Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kötü bi durum,Siz olsanız ne yapardınız ?

Collapse
This topic is closed.
X
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

O kadının fuhuşu seçmesi Allah'ın takdiriyle olmuştur, bu yüzden yaradana karşı gelip onun verdiği canı almak büyük günahtır, herkesin farklı sınavları var onun sınavında da ablasının hayat kadını olması varmış. Allah'ın yarattığı ve sınava soktuğu bir kişiyi beğenmeyip öldürerek sınavdan dışarı atmak Allah'a karşı gelmektir.

Ailesinin haberi var mı yok mu tam anlamadım. Babası ve arkadaşın neden dövüyorlar babasının haberi var mı? Ailesinin hatası büyük arkadaşın nasıl iyi bir insansa kızlarını da öyle yetiştirebilirlerdi. Ablasıyla güzel güzel konuşsun ilerde evlenip aile, çocuk sahibi olmak istemez misin neden gençliğini harcıyorsun gibi sözlerle vazgeçirmeye çalışsın ev hapsine alsınlar gerekirse polise söyleyin takip etsin suç üstü yakalasın içeri alsınlar.
    Her şey güzel olacak...

Yorum

Madem dövebilecek kadar hakimiyet kurabiliyorlar. Ya bir müddet dışarı salmasınlar ya da eve almasınlar..
      Öyle öldürmekle çözülecek şey değil..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: güç528 View Post
        O kadının fuhuşu seçmesi Allah'ın takdiriyle olmuştur, bu yüzden yaradana karşı gelip onun verdiği canı almak büyük günahtır, herkesin farklı sınavları var onun sınavında da ablasının hayat kadını olması varmış. Allah'ın yarattığı ve sınava soktuğu bir kişiyi beğenmeyip öldürerek sınavdan dışarı atmak Allah'a karşı gelmektir.

Ailesinin haberi var mı yok mu tam anlamadım. Babası ve arkadaşın neden dövüyorlar babasının haberi var mı? Ailesinin hatası büyük arkadaşın nasıl iyi bir insansa kızlarını da öyle yetiştirebilirlerdi. Ablasıyla güzel güzel konuşsun ilerde evlenip aile, çocuk sahibi olmak istemez misin neden gençliğini harcıyorsun gibi sözlerle vazgeçirmeye çalışsın ev hapsine alsınlar gerekirse polise söyleyin takip etsin suç üstü yakalasın içeri alsınlar.
        yukarıda yazmıştım gece geliyo dıye dovmusler bı kac kez ama counlukla konustuk dıyo nerdeydın dıye soruyomus babası calısıyoorum felan dıyomuş...
        misafirlikte tuvalette işin bittikten sonra sifonla gitmeyen bokun yaşattığı gerilim, testere serisini geride bırakır

Yorum

Arkadaslarr cocuktan baska aılede bıleeeeen yok, babama nasıl soylerım adamda kalp var yığılır kalır dıyo.
          misafirlikte tuvalette işin bittikten sonra sifonla gitmeyen bokun yaşattığı gerilim, testere serisini geride bırakır

Yorum

Orjinal yazı sahibi: entzun View Post
            Arkadaslarr cocuktan baska aılede bıleeeeen yok, babama nasıl soylerım adamda kalp var yığılır kalır dıyo.
            Tamam işte o saatte bir daha gelirsen eve almayız desinler..

Neyse bu konu beni aşar..
            Allah yardımcısı olsun arkadaşının.
            Söyleyebileceğim son şey; kesinlikle öldürmeyi düşünmesin. Hayatı boyunca omuzlarına bu kadar yük bindirmenin anlamı yok..

Yorum

bunun eski yeni çağla ilgisi yok, namus kavramı her çağda önemli bir kavram olmuştur çünkü insanlar namusu ,şerefi için yaşar; bu konuda tabi ki öldürmeye ben de karşıyım öldürünce adamın namusu temizlenmiş mi olacak. tabi ki bu ailesine de zor bir durum, yenilir yutulur cinsten bişey de değil. zor bir durum, öldürmekte çare değil. bence kadını kendilerinden uzaklaştırmalılar kimselere zarar gelmemesi için. çünkü battı balık yan gider bu işe karışmış biri kolay kolay bu işten sıyrılamaz. bu işi sadece zevk ve lüks içinde yaşamak için yapanlar da var onlar kolay kolay iflah olmazlar. ama istemeden bu yola düşmüşse bir tekmede ailesi vurmamalı, Allah yardımcıları olsun.
              Last edited by hira_01; 28-01-2011, 06:35 PM.

Yorum

1 - Kahvedekilerin söylediklerine neden inanılıyo , belki sevdiği biri olabilir.
                2 - Farzet ablasını öldürdü , arkadaşına cinayet işletecek kahvedeki embesil arkadaşlar 20 sene arkadaşına destek olacaklar mı ? O kahvedeki embesil arkadaşların laflarına bakma , onlarda cinayet işleyemez , ama dediğim gibi atıp tumayı gayet iyi bilirler.
                3 - Namus temizleme hakkında atıp tutanlar daha önce namus temizlemişler mi ? Atıp tuması kolaydırda.
                4 - İnsan öldürmek günahdır.
                5 - Arkadaşın % 100 haklı olsun ama o cinayeti işledikten sonra hayatı bombok olacaktır.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Kufu26 View Post
                  1 - Kahvedekilerin söylediklerine neden inanılıyo , belki sevdiği biri olabilir.
                  2 - Farzet ablasını öldürdü , arkadaşına cinayet işletecek kahvedeki embesil arkadaşlar 20 sene arkadaşına destek olacaklar mı ? O kahvedeki embesil arkadaşların laflarına bakma , onlarda cinayet işleyemez , ama dediğim gibi atıp tumayı gayet iyi bilirler.
                  3 - Namus temizleme hakkında atıp tutanlar daha önce namus temizlemişler mi ? Atıp tuması kolaydırda.
                  4 - İnsan öldürmek günahdır.
                  5 - Arkadaşın % 100 haklı olsun ama o cinayeti işledikten sonra hayatı bombok olacaktır.
                  doğru söze ne denir.

Yorum

Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba benım yardımdan zıyade fıkırlerınızi bılmek ıstedıgım sorunum şu ;
                    X adında bı arkadasım var cocukluk arkadasım iyi bı cocuktur cokta severim bu arkadasımın ablası kötü yola düşmüş ve bunu neredeyse semtdeki herkes biliyo ama bıtek bu bılmıyoo yada bılıyo evden cıkmıyo yanımaza gelmıyoo buda bılıp bısey yapmadıgı anlamına gelır bugun arkadaslarla kahvede konustuk bız olsak napardık onun yerınde kimi gidip kafasına sıkar namusumu temızlerdim dıyoo coğunlukla cvplar bunlar, sonra bızaman onu gördüm sordum hıc gelmıyoosun dıe falan bıraz konustuktan sonra bana içini döktü durum bu bılıyomusun dedı bende bılmeyen kalmadı dedım ne yapmalıyım ozaman dedı sence şimdi gidip öldürsem 20 seneden az yatmıcam annene babana söyle dedıgımde ınanmazlar bana ıftıra atıyorum sanarlar dedı ablası zaten gece 3-4 gıbı geldıgı oluyomus haftada enaz 2-3 gün ee napıyoosun ozaman ben dövüyoorum babam dovuyoo konusuyoruz aynı deışen bısı yok dedı ablası 33 yasında suan kahvedekılerın konustuklarına göre kız 5-6 senedır bu işi yapıyoomuss.. Demek ıstedıgım haftaya X arkimle bulusucaz o gun bısı dıyemedım sızce bu cocuk ne yapmalı ? Namusunu Temızleyip 20 sene yatmalımı içerde ?
                    Böyle olaylar (veya dedikodular) ufak yerlerde kulaktan kulağa daha çabuk yayılıyor.

Yorum

sebebi ne olursa olsun cinayetten bahsediyorsunuz, bu kadar basit mi?
                      ne olacak o kızı öldürdükten sonra, '20 yıl yatacağım ama olsun namusum temizlendi' he?
                      gurur ve namus başka bir şekilde temizlenmez mi?

elinizde somut bir şey yok gibi geldi bana ayrıca, o görmüş bu demişle yola çıkılarak çözülebilecek bir mesele değil bu.
                      herkes hata yapabilir, istemediği şeyler yaşayabilir.bunun cezası ölüm müdür?
                      ayrıca bu cezayı siz insanoğlu mu kesiyorsunuz?
                      vay bee bravo...

şayet doğruysa, o kızı o yoldan kurtaran tek kişi kardeşi olacaktır ve mahallede koluna girerek milleti susturacak, namusunu da gururunu da böyle kurtaracaktır.
                      Bir şey yap, güzel olsun.. Çok mu zor? O vakit güzel bir şey söyle.. Dilin mi dönmüyor?
                      Öyleyse güzel bir şey gör veya güzel bir şey yaz.. Beceremez misin? O zaman güzel bir şeye başla..
                      Ama hep güzel şeyler olsun.. Çünkü; her insan ölecek yaşta…

<Şems-i Tebrizi>

Yorum

Sıkın kafasına.

Yorum

Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba benım yardımdan zıyade fıkırlerınızi bılmek ıstedıgım sorunum şu ;
                          X adında bı arkadasım var cocukluk arkadasım iyi bı cocuktur cokta severim bu arkadasımın ablası kötü yola düşmüş ve bunu neredeyse semtdeki herkes biliyo ama bıtek bu bılmıyoo yada bılıyo evden cıkmıyo yanımaza gelmıyoo buda bılıp bısey yapmadıgı anlamına gelır bugun arkadaslarla kahvede konustuk bız olsak napardık onun yerınde kimi gidip kafasına sıkar namusumu temızlerdim dıyoo coğunlukla cvplar bunlar, sonra bızaman onu gördüm sordum hıc gelmıyoosun dıe falan bıraz konustuktan sonra bana içini döktü durum bu bılıyomusun dedı bende bılmeyen kalmadı dedım ne yapmalıyım ozaman dedı sence şimdi gidip öldürsem 20 seneden az yatmıcam annene babana söyle dedıgımde ınanmazlar bana ıftıra atıyorum sanarlar dedı ablası zaten gece 3-4 gıbı geldıgı oluyomus haftada enaz 2-3 gün ee napıyoosun ozaman ben dövüyoorum babam dovuyoo konusuyoruz aynı deışen bısı yok dedı ablası 33 yasında suan kahvedekılerın konustuklarına göre kız 5-6 senedır bu işi yapıyoomuss.. Demek ıstedıgım haftaya X arkimle bulusucaz o gun bısı dıyemedım sızce bu cocuk ne yapmalı ? Namusunu Temızleyip 20 sene yatmalımı içerde ?
                          Bence hem ablasını öldürmeli hem de yirmi sene yatmamalı nasıl mı? Tek başına yapamaz. Önce bir arabayla kızı kaçırın ormanlık bir yere götürün öldürmek için sakın silah kullanmayın. Bıçakla birkaç kesin darbe işini bitirecektir. Bıçak darbelerini indirirken kızın sizi tırmalamasına veya ısırmasına izin vermeyin. Öldüğünden emin olduğunuzda onu gömün toprakta kan izi kalmasın. Ceset bulunamazsa kanıtta olmaz. Kanıt yokken polis x isimli arkadaşına biraz ekşir ama bir şey bulamazlar. Arkadaşında çenesini tutarsa sorunsuz bir şekilde bu beladan kurtulur.:113:

Ama bu işler çok zahmetli diyorsa kızı evden kovsunlar. Bu şekilde duruma karşı olduklarını ve sindiremediklerini çevrelerine net bir şekilde göstermiş olurlar.
                          Last edited by hartemes; 28-01-2011, 09:11 PM. Reason: ...

Yorum

kafkef,

Bunun kıskançlıkla ne alakası var? Hiç bir entelektüel birimi olmayan, cahil bir adam da yapıyor bunu. Hatta sadece bunlar yapıyor. Namus cinayeti adı altında işlenen cinayetler maalesef ülkemizden sökülüp atılamayan büyük bir vahşettir. Eğer ailenden birisi, senin onaylamadığın bir şey yapıyorsa, onunla olan bütün irtibatını koparıp atarsın. Olan bu olur... Onu öldürünce ne olacak? Hapishanedeki arkadaşların artık sana "delikanlı adammışın, yürrü be" derler...

Yorum

Bir de şu 20 yıl muhabbeti çıkmış. Hemen ona da bir açıklama getireyim...

Kasten öldürmenin cezası 20 yıl falan değil, müebbet hapistir (Türk Ceza Kanunu: 81.). Yani hayatının geri kalan kısmının tamamını kodeste geçirecek demektir. Fakat böyle bir sebepten ötürü cinayet işlemek töre/namus cinayeti sayılır ki bunun da cezası ağırlaştırılmış müebbettir (Türk Ceza Kanunu: 82/j). Yani bundan sonra hayatının sonuna kadar hiç bir insan yüzü görmeden, kendisinin bile yüzünü görmeden, ufacık bir odada çıldırması anlamına gelir...

Arkadaşınızın veya aklı başında hiç bir insanın böyle bir cinayeti işleyip de hayatının geri kalanını ufacık bir odada yalnız başına, hiç bir yüz görüp ses duymadan, canlı canlı tabuta konulmuş bir kişi olarak yaşamak istemeyeceğine eminim...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Sertralin
                                Nasıl bir mahalleymiş o... Midem bulandı...
                                Nedir senın mıdenı bulandıran ?

Yorum

İşleniyor...
                                X