Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çözüm yok Kaçış yok

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Çözüm yok Kaçış yok

Selam aranıza yeni katıldım.Buraya yazmamın sebebi sorunlara çözüm aramak değil çünkü bir çözüm yok.Sadece yazıyorum öylesine 16 yaşındayım,sorunların hangi birini anlatsam bilemiyorum.Ben kendine aşırı güvensiz , fazlasıyla çekingen ve korkak biriyim.Mesela şu anki derdim ailevi sorunlar ailemde geçimsizlik var annem ruh hastası bi kadın kardeşlerim ayrı bi alem yani iletişimsizliğin hat safada olduğu bir aileye sahibim.Buna bir çare yok bir çözüm yok bir kaçış yok.Bu beni mutsuz eden şeylerden bir tanesi neden çünkü sevdiğim insanlar mutlu olmazsa birbirlerini sevmezlerse bende mutlu olamam.Ben isterdimki şöyle mutlu huzurlu bir ailem olsun onların mutluluklarını gördükçe bende beni saran karanlık zincirleri kırayım.Ben yalancının tekiyim.Hırsızlık gibi bir alışkanlığım var.Beni en çok yaralayan şey ise çocuksu ruhumun zaten çocuğumda hayaller kurması ve bunların gerçekleşmesini beklemesi ne yazıkki olmayacak.Ben kendini kontrol edemiyen biriyim ne matığımı kullanabiliyorum nede aptal beynime söz geçirebiliyorum.Ayrıca çok ötlek biriyim ailede yaşanan kavgalar yüzünden mesela biri elini kaldırsa vücudum garip tepkiler veriyor.Mesela müzik dinlerken defalarca müziği durduruyorum.Acaba içerde bi huzursuzluk varmı diye.Yapayalnızım ne benim gibi biri nede halden anlayan birisi var yanımda.İntiharı denedim olmuyo korkağın tekiyim çünkü her gece oturup ufka bakıyorum.Ağlıyorum acaba bi umut ışığı varmı diye ama yok.Kimse kendini benim yerime koymuyor, ne desem bilmiyorumki .Defalarca dua ettim ağladım Şu Ramazan ayında bile mutluluk yok bana Oysa ben dinine bağlı biriyim merhametsiz değilim.Ama bu işkencenin nedeni ne o zaman Keşke şunları yaşayacağıma vücudumu delik deşik edip köpeklere yem etseler daha iyiydioo

Allah yardımçın olsun kardeşim.
    Bak her kesin farklı bır sorunu var. senın gıbı aılesi olan insanlarda var.
    kaçış olmaya bilir, ama cozum mutlaka vardır. bır odaya kapanıbda muzık dınlemekle, intiharı düşünmekle kendını işeyaramaz gormekle tabiki cozum bulamazsın.
    Emin ol her şeyi yapacak guce sahıbsın. Sadece bunu gormeye çalışmıyorsun.
    Dinime bağlı bırıyım yazmışsın. ne güzel... Sen yine dua et. ama ısyan etmeden. Ama dua sadece ağzıla olmuyor fili duada et.
    16 yaşındasın. karşına bır amac koy ona ulaşmaya çalış... bir şeyler oyren gelecek hayatın için.

Sana huzur veren ortamlarad, orneğin dini ortamlarda bulun. evde az bulunmaya çalış.
    hayaller beklemekle gerceklezmez sabrla dua et ve gerceklesmesi ıçın lazım olan sebebelerede yapış.
    Vefa, vefa…Ey vefalıların en vefalısı!
    Vefayı veren Sen’sin.Vefalı da Sen…
    Ya bizde vefa…

Ne gelen vardı, ne giden. Rıhtımlar tenhaydı. Hiç mi kalmadık anlaşılamamanın yalnızlığında? Ah, sabırla bekleyebilseydik gönül! Her zaman hazır bulacaktık kıyıdaki yelkenliyi. Görememişsek körlüğümüzdendir...

Yorum

Seninkinin aynısı, biraz değişiği veya yakını ortamları paylaşan o kadar çok genç var ki... Sanki, onlara tercüman olmuşsun... Yaşının üzerinde cümleler kurmuşsun... Akıllı ve dengeli bi gence benziyorsun ama içinde bulunduğun ortam seni fazlasıyla yıpratıyor, üzüyor, karamsarlaştırıyor, ümidini kırıyor... Bütün bunlara rağmen, ümit yok mu? Var tabii ki... Hele, o aklına gelen kötü şeylerin hiçbirisi çözüm değil... Bu zamana kadar çözüm olmadı ki, bundan sonra olsun... Tam tersine her şeyi berbat eder... Allah Korusun!(Amin!)... Bak arkadaşım... insan yaşadığı müddetçe her zaman bi ümit ve her zaman bi çıkış yolu vardır... Sen ayakta kalmalı ve dik durmalısın... Asla, ezilip büzülmemelisin... Bu güç sende var... Olmalı... Senin kendine güvenmelisin... Diğer aile bireyleri huzursuzluk çıkarıyor, kavga ediyorlar, hiç olmazsa sen "kavganın dışında- huzuru arayan ve aileye getirmeye çalışan" bi konumda olmalısın... Bu fonksiyonu sen yerine getirmelisin... Anladığım kadarıyla, bu konuda diğerlerinden ümit yok... O zaman görev sana düşüyor... Her zaman sen (küçük de olsan) onların kavgasını önlemeye çalışan, onlara yaptıklarının yanlış olduğunu her fırsatta anlatmaya çalışan bi konumda olmalısın... Bu problemden kaçarak, görmezden gelerek, odana çekilip müziğe boğulmakla hiçbir şey çözülmez... Yani, madem onlar hiçbir çaba göstermiyorlar, bu çabayı göstermek sana düşüyor... 1. yolu yapmak zordur, 2. yolu yapmak(şimdi yaptığını yapmak) kolaydır... Ama unutma ki, kolayı herkes yapar, önemli olan zoru yapmaktır... Bu konuda anne-babana saygı çerçevesinde bir şeyler yapabilirsin... Haa, kendini küçük görmekten de vazgeç.. ben yapamam edemem deyip durma... Hiç kimse annesinin karnında öğrenmiyor... Yaşayarak öğreniyor... Sen de yaşayarak öğrenecek ve tecrübe kazanacaksın.. Ama bunu yapabilmek; öyle yerinde oturup kalmakla olmaz... Bir şeyler yapmalısın... aileni huzura kavuşturma adına... Hadi, harekete geç...
      Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

Teşekkürler ilgilendiğiniz için.Aslında evdeki huzursuzluğun sebebi annem annem dediğim dedik bir kadındır illa kendisinin dediği olucak buda evde sorunlara yol açıyor babam anneme göre biraz daha iydir,ama oda aynı kefede ablalarım iydir hoşturda onlarda beni anlamak istemiyolar.Onların bir işi var en azından hayatlarını idame ettirebilirler.Ama ben kendine haksızlık etme diyosunuz ama ben gerçekten beceriksizim bu hayatta yaşayamam.Bir şeyi beceremem.Yalancıyım,ötleğim, bana bencilsin diyolar ama öylede değilim.Hayatta en sevmediğim şeyler kibirlilik ve sadakatsizlik benim durumum vahim çıkılmaz içinden çünkü bir yol haritası yok yapayalnızım neyse durumu kabullenmekten başka çare yok

Yorum

en kolayi durumu kabullenmektir arkadasim...yok ole kabullenmek falan hayirdaha hayat senin icin yeni basliyor...tamam ailede sorunlar ve sen ck etkileniyorsun aileni sevdiginden en ufak kavgalar bile sende bi korkuya neden oluyor...once arkadasim yalan soylemeyerek basla...insan herseyi itiraf edemez bazen korkar bazen anlamazlr diye yalana basvurur yapma o yalanlar birikir icinde huzursuzluk buyur gider...univ okumayi dusnuyormusn veya liseden snraa calismaya mi baslicaksin...eminimki vardir bi planin en azindan hayalin bu konuda...hayallere gelince herkes hayal eder cunku hayal etmek bedava ama hayal etmekle kalma onlari gerceklestirmeye calis...gerceklesmese bile hayalin ona yaklas)bence kendine begenmedin ne kdr kotu huyun varsa bir bir kurtul olanlrdan yeniden basla arkadasim...savas tabiki ilk savasinda kaybedebilirsin 2cidede ole ama sonraa bi bakmisisn ki galip sen olmususn...pes etme hic basaramasan dahi yine dene hic bisey kaybetsen aksine kazanabilirsin unutma hic bisey icin gec degil ama guzel seyler caba emek ister ole oturup beklemekle gelmez ayagina...o sana gelmyirosa sen ona gidicen birde kendine guvenmedigni cekingen odlugnu yazmissin onudaa sporla alt edersin...her gun 1 saat spor yap sabahlari yaparsan daha etkili olur bence ama aksatmadan yap ve hic kendini kisitlama yani solemek istedigin bisey varsa sole korkmana gerek yok...sanirizki cevremiz ailemiz bizi cok kisitliyor ama biz kendimizi kisitladigimiz kdr hic kimse bizi o kdr kisitlayamaz

Yorum

İşleniyor...
          X