Duyuru

Collapse
No announcement yet.

hayal gücü

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • hayal gücü

    çok dalıp gidiyorum bir iş yaparken yada boşboş otururken dalmak hayal kurmak sorun değilde bu hayallerin etkisinde kalmak ciddi anlamda sorun gibi geliyor bana bir maceraperest oluyorum bir katil yada asker bazen güzel bir manitam oluyor bazense ölmüş bir ailem ve kendime geldiğimde düşündüklerim yaklaşık 5-10 dakika kadar gerçek hayatımda başıma gelmiş gibi hissediyorum bazen nerde olduğumu bile şaşırabiliyorum ama toparlayabiliyorum kendimi korktuğum konuya gelince ise birdahakine ya kendimi toplayamazsam. Bu sorunumla ilgili düşüncelerinizi cözüm yazılarınızı bekliyorum.(not .psikoloji doktoruna gittim ilaç kullandım ama bence faydasını göremedim ve yarıda gitmeyi kestim)

  • #2
    zihin gerçek ile hayalin ayrımını yapamaz, bu yüzden hayal ettiğiniz şeyleri gerçekten olmuş gibi yaşıyorsunuz. zihninizi kendi halinde bırakırsanız malayani hayallere dalar ve kendinizi toparlamanız da zor olur. üstesinden gelmek için şu ana odaklanmaya, zihninizi her an şu anda yaşamaya zorlayın. daldığınız fark ettiğiniz an toparlanmaya çalışın, kontrollü olarak belli bir süre yaparsanız zamanla zihniniz buna alışır ve hayallere dalmaz. buna alışana kadar olabildiğince ne düşündüğünüzün farkında olmaya çalışın, ne düşündüğünüzü kendi kendinize kontrol edin...
    bişnev...

    Yorum


    • #3
      acaba okuduğun kitaplardan ,izlediğin filmlerden,okuduğun yada dinlediğin hayatlardan etkilenip mi kurguluyorsun?
      yada ortamdan falan çok sıkıldığında beynin kendi kendini oyalıyacak bir yöntem olarak bunu mu üretti?
      aslında sana neyin çağrışım yaptığına dikkat edersen belki ona göre önlem alabilirsin.

      Yorum


      • #4
        Sn. denizci830; sizi çok iyi anlıyorum aynı sorun bende de var ve birazda ileri düzeyde hayalde yaşamak artık zamanla insanın hoşuna gitmeye başlıyor ve yapamadığı şeyleri hayalde gerçekmiş gibi yaşıyor. Labirentin dediğine katılıyorum ilk zamanlar kitap ve filmlerde bunları tetikliyor ama sonra beyin kendisi üretiyor.

        Yorum


        • #5
          bende kendimi güldürmek için çok hayal kurardım bi ara.solianı kullanmaya başladıktan sonra bu kayboldu.bence arkadaşlar ancak haplar engelleyebilir bu hayaller kurmayı ve hayal görmeyi.bende bta psikotik bozukluk hastasıyım.bu zamana kadar çeşitli tanılar konuldu son olarak bu tanıda karar kılındı.artık onlarda çözemeyeceklerini anladılar heralde ve bta dediler.solian kullanıyorum günde 1000 mg ve çok emmenunum bütün sıkıntılarım ve şikayetlerim gitti.tavsiye ederim bta hasataalrına.geçmiş olsun.

          Yorum


          • #6
            Ailende hayalci ya da dikkatini toplamakta zorlanan var mı, genetik olabilir? Hayallerin kısa süreli mi, yoksa bir konuda uzun uzun düşünebiliyor musun? Eğer çocukluğundan beri odaklanma problemi yaşıyorsan kişilik özelliği olabilir ki bu da malesef geçmez.
            Her şey güzel olacak...

            Yorum


            • #7
              aynı şey bendede var hem hayallerimi öle bi yaşıorum ki gerçeginden vazgeçiorum istedigim şeyleri hayallerde yaşamak daha güzel daha ii gelio gerçeginden vazgeçiorum

              Yorum


              • #8
                Bende çok hayal kurardım ama büyüdükçe kuracak zaman kalmadı. Şimdi ise istesemde kuramıyorum. Boş zaman ve hayal kurmak tatlı geliyor insana. Ne istersen o ve herşey senin kontrolün altında. Hayal kurmayı kendinde engelleyemezsin ama en azından boş zamanlarını en aza indirirsen iyice azalacaktır.

                Yani bu konuda uzman falan değilim ama seveceğin bir konu hakkında bir kitap al. Bir sokukta okursun. Sonra bir diğerini bir bakmışsın kitap delisi olmuşsun..

                Yorum


                • #9
                  bence hayallerinin etkisinde kalmanı değilde neden bu hayalleri kurduğunu çözmelisin.
                  bahsettiğin hayalleri tahmin edebiliyorum çünkü bende senin gibi hayalleri çok kurardım.özellikle yolculuk yaparken kısa yada uzun kulaklığımı takıp hayal kurardım.
                  hayallerimin çoğu eski sevgilimin beni görüp imrenmesi ayrıldığına pişman olmasıydı.çünkü o zamanlar ben ona yetersizdim.şimdi kız aklıma bile geliyor çünkü bi şekilde unuttum ve hayal kurmayada ihtiyaç duymuyorum kendimi kimseye kanıtlamak zorunda değilim diye düşünüyorum

                  Yorum

                  İşleniyor...
                  X