Duyuru

Collapse
No announcement yet.

galiba intihardan başka çarem kalmadı

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • Paroksetin
    replied
    Senin halini gorunce ben kendimi kesin oldurmeye karar verdim.
    yas 35 , uc yasinda cocuk var, eline bakan bir es, ulkenden 1000km uzakta olmak, para yok, kayinpederin evinde icguveysi yasamak. Evde 6 kisi, herkes yasli ve hasta. Ivir zivir ticareti yapmaya kalk batir.150000dolar batir.Ana-baba seni ozlesin.

    Leave a comment:


  • Lankenin
    replied
    birşeyi isteyip kafanı veremiyorsan aklın sürekli başka işlerle meşgul oluyorsa dikkat edemiyorsan birşeye o dersleri çalışsam yaparım diyor çalışamıyorsan bir türlü hep bir iş çıkıyorsa o hastalığın adı dehb.dikkat eksiliği hiperaktivite bozukluğu + depresyon dur.

    Hastaneye git ilk önce dediğimi yap ama : b12 vitamin testi iste,sonra psikolog ya da psikiyatriye git durumunu anlat,sana depresyon için ilaç verecekler bunun yanında dehb için test de iste.Eğer dehb pozitif çıkarsa onun içinde ilaç var.Ona da başla .Göreeceksin ki sorun beyin kimyasındanmış.Şimdi boşver şu düşünceleri de işleri yoluna koyamaya bak.

    Leave a comment:


  • Blaszczykowski
    replied
    Orjinal yazı sahibi: defiance View Post
    Siyanurun birincil etkisi, merkezi sinir sistemi ve kalp uzerinde olur, hicbir sekilde bir yerden atlayamazsin, sen en iyisi bir doktora git, biraz konus kendine gel.

    Bu arada burayi okuyan insanlar icin, siyanur almis bir insanin kurtarilmasinda ilk yontem yakinlarda bir eczane falan varsa, hastaya %100 oksijen baglamaktir. Cunku siyanur Oksidatif metabolizma `yi bozar.

    Tam detoksifikasyon icin bakiniz,

    1 2 saat müdahele edilmesse kesin ölünür mü acaba?

    Leave a comment:


  • Blaszczykowski
    replied
    yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim arkadaşlar. sizin yorumlarınızı gördükçe kendime daha çok öfkeleniyorum. daha önce bu durumuma önlem almalıydım diye düşünüyorum. biliyordum böyle devam edersem intihar etmek zorunda kalacağımı. bu durumda bile bir girişkenlik, bir çaba göstermedim kurtulmak için. nasıl bir hastalığım varsa. neden böyle oldum bilmiyorum. bir şeyi çok hayal edip, isteyipte hiçbir girişimde bulunmamanın adı nedir onu da bilmiyorum. belki bu hastalığın bir ismi vardır. ama tembellikle alakalı olduğunu düşünmüyorum. tembel olsaydım uğraştığım bazı sporlarda bireysel olarak çok fazla antreman yapmazdım. olay beynimde diye düşünüyorum. sorunlarımı buraya yazarken, onlarla yüzleşirken daha iyi anladım sorunlarımın büyük olduğunu. bundan sonra intihar etsem dert, etmesem dert. bu duruma geldim artık. yarın tekrar uzun uzun düşüncem intihar konusunu. ama hissediyorum kötü şeyler olacağını. belki de benim için iyi olandır.
    sizin gibi duyarlı insanları gördükçe duygulanıyorum. neden gerçek hayatta bir taneniz karşıma çıkmadı ki... iyi geceler herkese.

    Leave a comment:


  • Lankenin
    replied
    yani diyorsun ki bugün kesin ölmeliyim ?22 yıl beklemişsin intihar etmek için ama 1-2 gün bekleyip doktora gidemiyorsun öyle mi ?Birkaç gün daha sabret konuş doktorlarla doktor ilaç verirse al kullan ama intihar olayını da söyle.Ailenle de konuş sonra hala istekliysen seni tutan yok nasıl olmazsa hayat senin hayatın.

    Dünyada senden başka sorunu olan da yok zaten.

    Leave a comment:


  • defiance
    replied
    siyanürü içip yüksek bir yerden atlayabilirim.
    Siyanurun birincil etkisi, merkezi sinir sistemi ve kalp uzerinde olur, hicbir sekilde bir yerden atlayamazsin, sen en iyisi bir doktora git, biraz konus kendine gel.

    Bu arada burayi okuyan insanlar icin, siyanur almis bir insanin kurtarilmasinda ilk yontem yakinlarda bir eczane falan varsa, hastaya %100 oksijen baglamaktir. Cunku siyanur Oksidatif metabolizma `yi bozar.

    Tam detoksifikasyon icin bakiniz,

    Last edited by defiance; 29-10-2012, 02:57 AM.

    Leave a comment:


  • Blaszczykowski
    replied
    Orjinal yazı sahibi: unver View Post
    Sevgili Blaszczykowski,

    Siyanür sakat bırakır. Atar damarı kesmek öyle kolay değil. Hayal ettiğin gibi olmaz bu işler. Yanlış bir yer kesersin. O anda panik yaparsın, çığlık atarsın, kalp atışlarının hızı öyle artar ki seni korkutur. Ölmekte olduğunu ve geriye dönüşün imkansızlığını anladığın an dehşet anıdır. İnan bana, bu anı yaşamaktansa her şeyi anlat ve kendini ne kadar kötü hissedersen hisset. Çünkü hiçbir şey ölmekte olduğun zaman sürecinin vereceği korku kadar korku vermez. İntihar olayı düşündüğün gibi işlemez. Biraz şansa bakar. Ama deidğmi gibi sonrasındaki sakatlık - eğer olursa - pişmanlık yaratabilir. Yarın o stresi çekme lütfen. Kalbin heyecandan durur, sana söyleyeyim.
    Psikiyatriste git ve EKT yaptırt. Sanıyorum sana şu anda o lazım. EKT en etkili tedavi yöntemleriden birisidir intiharı düşünen depresif bireylerde.
    Yazdığın yazıyı nasıl isteksizce yazdıysan doktora aynı şekilde isteksizce başvur. Ama sonrasını göreceksin zaten. Bunu görmene izin ver kendin için. ;-)
    şu an tek korkum da o zaten. kendi kendimi öldürürken ki duygularım büyük ihtimalle çok kötü olacak. acısından da korkmuyorum. tek korktuğum bu duygular. bir de işin sakat kalma boyutu var ama daha başka yöntemlerle onu da garanti edebilirim. o da çok sorun değil. siyanürü içip yüksek bir yerden atlayabilirim. o zaman kesin ölürüm.

    keşke bu başlığı daha önce açsaymışım. o zaman gidebilirdim doktora. şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. çok kötü durumdayım şu an. kalbim hızlı hızlı atıyor:S

    Leave a comment:


  • Lankenin
    replied
    Bilmelisin ki lise 2 dönemin ve sonrası ergenlik dönemidir ve ergenlik dönemi sorunları en kötü biyolojik bünyede 25 yaşına kadar devam eder sonra biter.Senin ilk başlarda sıkılmam konuşmamam konuşmak istememen de buna bağlı ayrıca direkt intihar etmek yerine neden bir psikoloğa veya psikiyatriye gitmiyorsun ki ?Sigortan vardır herhalde ?Yoksa da git nasıl olmazsa eninde sonunda kafayı koymuşsun yapacağım diye gitsen sorun olur mu ?Gittikten sonra madem intihar edeceksin ailene de söyle önce böyle böyle oldu diye.En azından doğrusunu bilsinler değil mi ? Öldükten sonra ne olacağını biliyor musun ?Dini olarak düşünme.Belki hepsi yalan din vs vs birden elektirik kesilmiş ama hiç gelmeyecek gibi.Düşünsene o kadar sene cefasını çekmişsin bu hayatın hep üzülmüşsün hiçbirşey kazanamadan vazmı geçeceksin ?Öyle bırakacaksın yani.Kendinde kendini öldürme cesaretini buluyorsun ve bilinmezliğe girmeye can atıyorsun ama doğruyu söylemeye korkuyorsun ?çalışıp bir şekilde üniversite okumaya korkuyorsun ?kızlarla konuşmaya korkuyorsun ?Sence hangisi daha zor ?Ağzından kelime çıkması mı yoksa intihar etmek mi ?Zaten etmek isteseydin buraya gelip yazmazdın sen de biliyorsun ki intihar etmek çözüm değil.Çözümü sen kendi hayatında bulacaksın başkası gelip senin önüne koyamayacak bu herkeste böyle.Dışarıda biribirine gülen herkes evde küfrediyor güldüklerine.Sadece sen ve çevrenden ibaret değil ki ?.Her gün tecavüze uğrayan 15-16 yaşındaki kızlar hala yaşayabiliyorsa sen neden yaşayamıyorsun ?hergün boğazına çöpten topladığı artıkları yiyen insanlar hastaneye bile uğramayan insanlar -10 derecede ısınmaya çalışan hiç kimsesi olmayan insanlar yaşabiliyor da sen mi yaşayamıyorsun ?

    Neyin eksik ?Sıcak yemek yiyiorsun,sıcak yerde yatıyorsun ,konuşabiliyorsun,düşünebiliyorsun,yürüyebiliyorsu n,elin iş tutuyor daha ne olsun.Bırak ailendeki sorunları kalsın bir kenarda tek sen misin bu dünyada ailesi sorun yaşayan ?onlarca insan var sorunu olan.herkes düşündüğü intiharı yapsaydı dünya nüfusu 7 milyara dayanmazdı .Demek ki yaşanabiliyormuş sen sadece keyif almaya bakacaksın o keyifi de sen yaratacaksın başkası önüne koymayacak.Psikiyatri ya da psikoloğa gitmek zor mu ?git konuş dek ki böyle sorunum var intiharı düşünüyorum.En kötü ne olacak ailen belki eve almaz seni ki cani değillerse alkolik değillerse neden öyle birşey yapsınlar.Birlikte oturup konuşur,ağlar gülersiniz ilk 3-4 ay zor geçer sonra ?Sonrası sana kalmış.Geri kalan hayatını daha iyi keyifli geçirmek için elinden geleni yaparsın.

    Leave a comment:


  • defiance
    replied
    Orjinal yazı sahibi: Blaszczykowski View Post
    verdiğin örnekler güzel ama ben canlarımın çoğunu harcadım. geriye çok az canım kaldı. bu canlarla sonunu getiremeyeceğimi biliyorum. ama bu oyun olmadığı için restart yapamıyoruz.
    Restart hakkin var Ama kullanabilmen icin sabirli olman lazim, hersey bir anda degisebilir Hayati cok ciddiye alirsan olmaz, oyun gibi bakarsan olur.

    Leave a comment:


  • Blaszczykowski
    replied
    Orjinal yazı sahibi: Burak Berke Torun
    Yaptıkların doğru olduğu için demiyorum fakat insanlar ne yalanlar söyleyip neler yapıyorlar? O kadar da büyütmemek lazım. Tamam ortada bir sorun var. Ama hayati bir şey değil. Ailen yaşıyor. En azından onlar var. İnsanlar akrabalarını kaybediyorlar. Kimsesiz kalıyorlar. Böyle mi olsun istersin? Kimse istemez. Şu anki psikolojinin kötü olduğu belli. O zaman acele giden ecele gidermiş derler. Acele etmemelisin. Hayatta zevk alacak çok şey var. Dene bir tanesini. Spora felan yazıl stres at.
    bu yazılanlardan sonra aslında biraz daha iyimserim intihar konusunda ama şu an ki durumumu düşününce mecbur gibi hissediyorum. intihar etmeyipte ne yapabilirim ki? gerçeği söyleyemem onlara, utanırım. başka şehire gidip iş bulayım diyorum onu da bu halimle yapabilir miyim bilmiyorum. keşke 1 hafta daha olsaydı önümde ne yapacağıma dair bir plan yapsaydım. ama 2 gün sonraya bilet aldım gitmem gerekiyor o şehire. ya gidicem, ya da intihar edicem. gitmekte mantıklı gelmiyor, intihar etmekte. ne yapacağımı bilmiyorum. garip bir durumdayım.

    Leave a comment:


  • unver
    replied
    Sevgili Blaszczykowski,

    Siyanür sakat bırakır. Atar damarı kesmek öyle kolay değil. Hayal ettiğin gibi olmaz bu işler. Yanlış bir yer kesersin. O anda panik yaparsın, çığlık atarsın, kalp atışlarının hızı öyle artar ki seni korkutur. Ölmekte olduğunu ve geriye dönüşün imkansızlığını anladığın an dehşet anıdır. İnan bana, bu anı yaşamaktansa her şeyi anlat ve kendini ne kadar kötü hissedersen hisset. Çünkü hiçbir şey ölmekte olduğun zaman sürecinin vereceği korku kadar korku vermez. İntihar olayı düşündüğün gibi işlemez. Biraz şansa bakar. Ama deidğmi gibi sonrasındaki sakatlık - eğer olursa - pişmanlık yaratabilir. Yarın o stresi çekme lütfen. Kalbin heyecandan durur, sana söyleyeyim.
    Psikiyatriste git ve EKT yaptırt. Sanıyorum sana şu anda o lazım. EKT en etkili tedavi yöntemleriden birisidir intiharı düşünen depresif bireylerde.
    Yazdığın yazıyı nasıl isteksizce yazdıysan doktora aynı şekilde isteksizce başvur. Ama sonrasını göreceksin zaten. Bunu görmene izin ver kendin için. ;-)

    Leave a comment:


  • Blaszczykowski
    replied
    Orjinal yazı sahibi: defiance View Post
    Sonraki yillarda ugrar o zaman, mesela bir bilgisayar oyunu oynuyor gibi dusun, tum canlarin duruyor ama uzun suredir oyunu oynuyorsun, oyunu tamamlamak icin daha cok sansin var demektir
    verdiğin örnekler güzel ama ben canlarımın çoğunu harcadım. geriye çok az canım kaldı. bu canlarla sonunu getiremeyeceğimi biliyorum. ama bu oyun olmadığı için restart yapamıyoruz.

    Leave a comment:


  • Blaszczykowski
    replied
    Orjinal yazı sahibi: Burak Berke Torun
    Ben de çok yalan söyleyen biriyim. Ama hep altından kalktım bugüne kadar. Bazen insan yalan makinesine dönüşüyor. Tüm suçu kendine yüklememelisin. Geldiğin noktada ailenin, o lise arkadaşlarının da hatası var. İntihar anlık bir karardır. Birden aklınıza gelir. Önceden planlanmaz. O yüzden sinirlerin çok gergin belli. İlla okuman da şart değil. Ali Ağaoğlu ilkokul mezunu. Hayal edebildiğin kadar yaşarsın derler. Başka şeyler hayal et. Kaç evden başka şeylere atıl. Ancak şu an yapman gereken güzel bir uyku bence. İntihar kolaya kaçmak gibi geliyor bana.
    bende bu yalanın altında kalkmayı isterdim. ama işte şu an ki psikolojim buna engel. geçmişte yaptığım hatalar geliyor gözümün önüne. kötü geçen günlerim geliyor aklıma. o yalanın üstesinden gelmeye çalışırken bunlar aklıma gelicek hep. o zaman ben ne yapıyorum diyeceğim. sürekli stres içinde yaşıcam. mantıklı bir eylem değil.

    plan yapmamın sebebi şu an yanımda siyanür olmamasından. yarın açık olacak aktarlar. gidip alıcam. bakalım cesaret edebilecek miyim. zor olacak ama bunu yapmak için gayret göstericem.
    evet kolaya kaçıyorum doğrudur. her şeye rağmen hala olan büyük hedeflerimi bir kenara bırakıp ölmeyi istiyorum.

    Leave a comment:


  • kirlicorap
    replied
    Orjinal yazı sahibi: Blaszczykowski View Post
    arkadaşlar anlamıyorsunuz sadece üniversite olayından dolayı değil intihar etmek istememin sebebi. insanlardan soğudum. nefret ediyorum. bir tane bile insan yüzü görmek istemiyorum, yakınlarım dışında. üniversite olayı sadece intihar sürecimi hızlandırdı. şimdi etmessem bile ilerde kesin edeceğime inanıyorum. sevmiyorum bu pis dünya düzenini. boşuna yaşıyormuşuz gibi geliyor.
    Bana da hayat bos geliyor.Dünyadaki düzene ben de karsıyım, ilerde adam akıllı bir meslek sahibi olamayacagımı düşündüğümden üniversiteyi bıraktım.Çevremde hep iki yüzlü insanlar var.Sevdiklerim dahi sırtımdan vurdu beni.Zamanında ben de intiharı düşündüm ama yapamadım.Simdi ise ortamımı tamamen degistirdim kimseye hesap vermeden kafama göre yasıyorum.Kimse için yasamıyorum, kimseye baglanmıyorum.Zaten 2 günlük dünya eglenmene bak.Diğer tarafa gidip napıcaksın ? Kıyametin kopmasını bekleyeceksın dimi ? Ben beklemekten de hoslanmam.Dünyada vakit öldürüyorum.Bir de benim gözümle bak bakalım dünyaya.

    Leave a comment:


  • Blaszczykowski
    replied
    Orjinal yazı sahibi: mihrimah
    sana tek bir sey eğer gerçekten aileni düşünüyorsan kendini öldürmezsin.dünyadaki en zor seylerden birisi evlat acısıdır ki bu senin ünw.yalanından kat ve kat ağır olacaktır,hiç geçmicek bu acı cnkü.sen gerçekten anne ve babnı sevip üzülmeleriini istemiyorsan intihar etmezsin açık ve net
    intihardan başka seçeneğim olsa etmezdim. gerçeği söyleyecek bir psikolojiye sahip değilim şu an. geriye diğer seçenek kalıyor. o da okuyorum diye gittiğim şehirde yaşamak 1 sene. onuda bu psikolojiyle yapamam. hem de ailemi kandırarak geçirdiğim her gün bana daha çok zarar verir. bu yükün altında ezilirim. aslında düşünüyorum o şehirde iş bulup çalışmayı ama gerçeği elinde sonunda öğrenirler. bu utançla yaşayamam o zaman. komik ve acınacak bir hale düşerim. ölmekten daha beter yapar bu adamı.

    Leave a comment:

İşleniyor...
X