Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bu site beni daha da düzeltti :)

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Bu site beni daha da düzeltti :)

Bazı arkadaşlardan bazı yakınmalar duyuyorum bu site beni hasta etti vs. gibisinden

2 gündür bu sitedeyim şu anda bir rahatsızlığım yok. sadece eski bir okbliyim (umarım tekrarlamaz)

Okb'li olduğumu ilk öğrendiğimde dünyam başıma yakılmıştı günlerce intiharı düşünmüştüm inançlı biri olmasaydım o anda yapardım zaten. İletişim okuyordum ve 1. sınıftım. Hayattan bir sürü beklentim hayallerim varken nereden çıkmıştı bu hastalık? geleceğim hedeflerim hepsi gözümde yok oldu artık yaşamanın bir manası yoktu. İnternetten okb ile ilgili okuduğum yazılar ve kullandığım ilaçlar (başta) beni daha da kötü yapmıştı. deliriyorum sanmıştım 1 ay boyunca evden çıkamadım. Bakkala gidip bir ekmek bile alamıyordum. hastalığımdan önce özgüvenimle herkesi etkilerdim. bana ne olmuştu böyle? bir ayın sonunda babamın önerisiyle muhtara gidip ikametgah aldım ama nasıl aldım biliyor musunuz? Söyleyeceklerimi bir kağıda yazdım (Ya unutursam) ve kağıttan okuyarak istedim ikametgahı muhtar orda ne yazıyor dedi ingilizce mi o çevirimi yapıyorsun dedi evet dedim

Herneyse çok uzattım bu sitedeki arkadaşları görünce eski günlerim aklıma geldi ve tatlı bir tebessümle andım o günleri. Burdaki arkadaşların rahatsızlıklarına tanık olunca Allah'a bir kez daha şükrettim. 2 gündür acayip pozitifim.. Size önerim bir okbliyseniz bipoları olan birini düşünün rahatlayın bipolarsanız şizofrenleri düşünün şizofrenseniz Filistindeki sürüngen gibi yaşatılan insanları düşünün kafanıza her gün onlarca bomba yağdığını her gün parçalanan bir ceset gördüğünüzü düşünün Filistindeyseniz eğer bombaların etkisiyle kolu kopmuş bacağı kopmuş yaralıları düşünün düşünün ama her zaman kendinizden aşağıdakileri düşünün. bu insanı müthiş rahatlatıyor ve sorunlarını ve hastalığını azaltıyor

kafanızı ağrıttım naçizane yardımcı olmak istedim
    GüzelBakanGüzlGörürGüzlGörenGüzl Düşünür

Re: Bu site beni daha da düzeltti

Orjinal yazı sahibi: Ritanil
    Bazı arkadaşlardan bazı yakınmalar duyuyorum bu site beni hasta etti vs. gibisinden

2 gündür bu sitedeyim şu anda bir rahatsızlığım yok. sadece eski bir okbliyim (umarım tekrarlamaz)

Okb'li olduğumu ilk öğrendiğimde dünyam başıma yakılmıştı günlerce intiharı düşünmüştüm inançlı biri olmasaydım o anda yapardım zaten. İletişim okuyordum ve 1. sınıftım. Hayattan bir sürü beklentim hayallerim varken nereden çıkmıştı bu hastalık? geleceğim hedeflerim hepsi gözümde yok oldu artık yaşamanın bir manası yoktu. İnternetten okb ile ilgili okuduğum yazılar ve kullandığım ilaçlar (başta) beni daha da kötü yapmıştı. deliriyorum sanmıştım 1 ay boyunca evden çıkamadım. Bakkala gidip bir ekmek bile alamıyordum. hastalığımdan önce özgüvenimle herkesi etkilerdim. bana ne olmuştu böyle? bir ayın sonunda babamın önerisiyle muhtara gidip ikametgah aldım ama nasıl aldım biliyor musunuz? Söyleyeceklerimi bir kağıda yazdım (Ya unutursam) ve kağıttan okuyarak istedim ikametgahı muhtar orda ne yazıyor dedi ingilizce mi o çevirimi yapıyorsun dedi evet dedim

Herneyse çok uzattım bu sitedeki arkadaşları görünce eski günlerim aklıma geldi ve tatlı bir tebessümle andım o günleri. Burdaki arkadaşların rahatsızlıklarına tanık olunca Allah'a bir kez daha şükrettim. 2 gündür acayip pozitifim.. Size önerim bir okbliyseniz bipoları olan birini düşünün rahatlayın bipolarsanız şizofrenleri düşünün şizofrenseniz Filistindeki sürüngen gibi yaşatılan insanları düşünün kafanıza her gün onlarca bomba yağdığını her gün parçalanan bir ceset gördüğünüzü düşünün Filistindeyseniz eğer bombaların etkisiyle kolu kopmuş bacağı kopmuş yaralıları düşünün düşünün ama her zaman kendinizden aşağıdakileri düşünün. bu insanı müthiş rahatlatıyor ve sorunlarını ve hastalığını azaltıyor

kafanızı ağrıttım naçizane yardımcı olmak istedim

ne güzel arkadaşım o bazıları duysun bunları :P
    <br /><br /><br />kotuleri alkıslıyorum hayatları mahvetmek konusunda cok basarılılar!!!!

Yorum

Seni sitede görmek güzel ritanil. Senin gibi pozitif enerji saçan üyelere ihtiyaç var. Paylaşım için teşekkürler

Yorum

maviyeşil aseeee çok saolun.. ben de paylaşmak istedim işte bir şeyleri umarım hastalıklarının alevli dönemlerini yaşayan arkadaşları rahatsız etmez bu yazdıklarım

maviyesil sen ne kadar zamandır okblisin? tedavi nasıl gidiyor? kaç yaşındasın? tedaviye başlayalı ne kadar zaman oldu?

Yorum

Otuz üç yaşındayım. 13 yıldır okb liyim. İlaç kullanıyorum standart tedavi olarak, 7 Kasımdan beri kullanıyorum . Ayrıca çeşitli kitaplardan bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum ve çok faydası oldu. Hastalığımı ve bilişsel terapiyi tanıdıkça daha rahat oldum ama daha yolun başındayım . Katedecek daha çok mesafe var. Hedefim sadece okb değil, kendimi geliştirmek ;hatalarımı asgariye indirmek ,daha kaliteli bir hayat yaşamak .

Yorum

mükemmeliyetçilik sezimliyorum birazcık şaka şaka

kendini geliştirmeye çalışman çok güzel.. benim merak ettiğim 13 yıldır okbyi çekiyor musun? yani ne gibi süreçlerden geçtin? düzeldin tedavi oldun tekrar mı etti? yoksa hastalığının farkında olmadan eziyetli bir şekilde mi geçti bu yıllar 13 yıl uzun bir zaman :roll:

Yorum

Psikiyatriye gitmek insanın kendine olan güvenini kırıyor gerçekten,hele etrafındaki insanların yaklaşımları bunun üzerine tuz biber oluyor herkez kafasındaki hasta insan tanımına göre davranıyor sana,ama bilmiyorlarki senin hastalığın nedir,belirtileri nelerdir ve sana yaklaşımları nasıl olmalıdır neyse sonuçta insanlar senin durumunu düşünmüyor sen güleryüz tatlı dil beklerken etrafındakiler ne yapıyor offff offff

Yorum

İşleniyor...
              X