Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Da-ya-na-mı-yo-rum!!!

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Da-ya-na-mı-yo-rum!!!

Öncelikle herkeze slm ben 18 yaşında lise öğrencisiyim küçüklüğümden beri özgüven kaybına sebep olacak olaylar yaşadım halada yaşıorum bundan 3 yıl önce herşey yolunda gidiordu hayatı seviordum şimdi çok şey değişti hergün ölü gibiyim bundan 4 ay önce ablam kız arkadşını eve getirdi ilk günler ondan çok çekiniordum ama sonra konuşmaya başladık ve ben ona çok bağlandım aşık oldum (benden 5 yaş büyük) bigün beraber kahvaltı yaptık o konuşuor ben dinliordum masmavi gözlerine dalıp gidiordum gözlerine bakınca her derdimi unutuordum 4-5 gün kaldı ve ailesinin yanına gitti.Aylardır bunalımdayım içimi dökecek kimsem yk geceleri onu düşünüor çok geç saatlerde uyuyorum kilo vermeye başladım okulda herkez bana "ölmüş bu" dior.Sürekli aklımda sürekli onu düşüorum ağlayamıor öle donup kalıorum.Onu deliler gibi istiorum.Ablamdan msn sini alıp konuşmayı düşünüorum ama ters tepki verir kızarsa die çok korkuorum LÜTFEN YARDIM EDİN ONU BAŞKA ELLERDE GÖRMEK İSTEMİORUM
    Hepimiz birer kuklayız Hayatta.Rol yapıyoruz Boyuna...
    Hepimiz birer kuklayız.İplerimiz,birbirimizin elinde.
    Aldatıyor,aldanıyoruz
    Üç öğün de...

Dostum öncelikle ergenlik cagında olmanın psikolojiside(olumsuz anlamda) var üstünde.Bir kızdan hoslanmanda cok normal.Yapılabilecek sey cok acık.Eger o insana gercekten
    deger veriyorsan yoluna gireceksin.Neyin diyeceksin onla sevgili olmanın,yalan dolan bi iliskiyle bir müddet sonra terkedilmenin mi hayır degil.Onu baska ellerde görmemek icin
    onunla evlenmelisin.Baska yolu yok inan bana.İkinizin yasıda buna uygun.Aradaki yas farkı sizin icin sorun olmazsa zaten sorun yok.Ablanla durumu konus,seni anlayacagını düsünüyorum.Sonra duruma göre ailenlede konus.Durarak olmaz,adım at...
    Çılgın,hayat dolu ve hırçın SARIyla;Asil,olgun ve durgun KIRMIZInın dostluğu:

''GALATASARAY''

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ultrAslan View Post
      Dostum öncelikle ergenlik cagında olmanın psikolojiside(olumsuz anlamda) var üstünde.Bir kızdan hoslanmanda cok normal.Yapılabilecek sey cok acık.Eger o insana gercekten
      deger veriyorsan yoluna gireceksin.Neyin diyeceksin onla sevgili olmanın,yalan dolan bi iliskiyle bir müddet sonra terkedilmenin mi hayır degil.Onu baska ellerde görmemek icin
      onunla evlenmelisin.Baska yolu yok inan bana.İkinizin yasıda buna uygun.Aradaki yas farkı sizin icin sorun olmazsa zaten sorun yok.Ablanla durumu konus,seni anlayacagını düsünüyorum.Sonra duruma göre ailenlede konus.Durarak olmaz,adım at...
      evlensin mi ? ne güzel de akıl veriyorsunuz bu yaştaki bir gence. böyle akıllar vereceğinize aklınızı kendinize saklayın. burda bir gencin geleceği, hayatı söz konusu.

Yorum

Yok evlenmesin o zaman.Sevgili yapsın kendine terkedilince ya ömür boyu güvensizlik yasasıni,ya da olaya bakısı degissin sadece cinsellik icin bir arayısa girsin.
        Evet gelecegi hayatı söz konusu.Bende evlen dedim degil mi ? Bogazdan atla mı dedim ? Kumar oyna icki ic mi dedim ?
        Ben 20 yasında evlendim.Ne kaybettim.Belki zamparalık yapmaya fırsatım olmadı,ihtiyacınıda hisetmedim ya neyse.Egitimim mi yarım kaldı? Hayır,mühendisim.
        Tam aksine terkedilis acısını kaldıramayıp egitimine son veren cok kisiye sahit oldum.Cevremde ki psikolog ve ögretmen arkadaslarımla uzun uzun konustuk bunları.Bir birikime dayanarak söylüyorum yani 3-4 arkadasın doldurusuyla,cahillikle degil.Pardon size göre cahilim herseyim yarım kalmıs,psikolog bile tanıyamam belki degil mi ?

:happy:

''GALATASARAY''

Yorum

estağfurullah öyle demedim ben, ama herkes siz değil yaş olarak erişkin değil ergenlik sıkıntıları yaşayan bir genç o açıdan dedim bana mantıklı gelmedi yazdığınız.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hira_01 View Post
            estağfurullah öyle demedim ben, ama herkes siz değil yaş olarak erişkin değil ergenlik sıkıntıları yaşayan bir genç o açıdan dedim bana mantıklı gelmedi yazdığınız.
            Anladım.Cok takipci biriyimdir.Bir isin pesini bırakmam.Yazdıklarımın arkasındayımdır.Mesajlarınızın tamamnına yakınını okuma ihtiyacı hissettim.Ve okudumda...İyi niyetli birisiniz bana karsı yazdıgınız mesajıda buna baglıyorum.Ayrıca inancınızın oldugunuda görmüs oldum mesajlarınızdan.Sunu bilin ki dinimizde bu yasta evlenmek serbest,Allah bunu es gecmiş olamaz degil mi ? Kanunende serbest.İkisinede uygun olmasa zaten böyle bir tavsiyede bulunmazdım.

Sizede hak veriyorum günümüz sartlarında olgunlasma yası gittikce yükseliyor.Acıkcası ihtiyacını hissetmeyen,birine gercekten asık olmayan birisi icin bende 20 li yaslardan önce evliligi tavsiye etmem.Ancak arkadasımız birinden hoslanmıs ya da gercekten sevmis.Günümüzde cok rastlanan bir durum degil.Hersey gibi ask ve sevgilerde yalan olmus.Suanda arkadasımızı o kisiyi kaybetmemeye yönlendirmek cok daha mantıklı.Cünkü suanki ruh haliyle mevcut hayatınıda zor sürdürür ya da egitiminden,moralinden,ailesinden fedakarlık eder kaybeder...

Tabi ondan gelicek cevaplara göre karakteri hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsem yazdıklarımdada onun ihtiyaclarına göre degisiklik yaparım.Gerekirse cevremdeki bu konuyu daha iyi bilen tanıdıklarıma danısırım.Merak etmeyin bir insanın hayatı söz konusu ise en az sizin kadar hassasımdır...
            Last edited by ultrAslan; 23-02-2011, 08:37 PM.

''GALATASARAY''

Yorum

Abi ben 1 sene sınıfta kaldım ama o kadar seviyorumki o "Üni. kazan elinde iyi bir mesleğin olsun ozaman olur" desin başımı kitapdan kaldırmadan çalısırım elime silah verip "vur kendini"desin hiç gözümü bile kırpmam onu o kadar seviyorum ki off anlatamıorum içide yaşıorum sadece eet desin herşeyi yaparım
              Aldatıyor,aldanıyoruz
              Üç öğün de...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Kırık View Post
                Abi ben 1 sene sınıfta kaldım ama o kadar seviyorumki o "Üni. kazan elinde iyi bir mesleğin olsun ozaman olur" desin başımı kitapdan kaldırmadan çalısırım elime silah verip "vur kendini"desin hiç gözümü bile kırpmam onu o kadar seviyorum ki off anlatamıorum içide yaşıorum sadece eet desin herşeyi yaparım
                Dostum sevmek,aşık olmak güzel sey.Suanda ondan uzaktayken ne denli kötü duygular yasıyorsan,onun yanında oluncada aynı oranda güzel duygular yasarsın.Ancak dedigim gibi
                sevgili olaylarında sürekli kaybetme korkusu gibi bir psikoloji olur,buda emin ol ki senin suan ki psikolojinden daha iyi degildir.Günümüzde gülüp eglenen,sevgililere ! kanma onlar ya rol
                yapıyor ya da sevgi filan hikaye birbirlerini kullanıyorlar...Cok yıpranırsın o yüzden üstteki tavsiyelerim gecerli.Uygulayıp uygulamamak sana kalmıs...

Ancak sunuda unutma aranızda bir bag yokken onun icin kendine asla zarar verme.O da sana deger verir,sözlenir,nisanlanır,evlenir iseniz iste o zaman onun icin kendinizi tehlikeye atabilirsiniz.Yani onu korumak adına.Ancak suanda bunu dusunmenız icin erken.Bu askınızı tutkuya dönüstürebilir.Egitiminize devam edin,bircok kisinin gözünde egitim prim yapıyor,ben tasvip etmiyorum bunu öncelik karakter olmalı ama yinede böyle.Bu isinizi kolaylastırıcaktır...

Olumlu ya da olumsuz herhangi bir gelisme olursa bu baslık altından yazabilirsin.Gelisen duruma göre yeni seyler düsünür forum sakinleri.Sunuda unutmaki hicbir sey ama hicbir sey dünyanın sonu degil...
                Last edited by ultrAslan; 23-02-2011, 09:00 PM.

''GALATASARAY''

Yorum

İlk aşklar çok derin oluyor genelde, insanı tüketecek kadar yoğun yaşanabiliyor. Siz de bu aşk seli içinde kalmışsınız, şu an her şeye bu gözle bakıyorsunuz...

Olaya siz daha duygusal bakıyorsunuz ister istemez oysa benim bakış açıma göre daha yaşınız çok genç bir evlilik için. Kendi başında ayakta duramayan bir insan evliliği nasıl kaldırabilsin. Hem aşk da hayat boyu sürmez ki, diyelim evlendiniz bir kaç sene sonra bu aşk bitince bu defa birçok sorun ortaya çıkacaktır. Yaş, eğitim, maddi durumlar...vs Bunlar hepsi geriye kalan sevgiyi de bitirir...

Şu an yapabileceğiniz en uygun durum, karşı taraftan uzak durmaya çalışmak. Çünkü niyetinizi belli etseniz de daha hayatını kurmamış ve kendinden 5 yaş küçük birini kolay kolay hiç bir bayan kabul etmez. Bu yüzden zor gelse de derslerinize odaklanmaya çalışıp, iletişim kurma hayallerinden vazgeçin. Ne kadar ilgilenirseniz o kadar çok bu sevgide batarsınız... Allah yardımcınız olsun...
                  bişnev...

Yorum

Bir gencin kendi basına ayakta durmaya baslaması icin,ayaga kalkması icin,calısması okuma yoluna girmesi icin su durumdan daha tesvik edici bir durum göremiyorum.

Aşka gelince,aşk yerini kendisinden kat ve kat üstün bir sevgiye bırakıyor.Buda bitince her 2-3 senede bir,başka bir insanı harcatan(size göre)aşktan cok daha kutsal bir duygu...

''GALATASARAY''

Yorum

Şuanda öle bi durumdayımki dikkatımi derslere vermem oldukca zor hiç aklımdan çıkmıor sürekli onu düşünüorum aklımda "acaba beni kabul edermi?şuanda ne yapıor?mutlumu?anlatırsam nasıl tepki verir? "düşünmeden duramıorum.Eğer kabul ederse beni çok ama çok rahatlarım o mutlulukla ders çalışır hayatdan zevk alırım.Şuanda sadece onu düşünüorum ve çok mutsuzum kendimi yalnız hissediorum.SADECE ONU İSTİORUM...
                      Aldatıyor,aldanıyoruz
                      Üç öğün de...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Kırık View Post
                        Şuanda öle bi durumdayımki dikkatımi derslere vermem oldukca zor hiç aklımdan çıkmıor sürekli onu düşünüorum aklımda "acaba beni kabul edermi?şuanda ne yapıor?mutlumu?anlatırsam nasıl tepki verir? "düşünmeden duramıorum.Eğer kabul ederse beni çok ama çok rahatlarım o mutlulukla ders çalışır hayatdan zevk alırım.Şuanda sadece onu düşünüorum ve çok mutsuzum kendimi yalnız hissediorum.SADECE ONU İSTİORUM...
                        Ögrenmenin bir tek yolu var.Ona ulasmak ve durumu anlatmak.Ablanın arkadası oldugu icin sanslısın.Olması gereken yol haritan su sekilde bence:
                        *Ona ablan vasıtasıyla haber gönder durumunu anlat
                        *Eger olumlu cevap alırsan;Kendi hayatını hemen bir düzene sok.Okuyacaksan okumak icin calısıp meslek edineceksen calısmak icin yola koyul.Bunu onlada konusur ikinizin hayatı icin neler yapmanız gerektıgını masaya yatırırsınız.Bir erkek olarak ona bakabilecek sahip cıkabilecek duruma geldiginde kalbinin sesini dinle...

*Eger olumsuz cevap alırsan;Biraz üzülebilirsin belki ama sakın moralini bozma.Dediklerimi yine yap.Oku ya da meslek edin(okumanı tercih ederim bu durumda).Ve bil ki senin icin
                        dogru olan kisi birgün karsına cıkacak.O karsına cıktıgında sende onun karsısına okumus,biryerlere gelmis,onu tasıyabilir biri olarak cıkmak icin azmini kaybetme ve oku.
                        Ama dedigim gibi sakın moralini bozma,kendini fazla üzme.Eger olumsuz bir cevaba kendini hazır hissetmiyorsanda yazdıklarımın tamamını unut.

Hakkında hayırlısı olsun genc dostum...
                        Last edited by ultrAslan; 24-02-2011, 05:04 AM.

''GALATASARAY''

Yorum

1. Husus,
                          Toplumda yer eden bir kural var: erkeğin eşi her zaman için kendinden küçük olmalı. Senden 5 yaş büyük bir kızla evlilik gibi ciddi bir düşünce içerisinde ilişki yaşamanı eş, dost ve akraban tasvip etmeyebilir. Hatta içlerinde karşı çıkan bile olabilir. Tabi elalem ne dercilikle iş yapılacak olursa insan iflah olmaz. Bu hususu eledik.
                          2. Husus,
                          Kıza açıldığında tepkisi ne olacak? Ya kabul etmezse, yada şiddetle reddederse... O zaman ondan duyduklarını ömrünün sonuna kadar unutamazsın.
                          Bence kıza zarf at. Sana karşı duygularını az çok tahmin edebilirsin. Böyle yaparsan verdiği cevaba göre açılıp açılmayacağın konusunda daha isabetli karar sahibi olursun diye düşünüyorum.
                          Last edited by &ve&; 24-02-2011, 03:06 PM.
                          "İki çocuk rahatlıkla oturduğumuz kapının eşiğine, kendi başıma zor sığıyorum bugün. Büyüdükçe insan yalnız mı kalıyor ne?"

Yorum

doktora git bu aşk ergenlik psikolojisinin verdiği bir sonuçtur aslında sen ona aşık değilsin sadece yalnız ve mutsuzluğundan tutunacak bir liman arıyorsun

Yorum

Yorumlarınız için tşklr ama bende şöle bi sorun var.Tam "çok duygusalım,yaptığım doğru değil,bi yetişkin gibi davranmalıyım" diorum 3 saat sonra gene aklıma gelior gene tüm vücudum yanıor,ağlamak istiorum ama olmuor bunalıma giriorum NE OLACAK BU HALİM İLAÇ FALAN KULLANMALIMIYIM? BÖLE GİDERSE GELECEĞİM YANICAK
                              Aldatıyor,aldanıyoruz
                              Üç öğün de...

Yorum

İşleniyor...
                              X