Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Alışamıyorum,bunalıma girdim!

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Alışamıyorum,bunalıma girdim!

Merhaba arkadaşlar bu foruma yeni katıldım.Kuzenim bu forumu çok met etti.Bende braz araştırdım ve gerçekten sorunlarıma çözüm olabiliceğini düşündüm.
    Arkadaşlar benim problemim tam olarak şu: Ben fen lisesini kazandım ve bu yıl yeni başladım.Alışma döneminden geçiyorum ve çok zorlanıyorum.Her sabah okula geldiğimde kendimi büyük bir boşlukta hissediyorum.Moralim bozuluyor, sabah işlenilen dersi anlayamıyorum,düşünemiyorum.Aklım hep eski ortamımda kaldı.Çünkü bu lisede toplam 198 öğrenci var.Ne kadar sessiz ne kadar boş ve ne kadar sıkıcı olduğunu siz tahmin edin artık.
    Bir diğer problemime gelinirse eğer;her sabah oturduğumuz mahallenin tuttuğu özel bir servisle okula yakın yerlerde iniyorum.Ancak olay şudur.Bakınız biz aynı yerde 7 kişi iniyoruz.Ve diğer 6 kişi (hepsi benim en yakın arkadaşlarım kısaca dostum olurlar.) hep beraber aynı yönden aynı okula gidiyor.Bense başka bir yoldan tek başıma gitmek zorunda kalıyorum.Bu benim çok bozuyor.Akşama doğru boş derslerde biraz muhabbet ediyoruzda ancak açılıyorum.Ve bütün senaryo ertesi gün tekrar ediliyor.Ailemle bu konuyu istişare ettim.Gerçekten benimle çok haklı ve çok ikna edici bir şekilde konuştular.Ancak arkadaş ortamı eksikli yada insan eksikliğinden dolayı gerçekten çok sıkılıyorum.Bunalıma girdim.Odamı dağıttım bir kaç eşyamı kırdım vs.Psikoloğa gitmeyi düşünüyordum ancak önce sizlere başvurmak istedim.Lütfen yardımcı olun ne yapmalıyım sizce?Bu bunalımdan nasıl çıkabilirim?Sizler hepiniz bu durumu anlıyorsunuzdur umarım.Bana yardım edebilirsinizde.Ayrıca psikoloji çok çok fazla merak duyarım.Aşırı derece.Kendimi bu bilim dalında nasıl ilerletebilirim?

Evet haklısın .zaten bu konu hakkında ne derlerse haklı buluyorum.O evet ya niye böle yapıyorumki vs.bu tür şeyler sölüyorum.Ama sonra aklıma yaşayacağım şeyler geliyor ve tekrar moralim bozuluyor.

Yorum

senin problem senden kaynaklı değil ortamından kaynaklı buna yardım edilemez. senle ilgili bi sorun yok ortada anladığım kadarıyla..yanlış mıyım

Yorum

antiortam bana göre tabiki haklısın.yani öyleki 10.sınıflarla bile tanıştım konuştum ama bu kadar.daha ötesine gidilemiyor.Ya da ben öleyim daha fazla gidemiyorum.Gerçekten bunalımdayım.Bu stresten araba çarpıyordu 2 gün önce.Allah korudu ya .

Yorum

Orjinal yazı sahibi: beko711 View Post
          Merhaba arkadaşlar bu foruma yeni katıldım.Kuzenim bu forumu çok met etti.Bende braz araştırdım ve gerçekten sorunlarıma çözüm olabiliceğini düşündüm.
          Arkadaşlar benim problemim tam olarak şu: Ben fen lisesini kazandım ve bu yıl yeni başladım.Alışma döneminden geçiyorum ve çok zorlanıyorum.Her sabah okula geldiğimde kendimi büyük bir boşlukta hissediyorum.Moralim bozuluyor, sabah işlenilen dersi anlayamıyorum,düşünemiyorum.Aklım hep eski ortamımda kaldı.Çünkü bu lisede toplam 198 öğrenci var.Ne kadar sessiz ne kadar boş ve ne kadar sıkıcı olduğunu siz tahmin edin artık.
          Bir diğer problemime gelinirse eğer;her sabah oturduğumuz mahallenin tuttuğu özel bir servisle okula yakın yerlerde iniyorum.Ancak olay şudur.Bakınız biz aynı yerde 7 kişi iniyoruz.Ve diğer 6 kişi (hepsi benim en yakın arkadaşlarım kısaca dostum olurlar.) hep beraber aynı yönden aynı okula gidiyor.Bense başka bir yoldan tek başıma gitmek zorunda kalıyorum.Bu benim çok bozuyor.Akşama doğru boş derslerde biraz muhabbet ediyoruzda ancak açılıyorum.Ve bütün senaryo ertesi gün tekrar ediliyor.Ailemle bu konuyu istişare ettim.Gerçekten benimle çok haklı ve çok ikna edici bir şekilde konuştular.Ancak arkadaş ortamı eksikli yada insan eksikliğinden dolayı gerçekten çok sıkılıyorum.Bunalıma girdim.Odamı dağıttım bir kaç eşyamı kırdım vs.Psikoloğa gitmeyi düşünüyordum ancak önce sizlere başvurmak istedim.Lütfen yardımcı olun ne yapmalıyım sizce?Bu bunalımdan nasıl çıkabilirim?Sizler hepiniz bu durumu anlıyorsunuzdur umarım.Bana yardım edebilirsinizde.Ayrıca psikoloji çok çok fazla merak duyarım.Aşırı derece.Kendimi bu bilim dalında nasıl ilerletebilirim?
          kendinle ilgili bi sorun var ortamla ilgili değil. uyum sağlamak çok önemli. ama kendini dinlemeyip adapte olmalısın böyle durumlarda iyice kendi kabuğuna çekilmek yerine, sınırlar zorlanmalıdır.
          Sahte kalabalıkların olacağına, kaliteli bir yalnızlığın olsun..

Yorum

beko 711 canım olayın senden kaynaklı olduğunu düşünüyor musun??

Yorum

Osqe03 sende haklısın ya bir yandan ama gördüğüm kadarıyla diğerleri ortama çok çabuk ısındılar.Ne bileyim belki çok çalışmaktandır ya .Espri yeteneğini kaybetmiş kişiler var.Onlar halk tabiriyle inek olan tipler biraz ama bunalımdayım ve çıkamıyorum psikolojik tedavi almayı düşünüyorum.Çünkü ben bu liseye hiç çalışmadan geldim.Yani ben ders çalışmayı sevmeyen,ödev yapmayan birisiyim.Yani bu ortamı hiç sevmedim.Yada sevemiyorum.Eski ortamımsa daha iyiydi.Boş derslerde okuldan kaçmalar birbirimize kendi lisanımızdan şakalar yapmak.Yani nasıl anlatıyım kopmalık bir tipim ve öle bir ortamdan geliyorum.Temelim o yani.Hiç ısınamadım bu ortama

Yorum

Kendine yüklenme,takıntı edinmek için yer arıyorsun resmen? Paşalar gibi tek git yolda ne olmuş yani?
                Beni bir gün unutacaksan, bir gün bırakıp gideceksen, boşuna yorma derdi; boş yere mağaramdan çıkarma beni. Alışkanlıklarımı özellikle yalnızlığa alışkanlığımı kaybettirme boşuna. Tedirgin etme beni. Bu sefer geride bir şey bırakmadım. Tasımı tarağımı topladım geldim. Neyim var neyim yoksa ortaya döktüm. Beni bırakırsan sudan çıkmış balığa dönerim.

Yorum

bu yazdıklarından anlaşılan sen uyumlu, sosyal olabilen,gülen ,eğlenen.... böyle gider .
                  sadece şunu solıyım tecrübeyle sabittir. ilk başta alışmakta çok zorluk çektiğin yerler ileride en çok anı tazeleyeceğin yerler oluyor.

Yorum

Tabikide haklısınız ancak aklıma takılıyor yani bir çıkış yolu bulamıyorum.Yani bu ortamla eski ortam arasında çok fark var ve ben alışamıyorum.Sorunun hem bende hemde ortamda olduğunu düşünüyorum.

Yorum

Umarım dediğin gibi olur.

Yorum

dur bak şimdi iş değişti bende diyorsan o başka ...aç biraz daha

Yorum

Yani kendimi ortama ısındıramadım ne diyim yani çok ödev yapan bir ortam var.Dediğim gibi halk dilinde inek. Bende hiç ödev yapmayan biriyim ve fen lisesindeyim.Bu durum beni sıkıyor.Çoğu arkadaşım kaynaştı birbirleriyle.Bende kaynaştım tabiki.Espriler vs. kendimi sevdirdim.Ama ben sevemedim.Espri yapıyorum ama bunu popüler olmak için değil gülmek için yapıyorum.Ancak bir karşılık alamıyorum yani kimse espri yapamıyor adam gibi.Yani bu en basit örneği.

Yorum

yahu allah aşkına bako (eski beşiktaş kalecisi) o geldi aklıma. küçümseme milleti. kaç gün oldu okul açılalı du bakalım bıraz zaman ver belki çocuklar henüz yeteneklerini sergileyemiyorlar.)

Yorum

Belki haklısın ama diğer en yakın arkadaşlarımın anlattıkları beni bozuyor.Mesela bugün okulda merdivenden düştüm millet bana baktı rezil oldum, herkes güldü felan demesi.Onların yanında olmak istiyorum ama olamıyorum

Yorum

İşleniyor...
                              X