Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kötü bi durum,Siz olsanız ne yapardınız ?

Collapse
This topic is closed.
X
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Kötü bi durum,Siz olsanız ne yapardınız ?

Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba benım yardımdan zıyade fıkırlerınızi bılmek ıstedıgım sorunum şu ;
    X adında bı arkadasım var cocukluk arkadasım iyi bı cocuktur cokta severim bu arkadasımın ablası kötü yola düşmüş ve bunu neredeyse semtdeki herkes biliyo ama bıtek bu bılmıyoo yada bılıyo evden cıkmıyo yanımaza gelmıyoo buda bılıp bısey yapmadıgı anlamına gelır bugun arkadaslarla kahvede konustuk bız olsak napardık onun yerınde kimi gidip kafasına sıkar namusumu temızlerdim dıyoo coğunlukla cvplar bunlar, sonra bızaman onu gördüm sordum hıc gelmıyoosun dıe falan bıraz konustuktan sonra bana içini döktü durum bu bılıyomusun dedı bende bılmeyen kalmadı dedım ne yapmalıyım ozaman dedı sence şimdi gidip öldürsem 20 seneden az yatmıcam annene babana söyle dedıgımde ınanmazlar bana ıftıra atıyorum sanarlar dedı ablası zaten gece 3-4 gıbı geldıgı oluyomus haftada enaz 2-3 gün ee napıyoosun ozaman ben dövüyoorum babam dovuyoo konusuyoruz aynı deışen bısı yok dedı ablası 33 yasında suan kahvedekılerın konustuklarına göre kız 5-6 senedır bu işi yapıyoomuss.. Demek ıstedıgım haftaya X arkimle bulusucaz o gun bısı dıyemedım sızce bu cocuk ne yapmalı ? Namusunu Temızleyip 20 sene yatmalımı içerde ?
    misafirlikte tuvalette işin bittikten sonra sifonla gitmeyen bokun yaşattığı gerilim, testere serisini geride bırakır

çok karışık ve zor bir durum...sıksın kafasına diyemeyeceğim...

ben olsam yapar mıydım sıkar mıydım o duygu bambaşka bilemeyeceğim ama sıkması normal olmaz yani...hem ablasına hem de kendisine acısın ve bunu sakın yapmasın...

ama onun bu işi bırakmasını sağlasınlar yani önce güzel bir şekilde anlatılmalı durum ve bir daha gitmemesi söylenmeli...gerekirse akşama kadar evde otursun çalışmasın...

baktınız olmuyor şiddetle beraber uygulayın evden hiç dışarı çıkmasın... artık sonucuna kendisi katlansın...yeterince göznüzden düşmüştür zaten...o duyguyla yaşamak nasıl bilemiyorum...haya perdeleri mi kapanmış bilemeyeceğim...

Yorum

Ya neden bahsediyorsun sen arkadaşım? Ne namus temizlemesi ya? Hangi çağda yaşıyorsunuz siz?..

Yorum

O yaşa gelmiş bir bayan, o hayatı kendi seçmiş belli..Arkadaşın niye elini kana buluyor ki, bu ne saçma bir fikir? kaçıncı devirde yaşıyoruz..
        Oldu bütün gençliği, hapislerde geçsin, bir katil damgası yiyerek, hem de kardeş.

Sakın, konuş onla, saçma sapan yönlendirme yapmayın çocuğa, eşek kadar olmuş kadın, doğruyu yanlışı bilmiyormu? ne hali varsa görsün, ama arkadaşın bu konuda bişey yapmasın sakın.
        Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic

Yorum

ne hali varsa görsün mü?

sen erkek değilsin tabi anlayamassın bunu...bütün mahallede maskara olmuş...o çocuğun gururu yok mu sence...o bir erkek...ben olsam ewden dışarı çıkarmazdm...nasıl göz yumacak buna? dişisini kıskanmayan tek yaratık domuzlardır...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kafkef_92 View Post
            ne hali varsa görsün mü?

sen erkek değilsin tabi anlayamassın bunu...bütün mahallede maskara olmuş...o çocuğun gururu yok mu sence...o bir erkek...ben olsam ewden dışarı çıkarmazdm...nasıl göz yumacak buna? dişisini kıskanmayan tek yaratık domuzlardır...

kesinlikle katılıyorum arkadasa beyler TR'de yaşıyoruz cocuk bana dedıkı yahu selam verıyorum felancı bırıne selamımı bıle almıo adam evden cıkmıyo tamam bende namus temızlemesıne karsıyım yazık 20 sene yatıcak daha dün okudum gazetede ındırım yapmıslar adamın bırıne namus cınayetı dıye 20 sene ceza almıs ındırım oldugu halde bılmıoorum git öldür dıyemem bana düşmez zaten benden fikir alıyoodur sadece benım dedıgımı yapmıcaktır heralde...
            misafirlikte tuvalette işin bittikten sonra sifonla gitmeyen bokun yaşattığı gerilim, testere serisini geride bırakır

Yorum

kafkef,

Yahu biraz mantıklı düşünün yahu... Bu zihniyet hâlâ var mı? Ben de erkeğim ama hiç bir sebep, hele böyle saçma sapan bir sebep hayatımın geri kalanını kodeste kaderime terk edilmiş bir şekilde geçirmemi sağlayamaz...

Biraz uygar gözlüklerle bakın hayata. Herkesin hayatı kendini ilgilendirir. Eğer ailenden veya dışarıdan bir kişiyle görüşmek istemiyorsan, bütün alakanı kesip atarsın, olur biter. Bir daha görüşmezsin. Bu işin yolu budur...

Yorum

cocuktan baska kımse bılmıyomuss evde arkadaslar... ee babamada soylıyemem dıyo soylese kalp krizi vs yaslı ınsanlar bu saatten sonra kaldıramazlar bende öle demıstım..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Abalı View Post
                  kafkef,

Yahu biraz mantıklı düşünün yahu... Bu zihniyet hâlâ var mı? Ben de erkeğim ama hiç bir sebep, hele böyle saçma sapan bir sebep hayatımın geri kalanını kodeste kaderime terk edilmiş bir şekilde geçirmemi sağlayamaz...

Biraz uygar gözlüklerle bakın hayata. Herkesin hayatı kendini ilgilendirir. Eğer ailenden veya dışarıdan bir kişiyle görüşmek istemiyorsan, bütün alakanı kesip atarsın, olur biter. Bir daha görüşmezsin. Bu işin yolu budur...

ben gayet mantıklı düşünüyorum bence...senin dediğin medeniyet medeniyet değildir...bununla medeniyetin hiç bir alakası yok..ne yani medeni olmak o.... olana göz yummak mı? kesinlikle değil...erkekte bir gurur wardır arkadaş bir kıskançlık duygusu wardır...olmalı da...

çok ünlü bir şairin çok güzel bir söüyle noktalamak istiyorum

Medeniyet dediğin açmak ise bedeni,desenize hayvanlar sizden daha medeni!!!

Yorum

Birinin hatasından dolayı başkası cezalandırılmaz. Arkadaşınızın yapmaya çalıştığı şey gururunu insanların karşısında korumak gibi bir gerekçeye dayanıyorsa bunun için hiç kendini feda etmesin yok yere. Değmez. Yapacağı şeyin sonucu sadece kendi hayatını harcaması ve bunun bedelini iki dünyada da vermesi olur. İnsan egosunu başkaları için değil Allah için tevazu ile boynunu eğen bir kimlikle kuşandırmalı ki o ego onu cennete taşısın.

Ayrıca burda aile de hatalı, kızlarına sahip çıkmayarak, bu yaşa kadar onu evlendirmeyerek bu zor zamanda günahlarla yüz göz olmasına yol açmışlar. Ve şu durumda hala haberleri yoksa onların vereceği hesap da çetin olur.

Siz arkadaşınıza işin dini boyutunu anlatın yoksa sırf gurur mantığıyla yola çıkarsa kendine yok yere yazık eder...
                    bişnev...

Yorum

Cezaevlerindeki namus temizleyen çoğu kişi yaptığı şeyden bin pişman , birde arakadaşın 20 yıl kodeste o pişmanlıkla nasıl yaşar bilemiyorum.

Yorum

Benim anlamadığım bu işi para için mi yapıyormuş.
                        Klasik küçük mahalle kahvelerinde, kız bir kaç kere 2 de 3 te gelse hemen lafı yapıştırırlar..
                        Olmama ihtimali hiç mi yok ?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ismael View Post
                          Benim anlamadığım bu işi para için mi yapıyormuş.
                          Klasik küçük mahalle kahvelerinde, kız bir kaç kere 2 de 3 te gelse hemen lafı yapıştırırlar..
                          Olmama ihtimali hiç mi yok ?
                          Malesef ıftıra deıl kız bu işi yapıyo buarada evlenmıs bosanmıs...

Yorum

Parayla arkadaşlarından biri ile beraber olmuş mu hiç ?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ismael View Post
                              Parayla arkadaşlarından biri ile beraber olmuş mu hiç ?
                              Kahvede duymustum arkadaslarından olmusmu bılmıyorum ama semtdekı tanıdıklarla olmus...

Yorum

İşleniyor...
                              X