Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Merak Ediyorum Bilen Var mı ?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Merak Ediyorum Bilen Var mı ?

merhaba arkadaşlar bugün yaklaşık 2 saat önce doktordan geldim ve bana atipik psikoz teşhisi koydu.ilaç olarak risperdol verdi hiçbir bilgim yok bu konuda acaba bu kalıcı bi rahatsızlık mı bu ilacı sürekli kullancak mıyım ? vs....Konu hakkında bilgisi olan varsa gerçekten konuşmak isterim şimdiden teşekkürler.

Berceste merhaba Ben de atipik psikoz hastasıyım 99 senesinden beri ilaç kullanıyorum Risperdalin iğnesiyle birlikte 5 tane daha farklı ilacım var Moralini bozmak istemem Sadece kendi durumumdan örnek veiyorum Umarım sen kısa zamanda bu hastalığı yenip ilaçlardan kurtulursun Lakin pek çok doktor bana ömür boyu ilaç kullanman gerekebilir dedi Atipik psikoz için de sitede şöyle bir link buldum Allah hepimize şifa versin

http://www.psikoloji.gen.tr/modules....ewtopic&t=7921

Yorum

çok teşekkr edrm link için de.Allah hepmize şifa wersn dediğiniz gibi

Yorum

geçmiş olsun...

Yorum

Re: Merak Ediyorum Bilen Var mı ?

Orjinal yazı sahibi: berceste
          merhaba arkadaşlar bugün yaklaşık 2 saat önce doktordan geldim ve bana atipik psikoz teşhisi koydu.ilaç olarak risperdol verdi hiçbir bilgim yok bu konuda acaba bu kalıcı bi rahatsızlık mı bu ilacı sürekli kullancak mıyım ? vs....Konu hakkında bilgisi olan varsa gerçekten konuşmak isterim şimdiden teşekkürler.
          berceste bazıları kızıyor ama bence risperdal kullanma . o ilaç nöroleptik bir ilaç ,tekrar etmek istiyorum bilmeyenler için.
          nöronlara kötü etki yapıyor.beynin kimyasını bozuyor.
          yan etkileri hemen çıkmıyor ama sonradan başlıyor.
          doktoruna gidip muadili başka bir ilaç isteyebilirsin.
          psikoz riskli bir problemdir.bende zaman zaman şikayet ediyorum bu sorundan ama ,umutsuz olmamak lazım.
          geçmiş olsun berceste sana.
          Doğum yapan herşey dişidir. Kadınların ezelden beri bildiği kainatin dengelerini erkekler de anlamaya başladıkları zaman, dünya daha iyi bir dünya olmak üzere degişmeye baslamış olacaktır.

Yorum

ne gibi yan tesirleri vardır mesela ilerde ne yaşabilirm veya sizn önereceğiniz bunun gibi başka ne ilaç olabilir.beni aydınlatıp uyardığınız için çok teşekkür ederm.

Yorum

Re: Merak Ediyorum Bilen Var mı ?

Orjinal yazı sahibi: gothica
              Orjinal yazı sahibi: berceste
              berceste bazıları kızıyor ama bence risperdal kullanma . o ilaç nöroleptik bir ilaç ,tekrar etmek istiyorum bilmeyenler için.
              nöronlara kötü etki yapıyor.beynin kimyasını bozuyor.
              yan etkileri hemen çıkmıyor ama sonradan başlıyor.
              doktoruna gidip muadili başka bir ilaç isteyebilirsin.
              psikoz riskli bir problemdir.bende zaman zaman şikayet ediyorum bu sorundan ama ,umutsuz olmamak lazım.
              geçmiş olsun berceste sana.
              Ben de risperdal kullanıyorum, insanı ruh gibi yapıyor. Ancak yanlış bilmiyorsam risperdal de zyprexa da (ve muadilleri) hepsi nöroleptik, yani nöroleptik olmayıp da antipsikotik etki gösteren bir ilaç varsa ben de bilmek isterim.

@Berceste: Risperdal ile ilgili izlenimleri risperdal konu başlıklarından takip edebilirsin. Ama en güzeli etkilerini kendin gözlemlemen ve doktorunla paylaşmandır

Yorum

bahsettiğiniz ilaçlar atipik antipsikotik ve en zararsızları onlar.diğerleri daha zararlı.
                hocama sorduğumda risperdal için hareketlerde yavaşlama dışında çok önemli bir yan etkisi yok demişti-kendisi profesör-.

Yorum

ben de tam bunu yazacaktım halszlik ve yavaşlamiş hissediyorum kendmi diye teşekkür edrmm

Yorum

Selam arkadaşlar banada bu haftasonu ağır depresyon geçirdiğim söylenerek sabah cipralex akşam içinse risperdal verdiler. 4 gündür kullanıyorum dün akşamda alkolle beraber kullandım ve etkileri kötüydü yalnız benim merak ettğim şey ilaçlardan sonra kollarımı hissetmiyorum çok uyuşuk ve hissizler birde alt çenem titriyo sürekli ve sabaha kadar uyuyamıyorum bu etkileri kullandığım ilaçlardan hangisi yapıo anlamadım ve daha yarım dozda böyleyse tüm aldığımda neler olacak korkmaya başladım açıkçası. Önerilerinizi bekliyorum

Yorum

bi kere neden alkolle kullandın?ben de risperdal alıyorum bu aradaama öle bişey yapmadı bende

Yorum

Alkolle sadece 1 kez kullandım sonuçta ve buna doktorum izin vermişti zaten, çünkü uzun bi süredir alkol alıorum ve bu durumda alkol alma demiycem sana dedi ama asıl sorun hiçbişeye konsantre olamamam,uyuyamamam,kollarımı hissetmemem ve titremem yani ilaçlar daha kötü bi hale getirmiş durumda beni ama bunu cipralexmi risperdalmi yapıo ve bu etkiler geçicimidir çünkü doktor 15 gün sonra görecek beni ve ben 5 gündür kullanıyorum henüz.

Yorum

risperdal i bilmiyorum ama cipralex yan etkisi en az olan ilaçlardan bir tanesi..

Yorum

risperdolun etkisini azaltmak için doktorum dün akşam bide atarax verdi ve şimdi 3 ilaca çıktı yani bukadar ilaç almak umarım beni tam bi bağımlı haline getirmez.

Yorum

atarax uyku veren uyuşturan bi ilaç

sürekli yatma hissi verir,,niye bu kadar ilacı aynı anda verdi ki??

Yorum

İşleniyor...
                              X