Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kendine zarar verme.

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Kendine zarar verme.

Merhaba,iyi geceler.Benim 15 yaşında bir kız kardeşim var.Depresyon ve anksiyete hastası.Bundan 2 sene önce intihar etmişti.Şimdiyse önce kendine çizikler atmaya başladı,daha sonra jiletle kendini kesmeye başladı.Aklı başına gelmiyor,sürekli kendine zarar verme isteği içerisinde.Kendine zarar vermek için ağlıyor artık,o derece.Kendine zarar verdiğinde mutlu olduğunu söylüyor.Napmamız gerek ? Antidepresanlarını kullanmıyor.En ufacık grip olduğunda bile ilaçlarını içmiyor.Yardım edenlere şimdiden teşekkürler.

psikiyatriye gittimi
    Hayatta yapabileceğiniz en büyük hata,
    sürekli bir hata daha yapacağımız KORKUSUDUR!

Hayat budur.Onu hissedin , onu yaşayın ve ondan hoşnut kalın .

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kripton94 View Post
      psikiyatriye gittimi
      Evet,gitti.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ldrey View Post
        Evet,gitti.
        bence haberi olmadan verin başka yolu olduğunu sanmıyorum ama yine doktoruna danışın
        Hayatta yapabileceğiniz en büyük hata,
        sürekli bir hata daha yapacağımız KORKUSUDUR!

Hayat budur.Onu hissedin , onu yaşayın ve ondan hoşnut kalın .

Yorum

aynı sorun benim ta kendimde var..ilaç da kullanıyorum ama bana engel olmuyor.. bnce bi psikologla görüşse daha faydalı.. ilaçlar bu durumu pek engelleyemiyor.. kendimden biliyorum..
          "sen hiçbir işe yaramaz değilsin. Seni senden çalan toplumdur."
          Tezer

http://www.sinirda-hareket-var.blogspot.com/

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kripton94 View Post
            bence haberi olmadan verin başka yolu olduğunu sanmıyorum ama yine doktoruna danışın
            bence de.zaten genelde böyle rahatsızlığı olan kişiler bilinçli olarak ilaçlarını kullanmak istemiyorlar.

Yorum

doktooru ile görüşün damla şeklinde içilen ilaçlardan yazar belki ve çaktırmadan damlatırsınız bişeylere öylece kullanmış olur
              içindeki öküz e oha de.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kayıp 00 View Post
                aynı sorun benim ta kendimde var..ilaç da kullanıyorum ama bana engel olmuyor.. bnce bi psikologla görüşse daha faydalı.. ilaçlar bu durumu pek engelleyemiyor.. kendimden biliyorum..
                bende de var ama küçük çaplı.kendimi tırnaklayınca çok rahatlıyorum mesela. yüzümde az ama daha çok kollarımda sırtımda izler var. ilaç da kullanıyorum ama pek etkili değil, olay kafada bitiyor, sigara içmek gibi bişey.
                ama vazgeçmeyi düşünmüyorum bu tırnaklama huyumdan çünkü gerçekten bana iyi geliyor.

Yorum

zaten mazoşistlik olsun diye yapmıyorum ben de.. kesinlikle rahatlatıyo ve aynen bence de bi nevi sigara içmek gibi.. o da bi nevi kendine bilinçli bi şekilde zarar vermek ama rahatlatıyo..bu da böyle..
                  Tezer

Yorum

Başka bir önerisi olan var mı ? Teşekkürler hepinize arkadaşlar.O da zaten 'uyuşturucu gibi birşey,bırakamıyorum' falan diyordu.Haklıymış demek ki.

Yorum

Başka bir önerisi olan var mı ? Teşekkürler hepinize arkadaşlar.O da zaten 'uyuşturucu gibi birşey,bırakamıyorum' falan diyordu.Haklıymış demek ki.
                      şu linki bi incele burda bi takım öneriler var.. umarım yardımcı olur.
                      http://www.ruki.org/selfinjkesmek.pdf
                      Tezer

Yorum

Çok teşekkürler,gerçekten .

Yorum

Merhaba,iyi geceler.Benim 15 yaşında bir kız kardeşim var.Depresyon ve anksiyete hastası.Bundan 2 sene önce intihar etmişti.Şimdiyse önce kendine çizikler atmaya başladı,daha sonra jiletle kendini kesmeye başladı.Aklı başına gelmiyor,sürekli kendine zarar verme isteği içerisinde.Kendine zarar vermek için ağlıyor artık,o derece.Kendine zarar verdiğinde mutlu olduğunu söylüyor.Napmamız gerek ? Antidepresanlarını kullanmıyor.En ufacık grip olduğunda bile ilaçlarını içmiyor.Yardım edenlere şimdiden teşekkürler.
                          Öncelikle geçmiş olsun.. Kardeşinizin uzman bir doktora gözükmesinde fayda var. Muhtemelen prozac veya mudili bir ilaç yazacaktır.. Kişinin kendine zarar vermesi, insanda mutluluk, canlılık ve zindelik hissi veren bir hormon olan Serotonin eksikliğinden kaynaklanmaktadır.

Kardeşinizin kendini kesmesi yine serotonin eksikliğinden kaynaklanmaktadır.. İnsan vucudunda kesilen bölge serotonin salgıladığından geçici bir rahatlama hissi yaşatır.. Bknz: Müslümcüler.

Yorum

edit........
                            Last edited by manyakk; 28-01-2013, 01:33 AM.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: manyakk View Post
                              Alakası yok serotonin zaten bir hormon değildir.Nörotransmitterdir. Kendini kesme altında başka şeyler yatar.Seratonin ve dopamin depresyon takıntıyla alakalıdırİlgi çekmek istediği için yapıyo olabilir veya kendini cezalandırmak istiyodur.Psikaytlar artık paragöz olmuş psikoloğa götür bence.
                              http://tr.wikipedia.org/wiki/N%C3%B6rotransmitter

Cevabın ben bu konuya illa farklı birşeyler yazayım türünden olmuş.. Hepsi neyse de şu kendini kesme adı altında yatan başka şeyleri çok merak ettim?? Nedir o başka şeyler??

Yorum

İşleniyor...
                              X