Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bayramda yine yalnızım yine çaresizim

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Bayramda yine yalnızım yine çaresizim

Psikolojim darmadağın 5 yıl önce akraba ilişkilerimi kestim aile bağlarım kopuk niyemi çirkinim zamanında herkes tipimle dalga geçerdi hala dalga geçen gülenler küçümser bakış atanlar var dışarda ve bunu teyzemler kuzenler bile yapıyor bana küçükken içime kapanıktım sonradan bunu aştım yine içine kapanığım ama eskisi kadar beter değilim. hiç ne konuşulur ne denir bilmem insanlarla iletişim kuramam çok zorlanıyorum hep dışlandım bende haliyle insanlardan herşeyden uzaklaştım bayramları bile yalnızım hiç kimsenin bayramını kutlamıyorum kendimi değersiz,çirkin,ezik hissediyorum herkesin benden iğrendiğini düşünüyorum ne olacak böyle benim gibi olan var mı ? Bayram yine saçma gelmeye başladı Neden insanlar bayramlarda hatırlanır ki ? hatırlayan insan bayram olmadanda hatırlanır. Bana çok yapmacık geliyor insanın içinden gelmeli birkere. Annem bana kızıyor teyzeminkileri kutlamadım diye kutlamıcam işte sevmiyorum hiçbirini zaten bağlarımız kopuk ve soğuk kutlasam ne olacak yani? teyzemin tekiyle aynı evde yaşıyoz ama kutlamıcam zaten konuşmuyorduk bir kaç gün. Anneminkini bile kutlamadım çünkü küsüm ve haklıyımda

aferin böyle devam
    "Umut olmasına var, sınırsız denecek kadar umut var, ama bizim için değil." Franz Kafka

Yorum

Orjinal yazı sahibi: .::yabancı::. View Post
      aferin böyle devam
      Bu cevabını iyi mi kötü mü olarak değerlendireyim ?

Yorum

bu anlattıkların i doğru buluyor musun sence nedir
        "Umut olmasına var, sınırsız denecek kadar umut var, ama bizim için değil." Franz Kafka

Yorum

Bayramlar asosyal insanların kabusudur. Kamuflaj kalkar, izole hayata gelen misafirlerin müdahalesi olur, kişisel yaşam alanı kısıtlanır ve asosyal kişi bayramda çok daha fazla bunalır. İnsanlarla barışmazsan bu hayatı sağlam şekilde bitriremezsin. Bir gün belki çalışacak, evlenecek, ana baba olacak, alışveriş, tesisat, tadilat, düğün, ziyaret, davet, toplantı vereceksin. Sorumlulukların artacak. Ekmeği fırından, ilacı eczaneden alıyorsan insanlara mecbursun. Dağ hayatına pek uuymlu olamayız bu saatten sonra. Karamsar olma. Önce kendine inan. Yüz nakli olanların, 200 kiloluk insanların bile umudu varsa senin de olmalı. Evde, dört duvar içinde umut yokturç Hangi hayvan kafesinde mutludur ki, kaldı ki bizler insanız.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Denizx View Post
            Psikolojim darmadağın 5 yıl önce akraba ilişkilerimi kestim aile bağlarım kopuk niyemi çirkinim zamanında herkes tipimle dalga geçerdi hala dalga geçen gülenler küçümser bakış atanlar var dışarda ve bunu teyzemler kuzenler bile yapıyor bana küçükken içime kapanıktım sonradan bunu aştım yine içine kapanığım ama eskisi kadar beter değilim. hiç ne konuşulur ne denir bilmem insanlarla iletişim kuramam çok zorlanıyorum hep dışlandım bende haliyle insanlardan herşeyden uzaklaştım bayramları bile yalnızım hiç kimsenin bayramını kutlamıyorum kendimi değersiz,çirkin,ezik hissediyorum herkesin benden iğrendiğini düşünüyorum ne olacak böyle benim gibi olan var mı ? Bayram yine saçma gelmeye başladı Neden insanlar bayramlarda hatırlanır ki ? hatırlayan insan bayram olmadanda hatırlanır. Bana çok yapmacık geliyor insanın içinden gelmeli birkere. Annem bana kızıyor teyzeminkileri kutlamadım diye kutlamıcam işte sevmiyorum hiçbirini zaten bağlarımız kopuk ve soğuk kutlasam ne olacak yani? teyzemin tekiyle aynı evde yaşıyoz ama kutlamıcam zaten konuşmuyorduk bir kaç gün. Anneminkini bile kutlamadım çünkü küsüm ve haklıyımda
            ne kadar hakli olursan ol büyüklerinin ellerini öpmelisin bence,,bizim bayramlarimiz ayricalikli biz Müslümaniz,,
            bizim bayramlarimizda küsler barisir yemekler tatlilar yenir,,misafir gelir ,,mezarliklar ziyaret edilir..
            örf ve adetlerimizi bayramlarda en azindan unutmayalim degil mi)
            'Öldüm' der durur, yine de yaşarsın!...

Yorum

Çirkinim demişin.Ki bu herkese göre değişir. Ailene kulak asma geç bir kenara iletişimini kes bence. ben annemle hala konuşmuyorum ve dünya bana güzel. hiçbir şekilde birbirimizi umursamıyoruz. Ama bu yaptığım doğru mu bilmiyorum. önce ölç biç tart ona göre hareket et. insanlarla iletişim kuramıyorum demişin. o sorun bende de var yani iletişim kurabiliyorum ama sorunlu oluyor konuşurken kendimi rezil etmeler falan. ona çözüm bulamadım ama savaşmaya devam ediyorum. her seferinde tekrar iletişim kurmaya çalışıyorum. pes etmeden. sen de pes etmemelisin. kendine gereken bakımı yap ve insanlar ne desin desin umrunda olmasın. insanlara değer ver ancak onları umursama. kendine dikkat et bir sıkıntın olursa forumda herkes yardımcı oluyor zaten. bu forumda birbirimizi anlayabiliyoruz. en azından ben bir aile gibi görüyorum

Yorum

Seni çirkin buluyorlarsa dalga geçiyorlarsa yaraticiyla dalga geçiyorlar demektir.çünkü insan yaratıcının en büyük sanat eseri insanı özenerek yaratmış kendi nurundan katmış.böyle düşünmek belki sikintini azaltır.allaha havale et onları.
                bence yaptığın doğru seni insan yerine koymayanlarla görüşmemek yanlış değil.seni böyle görmeyen akrabalarinla tanidiklarinla bayramlas

Yorum

Orjinal yazı sahibi: antonio_montana View Post
                  Seni çirkin buluyorlarsa dalga geçiyorlarsa yaraticiyla dalga geçiyorlar demektir.çünkü insan yaratıcının en büyük sanat eseri insanı özenerek yaratmış kendi nurundan katmış.böyle düşünmek belki sikintini azaltır.allaha havale et onları.
                  bence yaptığın doğru seni insan yerine koymayanlarla görüşmemek yanlış değil.seni böyle görmeyen akrabalarinla tanidiklarinla bayramlas
                  sen yaratıcı olsan cırkın yaparmısın kendını.. bu cırkınlık hayata cok koyuyor

Yorum

Çirkinlik konusundan bile yaratıcıya geliyorsunuz ya

konuyu açan arkadaşa diyeceğim o dur ki; çirkinsen çirkinsin. Bu hayatını hiçbir şekilde etkilemez.
                    İnsanlardan uzaklaşman çok iyi. Ben de insanları pek sevmem ama arada dengeyi tuttur.Tamamen kopma. Mutlaka anlaşabileceğin birileri vardır.

Bir de muhakkak kendine bir hedef seç (zengin olmak ya da iyi bir üniversitede okuyup güzel bir işe girmek gibi)
                    Bu hedefe ulaşmak için çaba sarfetmen gerekecek. Bu mücadele yalnızlığını unutturur ayrıca hedeflerini gerçekleştirdikten sonra seni tebrik etmek ya da takdirini kazanmak isteyenler olacaktır. Sen bu tavrını sürdür.Yani az ve öz kişi ile irtibat kur.

Bazıları sosyal olmayı çok ister. Sosyal olsan ne olacak. Ölsen cenazene 3-5 kişi ya gelir ya gelmez. Bu da gerçek dostluğu gösterir. Benim etrafım çok kalabalıktı uzun yıllar.Ama hastalanınca 1-2 tanesi arayıp geçmiş olsun ya derdi ya demezdi.
                    İster mermi kullansın, ister oy pusulası, insan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı.
                    Malcolm X

Yorum

Sen bile haklı olduğunu düşünmüyorsun. Sadece insanlara küsmüş onlardan umudu kesmiş durumdasın. Etrafındaki herhangi biri seni hatırlasa, içinden geldiği için sana iyi bir şey söylese bu gereksiz kötümserliği bırakacaksın. İnsanlardan uzak kalmak senin seçimin değildi. Bu senin seçmek sorunda kaldığın bir şeydi. Bir kere olsun kafanda oluşturduğun o kalın duvarı yıkmayı dene.

Yorum

@Obsesiffatihi
                        moral vermeye çalışıyorum bu daha etkili olur diye düşündüm.ama hata bende akillanmiyorum insanlara iyilik yapmamam gerektiğini öğrenemedim birtürlü.en iyisi bencil yaşamak kimseyi dusunmemek ama yapamıyorum böyle.

Yorum

İşleniyor...
                        X