felaket tellalı gibisin.kızım neden islamiyetin hep kötü tarafını görüyorsun anlamıyorum ki ben...ya allah çok bağışlayıcı merhamet ediici.şu korkularun bile senin günahlarının dökülmesine sebeb biliyormusun.senin çektiğin bu sıkıntıların mükafatını allah mutlaka verecek hemde kat kat.insnın eline bir iğne dahi batsa bukadar küçücük acı karşılığında bile mükafat vereceğini söylüyor.sen ve bizler büyük ızdıraplar çekiyoruz.bunun karşılığını elbette göreceğiz.hep cehennemi düşünüyorsun.sen allah ı inkar etmedikten sonra korkmana gerek yok.allah çok affedici ve bağışlayıcıdır.belki seni çektiğin bu ızdıraplardan dolayı cennetin en güzel yerine koyacak.tabi sabredersen.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: okb.takinti
          yani varya felaket tellalı gibisin.kızım neden islamiyetin hep kötü tarafını görüyorsun anlamıyorum ki ben...ya allah çok bağışlayıcı merhamet ediici.şu korkularun bile senin günahlarının dökülmesine sebeb biliyormusun.senin çektiğin bu sıkıntıların mükafatını allah mutlaka verecek hemde kat kat.insnın eline bir iğne dahi batsa bukadar küçücük acı karşılığında bile mükafat vereceğini söylüyor.sen ve bizler büyük ızdıraplar çekiyoruz.bunun karşılığını elbette göreceğiz.hep cehennemi düşünüyorsun.sen allah ı inkar etmedikten sonra korkmana gerek yok.allah çok affedici ve bağışlayıcıdır.belki seni çektiğin bu ızdıraplardan dolayı cennetin en güzel yerine koyacak.tabi sabredersen.
          abla sağol yazıların için
          hep kendimde kötü özelliklerimi görürüm
          cehennem sırf hastalığa mı bağlı
          bunun kul hakkı var
          ibadeti var
          şusu var busu var
          bi hastalıkla hepsini ALLAH bi anda yok mu edecek
          yani yine ALLAH bilir ama
          ilk cehenneme gidip sonra iman sayesinde cennete gidiliyomuş
          öyle düşünüyorum :? :? kendim hakkında
          ya yine de ALLAH bilir benim düşüncem bu belki saçma belki hatalı belki hastalığımdan dolayı belki doğru :?
          ya da komple cehennem ya da cennet
          ya da başka bişeyler
          ben bilemem
          ama kendi düşüncem o
          iğne deliğinin hesabı var çünkü

Yorum

bi de bunları buraya yazmak yanlışsa eğer ALLAH ım affetsin amin

Yorum

Allah azabından emin olunmaz. Allah rahmetinden de ümit kesilmez. Şu şekilde bir ayet var. Biz iman edenler için büyük bir müjde: "Ey kendi aleyhlerinde olmak üzere haddi aşan kullarım! Allahın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah bütün günahları bağışlayandır." Bizim inancımız da biliyorsunuz ki bir de tövbe vardır ki, kul yaptığı samimi bir tövbe ile hiç günah işlememiş gibi oluyor. (Kul hakkı hariç) ÖYle bir dinin mesnuplarıyız ki çok şükür her tarafı ayrı bir güzellik. Ne mutlu!

Yorum

İşte dinin yanlış tarafı bu.

Yıllarca ''Cehennemde yanarsın'' diye insanları korkuttular ondan sonra da millet sağlıklı düşünemez oldu.

İşte bir örneği...

''Ben cehennemde ne yapacağım?'' ne demek?

Bugün sağlıklı düşünemiyorsa insanlar bir sebep de budur. Eğer gerçekten cehennem gerçeği caydırıcı olsaydı hapishaneler bugün dolup taşmazdı ama bakıyoruz hepsinin ağzında din kelimeleri, tanrı, Allah lafları ama sabıka almış başını gidiyor.

Cinayet
                Tecavüz
                Gasp
                Hırsızlık
                Dolandırıcılık
                vs..

Bunları yaparken cehennem düşüncesi nerede?

Bu hayatta doğru olanı yapın zaten aynı hayatta karşılığını alırsınız. Öldükten sonrası zaten bizim elimizde olmayacak..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: zivzy
                  Allah azabından emin olunmaz. Allah rahmetinden de ümit kesilmez. Şu şekilde bir ayet var. Biz iman edenler için büyük bir müjde: "Ey kendi aleyhlerinde olmak üzere haddi aşan kullarım! Allahın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah bütün günahları bağışlayandır." Bizim inancımız da biliyorsunuz ki bir de tövbe vardır ki, kul yaptığı samimi bir tövbe ile hiç günah işlememiş gibi oluyor. (Kul hakkı hariç) ÖYle bir dinin mesnuplarıyız ki çok şükür her tarafı ayrı bir güzellik. Ne mutlu!
                  benim kul hakkından vardır kesin mahvoldum ben

Yorum

Orjinal yazı sahibi: destiny89
                    Mahvolduğun falan yok. Eğer birine haksızlık yaptıysan özür dile, gönlünü al. Böylece için rahatlamış olur..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: destiny89
                      Mahvoldum diye ümitsizliğe kapılmayın. Kul hakkı, hangi kişiye hakkın geçmişse o kişiyle helalleşmekle alakalı... İnanan bir insanın en önemli özelliklerinden bir tanesi de Allah'ın rahmetinden ümitvar olması ama azabından da korkup, emin olmamasıdır. Yani korku ile ümit arasında yaşar. Hepimizin birbirimize kul hakkı geçiyordur. Mümkün mertebe dikkat etmeliyiz buna başkasına hakkına tecavüz etmeden yaşamaya gayret göstermeliyiz. Bize düşen asıl şey vazifelerimzi yapmak. Ne kadar yapabiliyoruz? Bunun sorgusunu yapmalıyız aslında..

Yorum

...

Yorum

Bu çok mantıksız bir düşünce.

Bir kere bu hastalık basit değil. Basit olsaydı çoktan atlatmış olurduk. Bu hastalığa basit diyerek kendine ve biz diğer OKBlilere haksızlık yapma bence.

Sonra "cehennemde yanacağım" diye devamlı panik halinde yaşamak, yağmurda yürürken "ya şimdi başıma yıldırım düşerse" diye kendini yemek gibidir. Hiç bir işe yaramayacağı gibi, sizi paralize eder(hareket etmenizi engeller)

Madem inançlı birisiniz önce bu hastalığı yenin bence. Çünkü bu hastalık hareket etmenizi engelliyor. Daha sonra yavaş yavaş okuyun, öğrenin kendinize bir yaşam yolu çizin ve ona göre yaşayın.

Allah sizin zihninizde canlandırdığınız kadar zalim olamaz bence. Kuluna bu dünyada çok zor bir hastalık verip acı çektirecek, daha sonra da cehenneme atacak. Yok canım bu da Allah'a haksızlık oluyor

Yorum

Orjinal yazı sahibi: gulenpenguen

Bir kere bu hastalık basit değil. Basit olsaydı çoktan atlatmış olurduk. Bu hastalığa basit diyerek kendine ve biz diğer OKBlilere haksızlık yapma bence.

Sonra "cehennemde yanacağım" diye devamlı panik halinde yaşamak, yağmurda yürürken "ya şimdi başıma yıldırım düşerse" diye kendini yemek gibidir. Hiç bir işe yaramayacağı gibi, sizi paralize eder(hareket etmenizi engeller)

Madem inançlı birisiniz önce bu hastalığı yenin bence. Çünkü bu hastalık hareket etmenizi engelliyor. Daha sonra yavaş yavaş okuyun, öğrenin kendinize bir yaşam yolu çizin ve ona göre yaşayın.

Allah sizin zihninizde canlandırdığınız kadar zalim olamaz bence. Kuluna bu dünyada çok zor bir hastalık verip acı çektirecek, daha sonra da cehenneme atacak. Yok canım bu da Allah'a haksızlık oluyor
                            asıl kötü benim işe yaramaz gerizekalı salak aptal mal insan benim

Yorum

Orjinal yazı sahibi: gulenpenguen

daha ne hastalıklar var tvde gördüm cam bebek varmış gözü kör olabilirmiş onun yanında ben süperim
                              hem sırf hastalığa mı bağlı öbür dünya
                              kul hakkı
                              ibadet
                              vs vs var
                              hastaysak elimiz mi kalkmıyo

Yorum

İşleniyor...
                              X