Duyuru

Collapse
No announcement yet.

deliriyorum galiba napıcam bilmiyorum

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• deliriyorum galiba napıcam bilmiyorum

:66:
    arkadaşlar yardıma ihtiyacım var.babam çok sinirli aksi bir adamdı.aramız hiç iyi olamadı ben onu hiç sevmezdi sanırsam oda beni fazla sevmiyordu,aylar geçer aynı evde yüzüne bile bakmazdım 40yıl görmesem yinede özlemem derdim.neyse yıllar böyle nefretle geçti.geçen mayıs ayında o sapasağlam adam birden fenalaştı testler,tahliller derken kanser olduğu meydana çıktı.işin en kötüsü kanser bütün vücuda yayılmıştı,inanamadık çünkü sağlığına çok düşkündü.deli oldum gece gündüz hastanede o nefret ettiğim babamın başında bekledim.ona canımdan can ömrümün yarısını vermek istedim.ama kurtaramadık 9 ay önce vefat etti.çıldırmak üzereyim ben nasıl bir dengesizim babamı çok özlüyorum sesini duyuyorum resimlerine bakıyorum.artık evden dışarı çıkamıyorum.sürekli uyuyorum ailemin diğer fertlerinide kaybedip yanlız kalmaktan korkuyorum,bu vicdan azabıyla yaşayamıyorum düşünüyorum.babamın ölümünden aslında galiba ben sorumluyum.ve galiba ölmeyi ben hakediyorum.
    Last edited by gülnihal; 03-04-2012, 02:05 PM.
    sanmaki rabbim duymaz ahlarını,sanma görmez gözyaşlarını,o en adaletli olan,bırakmaz kimsede kimsenin ahını...

Öncelikle, Başınsağolsun gülnihal... bu konuda kendini suçlama... Demek ki böyle olacağı varmış... Olmuş da zaten... Olayları geri çeviremez ve geçen zamanı geri getiremezsin... Olan olmuş... Kendini yiyip bitirsen de hiçbir şeye faydası olmaz... Hele kötü şeyleri aklından dahi geçirmemelisin... Artık, bundan sonra önüne bakmalısın... Babanın ruhunun rahat etmesini ve onu sevindirmek istiyorsan bol bol dua etmelisin onun için.. Biliyorsan, bol bol Kur'an okumalısın...
    Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

Kör ölür badem gözlü olur demişler...

Ya hep sevip yanında olup destek olacaksın, ya da bu durumda da aynı kayıtsızlığını koruyacaksın. İkisi bir arada olmaz...

Yorum

afedersinde o noktaya tek başıma gelmedim.sevip yanında olmaya izin vermediğiiçin o konumdaydık çağlayan
        sanmaki rabbim duymaz ahlarını,sanma görmez gözyaşlarını,o en adaletli olan,bırakmaz kimsede kimsenin ahını...

Yorum

gülnihal

öyle delirmek falan düşünme bak eğer inanacaksan buna geçer hastalığın bazı şeyler vardır kaybedersin üzüntünü gidermesi için yerini dolduracak başka şeyler bulursun. yani yeni babA bul demiyorum yanlış anlama ama yerini doldurmasa da git mezarının başına içini dök ve gerçek hisset onu. o zaten duyuyuor seni ve cevap ta veriyor sen duyamıyorsun sadece.ve kendini buna inandır baban seni seviyor ve affediyor diye düşün babanı en iyi sen tanırsın.gerçek hayatta olsa ne söyleceğini sen bilirsin olumsuz şeyler söyleyeceğini biliyorsan eğer hiç düşünme bunu ve olumlu şeyler düşün inandır kendini buna yazıktır ben bu yaştan sonra anladım ki en büyük hazine sağlıktır. yazık sana yıprandır ma kendini
          İnsanların doğası,iyi şeyler yapmak,işbirliği yapmak ve başkalarından iyiliğini istemektir.EPİKTETOS

Yorum

Orjinal yazı sahibi: POZİTİF View Post
            Öncelikle, Başınsağolsun gülnihal... bu konuda kendini suçlama... Demek ki böyle olacağı varmış... Olmuş da zaten... Olayları geri çeviremez ve geçen zamanı geri getiremezsin... Olan olmuş... Kendini yiyip bitirsen de hiçbir şeye faydası olmaz... Hele kötü şeyleri aklından dahi geçirmemelisin... Artık, bundan sonra önüne bakmalısın... Babanın ruhunun rahat etmesini ve onu sevindirmek istiyorsan bol bol dua etmelisin onun için.. Biliyorsan, bol bol Kur'an okumalısın...
            (2) Yine, ona layık bir insan olmaya çalış... Onun adına hayır işleri yapmaya, güzel davranışlar sergilemeye çalış... Onun arkadaşlarını ziyaret et, hal hatır sor... Şimdilik aklıma gelenler bunlar... (Çünkü, artık ne kadar pişman olsan da faydası yok... Mantıklı ol... Kapıp-koyverme kendini...)
            Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: gülnihal View Post
              afedersinde o noktaya tek başıma gelmedim.sevip yanında olmaya izin vermediğiiçin o konumdaydık çağlayan
              Tamam, o zaman şimdi üzülmene gerek yok demek ki...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Çağlayan View Post
                Tamam, o zaman şimdi üzülmene gerek yok demek ki...
                Sevgili çağlayan... tamam geçmişte öyleymiş... Şimdi "pişmanlık" gösteriyor... Üzüntüsünü belirtiyor... Pişman olmak "insanî" bir durumdur... daha anlayışlı karşılamak gerekir...
                Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

evet mezarına gidiyorum.duada ediyorum.sesini duyuyorum yada bana öle geliyor bilmiyorum

Yorum

evet mezarına gidiyorum.duada ediyorum.sesini duyuyorum yada bana öle geliyor bilmiyorum
                    Evet, hissedersin onu... Bu çok özel bir duygudur...
                    Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

evet öyle gerçekten işte bu yüzden delirmişim gibi geliyor

Yorum

gülnihal öncelikle başın sağolsun bende babamı kaybettim acını anlıyorum.ama bu kadar yıpratma kendini bol bol dua et senin gerçekten yazını okurken acını ben bile hissettim.belliki babanında hataları olmuş.anne babalarda hata yapabilirler.onun yerine allah korusun sana bişey olsaydı sen onu affedermiydin onu düşün belki rahatlarsın

Yorum

evet öyle gerçekten işte bu yüzden delirmişim gibi geliyor
                          evet, öyledir... de, bu senin delirmişin gibi olduğunu göstermez... Onu hissetmek çok normal bir şeydir.. Özel bir duygudur...
                          Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: gülfem View Post
                            gülnihal öncelikle başın sağolsun bende babamı kaybettim acını anlıyorum.ama bu kadar yıpratma kendini bol bol dua et senin gerçekten yazını okurken acını ben bile hissettim.belliki babanında hataları olmuş.anne babalarda hata yapabilirler.onun yerine allah korusun sana bişey olsaydı sen onu affedermiydin onu düşün belki rahatlarsın
                            senin de başınsağolsun gülfem... Daha genel bir ifadeyle; bütün anne-babasını kaybedenlerin başı sağolsun... Onların kıymetleri ancak gittikten sonra anlaşılır... Maalesef!...
                            Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

ben onun hastalığını öğrendiğimde affettim ve sadece ben yanında oldum ailemde kimse onun adını ağzına bile almazken helallik vermelerini ben istedim

Yorum

İşleniyor...
                              X