Arkadaşlar 1,5 senedir kurtulamadım bu beladan.Denemediğim ilaç kalmadı.Prozac,Paxil,Citol,Faverin neler neler.Son olarak remeron ve cymbalta kullanıyorum.Uykularımı örnek vereyim.Mesele 5'de yatmama rağmen saat 10'da kötü bir şekilde kendiliğimden uyanıyorum.Ağır depresyon hastaları kullandıkları ilaçları ve dozlarını yazarsa memnun olurum.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Çok ama çok ağır(majör depresyon)
Collapse
X
-
Çok ama çok ağır(majör depresyon)
içimde kendi hayatımı yaşamadığım kanaati var.Daha samimi olayım ister misiniz?bu yaşadığım hayat o kadar benim değil ki herhangi bir saatimde biri gelip bana "haydi kalk , sıran geldi,kendin ol!"diye bağırsa sanki böyle bir şey mümkünmüş gibi inanıp koşacağım.bu his bende o kadar kuvvetli.herhangi bir kalabalıkta kendimden başka herkes olmaya razıyım..Etiketler: Yok
-
bu kadar ilaca yönelmemek daha iyi ilaç kullan ama dermanıda ilaçta arama ben olsam tek ilaca düşürürüm sabır ve irade ile yol bulmalısın kendine yoksa ilaç kombinasyonu beyni uyuşturmaktan başka birşey değil kanımca...
benim kafamın içi yanıyor cayır cayır bazen ne yapacağımı şaşırıyorum o kadar çıldırtıyor ki duvarları yumrukluyorum , geceleri kırk kere uyanıyorum sabah kalktığımda kas katı oluyorum kendimi sıkarak uyanmış oluyorum sırtım boynum çenem ağrı içinde iştah yok halsizlik diz boyu kafamda tilkiler kümese dalmış horozla dalaşıyorkorku senaryoları kaygı vs. ne ararsan var tüm bunlara ilacı çare olarak görseydim doktor bana bir torba ilaç yazardı bende kullanırdım... bu çareden çok zarar veririyor beynim tüm bunları yaşarken ben iki ilaç kullanıyorum beynin belirli bölgelerini etkileyen iki türde ilaç bir antidepresan bir antiepileptik ilaç bu ilaçlarla kritik bölgeleri kontrol altında tutmaya çalışıyorum doktora kalsa bu iki ilaç yeterli değil ama kafa rahatsızlıkları mücadele etmeden yenilebilecek bir rahatsızlık değil ... iki ilaç ve yaptıklarımı anlatayım sana nefes egzersizi, koşuya çıkamasamda bulunduğum yerde basit fiziksel egzersizler , klasik müzik dinleme, olumlu düşünme ve olumlu davranma, ileriye dönük algımı kontrol altında tutma ( ne istiyorum ve ne yapıyorum, ne yaptığım beni ne istediğime ulaştırıyor mu ? , ne istediğim makul birşeymi ? ) , zihinsel egzersiz ( kişisel meditasyon , terapi ) , vitamin ve mineral alımına dikkat etmek vs. rutine bağladığım işler... bunları yaptıkça daha iyiye gittiğimi hissedebiliyorum.. ama uzun bir süreç bu birden iyi olamaz insan... acılarınla yaşarken onları kabullenmelisin, kabullendiklerinle mücadele etmek daha kolaydır ...
KuzuZadeDerdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZadeBEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !
Yorum
-
beyzade haklısın sadece ilaçla olmuyor... ben de iki ilaçla idare etmeye çalışıyorum. ama hayatım bomboş geçiyor. tamam aşırı sıkıntı ve kaygılar, korkular kayboldu. bu sefer de yerini düşünmeden hareket etmeler ve aşırı bir rahatlama aldı. önümü göremez oldum. zaten dikkati dağınık biriydim OKKB teşhisim var. şimdi daha beterim. hiçbir iş yapamıyorum, plan yapamıyorum, bir işe başlayamıyorum... bu yüzden senin diğer tavsiyelerin de dikkatimi çekti şimdi. onları da yapmayı deneyeceğim. yoksa bu ilaçlar insanı saman yığını haline getiriyor....
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: duhan571 View Postbende 8 senedir dermansız ağır depresyon hastasıyım şu anda 150 mg efexor ve sülpir kullanıyorum ama pekde iyi hissetmiyorum kendimi idare ediyoruz bakalım nereye kadar ama bu işin sonu intihar gibi görünüyor ....
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: duhan571 View Postsülpiri 2*1 kullanıyorum 50 mg
Yorum
-
majör depresyon var bende sülpir 50 mg uyku yaptı ve işe yaramadı şuan cymbalta 60 *2 ,abizol 5 mg kullanıyorum iyi geldi abizol ama hkayac daki şikayetler bendede var biraz fazla dikkatsiz plan yapamaz düşünemez hale geldim önceden herşeyi tektek planlardım şimdi tam tersi vebudurum işhayatında çok kötü oluyr.içindeki öküz e oha de.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: teknik literatür View Postmajör depresyon var bende sülpir 50 mg uyku yaptı ve işe yaramadı şuan cymbalta 60 *2 ,abizol 5 mg kullanıyorum iyi geldi abizol ama hkayac daki şikayetler bendede var biraz fazla dikkatsiz plan yapamaz düşünemez hale geldim önceden herşeyi tektek planlardım şimdi tam tersi vebudurum işhayatında çok kötü oluyr.plansızlığı yapan bende citol oldu... maymun etti resmen... öyle umursamaz yaptı ki beni sormayın gitsin...
Yorum
-
aynen uyku olayı bendede aynı oturursam yada biraz hareketsiz kalırsam direk uyuyordum,şuan abizol ve cymbalta kullanıyorum uyku daha az eskiye bakarak çok iyi ama yinede uyumak olduğum yerde kıvrılmak yatmak istiyorum sanırım antipsikotikler bunu yapıyor yani ilaç ddeğişsede uyku olayı olucak galiba ve budurum çok can sıkıcı insanlar yanlış anlıyor ve sizi tembel arazi oluyor sanıyor işyerinde,bu sıkıntıları yaşamayanda anlamıyor halinizden ve anlatamıyorsun kimseyeiçindeki öküz e oha de.
Yorum
-
evde de durum aynı... bizimkilere bir türlü anlatamıyorum uyusam da uykuya doyamadığımıbıraksalar bütün gün uyuyacağım... ama dediğin gibi onlara göre tembel oluyorum, üşengeç oluyorum... annen baban anlamadıktan sonra elalem nasıl anlasın ki ...
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: hkayac View Postevde de durum aynı... bizimkilere bir türlü anlatamıyorum uyusam da uykuya doyamadığımıbıraksalar bütün gün uyuyacağım... ama dediğin gibi onlara göre tembel oluyorum, üşengeç oluyorum... annen baban anlamadıktan sonra elalem nasıl anlasın ki ...
"Benim yalnızlığım, insanlarla dolu."
Franz Kafka
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: SuperficielleMajor depresyon teshisiyle Valdoxan 25 mg kullaniyorum.Yeni basladim faydasi var mi henuz anlayamadim.Moral duzeltir demisti doktor.Aglama krizlerim azaldi sanki.Gece uyumadan once aliniyor.Ve diger antideprasanlara gore daha az yan etkisi oldugu iddia ediliyor.Bilemiyorum zamanla deneyip gorecegim.
senin ağlama sorunun neyle ilgili nasıl bir duygu haline giriyosunda ağlıyorsun örneğin alıngan bir moddamısın ?
Yorum
Yorum