Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Toplumda iIetisim sanati

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Orjinal yazı sahibi: mavi mavi View Post
    Arkadaslar yorumlariniz icin hepinize tesekkur ederim ) bir de benim en buyuk sikintilarimdan biri sekreter oldugum icin meslegim geregi is yerinde her depertman islerini yaptiriyor.guya islerine destek olmak icin kucuk seyleriyaptiriyoruz tarzinda davraniyrlar ama zamanla is degisiyor ve cogu isini kakaliyorlar resmen.zaten aldigim iki kurus maas haksizlik gercekten.bu durumdan sikintimi uygun bir dille belli etmeye cakisiyorum ama is yerinde yeni oldugum icin cikarilma endisesiyle sesimi cikaramiyirum da pek..of off
    İnsanlara başta çok iyi niyet gösterip kırmamak geri çevirmemek adına isteklerini yaparsan sonra senin gururun incinir. Öyle bir seviye belirle ki nezaketle geri çevirmeyi herkesin kendi işini kendinin yapması gerektiğini anlat. Merak etme kırılmazlar sen de angaryadan kurtulursun. Her iş kendi içinde çok özeldir. İşini küçümsemeden sahiplenirsen insanların saygısını kazanırsın. Bizim üniversitedeki rektörün sekreterine biz rektörden çok saygı duyardık. Kız işini sever, işi yaptığı iş kadar sistemi de bilirdi. Genel kültürüne bilgi birikimine saygı duyardık.. Diyeceğim şu insanlar bir arada iş ortamında sevilmeyebilir, kibirli anlaşılabilir, gıcık biri izlenimi verebilir inan bu dert değil...! İşinde öyle bir iyidir ki önünde şapka çıkarırsın. Sen işini küçümsemez ve açık vermezsen herkes işinden dolayı gayretinden dolayı sana için için saygı besler. Bu mesafeyi ayarlamak da yine işindeki başarına bakar mavi
    ........

Yorum

sana sert ol yada yumuşak ol demek fazla baştan savma..
      kendin normalde nasılsan o şekilde davransan daha iyi olmaz mı ?
      Çünkü iki şekilde de zaten problem yaşıyorsun..

Yorum

Is yerinde insanlara nasil davranacagin bu devirde hakkaten sıkıntınlı bende mesela ilk baslarda senin gibi iyi niyetli davrandim hatta ofiste calistigim bi tane benden yasca kucuk arkadas bana iş yikmaya calisiyordu bende baktim olacak gibi degil ne derse benim isim var deyip işin icinden boyle siyriliyordum bide arkadaslarin dedigi gibi tatli sert oynayacaksin yani adamina gore davranacaksin maalesef bu devirde bunu yapmak lazim bende oyleyim bazi insanlarla isyerinde bi selamimi verip gecerim bazilariyla normal kanka gibi sohbet eder takilirim mesela benim ofiste calistigim o arkadasla sabah bi gunaydin aksamda iyi aksamlar der cikarim mumkun oldugunca diyaloga girmem cunku nasil bir insan oldugunu ve beni ezmek ve kullanmak icin firsat kolladigini bildigim icin o firsati mumkun oldugunca kendine vermemeye calisiyorum...
        Arsız Ayaklar Altında Alın Teri...

Yorum

bu isin ortasi ukala gozukceksin.
          Aciz insanlar yok olmasindan büyük bir haz aliyorum.
          GökTürk imp. Tong Yabgu

Yorum

İşleniyor...
          X