Duyuru

Collapse
No announcement yet.

çılgın bir kadın olmak iyi değilmiş

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• çılgın bir kadın olmak iyi değilmiş

(lütfen çözüm yazın )
    oooofff ben cok dertliyim arkadaşlar yaaa enerjim bitmek bilmiyor.en sonunda dans kursuna yazıldım.bi şekilde bunu atmam lazım diye..çunku enerjımı atmayınca sataşıcak insan arıyorum.evlenmeden önce kızlarla clube gıderdim.düşünün clupler akşam 9 da açılıyor.ben akşam 10dan gece 5e kadar oynardım oynardım.alkolde kullanmam..yanı enerjımın bı kaynagı yok...evlendım eşim yetısemıyor bana.sürekli ama sürekli evde dans ederım koltuklara cıkarım .eşimin cok hoşuna gıdıyor bu hallerım ama bı yere kadar gıder.eşim de tam zıttım ağır vasıta...çok sevsem de fenalık gelıyor onun mıymıy hallerınden :71:.cocuk mu yapsam belkı dururulurum dıyorum..manyak mıyım hiperaktif miyim bilmiyorum.yorulmuyorum da..açıkcası durust olmak gerekırse cinsel konularda da doyumsuzum.sürekli böyleyım ama .yani belli bi dönem olsam manik derim.ki manik dönem de yasadım.onu anlatmıyorum bile:RpS_blushing: yaa ben 26 yasındayım ama ortaokuldan beri böyleyim.yani karakter bellki.ama böyle karakter batsın ya.her yerde araba sansörü gibi parlıyorum...ılac kullansam durulur muyum?
    Aslında her normal insan ancak ortalama olarak normaldir. Egosunun bu ya da şu kısmı, az ya da çok derecede deliye eşdeğer durumdadır.Freud

eşinizin Allah yardımcısı olsun ... böyle bir kadınla birlikte olmak zor olmalı sanırım ..sizde çok büyük bir enerji patlaması var sizdeki eneji keban barajın da bile yok ..

Yorum

Davranışların hiperaktiviteye daha yatkın görünüyor. Benim kızımda DEHP hastalığı var, bu nedenle NPİstanbul'a gitmiştik. Kızımda daha çok dikkat eksikliği ağır basıyor. Aşağıdaki sorulara göre fikir edinebilirsin. Sorular Nevzat Tarhan'a ait.

Yetişkin Hiperaktivite Ölçeği

Yok Bazen Sık Çok sık
      0 1 2 3

1) Yerinde duramama, gergin ve sinirli olma
      2) Uzun sure gazete ve kitap okuyamama
      3) Duyguların inişli çıkışlı olması
      4) Dikkatin çabuk dağılması, kafa yoran işlerden kaçma
      5) Plan yapamama, her işi yarım bırakma
      6) Zorluklara dayanma gücü zayıflığı
      7) Tehlikeli, pervasız araba kullanma
      8) Sık sık ev, iş veya sevgili değiştirme
      9) Sonuçları düşünmeden ani karar verme
      10) Stres altında kolay pes etme
      11) İçki ve sigarayı kontrolsüz kullanma
      12) Çok işle uğraşıp çoğunu yarım bırakma.
      13) Sık sık parmak çıtırdatma, ayak sallama
      14) Unutkan olma, eşya kaybetme
      15) Çok konuşma, dinlemekten hoşlanmama
      16) Ufak tartışmaları kavgaya dönüştürme
      17) Tehlikeyi ve riski sevme
      18) Kolay mutlu olmama, hayal kırıklığına uğrama
      19) İstirahat süresinde bile bir şeyler yapma
      20) Aceleci ve sabırsız olma, beklemeyi sevmeme
      21) Az ve tedirgin uyuma
      22) Rekabetçi ve iddiacı olma

Sonuç:

0-21 Sağlıklısınız
      22-41 Risk altındasınız. Stresi azaltmanın yollarını bulmalısınız
      42+ Profesyonel yardım almalısınız

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bagurel View Post
        Davranışların hiperaktiviteye daha yatkın görünüyor. Benim kızımda DEHP hastalığı var, bu nedenle NPİstanbul'a gitmiştik. Kızımda daha çok dikkat eksikliği ağır basıyor. Aşağıdaki sorulara göre fikir edinebilirsin. Sorular Nevzat Tarhan'a ait.

Yetişkin Hiperaktivite Ölçeği

Yok Bazen Sık Çok sık
        0 1 2 3

1) Yerinde duramama, gergin ve sinirli olma
        2) Uzun sure gazete ve kitap okuyamama
        3) Duyguların inişli çıkışlı olması
        4) Dikkatin çabuk dağılması, kafa yoran işlerden kaçma
        5) Plan yapamama, her işi yarım bırakma
        6) Zorluklara dayanma gücü zayıflığı
        7) Tehlikeli, pervasız araba kullanma
        8) Sık sık ev, iş veya sevgili değiştirme
        9) Sonuçları düşünmeden ani karar verme
        10) Stres altında kolay pes etme
        11) İçki ve sigarayı kontrolsüz kullanma
        12) Çok işle uğraşıp çoğunu yarım bırakma.
        13) Sık sık parmak çıtırdatma, ayak sallama
        14) Unutkan olma, eşya kaybetme
        15) Çok konuşma, dinlemekten hoşlanmama
        16) Ufak tartışmaları kavgaya dönüştürme
        17) Tehlikeyi ve riski sevme
        18) Kolay mutlu olmama, hayal kırıklığına uğrama
        19) İstirahat süresinde bile bir şeyler yapma
        20) Aceleci ve sabırsız olma, beklemeyi sevmeme
        21) Az ve tedirgin uyuma
        22) Rekabetçi ve iddiacı olma

Sonuç:

0-21 Sağlıklısınız
        22-41 Risk altındasınız. Stresi azaltmanın yollarını bulmalısınız
        42+ Profesyonel yardım almalısınız

ben hiperaktifim sanırım 39 çıktı sonuç...ne yapıcam nereye başvurucam peki tecrubenızı paylasırmısınız rica etsem
        Aslında her normal insan ancak ortalama olarak normaldir. Egosunun bu ya da şu kısmı, az ya da çok derecede deliye eşdeğer durumdadır.Freud

Yorum

ismin gibi maniksin. hiperaktif değil. hiperaktivite çocukluk hastalığıdır.
          herkes senin gibi olmak ister. bence sorun yok.
          canlı hareketli olmak güzel bir şeydir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: manik kız View Post

ben hiperaktifim sanırım 39 çıktı sonuç...ne yapıcam nereye başvurucam peki tecrubenızı paylasırmısınız rica etsem
            Merhaba, özelden mesajınızı yeni gördüm. Herkesin faydalanması için özelden değil de buradan yazayım.

Ben kızımdaki sorundan çok uzun süredir şüphe ediyordum. Şişli'de ünlü bir psikoloğa gittik 5 ay boyunca, ama doğru teşhis koyamadı. Anadolu yakasına taşındıktan sonra Ataşehir'de bir psikiyatrla görüştük. Maalesef ondan da yeterli sonucu alamadık. Sonunda NPİstanbul'a gittik, yeri Ümraniye'de Buyaka'nın arkasında. Ben de bu sırada 4-5 tane DEHP kitabı alıp okumuştum. NPİstanbul'da dört farklı test uygulandı. Raporda ortaya çıkan şey şu oldu: beyinde nöronların bağlantı noktalarındaki dopamin seviyesi düşük. Dikkat eksikliği var. Doktor bir ilaç yazdı her gün kullanması için; dopamin katkısı yapıyor. Tabii hiperaktivite için teşhis farklı olur, ama DEHP (Dikkat Eksikliği Hiperativite Sorunu) her iki hastalığı da kapsıyor. İlacın yan etkisi uykuyu kaçırması ve iştah azlığı. İlaçlı tedavi son seçenek.

Doktor teşhisi gerekir ama benim naçizane tavsiyem kendinize düzenli yapacağınız bir aktivite yaratın. Örneğin ben bir bisiklet takımındayım, her hafta 2-3 gün takımla sabahları antrenman yapıyorum ve tüm enerjimi alıyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: buhurizade View Post
              ismin gibi maniksin. hiperaktif değil. hiperaktivite çocukluk hastalığıdır.
              herkes senin gibi olmak ister. bence sorun yok.
              canlı hareketli olmak güzel bir şeydir.
              DEHP çocukluk hastalığı olarak bilinse de, doğru teşhis ve tedavi edilmezse yetişkinlikte ve ileri yaşlarda da devam eder. Sorunu baskı altına aldığımız için ileri yaşlarda başka şekillerde görünür. DEHP hastalığını kısaca şöyle tarif edeyim: Bir senfonik orkestra düşünün. Eğer çellist yeteneksizse orkestraya kötü bir ses eklenir. Beyinsel hastalıklar böyledir, örneğin şizofreni orkestradaki bir çalgıcının kötü olması gibidir. Ancak DEHP orkestra şefinin yeteneksiz olması gibidir. Tüm çalgıcılar harika da olsa ortaya bir eser çıkmaz.

DEHP dikkat eksikliği hastalığı olan birisinde öncelik kavramı yoktur. Organize etme, düzene sokma vasatın altındadır. Erkeklerde çoğunlukla hiperaktivite, kızlarda dikkat eksikliği yönü ağır basar ama her ikisi de bir kişi de görülebildiği gibi ilerleyen yaşlarda dikkat eksikliği, hiperaktivite şekline bürünür veya tam tersi.

Yorum

DEHP çocukluk hastalığı olarak bilinse de, doğru teşhis ve tedavi edilmezse yetişkinlikte ve ileri yaşlarda da devam eder. Sorunu baskı altına aldığımız için ileri yaşlarda başka şekillerde görünür. DEHP hastalığını kısaca şöyle tarif edeyim: Bir senfonik orkestra düşünün. Eğer çellist yeteneksizse orkestraya kötü bir ses eklenir. Beyinsel hastalıklar böyledir, örneğin şizofreni orkestradaki bir çalgıcının kötü olması gibidir. Ancak DEHP orkestra şefinin yeteneksiz olması gibidir. Tüm çalgıcılar harika da olsa ortaya bir eser çıkmaz.

DEHP dikkat eksikliği hastalığı olan birisinde öncelik kavramı yoktur. Organize etme, düzene sokma vasatın altındadır. Erkeklerde çoğunlukla hiperaktivite, kızlarda dikkat eksikliği yönü ağır basar ama her ikisi de bir kişi de görülebildiği gibi ilerleyen yaşlarda dikkat eksikliği, hiperaktivite şekline bürünür veya tam tersi.

hayır cok da güzel bişey değil hatta hiç güzel değil...bi kere organize kelimesinden nefret ederim.düzen ve disiplinden nefret ederim.ben maniğe yorardım.alakası da pek yokmuş.bi dönem çekingen arkadaşlarım vardı hepsi extasy kullanırdı.onların yanında öyle harektlerım vardı ki bana dedikleri 'senin mi kafan güzel bizimki mi?' düşünün extasy kafası yasıyorum yıllarca böyle bu durum...evet senın zıttın bi insanla karsılastın mı ortam maskotu oluyosun,aay ne guzel neselısın falan.ben bunu yıllardır yasıyorum.

Yorum

Merhaba, özelden mesajınızı yeni gördüm. Herkesin faydalanması için özelden değil de buradan yazayım.

Ben kızımdaki sorundan çok uzun süredir şüphe ediyordum. Şişli'de ünlü bir psikoloğa gittik 5 ay boyunca, ama doğru teşhis koyamadı. Anadolu yakasına taşındıktan sonra Ataşehir'de bir psikiyatrla görüştük. Maalesef ondan da yeterli sonucu alamadık. Sonunda NPİstanbul'a gittik, yeri Ümraniye'de Buyaka'nın arkasında. Ben de bu sırada 4-5 tane DEHP kitabı alıp okumuştum. NPİstanbul'da dört farklı test uygulandı. Raporda ortaya çıkan şey şu oldu: beyinde nöronların bağlantı noktalarındaki dopamin seviyesi düşük. Dikkat eksikliği var. Doktor bir ilaç yazdı her gün kullanması için; dopamin katkısı yapıyor. Tabii hiperaktivite için teşhis farklı olur, ama DEHP (Dikkat Eksikliği Hiperativite Sorunu) her iki hastalığı da kapsıyor. İlacın yan etkisi uykuyu kaçırması ve iştah azlığı. İlaçlı tedavi son seçenek.

Doktor teşhisi gerekir ama benim naçizane tavsiyem kendinize düzenli yapacağınız bir aktivite yaratın. Örneğin ben bir bisiklet takımındayım, her hafta 2-3 gün takımla sabahları antrenman yapıyorum ve tüm enerjimi alıyor.

haklısınız..ama benım pek terapiyle geçicek gibiye benzemıyo.ben de dikkat eks.da var hiperaktiflikte..bayadır bakıyorum sayfadakılerın sıkayetlerı bende yıllardır var.ama salak doktorlara rastladım.manık deyıp ılac bastılar.gram ilerleme olmadı.bende dansa basladım.hocayı bırakıp karografı dısına cıkıp oynamaya baslıyorum.. düşünün yani orda bile düzen yok işe yarıyor cunku eve gelınce esımle dalasmıyorum ...kendımı oyun manyagı golden kopeğe benzetıyorum bazen

Yorum

hayır cok da güzel bişey değil hatta hiç güzel değil...bi kere organize kelimesinden nefret ederim.düzen ve disiplinden nefret ederim.ben maniğe yorardım.alakası da pek yokmuş.bi dönem çekingen arkadaşlarım vardı hepsi extasy kullanırdı.onların yanında öyle harektlerım vardı ki bana dedikleri 'senin mi kafan güzel bizimki mi?' düşünün extasy kafası yasıyorum yıllarca böyle bu durum...evet senın zıttın bi insanla karsılastın mı ortam maskotu oluyosun,aay ne guzel neselısın falan.ben bunu yıllardır yasıyorum.

ulan sein gibi sevgilim olsun 20 lira borcum olsun ....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: poyraz_ View Post
                      ulan sein gibi sevgilim olsun 20 lira borcum olsun ....

:71: inşallah olur da görursun gününü

Yorum

:71: Inşallah olur da görursun gününü

:d :d :d

Yorum

Birazını okuyabildim telefondan girdiği için,san ırım bu durum manik defresif olabilir ama iyice okumak lazım.Sadece baçılgın olmak iyi değilmiş diye başlıkta demişsiniz ama bende tam tersini söyleyim durgun olmak iyi değilmiş...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Bülbül View Post
                            Birazını okuyabildim telefondan girdiği için,san ırım bu durum manik defresif olabilir ama iyice okumak lazım.Sadece baçılgın olmak iyi değilmiş diye başlıkta demişsiniz ama bende tam tersini söyleyim durgun olmak iyi değilmiş...
                            bir dönem manik dönem yasadım ama ben bunu yıllardır yasıyorum.yanı bu bi dönem değil.o yuzden bu kalıplaşmış bi hastalık mı yoksa karakterım mı boyle,bılmıyorum durgunlukda ıyi değil elbette ama durgun ınsanlar toplumda efendı algılanır.hareketlı ınsanlar ıse zıpır:tinysmile_shutup_t2

Yorum

bir dönem manik dönem yasadım ama ben bunu yıllardır yasıyorum.yanı bu bi dönem değil.o yuzden bu kalıplaşmış bi hastalık mı yoksa karakterım mı boyle,bılmıyorum durgunlukda ıyi değil elbette ama durgun ınsanlar toplumda efendı algılanır.hareketlı ınsanlar ıse zıpır:tinysmile_shutup_t2
                              Evet,lisede bir arkadaşım vardı,böyle çok enerjikti ama öğretmenler ise onu durduramıyor da yerinde,zor zaptetilmişti.O yüzden doğru hareketli olunca öyle deniyor ve banada durgun olduğum için öyle diyorlar ama ben kendimi efendi düşünmüyorum .Neyse hastalığın kalıplaşmış değildir,sorununu biraz daha okuyup inceleyim.

Yorum

İşleniyor...
                              X