Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Kendine zarar verme.
Collapse
X
-
Kendine zarar verme.
Merhaba,iyi geceler.Benim 15 yaşında bir kız kardeşim var.Depresyon ve anksiyete hastası.Bundan 2 sene önce intihar etmişti.Şimdiyse önce kendine çizikler atmaya başladı,daha sonra jiletle kendini kesmeye başladı.Aklı başına gelmiyor,sürekli kendine zarar verme isteği içerisinde.Kendine zarar vermek için ağlıyor artık,o derece.Kendine zarar verdiğinde mutlu olduğunu söylüyor.Napmamız gerek ? Antidepresanlarını kullanmıyor.En ufacık grip olduğunda bile ilaçlarını içmiyor.Yardım edenlere şimdiden teşekkürler.Etiketler: Yok
-
İşte bu durum sitedeki diğer kişilerin durumundan farklı.Kardeşinin şuuru yerinde değil.Kendine bile bile zarar vermek çözümü zorlaştırır ve gerek yatarak, gerek ilaçla her türlü tedaviye açık durumda kardeşiniz.Muhakkak buna doktorlar karar verecektir.Siz ona gereken anlayışı gösteriyorsanız ve o halen bu durumdaysa tedavi ettirilmesinden başka seçenek yok.Orjinal yazı sahibi: ldrey View PostMerhaba,iyi geceler.Benim 15 yaşında bir kız kardeşim var.Depresyon ve anksiyete hastası.Bundan 2 sene önce intihar etmişti.Şimdiyse önce kendine çizikler atmaya başladı,daha sonra jiletle kendini kesmeye başladı.Aklı başına gelmiyor,sürekli kendine zarar verme isteği içerisinde.Kendine zarar vermek için ağlıyor artık,o derece.Kendine zarar verdiğinde mutlu olduğunu söylüyor.Napmamız gerek ? Antidepresanlarını kullanmıyor.En ufacık grip olduğunda bile ilaçlarını içmiyor.Yardım edenlere şimdiden teşekkürler.
-
Öncelikle büyük geçmiş olsun. ruhsal rahatsızlıkların bir kısmında malesef ilaç içmeyi reddeden oluyor. İlaçsız sadece terapiyle geçebilecek bir durum olduğunu sanmıyorum. ilaçlarını alma konusunda çok sabırlı ve ılımlı yaklaşmalısınız. ve asla kendinden içmesini beklememelisiniz,bizde böyle bir süreçten geçtiğimiz oldu. ben ağlayarak anneme ilaç içirdiğim günü bilirim pes etmeyin zamanla yumuşayacaktır.
Leave a comment:
-
Orjinal yazı sahibi: manyakk View PostProtesto yöntemi gibi bişey hocamhttp://junoma.de/index.php?id=127&L=1 burda az çok açıklamışlar neden olduğunu
Neyse..
Leave a comment:
-
Canlarini acitinca mi yoksa vucutlarindan kan akitinca mi rahatlama oluyor acaba?
Leave a comment:
-
Orjinal yazı sahibi: Khaos View PostHocam ben o arkadaşı sormuyorum sana.. Ben bir iddia attım ortaya hatta örnek bile verdim müslümcüler diye.. Müslüm Gürses konserinde toplu halde jilet atan şahıslar bulunduğu ortamda ilgi çekmek içinmi bunu yapıyorlar veya evde tek başına koluna jilet atan tipler?
http://junoma.de/index.php?id=127&L=1 burda az çok açıklamışlar neden olduğunu
Leave a comment:
-
Orjinal yazı sahibi: manyakk View PostValla hocam şöyle diyim bi insanın kendini kesmesi en doğal olmayan şeydir psikopatolojide.Altında yatan şeyler o arkadaşı tanımadan bilmeyiz ama buzdağı gibidir.Dediğim gibi en masumundan ilgi çekmek içinde yapıyo olabilir suçluluk duygusundan dolayıda yapıyo olabilir ben daha fazla ayrıntıya girmek istemiyorum.Yanlış yönlendirme yapmak istemiyorum.Bi doktora danışsınlar.Tahir Özakkaşın güzel kitapları var bu konuları kapsayan tavsiye ederim.?
Leave a comment:
-
Orjinal yazı sahibi: manyakk View PostAlakası yok serotonin zaten bir hormon değildir.Nörotransmitterdir. Kendini kesme altında başka şeyler yatar.Seratonin ve dopamin depresyon takıntıyla alakalıdırİlgi çekmek istediği için yapıyo olabilir veya kendini cezalandırmak istiyodur.Psikaytlar artık paragöz olmuş psikoloğa götür bence.
Cevabın ben bu konuya illa farklı birşeyler yazayım türünden olmuş.. Hepsi neyse de şu kendini kesme adı altında yatan başka şeyleri çok merak ettim?? Nedir o başka şeyler??
Leave a comment:
-
Orjinal yazı sahibi: ldrey View PostMerhaba,iyi geceler.Benim 15 yaşında bir kız kardeşim var.Depresyon ve anksiyete hastası.Bundan 2 sene önce intihar etmişti.Şimdiyse önce kendine çizikler atmaya başladı,daha sonra jiletle kendini kesmeye başladı.Aklı başına gelmiyor,sürekli kendine zarar verme isteği içerisinde.Kendine zarar vermek için ağlıyor artık,o derece.Kendine zarar verdiğinde mutlu olduğunu söylüyor.Napmamız gerek ? Antidepresanlarını kullanmıyor.En ufacık grip olduğunda bile ilaçlarını içmiyor.Yardım edenlere şimdiden teşekkürler.
Kardeşinizin kendini kesmesi yine serotonin eksikliğinden kaynaklanmaktadır.. İnsan vucudunda kesilen bölge serotonin salgıladığından geçici bir rahatlama hissi yaşatır.. Bknz: Müslümcüler.
Leave a comment:
-
Orjinal yazı sahibi: ldrey View PostBaşka bir önerisi olan var mı ? Teşekkürler hepinize arkadaşlar.O da zaten 'uyuşturucu gibi birşey,bırakamıyorum' falan diyordu.Haklıymış demek ki.
http://www.ruki.org/selfinjkesmek.pdf
Leave a comment:
-
Başka bir önerisi olan var mı ? Teşekkürler hepinize arkadaşlar.O da zaten 'uyuşturucu gibi birşey,bırakamıyorum' falan diyordu.Haklıymış demek ki.
Leave a comment:
-
zaten mazoşistlik olsun diye yapmıyorum ben de.. kesinlikle rahatlatıyo ve aynen bence de bi nevi sigara içmek gibi.. o da bi nevi kendine bilinçli bi şekilde zarar vermek ama rahatlatıyo..bu da böyle..
Leave a comment:
Leave a comment: