Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Artık Her Tartışmada Ezik Duruma Düşmeken Bıktım !

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Artık Her Tartışmada Ezik Duruma Düşmeken Bıktım !

Arkadaşlar Öncelikle Merhabalar adım Mert 21 yaşımdayım bu forumu nette araştırırken buldum iyi de oldu benim için size bazı sorunlarımdan bahsetmek istiyorum şu anda askerlik yapmaktayım son 3 ayım kaldı bana aşırı soğuk olduğumu söylerler şunuda belirteyim doktor teşhisiyle okb sosyal fobi panik atak anksiyete bozukluğum olduğunu söyledi sivilde içimde kapanık deildim ama çokda girişken deildim fazla konuşmayı sevmiyorum insanların gözü hep bendeymiş gibi hisediyorum mesleğim var erkek kuaförüyüm zamanında mesleğimi öğrenme baskısıyla çalıştığım için panik atak olduğumu anladım asıl sorunlarımdan bahsedeyim odaklanamıyorum arkadaşlarım diğer insanlar gibi iyiyi kötüyü ayıramaz oldum deyimi yerinde ise yıllar geçtikçe saf olmaya başladım kendime bile hastalığımı kabul ettiremiyorum yanlız başıma bile ağlayamıyorum kendimdn utanıyorum en ufak bir tartışmada insanlara güçlü bağırınca ses tellerim ağlamaklı oluyor karşımdaki insandan korkuğumdan dolayı deil sorun içimde aşırı heyecan oluşuyor 1tane bile dostum yok askeriyede iyi bir mevkideyim emir komuta bende oluyor ama çok stres altında kalıyorum duygu denilen olayla uzaktan yakından alakam yok gibi hissediyorum çünkü onu bile kendime itiraf edemiyorum insan olduğumu unuttum aşırı takıntılarım var kullandığım ilaçları askere gelmeden önce bırakmıştım zaten lustral kullanıyordum çokda bir faydasını göremedim 3 ay boyunca kullanmıştım artık böyle yaşamak istemiyorum insanların bana şaka yapmasına bile alınıyorum karşımdaki insanlar yüz yüze iletişim bile kuramıyorum uykularım desen zaten bitik kafam titriyor rüyayı anladığım zaman ve simetri titizlik hastasıyım karşı cinsle bir araya gelemedim bile aynalara bakamıyorum kendimi iyi hissetmiyorum yakın çevrem hep değişik bir insan olarak tanımlar beni bende kafamda insanlar hakkında soru işaretleri olmadan rahat haraket etmek istiyorum hayatımdan ödün vermek istemiyorum arkadaşlar yine kendimi ifade edemiyorum çıldıracağım söyleyeceğim kelimeleri unutuyorum yada sonradan aklıma geliyor lütfen bana yardımcı olun önerilerinizi bekliyorum.

mutlaka psikiyatriste ve psikoloğa gitmen gerek diye düşünüyorum..lustral iyi gelmediyse başka ilaç verir doktor.belki yanına başka ilaçlar da ekler..seni çok iyi anlıyorum ben de senin gibi şeyler yaşadım ve kısmen yaşıyorum.

Yorum

Yorumun için teşekkür ederim kardeşim bahsettigim olay şu an devam ediyor seroquel kullanmistim aşırı derecede uyku yaptığından dolayi bıraktım 3 ay sonra kendimi tedavi edecegim sivilde ama askerde içimde bir umut kalmadı o yüzden tedavimi kendi istegimle biraktim doktoru samimi bulamıyorum ve aşırı mukemmelliyetciyim sanırım bundan dolayi soguyorum ama bu sorunlarim ezelden beri var.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: slothes25 View Post
        Yorumun için teşekkür ederim kardeşim bahsettigim olay şu an devam ediyor seroquel kullanmistim aşırı derecede uyku yaptığından dolayi bıraktım 3 ay sonra kendimi tedavi edecegim sivilde ama askerde içimde bir umut kalmadı o yüzden tedavimi kendi istegimle biraktim doktoru samimi bulamıyorum ve aşırı mukemmelliyetciyim sanırım bundan dolayi soguyorum ama bu sorunlarim ezelden beri var.
        Arkadasim bir kismi bendede vardi mukemmeliyetcilik bendede var herseyin tikir tikir mukemmel bir sekilde islenmesini isterim duzen takintim var hergun neredeyse ayni saatte yatar ayni saatte kalkarim bunlarin biri bozulacak olursa o gun cok stresli ve sinirli olurum bende bir zamanlar iyi ve kotuyu ayirt edemiyordum simdi ayirt etmeme gerek yok cunku etrafimda arkadasim yok denecek kadar az ve artik insanlari hic umursamiyorum acikcasi kendim icin yasiyorum eskiden insanlara kendimi kanitlamak icin ugrasirdim ki zaten hicbirini memnun edemezsin bunuda kafa sok derim kendin icin yasa kendini mutlu etmek icin ugras takma kimseyi kim ne derse desin inan ben cozumu boyle buldum arkadasim
        Last edited by Negatif; 26-07-2014, 09:46 PM.
        Arsız Ayaklar Altında Alın Teri...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Negatif View Post
          Arkadasim bir kismi bendede vardi mukemmeliyetcilik bendede var herseyin tikir tikir mukemmel bir sekilde islenmesini isterim duzen takintim var hergun neredeyse ayni saatte yatar ayni saatte kalkarim bunlarin biri bozulacak olursa o gun cok stresli ve sinirli olurum bende bir zamanlar iyi ve kotuyu ayirt edemiyordum simdi ayirt etmeme gerek yok cunku etrafimda arkadasim yok denecek kadar az ve artik insanlari hic umursamiyorum acikcasi kendim icin yasiyorum eskiden insanlara kendimi kanitlamak icin ugrasirdim ki zaten hicbirini memnun edemezsin bunuda kafa sok derim kendin icin yasa kendini mutlu etmek icin ugras takma kimseyi kim ne derse desin inan ben cozumu boyle buldum arkadasim
          Evet bazen öyle düşünüyorum olmadı değil hani gerekli mesafeyi koruyorum insanlarla guvenemiyorum hepsi dedikodumu yapıyor gibi hissediyorum kendimi kanitlama konusunda bi problemim olmuyor parmakla gosterilen iyi çocuğum ama nedenle evlilik olayina sicak baymiyorum çünkü evlenecegim insanı aşırı benimseyecegimi biliyorum acikcasi karşı cinse karşı sogugum yakinlastigim zamanda bişey olmadı ama kendimi düşünüyorum ama kendimi de sevmiyorum tip fevkalade karakter desen yerinde ama ne bileyim kendime bile itiraf edemedigim seyler var yanlız kalıp aglayamiyorum bile aşırı suçluluk hissediyorum tek onceligim anksiyete okb simetri panik atak sosyal fobi rahatsizliklarimdan kurtulmak istiyorum tedaviye baslayip.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: slothes25 View Post
            Evet bazen öyle düşünüyorum olmadı değil hani gerekli mesafeyi koruyorum insanlarla guvenemiyorum hepsi dedikodumu yapıyor gibi hissediyorum kendimi kanitlama konusunda bi problemim olmuyor parmakla gosterilen iyi çocuğum ama nedenle evlilik olayina sicak baymiyorum çünkü evlenecegim insanı aşırı benimseyecegimi biliyorum acikcasi karşı cinse karşı sogugum yakinlastigim zamanda bişey olmadı ama kendimi düşünüyorum ama kendimi de sevmiyorum tip fevkalade karakter desen yerinde ama ne bileyim kendime bile itiraf edemedigim seyler var yanlız kalıp aglayamiyorum bile aşırı suçluluk hissediyorum tek onceligim anksiyete okb simetri panik atak sosyal fobi rahatsizliklarimdan kurtulmak istiyorum tedaviye baslayip.
            aynen bende şu aralar tam senin gibiyim git ilaçları tekrar dene bence, az çok işe yarıyodu seroquel 1 ay kullandım yeniden alıcam

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cyberbird View Post
              aynen bende şu aralar tam senin gibiyim git ilaçları tekrar dene bence, az çok işe yarıyodu seroquel 1 ay kullandım yeniden alıcam
              Benim bu sorunlarim şu aralar değil hep var seroqueli sivilde kullanmayi planliyorum askeriyede ağır geliyor.

Yorum

[QUOTE=ALGAN;52522ilaçlarlan ? Yardım almak senin bileceğin işde.
                Şunu sürekli aklına getirebilirsin. İnsanın fizik gücü , kariyeri , maddi gücü ne olursa olsun 3 mt. Bez ile bir parça pamuk ile gidecek bu dünyadan.. Pamukta yanına konmuyor
                Aşırı mükemmeliyetçilik beladır. Anksiyete bozukluğunda var.
                Bir şekilde hayat ta esnek olmak zorundayız. Hayatta olaylar , insanlar sürekli değişken .

Umarım farkındasındır. Mesleğin de çok iyi. Birçok üni. Mezunundan çok daha ciddi maddi olanağın olacaktır.

Biliyorsundur veya bilmen gerek. Ne depresan ilacı kullanırsan kullan. Eğer sen olaylara algında düşünce tarzında değişiklik yapmazsan bıraktığın anda aynı kaldığın yerde başlarsın. Hiçbir antideprasan ana kişilik yapını değiştirmez.
                Kişilik yapın da hangi yaşda olursan ol biraz emek ile değişebilir. Tabii bizim istediğimiz olumlu yönde olmasıdır.

Zaten emin ol. 30 lu yaşlarda , 40 lı yaşlarda hayata daha bir farklı bakacaksın
                O yazdığın 3-4 sorunu da kendine yapıştırma derim . Bunlara birde depresyonda eklenir. Zaten bu tür psikolojik sorunlar hep beraber gezerler . Kimininde biri , ikisi daha fazla ön plandadır .
                Hayatın kökü yalan imtihan dünyası gelip gecici ..
                Kalıcı hastalık , psikolojik sorun , dert diye birşey yok...[/QUOTE]

Merhaba yorumunuz için teşekkür ederim öncelikle izmirin neresinde oturuyorsunuz ? Evet aslında derdi biraz kendimiz yaratiyoruz gozume batan en büyük sorunum kendimi ifade edemiyorum çünkü unutkanlık başlıyor bununla mücadele çok verdim ama tabiiki ailevi sorunlarim mevcut zaten sorunlarimin %80i aileden olduğunu savunuyorum ailem bana karşı biraz ilgisizdi 21 yasimdayim babamdan tek bir nasihat almadim aksine zarari da olmadı babamin bana karşı ama sevgisini dile getiremezdi şefkatle buyuemedim maddi durum olarak dediğiniz gibi problemin yok hep kendimi işime adadim su an askerdeyim nasipse 3 ay sonra geliyorum tek dusuncem ayri bir ev bir araba sahibi olmak ama tabiki bunlar beni ruhsal anlamda mutlu edemez kendi korkularimla yuzlesmeye cesaretim yok. İşte buna üzülüyorum.

Yorum

Bende aynen senin gibiyim, ama kafaya takmamak lazım.Ben bu duruma alıştım ve memnunum.

Yorum

İşleniyor...
                  X