Duyuru

Collapse
No announcement yet.

psikoterapi gorenlere bir sorum var

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• psikoterapi gorenlere bir sorum var

terapistinize her seyi ama sadece gidis amacinizdaki sorunu degil, daha once sizi psikolojik olarak etkileyen her seyi sansursuz bir sekilde anlatiyor musunuz? (kendinize bile itiraf edemediklerinizi, dusunmekten kactiginiz seyleri bile)
    hicbir seyleri kendinize sakladiginiz oluyor mu yoksa her paylasmak - danismak istediginizi soruyor ya da anlatiyor musunuz?
    ya da bir sey anlatiyorsunuz mesela anlatmak istemediginiz bir bolumu cikardiginiz oluyor mu?(ki cogunlukla tam olarak anlatmadiginizi anliyorlar)

gitmem mümkün olsaydı herşeyi ama herşeyi anlatrdım.zaten anlatmassan iyileşme oranı çok düşük olur.neden anlatmayalımki? onlarada anlatmayıp kime anlatacağız.bisürü hasta geliyor onlara.zaten her türlü düşünceye alışık onlar.yadırganmaktan korkmamalyız.iyileşebilmenin tek yolu bu..

Yorum

geçmişte yaşadıklarımı, şuanki yaşadıklarımı, düşüncelerimi, planlarımı, aklımdaki bütün herşeyi sansürsüz rahat anlattığım tek yer. benim iki psikiyatristim var. iki kişi ilgileniyor. ve ikisinin yanında da çok rahatım . rahatlıyorum her gittiğimde. psikoloğa-psikiyatriste güven çok önemli. güven sağlanınca gerisi geliyor zaten.

Yorum

Burada terapiste güvenmek gerçekten önemli. Danışan tabi ki bazı zamanlarda çekinceleri olabiliyor. Yaşadıklarını anlatmaya biliyor. Ama iyi bir terapist bunu anlar zaten ki bence de kişiler bir psikoloğa,terapiste gidip terapi görüyorlarsa seans sürelerini en iyi şekilde değerlendirip varoluşlarını ve kendiliklerini sorgulayarak değişimlerini yapabilirlerse o zaman şimdiki ve gelecekte ki problemleriyle de yaşayıp onları çözümleyebilirler.
        Bahar geldiğinde mi ben böyle olurum,yoksa böyle olduğumda mı gelir bahar???

Yorum

yazilanlara katilmakla beraber ben bu konuda basarili degilim..
          psikologuma guveniyorum, guvenmemin anlamsiz oldugunu da ispat etti zaten ama is anlatmaya gelince bir yerde tikaniyorum.
          sanirim seffaf yasamaya alisik degilim, bir kisinin -her ne kadar bu kisi bu isin egitimini de almis olsa- her seyimi, kendimi bile itiraf etmek istemediklerimi biliyor olmasi ne bileyim tuhaf geliyor..
          ama haklisiniz o 1 saatin verimli gecmesi cok onemli.terapistim her seyin farkinda, ikna etmek icin her seyi yapti ama en sonunda bir dahaki terapiye bana vermek uzere hazirladigin notlarla gel, dedi.okutup okutmamaya orada karar verebilirmisim.
          yaziyorum ama sanirim hicbirini veremeyecegim, boyle devam edersem kisir dongu seklinde ilerleyemeyecegiz

Yorum

Orjinal yazı sahibi: stresgergin View Post
            yazilanlara katilmakla beraber ben bu konuda basarili degilim..
            psikologuma guveniyorum, guvenmemin anlamsiz oldugunu da ispat etti zaten ama is anlatmaya gelince bir yerde tikaniyorum.
            sanirim seffaf yasamaya alisik degilim, bir kisinin -her ne kadar bu kisi bu isin egitimini de almis olsa- her seyimi, kendimi bile itiraf etmek istemediklerimi biliyor olmasi ne bileyim tuhaf geliyor..
            ama haklisiniz o 1 saatin verimli gecmesi cok onemli.terapistim her seyin farkinda, ikna etmek icin her seyi yapti ama en sonunda bir dahaki terapiye bana vermek uzere hazirladigin notlarla gel, dedi.okutup okutmamaya orada karar verebilirmisim.
            yaziyorum ama sanirim hicbirini veremeyecegim, boyle devam edersem kisir dongu seklinde ilerleyemeyecegiz
            Öncelikle terapiste gerçekten kendini açmak istiyor musun.? Bak yazmasını istediklerini bile yazıp vermek istemiyorsun. Bunun altında yatan senin ona hala güvenmiyor oluşun mu yoksa önce kendine mi itiraf etmek istiyorsun. tabi bu durum senin ne kadar zamandır seans gördüğünle de ilgili. önce kendini dinle. Sen gerçekten bunu başarmak istiyor musun?
            Bahar geldiğinde mi ben böyle olurum,yoksa böyle olduğumda mı gelir bahar???

Yorum

Orjinal yazı sahibi: madamsurgun View Post
              Öncelikle terapiste gerçekten kendini açmak istiyor musun.? Bak yazmasını istediklerini bile yazıp vermek istemiyorsun. Bunun altında yatan senin ona hala güvenmiyor oluşun mu yoksa önce kendine mi itiraf etmek istiyorsun. tabi bu durum senin ne kadar zamandır seans gördüğünle de ilgili. önce kendini dinle. Sen gerçekten bunu başarmak istiyor musun?
              terapistime guveniyorum.ama kendimi tamamen acmak konusunda sIkIntim var.
              6 seans gittim, 7.ye gidecegim ama biraz sIk araliklarla gittigim icin 2 ayi az bir sure gecti terapistimle tanisali, acaba hala alisamamis olabilir miyim diye dusunuyorum ama az bir sure de olmadi :S
              altinda yatan sebebi ben de bilmiyorum.
              belki de, kendim bile yuzlesmek istemiyorum anlatacaklarimla..
              basarmak istiyorum ama basaracagima inanmiyorum sanirim..

Yorum

İşleniyor...
              X