merhaba arkadaşlar bugün yaklaşık 2 saat önce doktordan geldim ve bana atipik psikoz teşhisi koydu.ilaç olarak risperdol verdi hiçbir bilgim yok bu konuda acaba bu kalıcı bi rahatsızlık mı bu ilacı sürekli kullancak mıyım ? vs....Konu hakkında bilgisi olan varsa gerçekten konuşmak isterim şimdiden teşekkürler.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Merak Ediyorum Bilen Var mı ?
Collapse
X
-
Berceste merhaba Ben de atipik psikoz hastasıyım 99 senesinden beri ilaç kullanıyorum Risperdalin iğnesiyle birlikte 5 tane daha farklı ilacım var Moralini bozmak istemem Sadece kendi durumumdan örnek veiyorum Umarım sen kısa zamanda bu hastalığı yenip ilaçlardan kurtulursun Lakin pek çok doktor bana ömür boyu ilaç kullanman gerekebilir dedi Atipik psikoz için de sitede şöyle bir link buldum Allah hepimize şifa versin
http://www.psikoloji.gen.tr/modules....ewtopic&t=7921
-
Re: Merak Ediyorum Bilen Var mı ?
Orjinal yazı sahibi: bercestemerhaba arkadaşlar bugün yaklaşık 2 saat önce doktordan geldim ve bana atipik psikoz teşhisi koydu.ilaç olarak risperdol verdi hiçbir bilgim yok bu konuda acaba bu kalıcı bi rahatsızlık mı bu ilacı sürekli kullancak mıyım ? vs....Konu hakkında bilgisi olan varsa gerçekten konuşmak isterim şimdiden teşekkürler.
nöronlara kötü etki yapıyor.beynin kimyasını bozuyor.
yan etkileri hemen çıkmıyor ama sonradan başlıyor.
doktoruna gidip muadili başka bir ilaç isteyebilirsin.
psikoz riskli bir problemdir.bende zaman zaman şikayet ediyorum bu sorundan ama ,umutsuz olmamak lazım.
geçmiş olsun berceste sana.Doğum yapan herşey dişidir. Kadınların ezelden beri bildiği kainatin dengelerini erkekler de anlamaya başladıkları zaman, dünya daha iyi bir dünya olmak üzere degişmeye baslamış olacaktır.
Yorum
-
Re: Merak Ediyorum Bilen Var mı ?
Orjinal yazı sahibi: gothicaOrjinal yazı sahibi: bercestemerhaba arkadaşlar bugün yaklaşık 2 saat önce doktordan geldim ve bana atipik psikoz teşhisi koydu.ilaç olarak risperdol verdi hiçbir bilgim yok bu konuda acaba bu kalıcı bi rahatsızlık mı bu ilacı sürekli kullancak mıyım ? vs....Konu hakkında bilgisi olan varsa gerçekten konuşmak isterim şimdiden teşekkürler.
nöronlara kötü etki yapıyor.beynin kimyasını bozuyor.
yan etkileri hemen çıkmıyor ama sonradan başlıyor.
doktoruna gidip muadili başka bir ilaç isteyebilirsin.
psikoz riskli bir problemdir.bende zaman zaman şikayet ediyorum bu sorundan ama ,umutsuz olmamak lazım.
geçmiş olsun berceste sana.
@Berceste: Risperdal ile ilgili izlenimleri risperdal konu başlıklarından takip edebilirsin. Ama en güzeli etkilerini kendin gözlemlemen ve doktorunla paylaşmandır
Yorum
-
Selam arkadaşlar banada bu haftasonu ağır depresyon geçirdiğim söylenerek sabah cipralex akşam içinse risperdal verdiler. 4 gündür kullanıyorum dün akşamda alkolle beraber kullandım ve etkileri kötüydü yalnız benim merak ettğim şey ilaçlardan sonra kollarımı hissetmiyorum çok uyuşuk ve hissizler birde alt çenem titriyo sürekli ve sabaha kadar uyuyamıyorum bu etkileri kullandığım ilaçlardan hangisi yapıo anlamadım ve daha yarım dozda böyleyse tüm aldığımda neler olacak korkmaya başladım açıkçası. Önerilerinizi bekliyorum
Yorum
-
Alkolle sadece 1 kez kullandım sonuçta ve buna doktorum izin vermişti zaten, çünkü uzun bi süredir alkol alıorum ve bu durumda alkol alma demiycem sana dedi ama asıl sorun hiçbişeye konsantre olamamam,uyuyamamam,kollarımı hissetmemem ve titremem yani ilaçlar daha kötü bi hale getirmiş durumda beni ama bunu cipralexmi risperdalmi yapıo ve bu etkiler geçicimidir çünkü doktor 15 gün sonra görecek beni ve ben 5 gündür kullanıyorum henüz.
Yorum
Yorum