Duyuru

Collapse
No announcement yet.

evden çıkma korkusu

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• evden çıkma korkusu

böyle bir zulüm olmaz evden çıkamıyorum

herşeyden herkesten korkuyorum

hayatım bir ekranın önünde geçiyor

umudum kalmadı bakışlardan seslerden konusmalardan şehirden korkuyorum

dr a bile gidemez oldum dışarıya çıkamıyorum

evdekilerde huzur kalmadı benim yüzümden

ilaçlarda etki e tmiyor

şaşırdım kaldım

Yanlız değilsin arkadaşım aynı durumdayım...Belki de dahada kötü...

Yorum

ecelin bundan daha kötü ne varki

biz ölene kadar evdemi yaşayacağız

senin sorunların neler anlat istersen belki teselli olur

Yorum

Sorun aynı işte dışarı çıkmak insanlara karışmak istemiyorum ve bu beni korkutuyor artık...

Ki ben normalde çok sosyal cıvıl cıvıl espirili şakacı bir insandım..

şimdi insanlarla bir araya gelsem sohbet konum benim rahatsızlıklarım oluyor.. Bunun sürekli böyle olduğunu fark ettiğimde dahada kötü oldum herkesin türlü türlü sorunu varken benim kendimden bahsetmem bencillik olacaktı soyutladım iyice kendimi..

Aslında bende inan sorunun sorunların ne olduğunu bilmiyorum..

Belkide hayat artık yordu beni..

Belkide kişisel kendimce saplantılarım var...

Belkide bazı şeylerin zamanla sahte olduğunu gelip geçici olduğunu anladım...

Belkide çevremdeki insanlar tarafından çok yaralandım...

Belkide.................

Yorum

bende önceden sosyal birisiydim

şimdi durup düşünüyorum sadece

nereye gidiyor böyle nereye kadar gidecek

bunu merak ediyorum sadece

hayatın abartısız söylüyorum hiçbir anlamı yok benim için

Yorum

Re: evden çıkma korkusu

Orjinal yazı sahibi: ctrl
            böyle bir zulüm olmaz evden çıkamıyorum, herşeyden herkesten korkuyorum. hayatım bir ekranın önünde geçiyor. umudum kalmadı bakışlardan seslerden konusmalardan şehirden korkuyorum.
            dr'a bile gidemez oldum, dışarıya çıkamıyorum. evdekilerde huzur kalmadı benim yüzümden. ilaçlarda etki etmiyor. şaşırdım kaldım
            Merhaba Ctrl,

Hastalığınızın adı Panik atak,anksiyete bozukluğu veya anksiyetenin eşlik ettiği depresyon ise evden dışarı çıkamamanızın sebebi bundandır. Hangi ilaçları nakadar suredir hangi dozlarda kullanmaktasınız, bildirmemişsiniz.

Evden dışarı çıkamama şu anda anksiyetif depresyonum dolayısıyle bendede var. Bu korkunun adı Agorafobi bunu yenme ilk başta zor gelsede tamamen sizin elinizde.
            Sakinleştirici ilaç takviyesi olmaksızın (Nervium, Xnax, Rivotril vb) doktorların çoğunun yazdıkları sadece SSRI grubu antidepressanlarıyle bu korkuyu (anksiyeteyi) yenmeniz için hastalığınızın iyileşmesini beklemeniz gerekir, buda genellikle uzun süre alır, bu süre içinde de boşu boşuna anksiyetenin ızdırabını çekersiniz.

Agorofobinin nasıl yenilebileceği hakkında, onu yenenlerin tavsiyelerini içeren Link1’den erişebileceğiniz bir yazım ve ona gelen yorumlar mevcut. Okumanızı tavsiye ederim.

Benim yüzümden evde huzur kalmadı diye kendinizi katiyen suçlamayın. Bu hastalığınızın iyileşmesini geciktirir. Hastalığınız kalıcı değildir bir süre sonra geçecektir, çünkü beyin şu anda aldığınız besinler vasıtasıyle kendini tamir etme çabasındadır.
            Şansınız olup kullanmakta olduğunuz ilaçlar bünyenize uygun gelmişse hastalığınız semptomlarını azaltarak bilemediniz üç ay içinde kendinizi iyi hissetmeye başlamanızı sağlayacaktır. Bunun için sabredin. Yazmamışsa bu ara doktorunuzdan sakinleştirici ilaç ve vitamin takviyeleri yazmasını talep edin.

Geçmiş olsun

Link1: http://www.psikoloji.gen.tr/modules....wtopic&t=29129

Not: Burada yazdıklarım doktora danışmanın yerine geçemez.
            Çaresizseniz Çare sizsiniz. U34

Yorum

Orjinal yazı sahibi: EceLİN
              Sorun aynı işte dışarı çıkmak insanlara karışmak istemiyorum ve bu beni korkutuyor artık...

Ki ben normalde çok sosyal cıvıl cıvıl espirili şakacı bir insandım..

şimdi insanlarla bir araya gelsem sohbet konum benim rahatsızlıklarım oluyor.. Bunun sürekli böyle olduğunu fark ettiğimde dahada kötü oldum herkesin türlü türlü sorunu varken benim kendimden bahsetmem bencillik olacaktı soyutladım iyice kendimi..

Aslında bende inan sorunun sorunların ne olduğunu bilmiyorum..

Belkide hayat artık yordu beni..

Belkide kişisel kendimce saplantılarım var...

Belkide bazı şeylerin zamanla sahte olduğunu gelip geçici olduğunu anladım...

Belkide çevremdeki insanlar tarafından çok yaralandım...

Belkide.................
              ecelin aynı şey bende de var hayat beni gerçekten yordu ben de çok yaralandım okuldan da bıktım yalnız değilsin merak etme((

Yorum

Agorafobi'yi yaşadım dr'umun ve kullandığım ilaçların sayesinde çok şükür
                kurtuldum.
                Ümitsizliğe kapılmayın iyi bir tedaviyle geçiyor.
                Hayat bir uykudur, ölünce uyanır insan,
                Sen erken davran, ölmeden önce uyan...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: iris
                  Agorafobi'yi yaşadım dr'umun ve kullandığım ilaçların sayesinde çok şükür
                  kurtuldum.
                  Ümitsizliğe kapılmayın iyi bir tedaviyle geçiyor.
                  agorafobi ne demek

Yorum

Az önce umut arkadaşımız açıklamıştı sanırım AGORAFOBİ açık alana yani sokaga çıkma korkusu arkadaşım.

Yorum

agorafobide bildiğiniz etkili bir ilaç varmı
                      paxil ve dideral kullanıyorum

akşamları dışarı çıkmak dah a kolay oluyor gündüzleri çıkmaktan çekiniyorum

özellikle kalabalıkta olmaktan çok rahatsız oluyorum

bende okb ve sf var eve kapanmamada bunlar sebep oldu

Yorum

Dideralin çarpıntı için kullanıldığını biliyorum.
                        Ben daha farklı ilaçlar kullanmıştım o günlerde.DR un belki sana paxil'i uygun görmüştür.

Yorum

bendede okb ve sosyal fobi var.evden çıkma korkum bendede oluyor.mesela evdeyim.dışarı çıkma konusu olduğunda kalbim çarpmaya başlıyor,terliyorum.panikliorum işte.bedenim ruhumdan çıkıyo gibi oluyorum.beynim yerinden oynuyo sanki.özellikle yalnız çıkacağım zmn daha kötü olyorum.korkuyorum galiba bilmiyorum.ellerim titriyor.para öderken fln.birinin bni takip ettiğini hakkımda ktü şeyler düşüdüğünü beni sevmeyen insanların olduğunu dünşyüroum.eve dönerken de bi an önce eve varsam diyorum içimden.işkence gibi oluyor.

Yorum

İşleniyor...
                          X