Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sf + majör + bipolar hastası olarak son aylarda yaşadıklarım

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Sf + majör + bipolar hastası olarak son aylarda yaşadıklarım

dört dörtlük ağır depresyondayım psikoloji gen tr sakinleri birbuçuk aydır kullandığım 4mg edronax tan 2 haftadır kullandığım 10 mg citoles den olumlu yansıma görmedim

-kalp çarpıntısı

-nefes alıp vermekte zorlanma

-dışarı çıkmaya korkmak ve çekinmek

-etrafımdaki insanlara kendimi göstermek istemiyorum

-ilaç kullanmama rağmen genel iştahsızlık

-uyuşukluk,üşengeçlik

-öyle bildiğiniz heykel gibi duruyorum olumsuz hislerin dışında hiç bi şey hissetmiyorum

-gerginlik stres almış başını gidiyor

-internette gezerken olsun tv de alt yazılı film izlerken olsun okuduğumu anlayamıyorum. konsantrasyon 0 algılama 0

-dizi ve filmlerdeki diyalogları sürekli kaçırıyorum.

-dışarı nadiren çıktığım zamanlarda(20 yıllık bir yakın dostumun zorlaması ve mecburi gittiğimiz aile ziyaretleri) aklıma bi şey gelmediğinden sohbet ortamında konuşamıyorum.konuyla alakalı yorum yapmıyorum. her hareketimden utanç duyuyorum. insanlardan göz kaçırıyorum ve bunu çok belli etmemden dolayı insanlardan sıkıştırıcı sorular alıyorum. örnek : ''bi sıkıntın mı var?'' ''miskin çok huzursuz görünüyorsun hayırdır'' gibisinden. bu gibi sorular gelince doğru düzgün cvp veremiyom.

-bu tip sorular sorulmayacak olsa bile insanların içimde bulunduğum vaziyeti anlamasından deli gibi ürküyorum

bunların haricinde sosyal fobinin sebebiyet verdiği panik atak rahatsızlığınıda 4 yıldır hiç bu derece yoğun yaşamamıştım.

şöyleki :

- Vücudumda sıcak ve ateş basması

- Bacaklarımda halsizlik ve titremeler

- Çok kötü şeyler olacak korkusu

- Dengemi kaybetme korkusu

- Zaman zaman aşırı sinirlilik hali

- Kontrolümü kaybetme düşünceleri

- Yemek sonrası midemde hazımsızlık ve rahatsızlık

- Nefesimde daralma

allah sonumu hayır etsin.sonumu hiç iyi görmüyorum:RpS_unsure:
    Bu Dünyaya Lanetli Olarak Geldim, Lanetli Olarak Geberip Gideceğim...

Sehir nere?

Ben, major depresifim.Ekstradan sf,okb,anksiyete vb. durumlarda var.

Lustral 100mg ve Rexapin 5mg kullaniyorum.Tedavinin 5.ayindayim.Gayet iyiyim.
    Dogrusu biraz mal ve hissiz gibiyim ama olsun.Boylesi daha iyi sanki.

Yorum

Miskin dikkat edersen liste çok uzamış ve uzadıkça da uzuyor. Onlara kusma isteği, iştahsızlık, bazen ani terleme ve üşüme, uykusuzluk, baş dönmesi, eklemlerde ağrı, insanlar karşısında tedirginlik, çok çabuk sıkılma, vs. yi de ekleyebiliriz. Bak 10 kalem birden ekledik. Unutma, sen yaşamaktan vazgeçtikten sonra listeler çarşaf çarşaf uzar. Birşeylerin seni hayatla barıştırabilmesi, barışamıyorsan da savaşabilmeyi öğretmesi gerekiyor. Hastalığın ruhunun derinliklerinde.

Yorum

http://www.twth.org.uk/booklets/pdf/happiness_tr.pdf

22. Madde ise yapamadıklarından geçici/kalıcı vazgeç.
        23. Ve bunlar sana kazanç sağlamayacak şeyler.

Yorum

Yemek sonrası midede hazımsızlık panik atak belirtisi değil, o kadar da şey yapmayın listemi uzatıcam diye
          Dengeli ve ölçülü besleniniz.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: miskin ruh hastası View Post
            dört dörtlük ağır depresyondayım psikoloji gen tr sakinleri birbuçuk aydır kullandığım 4mg edronax tan 2 haftadır kullandığım 10 mg citoles den olumlu yansıma görmedim

-kalp çarpıntısı

-nefes alıp vermekte zorlanma

-dışarı çıkmaya korkmak ve çekinmek

-etrafımdaki insanlara kendimi göstermek istemiyorum

-ilaç kullanmama rağmen genel iştahsızlık

-uyuşukluk,üşengeçlik

-öyle bildiğiniz heykel gibi duruyorum olumsuz hislerin dışında hiç bi şey hissetmiyorum

-gerginlik stres almış başını gidiyor

-internette gezerken olsun tv de alt yazılı film izlerken olsun okuduğumu anlayamıyorum. konsantrasyon 0 algılama 0

-dizi ve filmlerdeki diyalogları sürekli kaçırıyorum.

-dışarı nadiren çıktığım zamanlarda(20 yıllık bir yakın dostumun zorlaması ve mecburi gittiğimiz aile ziyaretleri) aklıma bi şey gelmediğinden sohbet ortamında konuşamıyorum.konuyla alakalı yorum yapmıyorum. her hareketimden utanç duyuyorum. insanlardan göz kaçırıyorum ve bunu çok belli etmemden dolayı insanlardan sıkıştırıcı sorular alıyorum. örnek : ''bi sıkıntın mı var?'' ''miskin çok huzursuz görünüyorsun hayırdır'' gibisinden. bu gibi sorular gelince doğru düzgün cvp veremiyom.

-bu tip sorular sorulmayacak olsa bile insanların içimde bulunduğum vaziyeti anlamasından deli gibi ürküyorum

bunların haricinde sosyal fobinin sebebiyet verdiği panik atak rahatsızlığınıda 4 yıldır hiç bu derece yoğun yaşamamıştım.

şöyleki :

- Vücudumda sıcak ve ateş basması

- Bacaklarımda halsizlik ve titremeler

- Çok kötü şeyler olacak korkusu

- Dengemi kaybetme korkusu

- Zaman zaman aşırı sinirlilik hali

- Kontrolümü kaybetme düşünceleri

- Yemek sonrası midemde hazımsızlık ve rahatsızlık

- Nefesimde daralma

allah sonumu hayır etsin.sonumu hiç iyi görmüyorum:RpS_unsure:
            Bunlari yasarken kendindesin,seni depresyona iten nedenleri yazabilirmisin ?

Yorum

İşleniyor...
            X