Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Toplumda iIetisim sanati

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Toplumda iIetisim sanati

Yok ben bu iletisim sanatini hic beceremicem.Genel halim iyi ve fazla efendidir oyle olunca herkes ezik ve saf yerine koyuyor.Sert olsam bu sefer hem normal hayatta hem de is hayatinda risk teskil ediyor.Bir de bu sefer insana sinirli damgasini yapistiriyorlar ikisinin ortasi seklinde davransam yine olmuyor, insanlar yine bir kulp buluyor insanlarla iletisim kurmak ne zor cogu bencil olmus acayip olmus.
    Benim gibi adapte soruni yasayan var mi arkadaslar?..Ve siz ozellikle is yerinde nasil bir tutum sergiliyorsunu mesafeli mi yada yumusak yada sert mi?
    Last edited by mavi mavi; 03-07-2014, 01:20 AM.
    :10:

genelde insanları takmıyorum ben. hani Mevlana'nın lafını örnek alıyorum hep. Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol.
    Bir elde şarap bir elde kuran, Bir helaldir işimiz bir haram, Şu yarım yamalak dünyada , Ne tam kafiriz ne tam müslüman.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mavi mavi View Post
      Yok ben bu iletisim sanatini hic beceremicem.Genel halim iyi ve fazla efendidir oyle olunca herkes ezik ve saf yerine koyuyor.Sert olsam bu sefer hem normal hayatta hem de is hayatinda risk teskil ediyor.Bir de bu sefer insana sinirli damgasini yapistiriyorlar ikisinin ortasi seklinde davransam yine olmuyor, insanlar yine bir kulp buluyor insanlarla iletisim kurmak ne zor cogu bencil olmus acayip olmus.
      Benim gibi adapte soruni yasayan var mi arkadaslar?..Ve siz ozellikle is yerinde nasil bir tutum sergiliyorsunu mesafeli mi yada yumusak yada sert mi?
      Ben de geçmişte o sorunu yaşadım ama atlattım çok şükür.
      Tatlı sert olacaksın. Yani, nazik ve kibar olacaksın ama birisi seni ezmeye kalktığında tavrını göstereceksin.
      Anlayacak ki, bir daha böyle yaparsam, bana aynı tavrı gösterir.

Bizim insanımız, mütevazi insana saygı göstermez; sert mizaçlılara saygı gösterir.Maalesef böyle.

Bu arada, herkesi memnun edemezsin. Sen sadece doğru olanı yap. Sen doğruyu yapınca, yanında ha bir kişi var, ha bin kişi.Hiç farketmez.
      İnsanları memnun etmek için çaba gösterme.Bir kişiliğin ve tavrın olsun, ömür boyu devam et.
      İster mermi kullansın, ister oy pusulası, insan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı.
      Malcolm X

Yorum

Nabza göre şerbet.

Baştan Çıkarma Sanatı - Alfa Erkek Locası

http://www.psikoloji.gen.tr/group.php?groupid=62

Yorum

Arkadaslar yorumlariniz icin hepinize tesekkur ederim ) bir de benim en buyuk sikintilarimdan biri sekreter oldugum icin meslegim geregi is yerinde her depertman islerini yaptiriyor.guya islerine destek olmak icin kucuk seyleriyaptiriyoruz tarzinda davraniyrlar ama zamanla is degisiyor ve cogu isini kakaliyorlar resmen.zaten aldigim iki kurus maas haksizlik gercekten.bu durumdan sikintimi uygun bir dille belli etmeye cakisiyorum ama is yerinde yeni oldugum icin cikarilma endisesiyle sesimi cikaramiyirum da pek..of off

Yorum

Arkadaslar yorumlariniz icin hepinize tesekkur ederim ) bir de benim en buyuk sikintilarimdan biri sekreter oldugum icin meslegim geregi is yerinde her depertman islerini yaptiriyor.guya islerine destek olmak icin kucuk seyleriyaptiriyoruz tarzinda davraniyrlar ama zamanla is degisiyor ve cogu isini kakaliyorlar resmen.zaten aldigim iki kurus maas haksizlik gercekten.bu durumdan sikintimi uygun bir dille belli etmeye cakisiyorum ama is yerinde yeni oldugum icin cikarilma endisesiyle sesimi cikaramiyirum da pek..of off
            Sabırlı ol, meslek değiştirmeye çalış.Zaman akıyor.Bu yüzden o güzel günler de gelir .
            Ben de bir ara mali müşavirin yanında kısa süreli çalışmıştım, asgari ücret verirdi, canımı çıkarırdı. Ben de hedefler koydum , sabırlı oldum.

Şimdi, o mali müşavir gibi 10 kişiyi yanımda çalıştırırım

Yaşın kaç bilmiyorum ama çıtayı yükselt ve sabırla çalış.
            İster mermi kullansın, ister oy pusulası, insan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı.
            Malcolm X

Yorum

Kendini kimseye ezdirme.

Baştan Çıkarma Sanatı - Alfa Erkek Locası

http://www.psikoloji.gen.tr/group.php?groupid=62

Yorum

iş bulmana sevindim..Ben hala arıyorum..yani içime sinmeyen ortamlara kabul edilsemde gitmedim..hala işsizim..

Açıkcası nasıl bir tavır takıncagımı benim birazda o iş ortamı belirliyor sanki..genelde üretim tarafında işlerde oldugumdan ,formal davranışlar sergileyemiyoruz,ne kendimi ezdiririm..ne de luzumsuz sertlik sergilerim..yeri geldiginde catır catır kavga ettiğimde oldu.benim ortamlarım genelde ,eğitimsiz ve alaylı gurubuyla oldugundan açıkcası bazen bende zorlanırım.
                Konuma ve kişilere göre degisiyor sanırım..nasıl bir uslup takınacagım.

Sekreterlik yapıyosan, üst konumda biri olmadıgından ,emir verici uslup ve seert davranman hoş olmaz.Ama kendinide ezdirme tabi.İşini sana yıkmaya çalışana ,acıkca bu benim işim değil tarzında belirt..somut bir olay anlatabilirsin..belki o zaman daha fazla yon veririiz sana..

Sert olmak..otorite kurmak adına ,gereksiz bagıran emir veren ,ezici uslup takınan insanlar var..Ki özellikle kadınlar bu boyle..son derce itici bir tipleme sergiliyolar ..Ben hoş bulmuyorum..insanlara da illallah dedirtmemeli..

iş hayatı zor vesselam..yerine düşebilene ne mutlu..

Yorum

Hoşuna gitmeyen şeyi kibarca söyle angarya işleri yaptırmaya çalışıyorlarsa o işleri baştan savma yap iki kişilik performans istiyorlarsa iki kişilik maaş versinler, kaderinde ordan çıkmak varsa zaten çıkarsın onlar bahane olur.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Obsesif_Fatihi View Post
                    Sabırlı ol, meslek değiştirmeye çalış.Zaman akıyor.Bu yüzden o güzel günler de gelir .
                    Ben de bir ara mali müşavirin yanında kısa süreli çalışmıştım, asgari ücret verirdi, canımı çıkarırdı. Ben de hedefler koydum , sabırlı oldum.

Şimdi, o mali müşavir gibi 10 kişiyi yanımda çalıştırırım

Yaşın kaç bilmiyorum ama çıtayı yükselt ve sabırla çalış.
                    Merhaba Obsesif fatihi, yorumların için sağol, gerçekten çok doğru tespitlerde bulunmuşsun..İnsan sabır etmeli ve hep çıtasını yükseltmeli..Zaten benim kendimi en çok eleştirdiğim konuların başında gelir iş konusunda kendimi geliştirememiş olmam..iki yıllık üniversite bitirmiş olmama rağmen hala sekreterim ve yaşım 33 Üstelik on yıldır fazladır da çalışıyorum of off bir baltaya sap olamadık :RpS_unsure:

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Gulensurat View Post
                      Kendini kimseye ezdirme.
                      Haklısın gülen surat

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aze View Post
                        iş bulmana sevindim..Ben hala arıyorum..yani içime sinmeyen ortamlara kabul edilsemde gitmedim..hala işsizim..

Açıkcası nasıl bir tavır takıncagımı benim birazda o iş ortamı belirliyor sanki..genelde üretim tarafında işlerde oldugumdan ,formal davranışlar sergileyemiyoruz,ne kendimi ezdiririm..ne de luzumsuz sertlik sergilerim..yeri geldiginde catır catır kavga ettiğimde oldu.benim ortamlarım genelde ,eğitimsiz ve alaylı gurubuyla oldugundan açıkcası bazen bende zorlanırım.
                        Konuma ve kişilere göre degisiyor sanırım..nasıl bir uslup takınacagım.

Sekreterlik yapıyosan, üst konumda biri olmadıgından ,emir verici uslup ve seert davranman hoş olmaz.Ama kendinide ezdirme tabi.İşini sana yıkmaya çalışana ,acıkca bu benim işim değil tarzında belirt..somut bir olay anlatabilirsin..belki o zaman daha fazla yon veririiz sana..

Sert olmak..otorite kurmak adına ,gereksiz bagıran emir veren ,ezici uslup takınan insanlar var..Ki özellikle kadınlar bu boyle..son derce itici bir tipleme sergiliyolar ..Ben hoş bulmuyorum..insanlara da illallah dedirtmemeli..

iş hayatı zor vesselam..yerine düşebilene ne mutlu..
                        Yorumun için teşekkür ederim aze, iş bulamamana üzüldüm ama canını sıkma içine sinmeyen yerlere de girmemekle çok iyi yapmışsın..Sonuçta iş hayatı bu ,insan neredeyse bütün gününü orada geçiriyor içine sinmesi en önemlisi..
                        Benim de şuan girdğim yerde öyle küçük düşürücü işler yaptrıyorlar ki.ıBir de ben yapım gereği haksızlığa,adaletsizliğe hiç gelemeyen bir insanım.Bana işe gireken çıkış saati 6 demişlerdi..İşe girdikten sonra bir baktım ki hemen hemen herkes 5.30 da çıkıyor..Ve bu kişilerden hatrı sayılır çoğunluk da işe başlama saatinden bir saat kadar sonra geliyor..(Buarada iş başlama saati 8)..İşte sekreterim diye 6 da çık deniliyor...ya ben Gerekirse 7'de de çıkarım hiç sorun değil ama herkese aynı prosedür uygulanmalı, birine başka birine başka olmaz..Zaten iki kuruş maaaş veriyorlar üstüne bunlar ayıp kaçıyor..
                        Bir de genel müdürüm öyle düşüncesizce işler veriyor ki ; mesela bir sayfa kağıdı dosyasına takmaya üşeniyor beni çağırıyor taktırıyor.Daha bugün telefonunun pilini değiştirememiş yani bir pil takmak zor gelmiş beni ayağına çağırıp pili telefona tak sonra şarja koy diyor..O telefonu kafasına atasım geldi yemin ederim :RpS_biggrin: bu nasıl çiğ nasıl basit bir davranıştır..Misal benimle aynı konumda olan kişinin klimasını sen kapat diyor..Bunun gibi o kadar çok örnek var ki arkadaşlar..Bunlar en basiti..Neyse küçük emraha bağlamıyım
                        Last edited by mavi mavi; 07-07-2014, 11:25 PM.

Yorum

Hani cevaplar bekliyorum :4:

Yorum

bizim kurumda sekreter olan biri var sanırsın müdür ya, çünkü duruşunu bozmuyor.resmi takılıyor.abi abla kelimesi iş yerinde kullanma resmiyet her zaman işe yarar.güler yüzlü ama resmi. bu konuda neler yapabilirim diye düşün.ünI okumaktan çok sende iş bitiyor.kendini geliştirmek ve özgüven sahibi olmalısınız.dışarıdan özgüvensiz imaji vermemelisiniz.çok bilmişlik taslamayin.işiniz olmayan şeyi erken yapıp teslim etmeyin geciktirin.işiniz olanın üzerinde de fazla uğrasın. birde nerede sekretersiniz ?Buda önemli kendinizi geliştirmek için.
                            "Umut olmasına var, sınırsız denecek kadar umut var, ama bizim için değil." Franz Kafka

Yorum

Saygılı olman, insanlardan nefret etmene sebep oluyor. Saygılı olduğun için sana kızmıyorlar, ama sen gizlice onlardan nefret ediyorsun. MAkul olanı gördüğün saygı kadar saygı göstermen. İletişim ve toplu yaşam taviz vermektir ama benliğini kaybedecek kadar değil. İnsanların bencil ve çıkarcı olduğu doğru. Bu çirkinlikler içinde saygılı kalmak gerçekten yorucu. Ben işyerinde resmi ve soğuk biri imajı çiziyorum. Güvenmiyorum. Saygılıyım, fedakarım, yardımsever ve normalde olduğumdan daha fazla tahammüllüyüm. Benim de nefretlerim sessizce ve kendi içimde. İletişm sorunlarım var mı evet var.

Yorum

İşleniyor...
                              X