Merhaba.Umarım iyisinizdir.Feci derecede sıkıntı yaratan bir sorunumla ilgili sizlere bir şey soracaktım: Odamda tek başıma birşeyler okurken,Kendimi yakın çevremden kişilerle bir konuyu öğretmenler odasında ya da sınıfta tartışır halde buluyorum ve bazen de okuduğum şeyden hiçbirşey anlamıyorum.(şu an öğretmenlik yapmıyorum.) Genelde söz konusu kişilere ,hayatımda sorun teşkil eden şeylerden bahsettiğimi fark ettim.Konuştuğum kişiler -neredeyse- net biçimde gözümün önüne geliyor. Siz ne diyorsunuz? önerilerinizi bekliyorum. Dikkatimi elimdekine odaklayamıyorum bu yüzden.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Önerileriniz benim için çok önemli.önerilerinizi bekliyorum.
Collapse
X
-
Orjinal yazı sahibi: forte-donnagün içinde yaşadığınız olaylar,,gün sonunda yalnız kaldığınızda aklınıza geliyor ve günlük yaşamınızı mı etkiliyor???
-
Söyleyemediklerini, daha sonra kendi kendine söylüyorsun demekki. Konuşman gereken yerde konuşamadığından, hani derler ya sustukların büyür içinde, seninde öle oluyor. Daha sonra onlara diyemediklerini söylüyorsun, saçma gelsede içini dökmüş oluyorsun.Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: sonbaharr View PostSöyleyemediklerini, daha sonra kendi kendine söylüyorsun demekki. Konuşman gereken yerde konuşamadığından, hani derler ya sustukların büyür içinde, seninde öle oluyor. Daha sonra onlara diyemediklerini söylüyorsun, saçma gelsede içini dökmüş oluyorsun.
Yorum
-
Ufak ufak alıştırmalar yap. Diyelimki arkadaş ortamında içinden geçeni söylemeye çalış. Korkmadan cesurca söyle. Kendini ifade etmeye başla. Zorla kendini. Yapmak isteyip de yapamadığımız şeyleri anca kendimizi zorlayarak hedefe ulaşabiliriz. Yoksa ben bunu yapamıyorum, konuşamayorum diyerek daha çok susarsın ona göre..Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: sonbaharr View PostUfak ufak alıştırmalar yap. Diyelimki arkadaş ortamında içinden geçeni söylemeye çalış. Korkmadan cesurca söyle. Kendini ifade etmeye başla. Zorla kendini. Yapmak isteyip de yapamadığımız şeyleri anca kendimizi zorlayarak hedefe ulaşabiliriz. Yoksa ben bunu yapamıyorum, konuşamayorum diyerek daha çok susarsın ona göre..
Yorum
-
Eskiden ben de ders çalışırken hayallere dalardım. Bazen hayalimde insanlarla tartıştığımı falan da görürdüm. Bunun sebebi can sıkıntısı olabilir. Ders çalışmak sıkıcıdır ve sakin olmayı gerektirir. Eğer dersane dışında sosyal hayatınız yoksa mahalleden falan arkadaşlarınızla görüşün. Boş zamanlarınızda diğer arkadaşlarınızla görüşmeye çalışın, o zaman kendi başınıza kaldığınızda aklınıza böyle şeyler gelmez. Daha güzel şeyler aklınıza gelir.
Bir de en önemlisi hiçbir insana ve olaya fazla önem vermeyinÇözüm genelde ummadığımız, bakmadığımız yerdedir
Yorum
Yorum