Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sonradan hırslı insan olunabilir mi?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Sonradan hırslı insan olunabilir mi?

Ben hayatımın buyuk bir kısmını, hatta tamamına yakınını...dünyayı düşün, insanları sev, doğa korunmaldır, insan açgözlülük içinde yaşamamalıdır, erdemli olmalıdır, basit duygularının değil, güzelliklerin peşinde olmalıdır diye geçirdim.
    Güzellik ise toplumda herkese ait bir güzelliktir. İnsanların paylaşabilerek mutlu olabileceklerini düşünürdüm.

Fazla hırslı insanları sevmezdim, çünkü onlar senin ne hissetiğinle ilgilenmezlerdi.
    Senin ne yaptığınla, neye sahip olduğunla ilgilenirlerdi.
    Özelliklerin önemliydi, insan olman falan değil.
    Yeri geldi mi seni ezer geçerlerdi.
    Ama baktığım zaman dünyada neredeyse hiç kimsenin buna inanmadığını gördüm.
    Herkes açgözlülük içinde bir yerlerden birşeyler kapma telaşında.
    Hayattan en fazla ne koparabilirim bunun peşinde insanların çoğu.
    Ben bir ideoloji peşinde falan koşmadım.
    Ama insanlık için yaşanmalıdır bu hayat gibi düşünürdüm.

Sizce onca seneden sonra ben de genel düşüncenin bir parçası olup, iştahla hayattan neler alabilirim düşüncesine geçebilir miyim?
    Daha pahalı bir kamera
    Daha pahalı bir araba
    Daha güzel bir kadınla
    Daha zengin
    Daha umursamaz
    Daha bencil
    Daha kirleten
    Daha kaba
    Daha yalancı
    Daha şımarık
    Daha kendisi olmayan ama rol yapan

Bunları olabilir miyim sizce ben de?

Not: Yazdıklarımda kimseyi hedef almıyorum. Ayrıca tuzu kuru veya bolluk içinde değilim
    Last edited by bir dost; 04-04-2010, 04:35 PM.
    Çözüm genelde ummadığımız, bakmadığımız yerdedir

Sonradan hıslı olunmaz bence...kanında varsa vardır...bence sen çizginden şaşma...bende bazen aynı şeyi düşünüyorum. İnsanlar çıkarları için başına olmadık dertler açabiliyorlar,kişiisel çıkarları için yapamayacakları şey yok,nefislerinin kölesi olmuşlar...bence nefsinin efendisi olmaktır mühim olan...Hayattan nasıl haz alıyorsan öyle yaşa...hırslı olma...hırslı insanlar çevrelerinde çok fazla sevilmezler çünkü güven vermezler...
    ”Bir insanın hayattaki en önemli faaliyeti, ruhuna gereken özeni göstermesidir.”

Yorum

Merhaba bir dost. Öncelikle güzel bir konuya değindiğini belirtmek isterim.

Şimdi, neyin gerçek olduğunu, neyin iyi ve kime ve neye göre iyi olduğu konular oldukça tartışmalı olabilir. İyi bir yaşam demek, pek çok yöne çekilebilir. Konuyu fazla karıştırmadan;

Hırs aslında güzel bir şeydir. Ve burada, senin de hırslı olman gerekir. Sen, insan ve doğa sevgisi üzerine düşünmüşsün evet ama sence dünya bu yönde mi ilerliyor? Bu kadar düşünmenin, çevreni iyi yönde değiştirmesi açısından herhangi bir etkisi oldu mu veya ne kadar etkisi oldu? Ayrıca sen sadece düşünmekten memnun musun yoksa insanları iyi yönde değiştirebilecek çalışmalar yapıp onları gerçekten etkileseydin daha mı memnun olurdun? İçerisinde yaşadığımız sistem, tamamen berbat bir sistem. Yeterince düşündüğüne inanıyorsan, artık eyleme geçmelisin. Ve bu eylemde, hırsın sana yardım etmeli. Eğer hırs sana kötü bir imaj veriyorsa, azim diyelim. "Azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz." Eğer insanlar bir şeyi kötü yönde değiştirmeye hırslı ise, sen iyi yönde değiştirmeye hırslı olmalısın! Aksi taktirde, düşüncelerin, sadece düşünceler olarak kalır.

Birden bütünü değiştirmen, elindeki imkânlara oranla zor olabilir. Bu yüzden, kısım kısım değiştirme çalışmalarına başlayabilirsin. Ama bu kısım değiştirme çalışmaları dahi, iyi fikir, beceri ve bilgi birikimi istiyor. Çok okumak, çok araştırmak ve çok çalışmak gerekiyor. Ya başlarsın ve istediğin yönde insanları etkilersin, yada sadece düşünmeye devam edersin.

Yazının aşağısında maddeler halinde yazmışsın. Eğer insanların bu yanlış ve zarar verici yaşam yönündeki yollarını değiştirmek istiyorsan, çalışmalarını bu maddeler halinde de yapabilirsin.

Benim tek başıma yaptığım bir çalışma var. Araştırmasını ve daha etkileyici yönde yazmayı tek başıma yaptım. 2 hocama gösterdim, çok beğendiler. Ama ikincisi, gerçek bir etki ve eylem olması için bana daha farklı yönler önerdi. Bu da çalışmamı tamamen değiştirmek anlamına geliyor. Şimdi bir hocama daha göstereceğim. Çalışmam görsel olarak hazırlandığında, önce kendi okuduğum yerde, sonra Türkiye'deki üniversitelerde ilgili öğrencilerle iletişime geçip her yere daha kolay ulaşmış olacağım. İşte tek önemli olan şey, çalışmanın ne kadar etkileyici olacağı ve onunla birlikte yapılacak olan kampanya.

Şimdi, ya düşünmeye devam edip o madde halinde yazdığın şeylerin olması hoşuna gitmemeye devam eder, yada hoşnutsuzluğu bırakıp olumlu yönde değişim için çalışmaya başlarsın. Düşünmek en güzel şeylerden biridir ama eylemde bulunmadıkça neye yarar...
      Cevizin kabuğunu kırıp ozune inmeyen, cevizin hepsini kabuk zanneder.(Gazali)

Yorum

sonradan katil bile olunurken neden hırslı olunmasın...bir insanın kendisini en güzel şeylere layık görmesi de kötü bişey değildir...2 tane evin vardır 3.sünün 5.sinin peşine düşersen bu hırstır.Hiç araban yoktur, yada vardır... almışken ortalamaların en iyisi elbette olmalı bu kamera olabilir kıyafet olabilir...amaç uzun süreli kullanma arzusu olmalı..."babamın bir lafı vardır; ucuz mal alacak kadar zengin değilim"
        ama çevresel kirlenme, kaba , saba biri olma konusunda içinde yoksa kaba, yada kirlide olunmuyor...
        yaşam zor insanlar çeşitli en değer verdiklerimiz yüz çevirebilir haksızca... elimize avucumuza baktığımızda öylede olmuyor böylede olmuyor değer verdiklerin madalyonu takıp gidiyorsa yapacak en iyi şey değer verip, göstermemek, kendine değer vermek...kimsenin kimseye zerre değer verdiği yok neden mi? herkes bir darbenin izini taşıyor...vee...herkes kendime daha nasıl değer verebilirim peşinde...benimde kendime yaptığım gibi...

Yorum

hırs istediğini elde etmek değil ki kendi isyekleri için herkesi,herşeyi yok saymaktır...
          ”Bir insanın hayattaki en önemli faaliyeti, ruhuna gereken özeni göstermesidir.”

Yorum

Çok güzel şeyler yazmışsınız. Yazılanları okudum. Aslında bu kadar güzel yazılan şeylere cevap yazmak istiyordum, hatta birşeyler hazırlamıştım ama araya başka şeyler girdi, yapamadım. Biraz dikkat dağınıklığı oldu. Sonra belki tekrar okur, yazarım. Şimdilik teşekkür etmek durumundayım
            Çözüm genelde ummadığımız, bakmadığımız yerdedir

Yorum

İşleniyor...
            X