Duyuru

Collapse
No announcement yet.

akut ve kısa psikotik bozukluk

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• akut ve kısa psikotik bozukluk

iki buçuk aydır ilaç kullanmıyordum ve oldukça kötü gidiyordu hayat dün doktora gittim abiliy(aripiprazol) verdi reçetede de konudaki hastalık vardı doktor merak etme diğerleri kadar ağır değil dedi bi iki hafta dişini sıkacaksın 4 ila 6 hafta sonrada etki yapar dedi ben hep risperdal zyprexadan yakınıyordum yan etkilerinden dolayı bu ilaçın 10 mg ını daha önce hastanede yatarken verirmişti risperdal ile o zaman 17 yaşındaydım şimdi ise yeni 18 ime girdim bu ilaç nasıl iyi gelirmi negatifler aşağıda

aniden üzülme geliyor aniden mutsuzluk geliyor gözlerim bulanık görmeye başladı insanların bana tuhaf gelen bakışları varbir işe kalkıştığımda o işi düşünmeyip başka şeylerin aklıma gelmesi ve kalkıştığım işi yarım bırakmam evden çıkmama şnsanlarla çok az konuşma toplum içine girmeme çok fazla hayal kurma istediğim bi işe kalkışırken miğdede yanma hissediyorum ve geri çekiliyorum çocuk gördüğümde korkuyorum abla bi anı bi anını tutmuyor diyor çok sinirliyim herşeye bağırıp çağırıyorum bi anda eski şeyler aklıma geliyor sanki o an olmuş gibi sinirlenip vurup kırmaya kalkıyorum insanlar güldüğü zaman kendime anlıyorum aklımda sürekli bişeyler var onları düşüyorum ve evde çok dolasıyorum geceleri gökyüzüne baktığımda ışıklar görüyorum aynı şekilde gözlerimi kapattığımdada görüyorum uyndağım zaman odamda yaratık beni gözetliyor korkusuyla uyanıyorum uyanır uyanmaz hayallere dalıyorum kendimi büyük bi mevkide görüyorumşarkı dinlediğimde pc oyunları oynadığımda kendimi onların yerine koyuyorum evde sürekli dolaşma dolaşırken kendi kendine düşünüp insanlarla konuşma soğuk havalarda adını koyamadığım bazı beni üzen kokular duyuyorum.

geçmiş olsun ,ilaçlarını kullan bakalım..

Yorum

bu benim ilk teshisim ama bende tekararladi ilaclarini duzenli kullan ve kesinlikle terapi al strese karsi tekararlama riski cok yuksek ve kroniklesebilir

Yorum

kisa sureli psikotik seyler stresten olur suan oss yimi hazirlaniyon napiyosan birak sagligin daha onemli hastaligin kroniklesirse omru bilah iflah olamzsin ... abilify kullaniyorum cok memnunum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kedigiller View Post
          kisa sureli psikotik seyler stresten olur suan oss yimi hazirlaniyon napiyosan birak sagligin daha onemli hastaligin kroniklesirse omru bilah iflah olamzsin ... abilify kullaniyorum cok memnunum
          bende küçük yaşlarda halüsinasyonlar vardı tek gözlü insanlar uzaylılar felan seni tanıyorum annenim (annemi 1 yaşında kaybettim)uzaylı var adı mark troworgh sana bi özellik verildi onu geri almaya geldim dedi küçük yaşlardada 4 ila 5 uzaylı gördüm küçük yaşlarda tuhaf düşünce bozuklukları ben böyleyim sizde öylemisiniz tuhaf hareketler ve korkular vardı halen var korkular küçükken teyzem hasta bu ama boşver onun babaannesi var o götürür diyordu çenesini tutamaz bana kız gibi oturma kız gibi davranma yahu herkesin içinde söyledikleri beni küçük düsürüyordu son gelişindede afedersiniz o. gibi hareketleri vardı giderkende onlar gibi güldü bana bana teyzem ve eşi(eşi iyi birisi)köye gel unutursun diyorlar teyzem sırf bana değil harkese aklına gelen herseyi soyler çocukluk arkadaslarım(şimdi arkadasım yok) bana uzaylı diyor nasıl insan bu diyorlardı dayım vardı korkutuyordu işte yemek yemezsen döverim soyle davranmazsanız(abim ve bana) soyle yaparım abim var beni çok üzüyor aynı evde yasıyoruz ben çalısamıyorum bana kendisi çalıstığı için oğlum bak yaa işte hayata boyle para boyle kazanılıyor bak bak aaa buda işte yiyecekler içecekler
          diyor eve gelince herkese kötü davranıyor bağırıyor çağırıyor onun bağırışları beni hasta ediyor aynı şekilde üveyinkide oyle hem köye çağırıyorlar hemde gidince napıyon iyi bakam iyi isen bişey yok ondan sonra ne soylersem soyleyeyim beni konuşmalara dahil etmiyorlar küçüklükte rüya gördüm peygamber efendimizi rüyayı anlatması uygun olmadığından anlamı hasta olacağızın ve bi süre sonrada iyileşeceğiniz yazıyordu ikincisindede işte muhammed geliyor eski insanlar vardı hepsi ayağa kalktı
          rüya inancı beni yasamamı etliyor

Yorum

hastaligin kroniklesmis bile ilaclarini duzenli kullan iyileseceksin

Yorum

cok uzuldum yasadiklarina ama ilaclarini duzenli kullan iyilessceksin 5 6 haftaya kalmaz

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kedigiller View Post
                hastaligin kroniklesmis bile ilaclarini duzenli kullan iyileseceksin
                hastalığın kronikleşmiş ne demek anlayacağım şekilde yazarmısın

Yorum

eger bunu uzun surelerdir yasiyosan ilacsiz devam edemezsin anlaminda yazdim.ve yasadigin seyler halisnasyonlar vs ilac kullanmazsan tekarar eder..bi teshis koymamis henuz doktor... umarim en dusuk teshisi alirsin

Yorum

ilaç kullan..

Yorum

Ben uzman deılım bı hastayım oyuzden soyledıklerımı dıkkate cok alma doktorunu dınle sadece burdakı hıckımsenın lafını dınleme ama cok fazla arastırdım oyuzden benım gozlemım sadece yazdıklarından bıpolara cok benzıyo mutsuzluk duygularının ınıslı cıkıslı olması hayalınde buyukluk duygusu olması ınsallah en dusuk derecıyı alırsın

Yorum

Bı ıyılesmıs hasta olarak doktorumu dınledım ılaclarımı kullandım ve suan ıyıyım.... ılac meselesını dıkkate al ama

Yorum

bugün 10 mg içtim doktorum da zaten 10 mg vermişti abilify yi ablam konuşmuş ağır geldiği zaman içmiyo diye ama 20 mg olsada abilify içerim bu ilacı bırakmayı düşünmüyorum evdenb dısarı cıkmazdım sadece kola ve ekmek almak için çıkardım şimdi bazı korkular oluyor gene (çıkmama isteği) ama çıkınca o kadar da fazla zorlanmıyorum eskisi gibi saçlarım uzundu çocuklar gülüyordu bana neden güldüklerini anlamıyorum saçımı kestirdim şimdi biraz gülmeleri kesildi çocukların bağırmaları beni fazla etkiliyor kalp çarpıntısı oluyor kavga edemeyeceğim korkusu var kendimi koruyamıyacağım ve kendimi kötü duruma düşüreceğim korkusu var abim beni çok hasta yapıyor artık onun her söylediği şeyler bana dokunuyor ondan korkuyormuyum bilmiyorum annemi küçük yaşlarda kaybetmiştim üvey annemin yaptığı yemekleri şimdiye kadar hiç yemedim babaannem ve ablamın yaptıklarını yiyiordum arada sırada peynir zeytin alırdım kimse olmadığı zaman evde gelirdi beni rahatsız ederdi yemeğimi zehir yapardı ağlardım onun davranışları beni küçüklükten beridir etkiliyor kötü yonde hastalığa ceviriyor küçükken arkadaslarımla oyunlar oynarken bile bana karısırdı ahmet oyle yapma boyle yapma dısarı girerdim bazen çabuk gir içeri derdi ödev felan yaparken beni üzerdi ben küçüktüm o benden 7 yaş büyük şimdiye ne kadar teknolojik bişey alsam napacan ne gerek var seninde olmiversin kendisine hiç karısırmıyacakmıs kendisi bağırır ona hiç karsı gelinmiyecekmiş ablam felan bağırınca sus lan diyor bağırarak bende korku olusuyor evden dısarı çık olum diyor kız gibi oturma diyor işyerine gel diyor orda bulunmayı sevmiyorum insanların gözlerine bakamaz oldum konusrken hemen başımı ceviriyorum 4 duvarlı oda olsun(kendi odam hariç) duramıyorum sıkıntı basıyor toplum içince bulunamıyorum istediğim gibi konusup davranamıyorum filmlerdeki gibi davranıyorum kendimce.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hodmaynssmoyh View Post
                            bugün 10 mg içtim doktorum da zaten 10 mg vermişti abilify yi ablam konuşmuş ağır geldiği zaman içmiyo diye ama 20 mg olsada abilify içerim bu ilacı bırakmayı düşünmüyorum evdenb dısarı cıkmazdım sadece kola ve ekmek almak için çıkardım şimdi bazı korkular oluyor gene (çıkmama isteği) ama çıkınca o kadar da fazla zorlanmıyorum eskisi gibi saçlarım uzundu çocuklar gülüyordu bana neden güldüklerini anlamıyorum saçımı kestirdim şimdi biraz gülmeleri kesildi çocukların bağırmaları beni fazla etkiliyor kalp çarpıntısı oluyor kavga edemeyeceğim korkusu var kendimi koruyamıyacağım ve kendimi kötü duruma düşüreceğim korkusu var abim beni çok hasta yapıyor artık onun her söylediği şeyler bana dokunuyor ondan korkuyormuyum bilmiyorum annemi küçük yaşlarda kaybetmiştim üvey annemin yaptığı yemekleri şimdiye kadar hiç yemedim babaannem ve ablamın yaptıklarını yiyiordum arada sırada peynir zeytin alırdım kimse olmadığı zaman evde gelirdi beni rahatsız ederdi yemeğimi zehir yapardı ağlardım onun davranışları beni küçüklükten beridir etkiliyor kötü yonde hastalığa ceviriyor küçükken arkadaslarımla oyunlar oynarken bile bana karısırdı ahmet oyle yapma boyle yapma dısarı girerdim bazen çabuk gir içeri derdi ödev felan yaparken beni üzerdi ben küçüktüm o benden 7 yaş büyük şimdiye ne kadar teknolojik bişey alsam napacan ne gerek var seninde olmiversin kendisine hiç karısırmıyacakmıs kendisi bağırır ona hiç karsı gelinmiyecekmiş ablam felan bağırınca sus lan diyor bağırarak bende korku olusuyor evden dısarı çık olum diyor kız gibi oturma diyor işyerine gel diyor orda bulunmayı sevmiyorum insanların gözlerine bakamaz oldum konusrken hemen başımı ceviriyorum 4 duvarlı oda olsun(kendi odam hariç) duramıyorum sıkıntı basıyor toplum içince bulunamıyorum istediğim gibi konusup davranamıyorum filmlerdeki gibi davranıyorum kendimce.
                            birgun ilac icip diger gun icmemek olmaz hergun kullanmak zorundasin ki ilaclar etkisini gostersin...ilk baslarda agirlik yapar ama sonra gecer bende abilify 10 mg kullaniyorum mutlaka ilaclarini kullanki gecsin biranoce... kendine bakimini ihmal etme disleri fircala temiz giyin saclarini kestir ki diger insanlar fark etmesin bisey

Yorum

uvey annen seni zehirlemz merak etme bu hastaliktan oturu geliyo korkularinda hastaliktan geliyo ilaclari 5 veya 6 hafta sonra kullan iyilesmeye basliyacaksin...ilac cok onemli sakin ihmal etme bide ilaclarini hep ayni saate al mesala ben hep saat 8 de aliyorum ki etki etsin... iyilesincede ilaclari birakma cunku ilaclar bizim hastaligimiz icin gerekli... kendi kafanda coz kesinlikle kimse sana bisey yapmayacak bu hastaliktan geliyo onlemini al herkese guven me ama ablan doktorla konussun nasil sana davrancagini ogrensin

Yorum

İşleniyor...
                              X