Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Anne sevgisi sartli olurmu??

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Anne sevgisi sartli olurmu??

Selam arkadaslar, uzun bir suredir yoktum. Turkiyedeydim kafamdaki sorunlara cevap ararken yeni sorunlar ekledim, ben bir hata yaptim. Hatam duygularimin pesinden gitmek ve uzun suredir aradigim mutlulugu, heyecani yanlis bir kisiyle yakalamak oldu.

Cok yakin bir akrabamla duygusal olarak cok yakinlastik. Ilk baslarda bu da bize tabu gibi geldi ama cok guzel vakit gecirdik, ikimizin de bir arayis icinde oldugu ve bir birimizde teselli buldugu bir durumdu bu belkide. Ama ben onunla tekrar yasadigimi hissettim, ve oda benimle.

Simdi bir birimizi bir akraba gozuyle degilde bir sevgili gozuyle goruyoruz, iliskimizin sonu yok bunu biliyoruz. Ailelerimiz durumu sezmis durumda, cunku her gun gorusuyorduk.

Fakat tam olarak neler oldugunu kimse bilmiyor, annem durumu sezince seni evlatliktan red ederim dedi bana. Oysa ben annemin beni her halimle sevmesini her hareketimde yanimda olmasini isterdim cok kirildim.

Annem ortaya cikabilecek rezillikten korkarken, bende ona kendi evladinin duygularini hic onemsemedigi icin kirildim, anlatmaya calistim aramiza onu bunu sokma bizim beni oldugum gibi kabullen oyle sev diye ama inatcidir, ve beni sevgisiyle tehdit ediyor.

Cok narinim bu konuda cunku butun ailemden uzak yasiyorum, her gun bunalimlara giriyorum, o akrabamla bukadar yakin olmamin sebebide bana tekrar yasadigimi hissettirmesi...

Bunlari kimseye anlatamiyorum, annem beni reddetmekle tehdit ediyor bende mecburen ona hic yapmadigim bir seyi yapiyorum, yalan soyluyorum. Yok aramizda bir sey diyorum. Ama inanmiyor.

Ben gidince kolu bir sure felc olmus, burnu kanamis, bak sen yaptin der gibi anlatti bana. Kendi kendine uzuluyor, bana mutlulugum yuzunden vijdan azabi vermeye calisiyor. Buda beni daha cok bunalima itiyor. Ne olurdu beni anlamaya calissa, sartsiz sevse, aslinda her seyi kabullenir belki ama bu akrabalik sevdasini kabullenmmiyor iste.... :cry: :cry:
    0
    a:4:{i:54;a:5:{s:12:"polloptionid";i:54;s:6:"nodeid";s:6:"521937";s:5:"title";s:27:"Olabilirde, olmayabilirde..";s:5:"votes";i:0;s:6:"voters";a:0:{}}i:55;a:5:{s:12:"polloptionid";i:55;s:6:"nodeid";s:6:"521937";s:5:"title";s:14:"Basimdan gecti";s:5:"votes";i:0;s:6:"voters";a:0:{}}i:56;a:5:{s:12:"polloptionid";i:56;s:6:"nodeid";s:6:"521937";s:5:"title";s:8:"Dogrudur";s:5:"votes";i:0;s:6:"voters";a:0:{}}i:57;a:5:{s:12:"polloptionid";i:57;s:6:"nodeid";s:6:"521937";s:5:"title";s:18:"Kesinlikle olamaz.";s:5:"votes";i:1;s:6:"voters";a:1:{i:0;s:5:"49017";}}}
    0%
    0
    Hayata gülümse ki, o da sana gülümsesin...

Galiba yakin akrabasiniz, yakin akraba evliliklerinin sakincalarini sen de cok iyi bilirsin. Annen bu kadar buyuk tepki gosterdiyse mutlaka bir nedeni vardir diye dusun. Ve sunu dusun seven birini her zaman bulursun ama annene bir sey olursa baska anne bulamazsin.

Yorum

Annemi dusunmez olurmuyum kartanesi, ama beni iki arada bir derede birakiyor, zaten evlenmek ve cocuk gibi bir dusuncem yok. Annem sadece aile icinde olacak rezillikten korkuyor. Bende yasadigim guzel duygularin pesinden gitmek istiyorum, biliyorum her guzel seyin bir sonu var, her kotu seyinde bir sonu oldugu gibi. Fakat uzun yillardan sonra ilk defa kalbim mutluluktan bukadar hizli carpti. O yuzden benimde guzellikleri bulmusken yasamaya, gittigi yere kadar goturmeye hakkim var diyorum.

Aslinda kan bagimiz yok akrabamla ama bunu sadece annem ve ben biliyoruz... (Yeni bir forumda aciklayacagim )Yani annemin yada benim ileride dogabilecek sakat bir cocuk gibi dusuncelerimiz yok. Annem sadece gurur yapiyor akrabamiz oldugu icin. Ve bu akrabamiz etrafinda sadece serseri diye taniniyor. Ama ben onun cocuksu yonlerini de gordum. Sadece serseri diye bir insani yargilamamak lazim diyorum ben.( Yoksa benmi cok alcak gonulluyum)
      Bu akrabam amca cocugu... Ve evlilik hayalleri kurabilecegim bir insan degil zaten, isi gucu yok, kotu huylari cok ama ben onun iyi yonlerini ve bana bilerek ve bilmeden yaptigi iyilikleri dusunuyor ondan vazgecmek istemiyorum. Annesinin kusursuz, akilli kizi olmaktan biktim artik :cry:

Yorum

:x haydaa son paragrafta yazdigini bir daha okur musun lutfen. Evlilik hayali kurabilecegin biri degil, kotu huylu, isi gucu yok, iyi de neden vakit harciyorsun boyle biri ile. Ve acaba sen yurtdisinda oldugun icin olabilir mi bu ilgi bir dusun bakalim.

Yorum

Evet olabilir, cunku burda yasamayi unutmus bir durumdayim, bir genc gibi degilde bir ruh gibi yasiyorum. Onunla gecirdigim zaman canlandim, kendi yasima geri dondum, Onun icindeki iyi yonlerini duygusalligini gordum. Burda ne kadar sevgiye ve ilgiye hasret kaldigimi anladim. Yanlis kisi sectim, oda yanlis kisiyi secti ama oluverdi iste.

Neyin neden oldugunun farkindayim, ama bu heyecani bulmusken birakmakta istemiyorum, (zaten elimde olmadan biraktim su anda o TR de ben burda) olgunda davranmadigimin farkindayim, ama su yasima kadar hep yasimdan oldun davrandim artik icimden yeter diye bagirmak geliyor. Bende istiyorum ki bir seyler yasayim. Ama malesef yanlis kiside buldum bu guzel uyumu... :roll:

Belirli degerler vardir hayatta, kimi icin en onemlisi paradir, kimi icin aile, kimi icin mutluluk vs... Ben bu degerlerin arasinda kalmis durumdayim. Ben duygulara deger veriyorum en cok. Insan icinden geldigi gibi yasamali (tabi baskasina zarar vermeden). Yaslandigim zaman gencligimi yasayamadim diye pisman olmak istemiyorum. simdiye kadar kendime izin vermedim, hep iyi, akilli kiz oldum. Ama sosyal hayatim bile yok. Yasitim olan erkeklerle pek tecrubemde yok. Hep bunlar geri tepiyor simdi bana. Vakit gecmeden bir seyler yapmak istiyorum, ozamanda yanlis kisiyi buluyorum. asiriya kaciyorum herseyde...

Bu akrabam bana sevdigim insandan bekleyebilecegim bir cok seyi verdi, hemde farkinda olmadan. Bir soz, davranis vs, bunun gibi seyler. Arayis icindeydim uzun zamandir. Simdi buldum, yanlis kisi, aile icinde problemler yaratacak bir olay. Yine ben mi fedakarlik edeyim?? :cry:

Yorum

Ama bu fedakarligi baskasi icin degil kendin icin yapacaksin. Anlattigin herseyde sonuna kadar haklisin. Aradigin herseyi onda buldun ya da oyle gormek istedigin icin goruyorsun, ama bu bir yanlisa dusmek icin yeterli degil ki. Yani yaptiginin yanlis oldugunu bile bile neden daha sonra uzulecegin bir iliski yasayasin ki. Eger okumus, meslegi olan iyi huylu komsu oglu deseydin belki yorumlar farkli olurdu ama degil. Egenin cok sevdigim sarkisi var Yaz askim. Baslamam biyecegini bile bile baslamam, diyor ya. Iste oyle yap. Yani bitecegini biliyorsan baslama. Cunku yaslaninca gencligini yasamadim diye degil, neden bu kadar yanlis sey yasadim diye uzulmen de olasi. Ve inan bu daha cok aci verir sana.

Yorum

Haklisin kartanesi, bile bile yanlis yapiyorum. Okadar cok mantikli davrandimki, okadar cok olgun oldumki artik bile bile mantiksiz seyler yapmak istiyorum.

Birazda irade meselesi, karar verilecek,gorusmeler kesilecek, normal akraba iliskilerine geri donulecek.... Ben TR ye tekrar gidince onla gorusunce, bir yanda annem, bir yanda aileye rezil olmak, bir yanda okadar guclu duygular varki.... Of yine zoru sectim her zamanki gibi

Beni sevme sekli cok hos onun, en zayif yerimden vuruyor beni, kalbimin en derinin deki beklentilerimi yasatiyor bana. hemde bunlari hic bilmeden. Cok guzel bir yemegi rejimde olupta geri cevirmek gibi, yada guzel bir is teklifini, yada piango ikramiyesini reddetmek gibi olur benim bu vazgecmem. hatta bu ornekler hic kalir yaninda!

Dogru olan ne?? Kalp mi, mantik mi? Bir anne olarak senin tepki ne olurdu, sorabilir miyim?

Yorum

anne olarak kizima yaptigim hatalari sevgiyi sectigim icin cektigim uzuntuleri anlatirdim. Ve mantigin bazen aci verdigini ama uzun mesafede dusunurse gelecekte iyiki mantikli olmusum diyecegini anlatirdim. ve eger 20 li yaslara geri donebilsem, kesinlikle mantigimla dusunurdum canim.

Yorum

Benimki konusmak yerine kiziyor, ben konusup anlatmayi deniyorum dinlemiyor.

Aslinda onun verdigi tepki beni daha cok bataga sapliyor ama farkinda degil. Soyledigim halde farkinda degil.

Ne olurdu sanki su anneler biraz daha dinleyici olsalar, hic degilse dinliyormus gibi gorunseler. Biraz anlamaya calissalar ne olurdu.
                  Bana mesaj atarken hep guzel sozlerle baslayan kadin o sozleri bile kesti,nasil gucume gitti bir gun boyunca agladim. Sonra aradan zaman gecti bir kelimenin arasinda "yavrum" yazivermis, sanki onu geri kazandim, sevincimden, durumun adiliginden agladim bu seferde.
                  Ne olurdu bana ne olursa olsun destek olsaydi, yanliz birakmasaydi beni. Tehdit etmeseydi oyle redederim falan diye, duygu somurusu yapmasaydi bana ahh hasta oldum senin yuzunden diye... Zor durumda boyle ikilemde birakmasaydi beni. Zaten bunalimdayim yaban ellerde. Ben ozaman daha saglikli kararlar alamazmiydim ki?! :roll:

Yorum

Annem bana kizinca ben derdim ki" ne olur beni anlamaya calissan" annemd derdi "anne olunca anlarsin" basladi yine derdim. Canim anneme nasil hak veriyorum. Oglum 10 dakika gec gelse kiyamet kopuyo, nerdeydin neden gec geldin. Aslinda gec gelmesi degil sorun onu cok merak etmis olmam, ama o kadar kotu bir duygu ki cocugunu kaybetmek, o anda yavrum seni merak ettimden once nerdeydin cikiyor agizdan.
                    yani diyecegim, inan bana anne olunca anneni daha iyi anlayacaksin. Sadece sabret ve aceleci olma.

Yorum

Hosuma giden bir sey oldumu cok ustune gidiyorum, asiriya kaciyorum. Belki bir yaz aski bu, bana yeni bir seyler ogreten, yada kader cizgimi belirleyecek bir sey. Dogru anne olunca anlarsin der anneler
                      Ama durum boyle iste...

Yardimin icin tesekkurler kartanesi... :P

Yorum

İşleniyor...
                      X