Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Aşırı Derecede Dikkat Eksikliği .

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • Aşırı Derecede Dikkat Eksikliği .

    Herkese günaydın .
    Lise 4 ' e geçtim . Şimdiden üni. sınavına hazırlanmaya başladım . Dilciyim dilden giricem sınava . Erken başliyim dedim iyi mi ettim kötü mü bilmiyorum . Aklımı zaten doğru düzgün veremiyordum şimdi hiç veremiyorum . Böyle olunca da kendimi kötü hissediyorum . İçimdeki ses çalışma kazanamayacaksın zaten bu dikkatsizlikle diyor . Mecbur çalışıyorum . Ama verimli mi orası tartışılır ..
    Aklım sürekli başka yerde . Ama nerde bende bilmiyorum aslında . Çok fazla hiperaktifim dışarda pek belli etmem ama evde bunun acısı çıkıyor . Sebepsiz yere kalkıp yürüyorum , yürüyorum .. Ders çalışırkende böyle oluyor . Hiperaktiflik tutuyor kalkıyorum hemen . Geri oturana kadar masa başına canım çıkıyor . Kendimle savaşıyorum resmen . Doktora gitmek gibi bir şansım yok . Gidemem yani mümkün değil şu an geçici de olsa bir çözüm bulmam lazım .
    Kendimi bildim bileli dikkatimi veremiyorum . Şu zamana kadar hiç dersleri dinlemedim 12 yıllık eğitim hayatında . Genelde sınıfın en iyilerindendim . Bu sene bunu kaybettim gerçi sağlam bahanelerim vardı ama ..
    Yeni bir başlangıç yapıyorum , yeni bir bölüme geçtim tm'den dile , hep gitmek istediğim , yıllardır önünden geçtiğim dershaneye yazıldım . Bir müzik grubuna girdim .
    Her şey güzel gibi görünüyor . Ama içim içimi yiyor . Sadece derste değil müzik içinde çalışamıyorum . Motivasyon eksikliği de var aynı zamanda maymun iştahlıyım . Dikkatimi veremiyorum hiçbir işe çalışmam lazım biliyorum çalışıyorum ama bazen çalışmasam daha mı iyi olur acaba diyorum. Bilmiyorum . Geçici bir çözüm bulmam lazım dikkatimi vermem lazım . Ne yapmam lazım ?
    Last edited by addictdepression; 03-07-2012, 12:08 PM.

  • #2
    O geçici çözümü zaten doktor veriyor Başka türlü mümkün değil

    Yorum


    • #3
      Dikkatsizliğinin nedeni nedir onu belirlemek önemli. Eğer dikkatsizlik dehb kaynaklı ise ömür boyu etkili oluyor ancak ilaçla şidddeti azaltılabiliyor ve yetişkinlik döneminde insan olgunlaştığı için dehb azalabiliyor. Eğer dikkatsizlik okb kaynaklı ise çözümü daha kolay oluyor. Doktora gitme imkanın yoksa yatış kalkış saatlerini düzene koy, uyku düzeni dikkat eksikliğinde çok önemli diyorlar. Kesinlikle ümitsizliğe kapılma tam olarak yenip yenemeyeceğini bilemem ama istekli azimli bir şekilde üstüne gidersen pes etmezsen şiddetini azaltabilirsin eminim. Dikkat eksikliğinin kaynağını araştır fırsatını bulunca doktora git teşhis koysun ben kendimi uzun süre dehbli bildim ama okbliymişim.
      Her şey güzel olacak...

      Yorum


      • #4
        bende dehb'den şüpheleniyorum..
        uyku düzenim berbat çok uğraştım yoluna koymak için olmuyor . resmen 6 ay fazla uyumaktan geri kalan öbür 6 aydada hiç uyuyamamaktan şikayetçiyim .
        bu arada etkisi var mıdır bilmiyorum ama yemek yeme düzenimde berbat .

        Yorum


        • #5
          Sen okulda en iyiler arasında olduğunu söylüyorsun ama dehbliler ders çalışamazki derse kendilerini veremezler. Teşhisi kendin koyma ilk fırsatta doktora git.
          Her şey güzel olacak...

          Yorum


          • #6
            ders çalışmıyorum hiç son zamanlarda oturup bakıyorum konulara bu kadar ..
            mecbur bana doktor yolu göründü yine..

            Yorum


            • #7
              addictdepression Nickli Üyeden Alıntı
              Doktora gitmek gibi bir şansım yok . Gidemem yani mümkün değil şu an geçici de olsa bir çözüm bulmam lazım .
              neden doktara gitmiyorsun sebebin nedir maddi manevi veya endişe kaybı ilaç verir şimdi diyemi düşünüyorsun?

              Yorum


              • #8
                çareyi doktorlarda aramaktan bıktım ... bir işe yaramıyor . aynı zamanda anksiyete ve depresyon hastasıyım . çözüm bulabileceklerini sanmıyorum . esas neden başka aslında antidepresanlarla ilgili kötü bir anım var diyelim gitsem ilaç verecek almak istemiyorum .

                Yorum

                İşleniyor...
                X