Duyuru

Collapse
No announcement yet.

yüz kızarması sıkıntısı çekenler

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• yüz kızarması sıkıntısı çekenler

arkadaşlar ben aranıza yenı katıldım17 yasındayım yaklasık 5 senedır sosyal ortamlarda olmak uzere yüz kızarması yaşıyorum. Fakat utandıgım durumlarda degil asosyal bir insan değilim arkadas grubum var fakat onların yanında bıle kızarma korkusu cekıyorum durup dururken konusmanın ortasında hıcbır utanılıcak durum yokken bıle kızarıyorum ortaokulda hıc boyle degıldım cok aktıftım sunumlar yapar okulu temsılen munazalara gıderdım bır gun bırden ust sınıfların arasında bir metin okumamla birlikte ilk kez kızardım ne nefes darlıgı cekmeye basladım o gunden berı en ufak bir ilgi gördügümde bile yüzüm kızarıyor. liseye basladıgımda hafıflemıstıı fakat hala arada kızarıyordum daha sonra erkek arkadasımdan ayrıldım ve okul degıstırdım ve kızarmalarım cok cok arttı suan lise son öğrencisiyim grubun ıcınde rahatım fakat onlarda alıştıgı ıcın bana belkı rahatım onun dısında sunum yapamıyorum derse katılamıyorum en onemlısı tanımadıgım veya uzun suredır gormedıgım bırını gordugumde bıle kızarıyorum bır ara psıkıyatrıste gıttım bana ılacsız yenmem gerektıgını falan zırvaladı ama hıcbır ıse yaramadı sonra baska doktora gıttım o da ılac verdı o zaman da kılo almaya basladım dıye bıraktım pekte faydalı olmamıstı zaten zaten yuzum kızarıyo en azndan guzellıkten yana kurtarıyım dedım ama ruhsal anlamda cok buyuk cokuntuler ıcınde kalıyorum dogal olarak uzun lafın kısası tavsıyesı olan var mı bunu yenebılenler veya cıddı anlamda aynı dertten muzdarıp olanlar olarak bulussak hep beraber konussak nasıl olur ınsan kendı gıbı olanların yanında kendını rahat hısseder bulusma yapsak gelebilecek olanlar var mı

Ben de bunun gibi durumlar yaşamıştım. Bendeki dişlerimin yamukluğundan dolayı hor görülme korkusuydu. Tel taktırınca geçti. Tam geçmese de takıntı boyutunda değil. İlaç kullanmanı hiç tavsiye etmem. Psikiyatristin de dediği gibi bunu kendin yenmen gerekiyor. O sırada aklına kötü şeyler getirebilirsin ama üzecek değil, bir yandan da öfkelendirecek düşünceler. Diğer insanlara sıradan insanlarmış gibi, gereksizlermiş gibi bakmaya çalışabilirsin. Şu an aslında ne tavsiye versek boş. Bunu sadece kendin yenebilirsin. Utandığımdan olmuyor diyorsun ama bence utandığın için oluyor. İlgiden korkuyorsun.

Yorum

dmtats, bulunduğun ortamda rahat hissetmediğinde yanaklarının kızarması vücudunun verdiği bi tepki.. şu kızların sürdüğü bişey var pudra mı ne ondan sür çok dert yapıyosan. Ya kızarırsam diye kaygı yapmamaya çalış , sıcak basıp , nefesi alış verişlerin kesik kesik hızlanıp ansiyete haline geldiğinde '' şimdi yanaklarım kızaracak'' diye sen ortamda fiziksel değişiminle dalga geç. İnsanlar kusurlarını kendileri söylerse eğlenceli , gizlemeye çalışırsa kompleksili görüntü verir kardeşim.. !
      ........

Yorum

bır yere kadar haklısın fakat soyle bır sey var aa demet bu kısı böyle böyle demiş diye başkasını anlatırlarken bıle bazen kızarıyorum sankı baskalarının yaptıgı seyden ben sorumluymusum gıbı bılmıyorum gercekten cok kotu bır durum acıkcası tek basıma asamıyorum

Yorum

surmez olur muyum suruyorum ama onlar fayda etmıyor kı sadece hafıfletıyor. dalga geç demişssin fakat bir ortamda biriyle tanıstırılırken kıpkırmızı oldugunu veya bırıyle konusurken kızarınca neyle dalga gecebılırım kı zaten o an karsındakı ınsan oha kızardın veya nıye kızardın sen demıyorsa kı genelde derler ıcınden aa bak kesın yalan soyluyor veya nıye boyle dıye dusunur kısaca konusmak ısteyıp konusamıyorsun ıste

Yorum

bahsettiğin şeye eritrofobi denir ve tıp bu konuda çaresiz... bunula yaşamayı ve aldırmamayı öğrenmen gerekecek... hoş ben yıllardır çekiyorum ve öğrenemedim ve hayatım alt üst oldu..umarım sen başarırsın
            GEÇMİŞ, ÖNSÖZDÜR.

Yorum

arkadaşlar bendede aşırı derecede yüz kızarması vardı.hatta kızarma az kalır morarma diyelim klipsli ets ameliyatı oldum çok başarılıydı.artık kızarma diye bi sorunum yok çok mutluyum tavsiyede ederim herkese.mesajlar çok eski olduğu için sizlere ulaşma olasılığı düşük ama mesaj yazmayıpta okuyan arkadaşlar vardır elbet.bi kaç kişiye yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.

Yorum

İşleniyor...
              X